Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagdoczka wrote:Co do liczenia tygodni i rozbieżności między om i usg, to generalnie zasada jest taka:
- wiek (tygodnie) ciąży liczymy wg ostatniej miesiączki,
- termin porodu jest najbardziej wiarygodny wg usg prenatalnego.
Nawet w karcie ciąży mamy dwie rubryki: termin porodu wg om i termin porodu wg usg. Więc obie daty są istotne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKropkaaaa87 wrote:Chyba dlatego lekarz na prenatalnych pytał się mnie czy mam regularne cykle. A ja zawsze miałam totalna karuzele 😂 od 27-32
-
nick nieaktualnyInga28 wrote:Tyle, że lekarze liczą cykl zawsze jako 28 dniowy i owulacje w 14dc 😊 ja miałam w 19dc więc u mnie różnica wychodzi 5 dni, dużo nie dużo przy prenatalnych ma znaczenie. Ginekolog uznał, że posługujemy się w moim przypadku terminem z usg
Też mam różnice 5dni ale w środę idę na wizytę z moimi dolegliwościami wiec się dowiem.
PatSim u Ciebie to już całkiem pokręcone długości cyklu. Nie pisałam o moich 60dniowych bo uznałam ze przesada ale Twoje to już hardcore 😁 -
Mikimałs wrote:Cześć, dzisiaj dzwoniła do mnie żona że miała na majtkach lekką bezbarwną wodę i sie mocno przestraszyła. Nie były to siki czy któraś z Was miała coś podobnego ?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Magdoczka wrote:Z prenatalnymi nie ma co czekać na ostatnią chwilę. Może się okazać, że ciąża jest starsza albo dziecko większe i będzie problem z przeprowadzeniem badania. A dziecko do badania może mieć max. 84 mm.
Ja miałam prenatalne w 12+3 i moje dziecko miało już 70 mm (tj. 95 centyl). Tydzień później mogłoby być już za późno na badanie.
U mnie co do dnia wiem kiedy była owu.
na każdym usg a miałam co tydzień/dwa jest tylko 1 dzień różnicyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 19:55
-
Mikimałs wrote:Nie, ale bierze probiotyk invag dopochwowo. A czemu pytasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 20:17
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
hej ja tez jeszcze zostałam do prenatalnych mam dopiero w przyszły piatek dziewczyny bo już jesteście wyżej w ciąży powiedzcie mi czy to normalne : od wczoraj boli mnie podbrzusze co jakis czas, od paru dni nie miałam wypróznień cierpię na ciążowe zaparcia .. dzisiaj rano troszkę posiedziałam w wc bo w końcu mnie wzieło ale od paru godzin co chwile boli nie brzuch jak na biegunkę do tego jest taki dziwny ciężki trudno opisać. Po za tym przyszedł mi dzisiaj detektor tętna i serce słychac ale nie chce złapac za bardzo tętna cały czas rośnie i maleje jak przykładam.. tez tak miałyście?
-
Kinaa wrote:hej ja tez jeszcze zostałam do prenatalnych mam dopiero w przyszły piatek dziewczyny bo już jesteście wyżej w ciąży powiedzcie mi czy to normalne : od wczoraj boli mnie podbrzusze co jakis czas, od paru dni nie miałam wypróznień cierpię na ciążowe zaparcia .. dzisiaj rano troszkę posiedziałam w wc bo w końcu mnie wzieło ale od paru godzin co chwile boli nie brzuch jak na biegunkę do tego jest taki dziwny ciężki trudno opisać. Po za tym przyszedł mi dzisiaj detektor tętna i serce słychac ale nie chce złapac za bardzo tętna cały czas rośnie i maleje jak przykładam.. tez tak miałyście?
-
Kinaa wrote:hej ja tez jeszcze zostałam do prenatalnych mam dopiero w przyszły piatek dziewczyny bo już jesteście wyżej w ciąży powiedzcie mi czy to normalne : od wczoraj boli mnie podbrzusze co jakis czas, od paru dni nie miałam wypróznień cierpię na ciążowe zaparcia .. dzisiaj rano troszkę posiedziałam w wc bo w końcu mnie wzieło ale od paru godzin co chwile boli nie brzuch jak na biegunkę do tego jest taki dziwny ciężki trudno opisać. Po za tym przyszedł mi dzisiaj detektor tętna i serce słychac ale nie chce złapac za bardzo tętna cały czas rośnie i maleje jak przykładam.. tez tak miałyście?
Ja też jestem przed prenatalnymi
Mam 16 czyli w przyszły wtorek.
Jaki masz detektor ? Też się zastanawiam nad zakupem bo strasznie się boję czy wszystko ok. Daj znać czy jesteś zadowolona z tego detektora.
Co do objawów to nie pomogę bo mnie omijają wszystkie dolegliwości[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
nick nieaktualnyJa nie kupiłam detektora bo stwierdziłam że jeszcze bardziej będę się stresować a i tak przy tak wczesnej ciąży nie jestem nic w stanie zrobić jakby coś złego się działo. Wiec czekam i odliczam do kolejnej wizyty mówiłam sobie ze po prenatalnych niczym się nie będę stresować i sprawdzać objawów. Minął tydzień od prenatalnych a ja idę w środę do gina 😂😂 Sprawdzić czy jest ok bo mam dziwne dolegliwości o których Wam nie pisałam a chce skonsultować z lekarzem.
-
Aggaa12 jak przyłożyłam do swojego serca to tak oscyloało cały czas w granicy 107-112 i w takich granicach rosło i malało a jak do brzucha to nie było tak żeby chociaż przez chwilę na jakiejś granicy oscylowało tylko rosło i od razu spadało i tak za każdym razem gdziekolwiek nie przyłożyłam. zastanawiam sie czy ja coś źle robię czy ten detektor jest do d.. mam z babyfun ale na razie żadnej opini nie wystawię mu
-
U mnie po dłuższych zaparciach po wypróżnieniu też miałam bóle biegunkowe, mi pomógł odpoczynek sen i rano kawa na pobudzenie perystaltykiKinaa lubi tę wiadomość
-
Niestety zaparcia to jeden z niemiłych towarzyszy ciąży. Mam je teraz i w poprzednich ciążach również. Mogą one wynikać z podwyższonego progesteronu, ale również powstają na skutek brania suplementów z żelazem. Wypoczynek i dużo tłuszczów w diecie - to pomaga. W obiegowej opinii pomagają produkty bogate w błonnik, ale nie w moim przypadku. Ja po warzywach czuję się jeszcze gorzej i bardziej napompowana. Mam za to olbrzymią ochotę na owoce sezonowe i tego sobie nie odmawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 01:46
Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Kinaa wrote:Aggaa12 jak przyłożyłam do swojego serca to tak oscyloało cały czas w granicy 107-112 i w takich granicach rosło i malało a jak do brzucha to nie było tak żeby chociaż przez chwilę na jakiejś granicy oscylowało tylko rosło i od razu spadało i tak za każdym razem gdziekolwiek nie przyłożyłam. zastanawiam sie czy ja coś źle robię czy ten detektor jest do d.. mam z babyfun ale na razie żadnej opini nie wystawię mu