X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    Hej znów parę dni mnie nie było.. kurcze Dolores bardzo mi przykro.. całym sercem jestem z tobą.. wiem ,że już po fakcie ale ja robiłam badania genetyczne płodu i tam od razu mi też ustalili płeć ale to płaciłam 1000 zł a i tak nic nie stwierdzono ale może warto się zastanowić może w twoim przypadku dowiesz się czemu tak się stało.. wystarczy ze szpitala z patomorfologi pobrac materiał z parafiną :* ja miałam łyżeczkowanie w 11 tygodniu ale serce zatrzymało się w 7 tygodniu, podpisałam zgodę na "utylizację" bo wtedy stwierdziłam, że za bardzo by mnie bolało przejście całej procedury zwiazanej z pogrzebem itp i bym się bardziej załamała a tak po powrocie ze szpitala zajęłam sie nauką do egzaminów na studia a potem wpadłam w wir pracy ale czasem żałuję że nie mam miejsca gdzie mogę złożyć kwiaty i uczcić pamięć straconych ciąż..
    Dzięki. Ja tež oddałam materiał do ustalenia pľci i czekam na wynik a genetyki nie robie bo i poco? Mam dwoje zdrowych dzieci z tego związku. Porobie sobie jakies badania za 6 tyg. Pidpytam lekarza co warto zrobic. A co do grobu to bede dziecie miala pochowane z moim bratem. Troche zachodu ale dostane 8 tyg macierzynskiego zasilek pogrzebowy i z ubezpieczenia a co najwazniejsze dziecko bedzie mialo imie. Co do grobów to podpytaj w szpitalu w ktorym zabieg mialas. Bo oni chowają we wspolnej mogile takie dzieci kilka razy do roku. Nie wolno tego utylizowac. Wiec te twoje dziecie gdzies swój grôb ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. A mam pytanie ktore z was przyjmują Acard i w jakiej dawce oraz od ktôrego tygodnia ciąźy? Bo mi kazali od 6 ego juz i to moze przyczyna ze tak zle sie skonczyło?

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores ja brałam acard 75 na długo przed zajściem w ciążę, teraz jestem w 14 tyg i lekarz zmienił mi na aspirin cardio bo wyniki krzepliwosci miałam poniżej normy. Do tego jeszxze 2 x dziennie clexane 40 na rozrzedzenie krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 11:47

21.09.2020 - ❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Ja tez brala 75 mg a potem od 1 czerwca kazala brac 150 ale bez źadnych badań

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi każe co kilka tygodni badac INR i APTT. Dziewczyny inne które miały problem z krzepliwoscia badaly jeszcze anty x czy jakoś tak.
    Ogólnie moja poprzednia doktorka kazała mi jeszcze przed zajściem w ciążę brać acard bo niby łatwiej zajść i później utrzymać ciążę przy tych lekach. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam. Obecny lekarz kazał kontynuować te leki więc coś w Tym jest.

21.09.2020 - ❤❤
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Acard 150, bo wyszło mi wysokie ryzyko hipotrofii płodu i pierwsze dziecko również urodziłam z hipotrofią.

Cieżko mi się wbić w rozmowę, dzisiaj byłam na wizycie, 15t5d, wszystko ok. Maleństwo waży ok. 136g i nadal kompletnie nie widać jaka płeć, muszę uzbroić się w cierpliwość i zaczekać do połówkowych. Najważniejsze, że wszystko ok :)

Glonojadek, Kokaina lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Dziewczyny. A mam pytanie ktore z was przyjmują Acard i w jakiej dawce oraz od ktôrego tygodnia ciąźy? Bo mi kazali od 6 ego juz i to moze przyczyna ze tak zle sie skonczyło?
    Ja biorę acard 2 tabletki 75 mg od początku ciąży, ale nie sądze , że to było by przyczyną, a brałaś też zastrzyki albo coś dodatkowego? Gilmoregirl cieszę się że wsyztsko ok :*

ckai9jcgzvp69p78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Nic innego nie bralam Tylko Acard 150 mg wieczorem i dopegyt po pôł tabletki 2x dziennie. Magnez femibion i nic wiecej

