X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrójnamama wrote:
    Ale macie małe te brzuszki 😍
    Ja miałam podobny w połowie maja. Teraz dużo większy. Ale to pewnie zależy od ilości ciąż ;)
    Oczywiście, że zależy. W drugiej ciąży brzuch szybciej jest widoczny, bo mięśnie sa już rozciągnięte.

Glonojadek lubi tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny troszkę mnie nie było - miałam przypływ energii i chodziłam na spacery i do rodziców na ogród a jak wracałam jadłam i szłam spać :D Inga ciesze się, że wszystko jest już w porządku, żałuję, że nie było mnie tu w tych trudnych dla Ciebie chwilach :( Co do prenatalnych na razie nie myślę o żadnych amniopunkcjach i innych rzeczach, nastawiam się, że będzie wszystko 19 czerwca w porządku a jak coś wyjdzie nie tak to wtedy konsultując sie z lekarzem zadecyduje o dalszych badaniach :) Widzę, że tu dość niemiły spór się toczy.. Dziewczyny tak jak już któraś wcześniej pisała, jest tutaj nas wielu po wielu niepowodzeniach, trudach i próbach zajść w ciążę, to, że tu jesteśmy oznacza, że udało nam się przezwyciężyć trudności jakie miałyśmy. Nie czas ani miejsce na głoszenie jakichkolwiek swoich poglądów i obrażanie dziewczyn o odmiennych. To czas abyśmy wzajemnie wspierały się i myślę, że każda albo przynajmniej większość zgodzi się z tym :) Co do brzucha to zakupiłam dzisiaj 2 sukienki szersze co by ukryć jeszcze ciąże :D szczególnie przed wścibskimi sąsiadkami - jedna mnie dzisiaj zaczepiła ( wiekszość czasu siedziałam w domu szczególnie pierwsze 6-7 tygodni) że już miała się o mnie pytać bo dawno mnie nie widziała <hahaha> nic się przed nimi nie ukryje więc może troszkę jeszcze je przetrzymam :D

Chcę być mamą, gucha, Glonojadek lubią tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba miałam większy brzuch w 6tc niż teraz w 11 :D to byly wzdęcia i chyba szok organizmu, że coś jest inaczej. Jak mi to zeszło to miałam płaski brzuch, a teraz powoli sobie rośnie.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogromny brzuch od 7 tyg 😅 najpierw serio to były wzdęcie teraz to już brzuchol o każdej porze konkretny. Z młodym nie miałam brzucha do 30 tyg wiec jest ciekawie 😅 ale przed nlodym ćwiczyłam 5 razy w tyg min przez większość życia, a po się nie dało wiec nic dziwnego ze mięśnie nie trzymają teraz.

Właśnie przyszły wyniki Nifty zdrowa dziewczynka kamien z serca. Wczoraj już miałam puls cały dzień 140 i myślałam ze mi serce wyskoczy

jjs, Mamadzieci, Inga28, Tortie, Chcę być mamą, olciaa, Glonojadek, potrójnamama, mon!ta^, Kinaa lubią tę wiadomość

• Mała panda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Ja mam ogromny brzuch od 7 tyg 😅 najpierw serio to były wzdęcie teraz to już brzuchol o każdej porze konkretny. Z młodym nie miałam brzucha do 30 tyg wiec jest ciekawie 😅 ale przed nlodym ćwiczyłam 5 razy w tyg min przez większość życia, a po się nie dało wiec nic dziwnego ze mięśnie nie trzymają teraz.

Właśnie przyszły wyniki Nifty zdrowa dziewczynka kamien z serca. Wczoraj już miałam puls cały dzień 140 i myślałam ze mi serce wyskoczy

Gratulacje ♥️

PatSim lubi tę wiadomość

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Oczywiście, że zależy. W drugiej ciąży brzuch szybciej jest widoczny, bo mięśnie sa już rozciągnięte.

