Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie cała morfo wariuje, ale w poprzedniej ciąży tez tak miałam przez cały czas. Jednak organizm traktuje ciąże jak pasożyta wiec te odchyły są normalne. A od razu po porodzie morfo wróciła do idealnego stanu, a miałam zagrożenie życia i szykowali mnie na przetoczenie krwi w pierwszym momencie. Kurczę mam nadzieje ze coś się zmieniło od 2018 i tez będę mieć hiv w systemie, bo wtedy to przychodziło w zalakowanej kopercie i nawet w diagnostyce nie mogli zobaczyć wyniku
-
PatSim wrote:U mnie cała morfo wariuje, ale w poprzedniej ciąży tez tak miałam przez cały czas. Jednak organizm traktuje ciąże jak pasożyta wiec te odchyły są normalne. A od razu po porodzie morfo wróciła do idealnego stanu, a miałam zagrożenie życia i szykowali mnie na przetoczenie krwi w pierwszym momencie. Kurczę mam nadzieje ze coś się zmieniło od 2018 i tez będę mieć hiv w systemie, bo wtedy to przychodziło w zalakowanej kopercie i nawet w diagnostyce nie mogli zobaczyć wyniku
Normalnie się wyświetli na stronie. Jedynie miałam problem żeby wydrukować ale na wizycie pokazałam lekarzowi z telefonu i było okPierwsza ciąża 8tc poronienie
Synek 2015
Córeczka 2017
Synek 05-16.03.2019 💔
-
PatSim wrote:U mnie cała morfo wariuje, ale w poprzedniej ciąży tez tak miałam przez cały czas. Jednak organizm traktuje ciąże jak pasożyta wiec te odchyły są normalne. A od razu po porodzie morfo wróciła do idealnego stanu, a miałam zagrożenie życia i szykowali mnie na przetoczenie krwi w pierwszym momencie. Kurczę mam nadzieje ze coś się zmieniło od 2018 i tez będę mieć hiv w systemie, bo wtedy to przychodziło w zalakowanej kopercie i nawet w diagnostyce nie mogli zobaczyć wyniku
Ja normalnie wynik na HIV miałam do pobrania online 😊 -
Glukoze tez mam zlecona☹️ ale jestem mega zaskoczona ze morfologię nie musi być na czczo aż się jutro zapytam dla mnie to byłoby super teraz w ciąży wystarczy mała kromka buły i juz przdchodzi😎
A z ciekawości ile płaciłyście za ten pakiet tak mniej więcej bo ja właśnie jutro idę na te wszystkie cyto tokso HIV witaminę d3... -
Savana wrote:Glukoze tez mam zlecona☹️ ale jestem mega zaskoczona ze morfologię nie musi być na czczo aż się jutro zapytam dla mnie to byłoby super teraz w ciąży wystarczy mała kromka buły i juz przdchodzi😎
A z ciekawości ile płaciłyście za ten pakiet tak mniej więcej bo ja właśnie jutro idę na te wszystkie cyto tokso HIV witaminę d3...
Ja za wszystkie badania razem z grupą krwi spłaciłam 480 zł -
Savana wrote:PAT SIM ja też jadę na te badania jutro i panicznie się boję bo to będzie strasznie dużo krwi a moja to tak niekoniecznie leci że strachu😱 dodatkowo boję się właśnie tych mdłości jak nic nie zjem a zapisana jestem na 10😭
Ps. Drogo wam a badania wyszło. Ja i tak wydaje sporo na leki i moj gin jest drogi więc ciesze się że na Luxmed moge większość robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 16:59
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Mam wyniki prenatalnych, ryzyko trisomii bardzo niskie, uff Za to ryzyko hipotrofii wyszło wysokie (1:88), ale niczego innego się w sumie nie spodziewałam po pierwszym dziecku z hipotrofią
PatSim, Glonojadek, Kokaina lubią tę wiadomość
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
A co to jest ta hipotrofia?
Ja biorę Pregna start, bo ma metylowany kwas foliowy i nie ma żelaza. Jeden ginekolog mi powiedzial, że w 1 trymestrze nie powinno się brać żelaza i sie wystraszylam, bo brałam Duphavit z żelazem, dlatego przerzucilam się na Pregne.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Mikimałs wrote:A jakie witaminki w ogole bierzecie w ciąży ? Ja biore Prenatal uno a teraz duo z DHA. Dodatkowo przepisał mi żelazo sorbifer (2x1 dziennie). Czy suplementujecie dodatkowo kwas foliowy?
Tam jest wystarczająco kwasu foliowego. -
Anuśla wrote:A co to jest ta hipotrofia?
Ja biorę Pregna start, bo ma metylowany kwas foliowy i nie ma żelaza. Jeden ginekolog mi powiedzial, że w 1 trymestrze nie powinno się brać żelaza i sie wystraszylam, bo brałam Duphavit z żelazem, dlatego przerzucilam się na Pregne.
