X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    Hej znów parę dni mnie nie było.. kurcze Dolores bardzo mi przykro.. całym sercem jestem z tobą.. wiem ,że już po fakcie ale ja robiłam badania genetyczne płodu i tam od razu mi też ustalili płeć ale to płaciłam 1000 zł a i tak nic nie stwierdzono ale może warto się zastanowić może w twoim przypadku dowiesz się czemu tak się stało.. wystarczy ze szpitala z patomorfologi pobrac materiał z parafiną :* ja miałam łyżeczkowanie w 11 tygodniu ale serce zatrzymało się w 7 tygodniu, podpisałam zgodę na "utylizację" bo wtedy stwierdziłam, że za bardzo by mnie bolało przejście całej procedury zwiazanej z pogrzebem itp i bym się bardziej załamała a tak po powrocie ze szpitala zajęłam sie nauką do egzaminów na studia a potem wpadłam w wir pracy ale czasem żałuję że nie mam miejsca gdzie mogę złożyć kwiaty i uczcić pamięć straconych ciąż..
    Dzięki. Ja tež oddałam materiał do ustalenia pľci i czekam na wynik a genetyki nie robie bo i poco? Mam dwoje zdrowych dzieci z tego związku. Porobie sobie jakies badania za 6 tyg. Pidpytam lekarza co warto zrobic. A co do grobu to bede dziecie miala pochowane z moim bratem. Troche zachodu ale dostane 8 tyg macierzynskiego zasilek pogrzebowy i z ubezpieczenia a co najwazniejsze dziecko bedzie mialo imie. Co do grobów to podpytaj w szpitalu w ktorym zabieg mialas. Bo oni chowają we wspolnej mogile takie dzieci kilka razy do roku. Nie wolno tego utylizowac. Wiec te twoje dziecie gdzies swój grôb ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. A mam pytanie ktore z was przyjmują Acard i w jakiej dawce oraz od ktôrego tygodnia ciąźy? Bo mi kazali od 6 ego juz i to moze przyczyna ze tak zle sie skonczyło?

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores ja brałam acard 75 na długo przed zajściem w ciążę, teraz jestem w 14 tyg i lekarz zmienił mi na aspirin cardio bo wyniki krzepliwosci miałam poniżej normy. Do tego jeszxze 2 x dziennie clexane 40 na rozrzedzenie krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 11:47

21.09.2020 - ❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Ja tez brala 75 mg a potem od 1 czerwca kazala brac 150 ale bez źadnych badań

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi każe co kilka tygodni badac INR i APTT. Dziewczyny inne które miały problem z krzepliwoscia badaly jeszcze anty x czy jakoś tak.
    Ogólnie moja poprzednia doktorka kazała mi jeszcze przed zajściem w ciążę brać acard bo niby łatwiej zajść i później utrzymać ciążę przy tych lekach. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam. Obecny lekarz kazał kontynuować te leki więc coś w Tym jest.

21.09.2020 - ❤❤
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Acard 150, bo wyszło mi wysokie ryzyko hipotrofii płodu i pierwsze dziecko również urodziłam z hipotrofią.

Cieżko mi się wbić w rozmowę, dzisiaj byłam na wizycie, 15t5d, wszystko ok. Maleństwo waży ok. 136g i nadal kompletnie nie widać jaka płeć, muszę uzbroić się w cierpliwość i zaczekać do połówkowych. Najważniejsze, że wszystko ok :)

Glonojadek, Kokaina lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Dziewczyny. A mam pytanie ktore z was przyjmują Acard i w jakiej dawce oraz od ktôrego tygodnia ciąźy? Bo mi kazali od 6 ego juz i to moze przyczyna ze tak zle sie skonczyło?
    Ja biorę acard 2 tabletki 75 mg od początku ciąży, ale nie sądze , że to było by przyczyną, a brałaś też zastrzyki albo coś dodatkowego? Gilmoregirl cieszę się że wsyztsko ok :*

ckai9jcgzvp69p78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Nic innego nie bralam Tylko Acard 150 mg wieczorem i dopegyt po pôł tabletki 2x dziennie. Magnez femibion i nic wiecej