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Nie Nic innego nie bralam Tylko Acard 150 mg wieczorem i dopegyt po pôł tabletki 2x dziennie. Magnez femibion i nic wiecej
    na pewno nie od acardu.
    Dziecko najprawdopodobniej miało wade genetyczna.
    O ile kojarzę jesteś po 40 więc ryzyko wad spore

Ja po prenatalnych.
    Na usg ok, pape sobie darowałam. Oddałam krew na Nifty i czekamy.
    Podobno między nogami coś jest ale na tym etapie taki wzgorek może być też u dziewczynki.
    Za tydzień się dowiem z Nifty
    Oby zdrowe

Glonojadek, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    na pewno nie od acardu.
    Dziecko najprawdopodobniej miało wade genetyczna.
    O ile kojarzę jesteś po 40 więc ryzyko wad spore

Ja po prenatalnych.
    Na usg ok, pape sobie darowałam. Oddałam krew na Nifty i czekamy.
    Podobno między nogami coś jest ale na tym etapie taki wzgorek może być też u dziewczynki.
    Za tydzień się dowiem z Nifty
    Oby zdrowe
    Kciuki i dużo cierpliwości 😍 Mi się ten tydzień czekania na nifty dłużył bardziej niż kiedykolwiek.

Betti37 lubi tę wiadomość

• Grudniowa Mama Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj po wizycie :) ostatnio plamienia ustały, Pani Doktor stwierdziła podczas badania :"koniec leżenia", tak bardzo się ucieszyłam, ten duży krwiak się wchłonął, także jeśli któraś z Was ma podobnie, nie traćcie nadzieji, słuchajcie lekarzy i bądźcie dobrej myśli. Powoli mogę zacząć się ruszać, co prawda jest jeszcze jakiś mały krwiaczek, ale niby ten to pikuś w porównaniu do poprzedniego, dalej biorę duphaston, z tym, że zmniejszam dawkę do 2 na dobę, mam nadzieję, że wszystko w końcu się ułoży i na następnej wizycie nie będzie już ani tego małego krwiaka, trzymam również za Was wszystkie kciuki :)

Chcę być mamą, Kinaa, Glonojadek, mon!ta^ lubią tę wiadomość

oar83e3k8ifp7zay.png
  • Chcę być mamą Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam dzisiaj prenatalne Ale lekarz stwierdził że jeszcze jest za szybko i mam przyjść za tydzień. Jest różnica 3 dni pieniędzy terminem z om A usg. Malec ma 5.2cm Ale pewnie lekarz woli być pewny tego usg.
    Nigdy nie słyszałam żeby lekarz przekładał termin... No zostało być dobrej myśli

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja planuje iść do fryzjera. Wiem że niby nie można Ale teraz to już raczej wszyscy traktują to jak zabobon

Trądzik też mam i boję się używać maści

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 21:01

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕

Od 07.2019 - Novum
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam okropny trądzik 😔 muszę umówić się do dermatologa bo w życiu nie miałam tak okropnej skory. W pierwszej ciąży był gładziutka, bez 1 wągra , a teraz masakra 😒

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores szkoda, że nie pokusiłaś się o badanie genetyczne, wtedy byś wiedziała czy to była wada genetyczna czy faktycznie powodem coś innego u mnie wyszło wtedy wszystko ok ale dzięki temu doszliśmy małymi kroczkami jakie były prawdopodobne przyczyny wszystkich poronień..
    Gratuluję dziewczyny wizyt <3 nie mogę się doczekać swojej w piątek :D Kroopkaa też mam okropny trądzik i chrostki jak czopy na szyi i dekoldzie - kuzynka ostatnio mi powiedziała, że mam na pewno chłopaka bo każda jej koleżanka która urodziła chlopca miała taki trądzik a ona i inne koleżanki co miały piękną twarz- dziewczynki :) Zobaczymy w piątek czy miała rację :D Ja niczym nie smaruje na razie bo maści na trądzik podobno mają jakieś szkodliwe dla płodu substancje - nie sprawdzone w 100% ale koleżanka aptekarka powiedziała, żebym lepiej niczym poza zwykłym kremem nie smarowała :D

