X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Przytulanka Wow, gratulacje. Ja też będę mieć bliźniaki;)
    Na początku ryczalam z przerażenia ale teraz już powoli zaczynam się cieszyć choć nadal się boję. To moja pierwsza, bardzo wyczekana ciąża.
    Jak się czujesz?

Moja reakcja była identyczna jak Twoja, ale jeszcze bardziej przerażona byłam przypuszczeniem trójeczki. Najbardziej obawiam się czy wszystko będzie dobrze, ale cieszę się niesamowicie, że się udało po sporych przejściach. Jeśli chodzi o moje samopoczucie to różnie, czasami bywają dni w których nie jestem w stanie funkcjonować a potem nagła poprawa, która przysparza dużo stresu czy wszystko jest ok. A Ty jak się czujesz i w którym tygodniu jesteś?

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super podwójne wieści <3 gratuluje wam obu bliźniaczków :D

JustynaFrog, Przytulanka lubią tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Dziewczyny żegnam się z Wami, życzę Wam zdrowych i bezproblemowych ciąży. Dziś na wizycie okazało się że ciąży nie ma jajo jest puste, a na tym etapie już powinna być dzidzia z bijącym serduszkiem.
    Przykro mi😪

Mi ciągle niedobrze...a wczoraj jakbym jakieś "skurcze" czuła...
    W dzień ok,a teraz znów...

Nie wytrzymałam i umówiłam wizytę za 2 tyg od poprzedniej. Teraz już tydzień został.
    Muszę tylko dorobić badania bo te muszą być na czczo

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka wrote:
    Moja reakcja była identyczna jak Twoja, ale jeszcze bardziej przerażona byłam przypuszczeniem trójeczki. Najbardziej obawiam się czy wszystko będzie dobrze, ale cieszę się niesamowicie, że się udało po sporych przejściach. Jeśli chodzi o moje samopoczucie to różnie, czasami bywają dni w których nie jestem w stanie funkcjonować a potem nagła poprawa, która przysparza dużo stresu czy wszystko jest ok. A Ty jak się czujesz i w którym tygodniu jesteś?

Ja się czuję o dziwo w porządku. Czasami coś mnie tam pomdli ale nie wymiotuje, jest ok. Mniej jem bo mam wrażenie jakbym była cały czas zapchana. Były chwilę że bardzo bolało m ie podbrzusze i włączyła mi się wtedy panika ale od paru dni jest dobrze.
    W tej chwili jestem 8+5 tyg wg ostatniej mieiaczki. Mam 34 lata, juz stracilam nadzieje. Staralismy sie z mezem bezskutecznie wiele lat. Zdecydowaliśmy o in vitro ale nie zdazylismy niczego zacząć bo nadeszła pandemia i stwierdziliśmy że lepiej odpuścić. I wtedy cud. Poleciałam na pierwsza wizytę już w 4 tyg. Było widać 2 pęcherzyki. Ryczalam jak głupia. Wystraszyłam się okropnie, bo jak to mozliwe tyle lat nic a tu taki szok, teraz mam wyrzuty sumienia:(
    Na kolejnej wizycie zobaczyłam już dwa serduszka, mega wzruszenie i dalej płacz. Ale już się ogarnęłam, jak sobie pomyślę o tych wszystkich latach rozczarowań to dopiero dociera do mnie jakie wielkie szczęście mnie spotkało. Teraz martwię się, żeby dzueciaczki zdrowo się rozwijały i żeby jak najdłużej donosic ciążę.
    Nie dziwię Ci się że też byłaś zszokowana trojeczką. to trzeba przeżyć, żeby to zrozumiec;) trzymam za Ciebie i twoją parkę kciuki. W którym jesteś tygodniu? Czy lekarz już określił jaki to typ co do kosmowki?

Wszystkim dziewczynom, którym dopisalo szczęście gratuluję i ściskam mocno. Obyśmy dotrwaly do grudnia.

Kitaja... bardzo mi przykro, tulę mocno;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:04

Kocia, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć?
    Jestem w ciąży z pierwszym dzidziusiem, termin mam na na 10.12 :)
    Dziś rozpoczynam 11 tydzień i strasznie się stresuje. W 5.tygodniu lekarz wykrył kuwa krwiaczki, w 7 już ich nie było, przez co chyba trochę odpuściłam wypoczynek ponieważ jestem osobą dość aktywną.
    Niestety w 9+4 na USG okazało się że znowu mam krwiaki, większe niż poprzednio. Po prawej i lewej stronie dzidziusia. Lekarz nieźle mnie nastraszył, przez co cały czas mam w głowie ogromny stres. Kolejna wizyta 01.06, mam nadzieję że już wtedy krwiaki znikną.
    Czy któraś z Was też się z tym zmalała? Kojarzycie w którym miejscu krwiaki są najniebezpieczniejsze dla dzidziusia?
    Krwiaki to teraz bardzo częsta przypadłość. Ja miałam dwa i miałam krwawienia w 4 tc i w 6tc. Na szczęście z maluchem wszystko ok. Ja biorę heparyne, ona zapobiega krwiakom

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Przytulanka Wow, gratulacje. Ja też będę mieć bliźniaki;)
    Na początku ryczalam z przerażenia ale teraz już powoli zaczynam się cieszyć choć nadal się boję. To moja pierwsza, bardzo wyczekana ciąża.
    Jak się czujesz?
    Justyna widzę po stażu starań, że Twoja ciąża tak wyczekana jak moja😄 Gratuluję blizniakow i dużo zdrówka dla was!