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Nie Nic innego nie bralam Tylko Acard 150 mg wieczorem i dopegyt po pôł tabletki 2x dziennie. Magnez femibion i nic wiecej
    na pewno nie od acardu.
    Dziecko najprawdopodobniej miało wade genetyczna.
    O ile kojarzę jesteś po 40 więc ryzyko wad spore

Ja po prenatalnych.
    Na usg ok, pape sobie darowałam. Oddałam krew na Nifty i czekamy.
    Podobno między nogami coś jest ale na tym etapie taki wzgorek może być też u dziewczynki.
    Za tydzień się dowiem z Nifty
    Oby zdrowe

Glonojadek, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    na pewno nie od acardu.
    Dziecko najprawdopodobniej miało wade genetyczna.
    O ile kojarzę jesteś po 40 więc ryzyko wad spore

Ja po prenatalnych.
    Na usg ok, pape sobie darowałam. Oddałam krew na Nifty i czekamy.
    Podobno między nogami coś jest ale na tym etapie taki wzgorek może być też u dziewczynki.
    Za tydzień się dowiem z Nifty
    Oby zdrowe
    Kciuki i dużo cierpliwości 😍 Mi się ten tydzień czekania na nifty dłużył bardziej niż kiedykolwiek.

Betti37 lubi tę wiadomość

• Grudniowa Mama Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj po wizycie :) ostatnio plamienia ustały, Pani Doktor stwierdziła podczas badania :"koniec leżenia", tak bardzo się ucieszyłam, ten duży krwiak się wchłonął, także jeśli któraś z Was ma podobnie, nie traćcie nadzieji, słuchajcie lekarzy i bądźcie dobrej myśli. Powoli mogę zacząć się ruszać, co prawda jest jeszcze jakiś mały krwiaczek, ale niby ten to pikuś w porównaniu do poprzedniego, dalej biorę duphaston, z tym, że zmniejszam dawkę do 2 na dobę, mam nadzieję, że wszystko w końcu się ułoży i na następnej wizycie nie będzie już ani tego małego krwiaka, trzymam również za Was wszystkie kciuki :)

Chcę być mamą, Kinaa, Glonojadek, mon!ta^ lubią tę wiadomość

oar83e3k8ifp7zay.png
  • Chcę być mamą Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam dzisiaj prenatalne Ale lekarz stwierdził że jeszcze jest za szybko i mam przyjść za tydzień. Jest różnica 3 dni pieniędzy terminem z om A usg. Malec ma 5.2cm Ale pewnie lekarz woli być pewny tego usg.
    Nigdy nie słyszałam żeby lekarz przekładał termin... No zostało być dobrej myśli

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja planuje iść do fryzjera. Wiem że niby nie można Ale teraz to już raczej wszyscy traktują to jak zabobon

Trądzik też mam i boję się używać maści

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 21:01

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕

Od 07.2019 - Novum
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam okropny trądzik 😔 muszę umówić się do dermatologa bo w życiu nie miałam tak okropnej skory. W pierwszej ciąży był gładziutka, bez 1 wągra , a teraz masakra 😒

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores szkoda, że nie pokusiłaś się o badanie genetyczne, wtedy byś wiedziała czy to była wada genetyczna czy faktycznie powodem coś innego u mnie wyszło wtedy wszystko ok ale dzięki temu doszliśmy małymi kroczkami jakie były prawdopodobne przyczyny wszystkich poronień..
    Gratuluję dziewczyny wizyt <3 nie mogę się doczekać swojej w piątek :D Kroopkaa też mam okropny trądzik i chrostki jak czopy na szyi i dekoldzie - kuzynka ostatnio mi powiedziała, że mam na pewno chłopaka bo każda jej koleżanka która urodziła chlopca miała taki trądzik a ona i inne koleżanki co miały piękną twarz- dziewczynki :) Zobaczymy w piątek czy miała rację :D Ja niczym nie smaruje na razie bo maści na trądzik podobno mają jakieś szkodliwe dla płodu substancje - nie sprawdzone w 100% ale koleżanka aptekarka powiedziała, żebym lepiej niczym poza zwykłym kremem nie smarowała :D