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Grudniowa Mama Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, też mam ten sam problem z cerą i też nie wiem czym ją smarować, kupiłam sobie krem duetus na dzień,matujacy bezpieczny dla kobiet w ciąży, zobaczymy jak się sprawdzi. A co do fryzjera, właśnie dziś pytałam swojej pani doktor i powiedziała, że spokojnie można farbować, teraz są farby bez amoniaku, tylko wiadomo, kolor może trochę wyjść nie taki :D

oar83e3k8ifp7zay.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą wrote:
    Też miałam dzisiaj prenatalne Ale lekarz stwierdził że jeszcze jest za szybko i mam przyjść za tydzień. Jest różnica 3 dni pieniędzy terminem z om A usg. Malec ma 5.2cm Ale pewnie lekarz woli być pewny tego usg.
    Nigdy nie słyszałam żeby lekarz przekładał termin... No zostało być dobrej myśli
    my czekaliśmy do ostatniego możliwego momentu.
    13 +3 ale z usg wyszło 14+1 ale wiem że ciąża ma 13+3
    po prostu dziecko duże bo nie ma opcji że owu była o tydzień wcześniej

mon!ta^ lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 czerwca 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    my czekaliśmy do ostatniego możliwego momentu.
    13 +3 ale z usg wyszło 14+1 ale wiem że ciąża ma 13+3
    po prostu dziecko duże bo nie ma opcji że owu była o tydzień wcześniej

Dzieciaki rosną i czasem ciężko trafić w termin. A u Ciebie jak większy to też nie przeszkadzało w zrobieniu tego usg?Bo gdzieś na necie pisali że później dziecko odchyla glowke do tyłu i badanie może wyjść różnie?

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕

Od 07.2019 - Novum
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    Dolores szkoda, że nie pokusiłaś się o badanie genetyczne, wtedy byś wiedziała czy to była wada genetyczna czy faktycznie powodem coś innego u mnie wyszło wtedy wszystko ok ale dzięki temu doszliśmy małymi kroczkami jakie były prawdopodobne przyczyny wszystkich poronień..
    Gratuluję dziewczyny wizyt <3 nie mogę się doczekać swojej w piątek :D Kroopkaa też mam okropny trądzik i chrostki jak czopy na szyi i dekoldzie - kuzynka ostatnio mi powiedziała, że mam na pewno chłopaka bo każda jej koleżanka która urodziła chlopca miała taki trądzik a ona i inne koleżanki co miały piękną twarz- dziewczynki :) Zobaczymy w piątek czy miała rację :D Ja niczym nie smaruje na razie bo maści na trądzik podobno mają jakieś szkodliwe dla płodu substancje - nie sprawdzone w 100% ale koleżanka aptekarka powiedziała, żebym lepiej niczym poza zwykłym kremem nie smarowała :D
    Potwierdzam tez z synkiem miałam okropny i bolesny trądzik. W dodatku włosy mi leciały na potęgę i przestały dopiero jak się urodził i wtedy już nic nie wypadło 😅 A teraz wszystko na odwrot

• Mała panda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie naprawdę sprawdzone sposoby na zaparcia? Ciąża leżącą od 3 dni i mój układ trawienny się zaczął opierdzielać... Żadne leki pobudzające jelita nie wchodzą w grę, bo niestety mogą pobudzić też macicę, którą próbuję wyciszyć.

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