Dlatego ja w mojej 5 ciąży w 14tc wyglądam tak ;)

https://www.fotosik.pl/zdjecie/b1555fc98918ccc0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 11:43

olciaa, Chcę być mamą, Inga28 lubią tę wiadomość

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrójnamama wrote:
    Dlatego ja w mojej 5 ciąży w 14tc wyglądam tak ;)

https://www.fotosik.pl/zdjecie/b1555fc98918ccc0
    To wyglądamy bardzo podobnie :)

potrójnamama lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile płaciłyście za test Nifty i w jakim mieście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 17 ego usg prenatalne wraz z testem Pappa i moje pytanie -czy powinnam na ten test i badanie przyjść na czczo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedną propozycję by na pierwszej stronie umieścić nasze nicki i terminy porodôw. Ja mam na 27 Grudnia

Kinaa lubi tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Mam jeszcze jedną propozycję by na pierwszej stronie umieścić nasze nicki i terminy porodôw. Ja mam na 27 Grudnia

Niestety nikt z pierwszej strony się nie odzywa... już poruszaliśmy ten temat kilka razy:/ Szkoda, praktycznie na każdym miesięcznym jest taka lista

age.png

age.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores, na usg i pappa nie trzeba być na czczo.
    Z tego co kiedyś patrzyłam, to Nifty w całej Polsce jest mniej więcej w tej samej cenie, różnica rzędu 100 zł.
    Żadna osoba z pierwszej strony nie zgłasza się do zrobienia listy.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gilmoregirl? Ona jest na pierwszej stronie i się udziela :)

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dziś po wizycie u nowego lekarza prowadzącego. 11tydz.+1dzień i termin na 24 grudnia. Z dzidziusiem wszystko ok, fajnie machał rączkami. Cudny widok❤ Wszystko mam zgrane na pendrive'a. Nastepna wizyta za 2 tygodnie z wynikami pappa i bety i wtedy poznam tez płeć 🥰 już nie mogę się doczekać.

Anuśla, potrójnamama, Glonojadek, Kinaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucha wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dziś po wizycie u nowego lekarza prowadzącego. 11tydz.+1dzień i termin na 24 grudnia. Z dzidziusiem wszystko ok, fajnie machał rączkami. Cudny widok❤ Wszystko mam zgrane na pendrive'a. Nastepna wizyta za 2 tygodnie z wynikami pappa i bety i wtedy poznam tez płeć 🥰 już nie mogę się doczekać.
    Super to mamy prawie ten sam termin bo ja mam z om 26 grudzień. A ty termin masz wyliczony z om czy teraz z tego usg?

• Tortie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Ja mam 17 ego usg prenatalne wraz z testem Pappa i moje pytanie -czy powinnam na ten test i badanie przyjść na czczo?

Mi przy zapisach powiedzieli, że nie trzeba być na czczo. Nawet mi proponowali godziny typu 18, więc trudno by bylo tyle nie jeść.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pappy nie trzeba być na czczo, jesz tak jak zwykle ;)

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Super to mamy prawie ten sam termin bo ja mam z om 26 grudzień. A ty termin masz wyliczony z om czy teraz z tego usg?
    Termin z dzisiejszego usg. Miesiąc temu poprzednia gin wyliczała na podstawie om ale ja miałam cykle 28-33 dni i mi wyliczyła na 28 grudnia lub początek stycznia... Owulacje miałam późno więc liczę jednak na tego stycznia :D

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzirwczyny :) ja też wczoraj miałam prenatalne i czekam na wyniki oraz na genetyka a potem będziemy myśleć jeśli coś będzie nie tak.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Hej dzirwczyny :) ja też wczoraj miałam prenatalne i czekam na wyniki oraz na genetyka a potem będziemy myśleć jeśli coś będzie nie tak.
    Trzymamy kciuki aby bylo ok

mon!ta^ lubi tę wiadomość

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