Kocia, JustynaFrog lubią tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję, piękna sprawa po takim czasie takie wspaniałe wiadomości.

JustynaFrog lubi tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia i Kocia dzieki dziewczyny za wsparcie. Dla Was też dużo zdrówka i gratulacje. ;)
    Damy radę co nie? ;)

Kocia, Anuśla lubią tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2020, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Ja się czuję o dziwo w porządku. Czasami coś mnie tam pomdli ale nie wymiotuje, jest ok. Mniej jem bo mam wrażenie jakbym była cały czas zapchana. Były chwilę że bardzo bolało m ie podbrzusze i włączyła mi się wtedy panika ale od paru dni jest dobrze.
    W tej chwili jestem 8+5 tyg wg ostatniej mieiaczki. Mam 34 lata, juz stracilam nadzieje. Staralismy sie z mezem bezskutecznie wiele lat. Zdecydowaliśmy o in vitro ale nie zdazylismy niczego zacząć bo nadeszła pandemia i stwierdziliśmy że lepiej odpuścić. I wtedy cud. Poleciałam na pierwsza wizytę już w 4 tyg. Było widać 2 pęcherzyki. Ryczalam jak głupia. Wystraszyłam się okropnie, bo jak to mozliwe tyle lat nic a tu taki szok, teraz mam wyrzuty sumienia:(
    Na kolejnej wizycie zobaczyłam już dwa serduszka, mega wzruszenie i dalej płacz. Ale już się ogarnęłam, jak sobie pomyślę o tych wszystkich latach rozczarowań to dopiero dociera do mnie jakie wielkie szczęście mnie spotkało. Teraz martwię się, żeby dzueciaczki zdrowo się rozwijały i żeby jak najdłużej donosic ciążę.
    Nie dziwię Ci się że też byłaś zszokowana trojeczką. to trzeba przeżyć, żeby to zrozumiec;) trzymam za Ciebie i twoją parkę kciuki. W którym jesteś tygodniu? Czy lekarz już określił jaki to typ co do kosmowki?

Wszystkim dziewczynom, którym dopisalo szczęście gratuluję i ściskam mocno. Obyśmy dotrwaly do grudnia.

Kitaja... bardzo mi przykro, tulę mocno;(
    Widzę, że mamy dużo wspólnego. My z mężem ponad dwa lata starań, w klinicie nasz przypadek zakwalifikowali do in vitro. Tak jak Wy odpuściliśmy leczenie w związku z pandemią. A tu cud :) dzisiaj jest równy 9 tydzień ciąży, stwierdzoną mam ciążę jednokosmówkową dwuowodniową a Ty? Trzymam za nas wszystkie kciuki.

Kocia, Anuśla lubią tę wiadomość

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog i Przytulanka gratuluję podwójnego szczęścia❤️❤️

JustynaFrog lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatniej wizycie lekarz stwierdzil, że na 95% jest to ciąża dwuowodniowa dwukosmowkowa. Prawdopodobnie jest 1 dzień różnicy między wiekiem maluchów. Czyli były dwie komórki;) bez leków, bez stymulacji owulacji, nez ovitrelle. I jak tu nie wierzyć w cuda. Wcześniej bez leków nie miałam owulacji w ogóle.

Jagodzianka19, Glonojadek, Kokaina lubią tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wysłałam zaproszenie do przyjaciołek :)

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Justyna wysłałam zaproszenie do przyjaciołek :)
    Dziękuję za zaproszenie, przyjelam;)

21.09.2020 - ❤❤
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Gratuluje podwojnych serduszek ♥️♥️♥️

Ja jutro o 10.00 mam usg i sie mega stresuje czy wszystko bedzie dobrze😔
    Co z tego ze mam objawy jak to moze nie swiadczyc o prawidlowej ciąży.
    Az mi serducho wali ze stresu, trzymajcie kciuki za mnie 😘

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny,

Trzymam kciuki!!!
    Rozumiem Cię, ja na każdej wizycie mam że stresu wysokie ciśnienie.

Kokaina lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤

Wysłany: 15 maja 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny,

Trzymany mocno! Musi być dobrze 😊

Kokaina lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina będzie dobrze :D Musi być ! ja mam dzisiaj wizytę i też zaraz osiwieje z tego czekania, tym bardziej, że przedostatnia ciąża zakończyła się biciem serca mniej więcej w tym czasie co jestem teraz.. Rano siedziałam i analizowałam każde usg poprzednich ciąż jak jakaś wariatka

Kokaina, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa,

To trzymam kciuki i za Ciebie, musimy ochlonac troche, bo stres nie sluzy niczemu dobremu, powtarzam to sobie caly czas 😘

Daj koniecznie znac jak po wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 12:23

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 22:13

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png

Wysłany: 15 maja 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa czekamy na wieści z wizyty😊

p19ue6hhr78s4yrb.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