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Grudniowa Mama Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, też mam ten sam problem z cerą i też nie wiem czym ją smarować, kupiłam sobie krem duetus na dzień,matujacy bezpieczny dla kobiet w ciąży, zobaczymy jak się sprawdzi. A co do fryzjera, właśnie dziś pytałam swojej pani doktor i powiedziała, że spokojnie można farbować, teraz są farby bez amoniaku, tylko wiadomo, kolor może trochę wyjść nie taki :D

oar83e3k8ifp7zay.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą wrote:
    Też miałam dzisiaj prenatalne Ale lekarz stwierdził że jeszcze jest za szybko i mam przyjść za tydzień. Jest różnica 3 dni pieniędzy terminem z om A usg. Malec ma 5.2cm Ale pewnie lekarz woli być pewny tego usg.
    Nigdy nie słyszałam żeby lekarz przekładał termin... No zostało być dobrej myśli
    my czekaliśmy do ostatniego możliwego momentu.
    13 +3 ale z usg wyszło 14+1 ale wiem że ciąża ma 13+3
    po prostu dziecko duże bo nie ma opcji że owu była o tydzień wcześniej

mon!ta^ lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 czerwca 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    my czekaliśmy do ostatniego możliwego momentu.
    13 +3 ale z usg wyszło 14+1 ale wiem że ciąża ma 13+3
    po prostu dziecko duże bo nie ma opcji że owu była o tydzień wcześniej

Dzieciaki rosną i czasem ciężko trafić w termin. A u Ciebie jak większy to też nie przeszkadzało w zrobieniu tego usg?Bo gdzieś na necie pisali że później dziecko odchyla glowke do tyłu i badanie może wyjść różnie?

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕

Od 07.2019 - Novum
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    Dolores szkoda, że nie pokusiłaś się o badanie genetyczne, wtedy byś wiedziała czy to była wada genetyczna czy faktycznie powodem coś innego u mnie wyszło wtedy wszystko ok ale dzięki temu doszliśmy małymi kroczkami jakie były prawdopodobne przyczyny wszystkich poronień..
    Gratuluję dziewczyny wizyt <3 nie mogę się doczekać swojej w piątek :D Kroopkaa też mam okropny trądzik i chrostki jak czopy na szyi i dekoldzie - kuzynka ostatnio mi powiedziała, że mam na pewno chłopaka bo każda jej koleżanka która urodziła chlopca miała taki trądzik a ona i inne koleżanki co miały piękną twarz- dziewczynki :) Zobaczymy w piątek czy miała rację :D Ja niczym nie smaruje na razie bo maści na trądzik podobno mają jakieś szkodliwe dla płodu substancje - nie sprawdzone w 100% ale koleżanka aptekarka powiedziała, żebym lepiej niczym poza zwykłym kremem nie smarowała :D
    Potwierdzam tez z synkiem miałam okropny i bolesny trądzik. W dodatku włosy mi leciały na potęgę i przestały dopiero jak się urodził i wtedy już nic nie wypadło 😅 A teraz wszystko na odwrot

• Mała panda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie naprawdę sprawdzone sposoby na zaparcia? Ciąża leżącą od 3 dni i mój układ trawienny się zaczął opierdzielać... Żadne leki pobudzające jelita nie wchodzą w grę, bo niestety mogą pobudzić też macicę, którą próbuję wyciszyć.

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