Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKinaa wrote:Hej znów parę dni mnie nie było.. kurcze Dolores bardzo mi przykro.. całym sercem jestem z tobą.. wiem ,że już po fakcie ale ja robiłam badania genetyczne płodu i tam od razu mi też ustalili płeć ale to płaciłam 1000 zł a i tak nic nie stwierdzono ale może warto się zastanowić może w twoim przypadku dowiesz się czemu tak się stało.. wystarczy ze szpitala z patomorfologi pobrac materiał z parafiną :* ja miałam łyżeczkowanie w 11 tygodniu ale serce zatrzymało się w 7 tygodniu, podpisałam zgodę na "utylizację" bo wtedy stwierdziłam, że za bardzo by mnie bolało przejście całej procedury zwiazanej z pogrzebem itp i bym się bardziej załamała a tak po powrocie ze szpitala zajęłam sie nauką do egzaminów na studia a potem wpadłam w wir pracy ale czasem żałuję że nie mam miejsca gdzie mogę złożyć kwiaty i uczcić pamięć straconych ciąż..
-
nick nieaktualny
-
Dolores ja brałam acard 75 na długo przed zajściem w ciążę, teraz jestem w 14 tyg i lekarz zmienił mi na aspirin cardio bo wyniki krzepliwosci miałam poniżej normy. Do tego jeszxze 2 x dziennie clexane 40 na rozrzedzenie krwi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 11:47
21.09.2020 - ❤❤ -
nick nieaktualny
-
Mi każe co kilka tygodni badac INR i APTT. Dziewczyny inne które miały problem z krzepliwoscia badaly jeszcze anty x czy jakoś tak.
Ogólnie moja poprzednia doktorka kazała mi jeszcze przed zajściem w ciążę brać acard bo niby łatwiej zajść i później utrzymać ciążę przy tych lekach. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam. Obecny lekarz kazał kontynuować te leki więc coś w Tym jest.21.09.2020 - ❤❤ -
Ja biorę Acard 150, bo wyszło mi wysokie ryzyko hipotrofii płodu i pierwsze dziecko również urodziłam z hipotrofią.
Cieżko mi się wbić w rozmowę, dzisiaj byłam na wizycie, 15t5d, wszystko ok. Maleństwo waży ok. 136g i nadal kompletnie nie widać jaka płeć, muszę uzbroić się w cierpliwość i zaczekać do połówkowych. Najważniejsze, że wszystko okGlonojadek, Kokaina lubią tę wiadomość
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
Dolores wrote:Dziewczyny. A mam pytanie ktore z was przyjmują Acard i w jakiej dawce oraz od ktôrego tygodnia ciąźy? Bo mi kazali od 6 ego juz i to moze przyczyna ze tak zle sie skonczyło?
-
nick nieaktualny
-
Dolores wrote:Nie Nic innego nie bralam Tylko Acard 150 mg wieczorem i dopegyt po pôł tabletki 2x dziennie. Magnez femibion i nic wiecej
Dziecko najprawdopodobniej miało wade genetyczna.
O ile kojarzę jesteś po 40 więc ryzyko wad spore
Ja po prenatalnych.
Na usg ok, pape sobie darowałam. Oddałam krew na Nifty i czekamy.
Podobno między nogami coś jest ale na tym etapie taki wzgorek może być też u dziewczynki.
Za tydzień się dowiem z Nifty
Oby zdroweGlonojadek, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBetti37 wrote:na pewno nie od acardu.
Dziecko najprawdopodobniej miało wade genetyczna.
O ile kojarzę jesteś po 40 więc ryzyko wad spore
Ja po prenatalnych.
Na usg ok, pape sobie darowałam. Oddałam krew na Nifty i czekamy.
Podobno między nogami coś jest ale na tym etapie taki wzgorek może być też u dziewczynki.
Za tydzień się dowiem z Nifty
Oby zdroweBetti37 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja dzisiaj po wizycie ostatnio plamienia ustały, Pani Doktor stwierdziła podczas badania :"koniec leżenia", tak bardzo się ucieszyłam, ten duży krwiak się wchłonął, także jeśli któraś z Was ma podobnie, nie traćcie nadzieji, słuchajcie lekarzy i bądźcie dobrej myśli. Powoli mogę zacząć się ruszać, co prawda jest jeszcze jakiś mały krwiaczek, ale niby ten to pikuś w porównaniu do poprzedniego, dalej biorę duphaston, z tym, że zmniejszam dawkę do 2 na dobę, mam nadzieję, że wszystko w końcu się ułoży i na następnej wizycie nie będzie już ani tego małego krwiaka, trzymam również za Was wszystkie kciuki
Chcę być mamą, Kinaa, Glonojadek, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Też miałam dzisiaj prenatalne Ale lekarz stwierdził że jeszcze jest za szybko i mam przyjść za tydzień. Jest różnica 3 dni pieniędzy terminem z om A usg. Malec ma 5.2cm Ale pewnie lekarz woli być pewny tego usg.
