X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrójnamama wrote:
    Ale macie małe te brzuszki 😍
    Ja miałam podobny w połowie maja. Teraz dużo większy. Ale to pewnie zależy od ilości ciąż ;)
    Oczywiście, że zależy. W drugiej ciąży brzuch szybciej jest widoczny, bo mięśnie sa już rozciągnięte.

Glonojadek lubi tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny troszkę mnie nie było - miałam przypływ energii i chodziłam na spacery i do rodziców na ogród a jak wracałam jadłam i szłam spać :D Inga ciesze się, że wszystko jest już w porządku, żałuję, że nie było mnie tu w tych trudnych dla Ciebie chwilach :( Co do prenatalnych na razie nie myślę o żadnych amniopunkcjach i innych rzeczach, nastawiam się, że będzie wszystko 19 czerwca w porządku a jak coś wyjdzie nie tak to wtedy konsultując sie z lekarzem zadecyduje o dalszych badaniach :) Widzę, że tu dość niemiły spór się toczy.. Dziewczyny tak jak już któraś wcześniej pisała, jest tutaj nas wielu po wielu niepowodzeniach, trudach i próbach zajść w ciążę, to, że tu jesteśmy oznacza, że udało nam się przezwyciężyć trudności jakie miałyśmy. Nie czas ani miejsce na głoszenie jakichkolwiek swoich poglądów i obrażanie dziewczyn o odmiennych. To czas abyśmy wzajemnie wspierały się i myślę, że każda albo przynajmniej większość zgodzi się z tym :) Co do brzucha to zakupiłam dzisiaj 2 sukienki szersze co by ukryć jeszcze ciąże :D szczególnie przed wścibskimi sąsiadkami - jedna mnie dzisiaj zaczepiła ( wiekszość czasu siedziałam w domu szczególnie pierwsze 6-7 tygodni) że już miała się o mnie pytać bo dawno mnie nie widziała <hahaha> nic się przed nimi nie ukryje więc może troszkę jeszcze je przetrzymam :D

Chcę być mamą, gucha, Glonojadek lubią tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba miałam większy brzuch w 6tc niż teraz w 11 :D to byly wzdęcia i chyba szok organizmu, że coś jest inaczej. Jak mi to zeszło to miałam płaski brzuch, a teraz powoli sobie rośnie.

f2w390bvk02v4xta.png
    Ponad dwa lata starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogromny brzuch od 7 tyg 😅 najpierw serio to były wzdęcie teraz to już brzuchol o każdej porze konkretny. Z młodym nie miałam brzucha do 30 tyg wiec jest ciekawie 😅 ale przed nlodym ćwiczyłam 5 razy w tyg min przez większość życia, a po się nie dało wiec nic dziwnego ze mięśnie nie trzymają teraz.

Właśnie przyszły wyniki Nifty zdrowa dziewczynka kamien z serca. Wczoraj już miałam puls cały dzień 140 i myślałam ze mi serce wyskoczy

jjs, Mamadzieci, Inga28, Tortie, Chcę być mamą, olciaa, Glonojadek, potrójnamama, mon!ta^, Kinaa lubią tę wiadomość

• Mała panda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Ja mam ogromny brzuch od 7 tyg 😅 najpierw serio to były wzdęcie teraz to już brzuchol o każdej porze konkretny. Z młodym nie miałam brzucha do 30 tyg wiec jest ciekawie 😅 ale przed nlodym ćwiczyłam 5 razy w tyg min przez większość życia, a po się nie dało wiec nic dziwnego ze mięśnie nie trzymają teraz.

Właśnie przyszły wyniki Nifty zdrowa dziewczynka kamien z serca. Wczoraj już miałam puls cały dzień 140 i myślałam ze mi serce wyskoczy

Gratulacje ♥️

PatSim lubi tę wiadomość

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Oczywiście, że zależy. W drugiej ciąży brzuch szybciej jest widoczny, bo mięśnie sa już rozciągnięte.

