X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to samo prawie nie pracuje. Ale u mnie winowajca jest mała ilość płynów i odrzucenie totalne od kawy. I tutaj żadne jedzenie nie pomoże, bo muszę na sile wszystko pic żeby chociaż trochę uzupełnić wodę, a po tym umieram cały dzień z odruchem wymiotnym.

Mała panda lubi tę wiadomość

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Macie naprawdę sprawdzone sposoby na zaparcia? Ciąża leżącą od 3 dni i mój układ trawienny się zaczął opierdzielać... Żadne leki pobudzające jelita nie wchodzą w grę, bo niestety mogą pobudzić też macicę, którą próbuję wyciszyć.

U mnie pomaga kiwi i suszona śliwka :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Macie naprawdę sprawdzone sposoby na zaparcia? Ciąża leżącą od 3 dni i mój układ trawienny się zaczął opierdzielać... Żadne leki pobudzające jelita nie wchodzą w grę, bo niestety mogą pobudzić też macicę, którą próbuję wyciszyć.

Mnie farmaceutka poleciła Lactulosum amara, to taki syropek truskawkowy zawierający laktulozę ale ona praktycznie nie wchłania się z przewodu pokarmowego, tylko jakby zmiękcza to co ma zmiękczyć i ułatwia przemieszczanie. Jak w pierwszych tygodniach miałam problemy to dawało radę. Ale lepiej zapytać farmaceutę czy przy tych jelitach można.

A jeśli chodzi o trądzik to niestety też mi od jakichś 2 tygodni zaczęły się pojawiać wypryski po jednym albo dwa tu i tam. O włosach lepiej nie mówić, strasznie szybko się przetłuszczają :/

Dziś wizyta, mam nadzieję, że gin pozwoli mojemu na chwilkę wejść, bo strasznie chce zobaczyć naszego kropka na usg na żywo :D

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    U mnie pomaga kiwi i suszona śliwka :)
    Spróbuję :)

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingus0x wrote:
    Mnie farmaceutka poleciła Lactulosum amara, to taki syropek truskawkowy zawierający laktulozę ale ona praktycznie nie wchłania się z przewodu pokarmowego, tylko jakby zmiękcza to co ma zmiękczyć i ułatwia przemieszczanie. Jak w pierwszych tygodniach miałam problemy to dawało radę. Ale lepiej zapytać farmaceutę czy przy tych jelitach można.
    Słyszałam właśnie o czymś takim. Muszę się dowiedzieć czy to czasem nie ma jakiś substancji zbytnio pobudzających jelita :)

3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    U mnie lactulosum nie pomogło. Nawet jak nie byłam w ciąży i nie karmialam dostałam tabletki też nic. Ogólnie są fajne soki ze śliwki suszonej :) to mi pobudziło a wypiłam tylko dwie szklanki 😂😂 też jedz otręby i ogólnie co ma dużo pektyn np jabłka one pobudzają peralistyke jelit. A i jeszcze pestki z arbuza :)

Co do farbowania włosów to ja w drugiej ciąży nie wiedząc jeszcze że jestem stwierdziłam że blond chce i siedziałam na fotelu z farbą około 4h dopiero wtedy farba ładnie chwyciła i nie było żółtego. Więc odradzam blondy bo ciężko chodź wiadomo każdy z nas ma inny włos. I bez amoniaku farby.

Trądzik można zastosować mikrodermabrazje ja można stosować w ciąży jak i w czasie kp ale kosmetyki naturalne, które nie zaszkodzą płodu jak i nie przenikną do mleka :) i najważniejsze po zabiegu przy aktualnej pogodzie i słońcu trzeba stosować krem z filtrem 30 lub 50 na twarz żeby nie pojawiły się plamy. Można powiedzieć, że skóra po jest naga i trzeba ją chronić. Polecam wam filtry mineralne one nie szkodzą przyrodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 14:58

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam suszone śliwki.

