Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Już po wizycie z maluszkiem wszystko dobrze, ma dwie nóżki i raczki, symetryczną główkę i serduszko bije prawidłowo, szalał tak, że ciągle uciekał lekarzowi ♥️👣 ciąża młodsza o kilka dni, ale tak było od początku, maluszek ma niecałe 3,5 cm. Ulżyło mi troszkę. Choć ostatecznie przestanę stresować się jeśli 1 czerwca będzie dobrze wszystko
https://zapodaj.net/37696d8202350.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 17:36
PatSim, Jeżowa, Kinaa, Chcę być mamą, Glonojadek, olciaa, Kokaina lubią tę wiadomość
-
Hej, ja w piątek 22.05 mam usg prenatalne plus pappe, jestem w 12,3tc. A dzisiaj dla świętego spokoju zrobiłam badanie nifty. Wyniki za tydzień. Trzymajcie kciuki. Brałam w pierwszym trymestrze (w 5 tyg.) amotaks antybiotyk (amoksycylina - niby można w ciąży) na zapalenie dróg moczowych i ciągle się boję że mógł zaszkodzić..
-
Kinaa wrote:Anuśka jaki śliczny kurcze takie super zdjęcie USG i kolorowe ♥️ nigdy takiego nie widziałam jestem pod wrażeniem ♥️ mała panda czekamy na wieści ♥️
Mala panda fajny dzidziol, krok po kroczku i stresu będzie mniej.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Mikimałs wrote:Hej, ja w piątek 22.05 mam usg prenatalne plus pappe, jestem w 12,3tc. A dzisiaj dla świętego spokoju zrobiłam badanie nifty. Wyniki za tydzień. Trzymajcie kciuki. Brałam w pierwszym trymestrze (w 5 tyg.) amotaks antybiotyk (amoksycylina - niby można w ciąży) na zapalenie dróg moczowych i ciągle się boję że mógł zaszkodzić..
-
Kinaa wrote:Małapanda super zdjęcie gratuluję Anuśla własnie na telefonie mi wyszło kolorowe to nie wiem jakie czary
-
Mała panda wrote:Mogłoby być fajniejsze to zdjęcie, ale miałam USG przez brzuch dziś. Aż mnie to zdziwiło, bo zazwyczaj to dopiero jakoś po 12 tygodniu się robi przez brzuch. Jak było u Was?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Anuśla wrote:U mnie wczoraj przez pipke. A prenatalne jak jest?
-
nick nieaktualnyW większości jest przez powłoki brzuszne, ale są wyjątki- wczesny tydzień przy prenatalnych, duża tkanka tłuszczowa, starszy sprzęt. Wygodniej mierzyć na takim etapie dopochwowo, ale z reguły to usg z partnerami to lekarze próbują zawsze przez powłoki. Robiliście już ten gigantyczny pakiet badań krwi na początek? Ja idę w piątek i mam stresa max, bo ostatnio byłam pierwsza a i tak siedziałam tam trzy godziny, bo a to krzywa w pierwszej kolejności, pózniej nie dzialal system i tylko ze skierowaniem... Dodatkowo najgorzej mnie mdli i wymiotuje po wszystkich płynach wiec jestem mega odwodniona. Dopiero dzisiaj udało się nadrobić trzy szklanki wody, a już czwarta poszła z powrotem 😭 muszę jakoś jutro próbować znowu nawodnić się bo za nic mi tego nie pobiorą
-
nick nieaktualnyMusisz pic dużo wody, wtedy leci nawet w stresie. Większość badań mie musi być robiona na czczo, ale nie pamietam czy tutaj wszystkie. w niektorych diagnostykach pobierają mniej fiołek jak robią je na miejscu, a u nas wysylaja do kilku miejsc i tego jest strasznie dużo jeszcze we wtorek wizyta, a nie pamietam ile czeka siw na wynik z hiv. Jego w ogóle trzeba odebrać osobiście, bo nie wyświetli się w necie
-
Mikimałs wrote:Hej, ja w piątek 22.05 mam usg prenatalne plus pappe, jestem w 12,3tc. A dzisiaj dla świętego spokoju zrobiłam badanie nifty. Wyniki za tydzień. Trzymajcie kciuki. Brałam w pierwszym trymestrze (w 5 tyg.) amotaks antybiotyk (amoksycylina - niby można w ciąży) na zapalenie dróg moczowych i ciągle się boję że mógł zaszkodzić..