Dlatego ja w mojej 5 ciąży w 14tc wyglądam tak ;)

https://www.fotosik.pl/zdjecie/b1555fc98918ccc0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 11:43

olciaa, Chcę być mamą, Inga28 lubią tę wiadomość

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrójnamama wrote:
    Dlatego ja w mojej 5 ciąży w 14tc wyglądam tak ;)

https://www.fotosik.pl/zdjecie/b1555fc98918ccc0
    To wyglądamy bardzo podobnie :)

potrójnamama lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile płaciłyście za test Nifty i w jakim mieście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 17 ego usg prenatalne wraz z testem Pappa i moje pytanie -czy powinnam na ten test i badanie przyjść na czczo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedną propozycję by na pierwszej stronie umieścić nasze nicki i terminy porodôw. Ja mam na 27 Grudnia

Kinaa lubi tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Mam jeszcze jedną propozycję by na pierwszej stronie umieścić nasze nicki i terminy porodôw. Ja mam na 27 Grudnia

Niestety nikt z pierwszej strony się nie odzywa... już poruszaliśmy ten temat kilka razy:/ Szkoda, praktycznie na każdym miesięcznym jest taka lista

age.png

age.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores, na usg i pappa nie trzeba być na czczo.
    Z tego co kiedyś patrzyłam, to Nifty w całej Polsce jest mniej więcej w tej samej cenie, różnica rzędu 100 zł.
    Żadna osoba z pierwszej strony nie zgłasza się do zrobienia listy.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gilmoregirl? Ona jest na pierwszej stronie i się udziela :)

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • gucha Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dziś po wizycie u nowego lekarza prowadzącego. 11tydz.+1dzień i termin na 24 grudnia. Z dzidziusiem wszystko ok, fajnie machał rączkami. Cudny widok❤ Wszystko mam zgrane na pendrive'a. Nastepna wizyta za 2 tygodnie z wynikami pappa i bety i wtedy poznam tez płeć 🥰 już nie mogę się doczekać.

Anuśla, potrójnamama, Glonojadek, Kinaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucha wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dziś po wizycie u nowego lekarza prowadzącego. 11tydz.+1dzień i termin na 24 grudnia. Z dzidziusiem wszystko ok, fajnie machał rączkami. Cudny widok❤ Wszystko mam zgrane na pendrive'a. Nastepna wizyta za 2 tygodnie z wynikami pappa i bety i wtedy poznam tez płeć 🥰 już nie mogę się doczekać.
    Super to mamy prawie ten sam termin bo ja mam z om 26 grudzień. A ty termin masz wyliczony z om czy teraz z tego usg?

• Tortie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Ja mam 17 ego usg prenatalne wraz z testem Pappa i moje pytanie -czy powinnam na ten test i badanie przyjść na czczo?

Mi przy zapisach powiedzieli, że nie trzeba być na czczo. Nawet mi proponowali godziny typu 18, więc trudno by bylo tyle nie jeść.

f2w390bvk02v4xta.png
    Ponad dwa lata starań
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pappy nie trzeba być na czczo, jesz tak jak zwykle ;)

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • gucha Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2020, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Super to mamy prawie ten sam termin bo ja mam z om 26 grudzień. A ty termin masz wyliczony z om czy teraz z tego usg?
    Termin z dzisiejszego usg. Miesiąc temu poprzednia gin wyliczała na podstawie om ale ja miałam cykle 28-33 dni i mi wyliczyła na 28 grudnia lub początek stycznia... Owulacje miałam późno więc liczę jednak na tego stycznia :D

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzirwczyny :) ja też wczoraj miałam prenatalne i czekam na wyniki oraz na genetyka a potem będziemy myśleć jeśli coś będzie nie tak.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Hej dzirwczyny :) ja też wczoraj miałam prenatalne i czekam na wyniki oraz na genetyka a potem będziemy myśleć jeśli coś będzie nie tak.
    Trzymamy kciuki aby bylo ok

mon!ta^ lubi tę wiadomość

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