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie może jakieś wygodne biustonosze bezfiszbinowe lub jakieś inne? Nie mogę nosić klasycznej bielizny ponieważ wszystko mnie ciśnie i przeszkadza i nie znalazłam nic odpowiedniego w sklepach stacjonarnych. Muszę zamówić przez internet ale nie wiem które wybierać. Myślę o czymś w stylu triumpf make up soft.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 16:28

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    A polecacie może jakieś wygodne biustonosze bezfiszbinowe lub jakieś inne? Nie mogę nosić klasycznej bielizny ponieważ wszystko mnie ciśnie i przeszkadza i nie znalazłam nic odpowiedniego w sklepach stacjonarnych. Muszę zamówić przez internet ale nie wiem które wybierać. Myślę o czymś w stylu triumpf make up soft.
    Ja i bez ciąży nie mogę nosić z fiszbinami i normalnie nosze z intimisimi bez fiszbin, ale teraz nawet sportowe powoduja mi odruch wymiotny.

• potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz noszę sportowe biustonosze i do karmienia bez fiszbin z Lidla :D

Kocia lubi tę wiadomość

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • Mikimałs Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy w II trymestrze można farbować włosy w domowych warunkach? Farba Garnier Olia bez amoniaku.

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy to też mi wypadają na potęge i się przetłuszczają ale już po jutrze zobaczymy kto mieszka u mnie :D dziś dzwonili z kliniki, że mąż niestety nawet nie może ze mna do poczekalni wejść tylko ma siedzieć w samochodzie... Ale wczoraj poczułam pierwsze ruchu jakby obrucił/a się, myślałam, że to nierealne ale koleżanka mi dzisiaj powiedziała (jest też drobnej postury jak ja), że też w 12-13 tygodniu czuła pierwsze ruchy :D

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , ja miałam dzisiaj konsultacje z dermatologiem na temat tego trądziku , polecił mi 2 preparaty , które mogę stosować , w tym jeden antybiotyk punktowo . Ja niestety nie nam pojedynczych wyprysków tylko całe czoło w takich małych krostach chropowatych i skronie i przenosi mi się na policzki i brodę , no ześwirowal mi organizm .

Napisze Wam jutro co mi polecił .
    Ja jestem antyteza tego o czym pisaliście, bo z synkiem w ciąży miałam piękna skore i włosy 😁😁😁

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K9kaina ja mam dokładnie to samo. Już nie wiem co z tym robić. Czekam na porady od Ciebie;)

21.09.2020 - ❤❤
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilmoregirl jesteś na pierwszej stronie tego wątku, a kiedyś gadałyśmy o tym, żeby stworzyć listę naszych terminów na początku wątku, i potem może ją aktualizować o płeć dzidzi i w ogóle :) założycielka tematu niestety zaginęła w akcji, a Ty jesteś jedyną z pierwszej strony, która się udziela. Fajnie by było bo każdy taki wątek się tak zaczyna, a u nas lipa. Oczywiście jeśli masz czas i w ogóle to ogarnąć... 🙈🙂

3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Tanie i fajne są a przynajmniej były sportowe z Pepco :)

Kocia lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi akurat sztywne biustonosze nie przeszkadzają. Może przez to że mam mały biust.Jak miałam na początku ciąży bardzo wrażliwe sutki to wręcz im grubszy stanik tym mi było wygodniej, bo były odizolowane od warunków zewnętrznych :D
    Za to mimo, że nie mam prawie brzuszka to w żadnych spodniach mi nie jest wygodnie i musiałam kupić nowe majtki, bo też miałam wrażenie że wszystkie za ciasne.

f2w390bvk02v4xta.png
    Ponad dwa lata starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Źegnam się z wami. Przyszły badania Dna potwierdzające płeć dziecka. To byłaby dziewczynka , tak jak pragnęliśmy. Moja psychika fatalna.

• jjs Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj się Wam pochwale 😊 zrobiłam mój pierwszy ciążowy trening 😊💪Wcześniej tylko spacery, bo długo się obawiałam, ale nie żałuje, bo teraz czuje jak moje ciało osłabiło się przez ostatnie 4miesiace. Jestem zszokowana. A Wy trenujecie?

w57v9n73a8iaw4bs.png

termin porodu: 9.12.2020
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka razy tylko w ciąży ćwiczyłam, ale mam zamiar teraz pożądanie się rozruszać bo dobrze się czuję. Jedynie starałam się dużo chodzić, czasem było to po 10 km dziennie, ale jakoś nie czułam zmęczenia jak po porządnym treningu.

f2w390bvk02v4xta.png
    Ponad dwa lata starań
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