Bardzo niska waga urodzeniowa w stosunku do wieku ciąży, poniżej 3. centyla. Moje pierwsze dziecko urodzone w 41tc ważyło tylko 2,7kg... To może nie jest ekstremalnie mało, ale poród był już po terminie, powinna była ważyć z 3,5kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 19:58
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
Ja też biorę Pregna Start, bo to jedyny z fajnym składem i bez żelaza jaki udało mi się znaleźć. Ma dwie formy kwasu foliowego. Do tego łykam DHA z alg - Omegamed DHA pregna.
Anuśla lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
nick nieaktualnyJa w diagnostyce za 11 badań zapłaciłam 283zł z 10% rabatem. Limfocyty i monocyty mam powyżej normy, ale zawsze tak mi wychodziło i lekarze mówili, że jest ok, wynik glukozy mam 70 a tyle wynosi dolna granica i tsh mi bardzo spadło, miesiąc temu miałam 2,4 a teraz mam 0,223, ale podobno w 1 trymestrze mieszczę się w normie. Zobaczymy co powie lekarz. Wizyta dopiero 5 czerwca.
Tortie bierzemy ten sam zestaw witamin i własnie w 1 trymestrze nie należy stosować żelaza a w wielu preparatach jest obecny.
Powiem Wam dziewczyny, że już tak mi się nie chce do pracy chodzić tym bardziej, że od połowy kwietnia mam nudności tragiczne, ale jeszcze trzeba będzie wytrzymać. -
Też płaciłam około 300 zł w diagnostyce. Morfo, żelazo, magnez, mocz, TSH, glukoza, CMV igm igg, toxo igm igg, HBs, hcv, alloprzeciwciala. Grupę krwi to mam z krwiodawstwa dokument to nie muszę badać, a HIV i WR miałam robione w poprzedniej ciąży, pół roku temu to zaliczył mi te badania ☺️ no ale taki full pakiet to trzeba liczyć ok 400 zł, ale dziewczyny jak macie możliwość to od lekarza rodzinnego można część badań sobie na NFZ załatwić i gin na NFZ też może wystawić.
-
Heja ja po wizycie bardzo rano miałam bo o 7. Za dwa tygodnie prenatalne dzisiaj mam 10tc 5 dzień a za 9 tygodni echo serduszka płodu.
Co do badań ja wszystko mam w pakiecie w lux medzie.Mała panda, olciaa, Kinaa lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Dziewczyny, a skąd macie takie info, że w pierwszym trymestrze nie należy przyjmować żelaza? To lepiej mieć anemię?
Tak naprawdę wszystko zależy od wyników badań. Ja w pierwszej ciąży na pierwszych badaniach miałam hemoglobinę 12,1. Nie brałam nic z żelazem i po kolejnych badaniach miałam już 11,2. Czułam się fatalnie. I wtedy, jeszcze przed końcem pierwszego trymestru lekarz przepisał mi 2x1 Sorbifer, w którym jest 100 mg żelaza, czyli brałam 200 mg żelaza dziennie. Dla porównania, w Pregna Plus jest 27 mg.
W tej ciąży hemoglobinę na początku miałam 12,4. I biorę właśnie Pregna Plus z 27 mg żelaza. Zobaczymy na kolejnych badaniach krwi, co z tego wyjdzie
-
nick nieaktualnyMagdoczka wrote:Dziewczyny, a skąd macie takie info, że w pierwszym trymestrze nie należy przyjmować żelaza? To lepiej mieć anemię?
Tak naprawdę wszystko zależy od wyników badań. Ja w pierwszej ciąży na pierwszych badaniach miałam hemoglobinę 12,1. Nie brałam nic z żelazem i po kolejnych badaniach miałam już 11,2. Czułam się fatalnie. I wtedy, jeszcze przed końcem pierwszego trymestru lekarz przepisał mi 2x1 Sorbifer, w którym jest 100 mg żelaza, czyli brałam 200 mg żelaza dziennie. Dla porównania, w Pregna Plus jest 27 mg.
W tej ciąży hemoglobinę na początku miałam 12,4. I biorę właśnie Pregna Plus z 27 mg żelaza. Zobaczymy na kolejnych badaniach krwi, co z tego wyjdzie -
Ja też jakoś to przeżyłam i zapłaciłam 350zl ale takie badania na czczo teraz to dla mnie horror szarpało mną jak przy rotawirusie🙈
Ja biorę omegamed optima forte podejrzewam że mogę mieć anemię bo kilka miesięcy temu skoczyłam karmić córkę i w sumie od poprzedniego porodu 2l nie robiłam żadnych badań...
Dzisiaj wyczytałam na ścianie przychodni że powinno się w 1 i 3 trymestrze zrobić usg piersi... Mówili coś o tym wasi lekarze?