Nigdy nie słyszałam żeby lekarz przekładał termin... No zostało być dobrej myśli[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Kropka ja planuje iść do fryzjera. Wiem że niby nie można Ale teraz to już raczej wszyscy traktują to jak zabobon
Trądzik też mam i boję się używać maściWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 21:01
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
Od 07.2019 - Novum
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Dolores szkoda, że nie pokusiłaś się o badanie genetyczne, wtedy byś wiedziała czy to była wada genetyczna czy faktycznie powodem coś innego u mnie wyszło wtedy wszystko ok ale dzięki temu doszliśmy małymi kroczkami jakie były prawdopodobne przyczyny wszystkich poronień..
Gratuluję dziewczyny wizyt nie mogę się doczekać swojej w piątek Kroopkaa też mam okropny trądzik i chrostki jak czopy na szyi i dekoldzie - kuzynka ostatnio mi powiedziała, że mam na pewno chłopaka bo każda jej koleżanka która urodziła chlopca miała taki trądzik a ona i inne koleżanki co miały piękną twarz- dziewczynki Zobaczymy w piątek czy miała rację Ja niczym nie smaruje na razie bo maści na trądzik podobno mają jakieś szkodliwe dla płodu substancje - nie sprawdzone w 100% ale koleżanka aptekarka powiedziała, żebym lepiej niczym poza zwykłym kremem nie smarowała -
Kropka, też mam ten sam problem z cerą i też nie wiem czym ją smarować, kupiłam sobie krem duetus na dzień,matujacy bezpieczny dla kobiet w ciąży, zobaczymy jak się sprawdzi. A co do fryzjera, właśnie dziś pytałam swojej pani doktor i powiedziała, że spokojnie można farbować, teraz są farby bez amoniaku, tylko wiadomo, kolor może trochę wyjść nie taki
-
Chcę być mamą wrote:Też miałam dzisiaj prenatalne Ale lekarz stwierdził że jeszcze jest za szybko i mam przyjść za tydzień. Jest różnica 3 dni pieniędzy terminem z om A usg. Malec ma 5.2cm Ale pewnie lekarz woli być pewny tego usg.
Nigdy nie słyszałam żeby lekarz przekładał termin... No zostało być dobrej myśli
13 +3 ale z usg wyszło 14+1 ale wiem że ciąża ma 13+3
po prostu dziecko duże bo nie ma opcji że owu była o tydzień wcześniejmon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Betti37 wrote:my czekaliśmy do ostatniego możliwego momentu.
13 +3 ale z usg wyszło 14+1 ale wiem że ciąża ma 13+3
po prostu dziecko duże bo nie ma opcji że owu była o tydzień wcześniej
Dzieciaki rosną i czasem ciężko trafić w termin. A u Ciebie jak większy to też nie przeszkadzało w zrobieniu tego usg?Bo gdzieś na necie pisali że później dziecko odchyla glowke do tyłu i badanie może wyjść różnie?
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
Od 07.2019 - Novum
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
nick nieaktualnyKinaa wrote:Dolores szkoda, że nie pokusiłaś się o badanie genetyczne, wtedy byś wiedziała czy to była wada genetyczna czy faktycznie powodem coś innego u mnie wyszło wtedy wszystko ok ale dzięki temu doszliśmy małymi kroczkami jakie były prawdopodobne przyczyny wszystkich poronień..
Gratuluję dziewczyny wizyt nie mogę się doczekać swojej w piątek Kroopkaa też mam okropny trądzik i chrostki jak czopy na szyi i dekoldzie - kuzynka ostatnio mi powiedziała, że mam na pewno chłopaka bo każda jej koleżanka która urodziła chlopca miała taki trądzik a ona i inne koleżanki co miały piękną twarz- dziewczynki Zobaczymy w piątek czy miała rację Ja niczym nie smaruje na razie bo maści na trądzik podobno mają jakieś szkodliwe dla płodu substancje - nie sprawdzone w 100% ale koleżanka aptekarka powiedziała, żebym lepiej niczym poza zwykłym kremem nie smarowała -
Macie naprawdę sprawdzone sposoby na zaparcia? Ciąża leżącą od 3 dni i mój układ trawienny się zaczął opierdzielać... Żadne leki pobudzające jelita nie wchodzą w grę, bo niestety mogą pobudzić też macicę, którą próbuję wyciszyć.