Prenatalne - w moim przypadku były przez brzuch jak i przez pochwę że względu że dzieciaki moje były tak ułożone że ciężko szło je zmierzyć
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Ogólnie na morfologię, żelazo, magnez, TSH, wszystkie choroby typu cytomegalia, toxoplazmoza, hcv czy hbs czy HIV, to nie trzeba być na czczo.
Jedynie badając glukozę i mocz.
Tam gdzie ja oddaję krew to czeka się czasem 1,5-2 h i nie wyobrażam sobie siedzieć (a teraz to stać, bo nie wolno w poczekalni) bez śniadania. Nie dałabym rady. Myślałam kiedyś, że na morfologię trzeba być na czczo, ale jak leżałam w szpitalu to mnie uświadomili, że to nie jest konieczne. No i rzeczywiście na stronach laboratorium piszą, że nie jest to wymagane. Ja też te badania ciążowe robiłam na raty (bo się bałam czy wszystko będzie dobrze i nie chciałam robić bez sensu), więc cukier zrobiłam przy okazji jak badałam betaHCG na początku i nie było kolejki. A na choroby CMV, toxoplazmoza, HCV, HBs to robiłam teraz w 10tc. No i polecam nie chodzić w poniedziałki na pobrania, bo wszyscy chodzą w poniedziałki -
Savana wrote:Problem w tym że woda na czczo sprawia u mnie mdlosci😭 mam też zlecona morfologię także raczej jeść nie mogę dobrze ze mam sprawdzona pielęgniarkę
Mam podobnie ale gdy jestem w stresie lub mam ważne zajecie to wtedy mdłości mi się zmniejszają. Chyba na zasadzie odwrócenia uwagi. 😊
-
nick nieaktualnySavana wrote:Problem w tym że woda na czczo sprawia u mnie mdlosci😭 mam też zlecona morfologię także raczej jeść nie mogę dobrze ze mam sprawdzona pielęgniarkę
-
nick nieaktualnyMała panda wrote:Ogólnie na morfologię, żelazo, magnez, TSH, wszystkie choroby typu cytomegalia, toxoplazmoza, hcv czy hbs czy HIV, to nie trzeba być na czczo.
Jedynie badając glukozę i mocz.
Tam gdzie ja oddaję krew to czeka się czasem 1,5-2 h i nie wyobrażam sobie siedzieć (a teraz to stać, bo nie wolno w poczekalni) bez śniadania. Nie dałabym rady. Myślałam kiedyś, że na morfologię trzeba być na czczo, ale jak leżałam w szpitalu to mnie uświadomili, że to nie jest konieczne. No i rzeczywiście na stronach laboratorium piszą, że nie jest to wymagane. Ja też te badania ciążowe robiłam na raty (bo się bałam czy wszystko będzie dobrze i nie chciałam robić bez sensu), więc cukier zrobiłam przy okazji jak badałam betaHCG na początku i nie było kolejki. A na choroby CMV, toxoplazmoza, HCV, HBs to robiłam teraz w 10tc. No i polecam nie chodzić w poniedziałki na pobrania, bo wszyscy chodzą w poniedziałki -
hej ja wczoraj robiłam te wszystkie badania i do wieczora w systemie mialam wszystkie wyniki włącznie z HIV wyniki na szczęście w normie poza bazofilami które mam za niskie ale to pewnie brak żelaza więc zobaczymy co powie na wizycie Wczoraj jadłam pierwszy obiad ciężarnej - ogórki kiszone <haha> mieliśmy na obiad ziemniaki, kotlety i kalafiora panierowanego ale jedyne od czego mnie nie odrzuciło to zapach i smak ogórków
-
Kinaa ja też mam obniżone bazofile. Jeśli chodzi o żelazo mam go za dużo teraz w ciąży i jak badałam kilka miesięcy temu. Nigdy nie brałam suplementów z żelazem.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020