GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
kamyczek90 wrote:Dziewczyny czy przy 5tc6d jest tylko pęcherzyk - to mam się martwić?
Marta..a super To znaczy, że ciąża nieco młodsza niż masz w suwaczku?
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Tak młodsza ale 5 dni to nic, miałam owulacje jakoś 16dc plus zagnieżdżenie itp. Może tak być. Synek miał chyba 3 dni różnicy termin zostaje ten sam
Kamyczek90 może nie byc nic widać tak wcześnie.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Lekarz powiedział że widzimy się za 2tygodnie.
I mówił że to bardzo wczesna ciąża i nie może stwierdzić zalążka zarodka.
To była wizyta na NFZ i wydaje mi się że sprzęt mógł być słaby bo to najsłabszy obraz jaki kiedykolwiek widziałam..Letrox 125/100
Pregna Start -
kamyczek90 wrote:Dziewczyny czy przy 5tc6d jest tylko pęcherzyk - to mam się martwić?
W pierwszej ciazy bylam u lekarza w 5+3 tez byl sam malutki pecherzyk. Teraz bylam na wizycie 6+4 tez byl sam pecherzyk a lekarz kazal sie nie martwićKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Marta..a wrote:Tak młodsza ale 5 dni to nic, miałam owulacje jakoś 16dc plus zagnieżdżenie itp. Może tak być. Synek miał chyba 3 dni różnicy termin zostaje ten sam
Kamyczek90 może nie byc nic widać tak wcześnie.
Ja przy coreczce na poczatku mialam az 11 dni rozbieżności potem nadgonila i ostatecznie byla roznica 1-2 dniAbilify05 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Aha, to widzę że nie ma co przejmować się kilkoma dniami różnicy a tak z ciekawości, udało wam się poprzednie dzieci urodzić w wyznaczonym terminie lub bardzo blisko niego? Mi się tak wydaje, że nie ma co się tym sugerować, bo i tak wychodzą jak chcąStarania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Hej dziewczyny nie martwcie sir kilkoma dniami różnica do 2 tygodni jest akceptowalna. pamiętajcie tez ze kazde rośnie w swoim tępię i nie kazde urodzi sie ztak samo duże czy ciężkie
Syna urodziłam 2 dni po terminie
Z prenatalnych porod wypadał tydzien wcześniej Takze calkiem inaczej
Jak sie macie ? Ja ciagle zmęczona -
Abilify05 wrote:Aha, to widzę że nie ma co przejmować się kilkoma dniami różnicy a tak z ciekawości, udało wam się poprzednie dzieci urodzić w wyznaczonym terminie lub bardzo blisko niego? Mi się tak wydaje, że nie ma co się tym sugerować, bo i tak wychodzą jak chcą
Z córeczką termin z om miałam na 21/22.04 z pierwszego usg gdzie właśnie była taka spora rozbieżność na około 02.05, urodziłam ją 37+1/37+2 02.04. Nie miałam wcześniej żadnych objawów o zbliżającym się porodzie, nagle odeszły wody i się pojawiła. Ja przeczuwałam, że urodzę szybciej, nie wiem czemu, ale miałam rację.
Jak zaszłam w drugą ciążę z synem to byłam więcej niż pewna, że urodzę szybciej tak jak pierwszą córkę, a jeszcze ta odklejona kosmówka na początku, lekarz potwierdził, że jak pierwszy poród tak szybko to duża szansa, że drugie dziecko też będzie szybciej, w 34 tygodniu już prawie szyjki nie miałam i miałam 1cm rozwarcia. Termin miałam na 25.01 i co? Urodziłam w 37+0 ( po dwóch dniach zwlekania z pojechaniem do szpitala, bo historia porodu mojego syna to niezły kosmos ) w 37+0.
Po tych dwóch porodach zapytałam czemu tak, lekarz powiedział, że być może winowajcą jest łożysko, że jest coś takiego, że łożysko z dnia na dzień się starzeje i albo organizm się skapnie że trzeba urodzić szybciej albo może to się źle skończyć ( nie wiem ile w tym prawdy ale to już moja druga ciąża obecnie gdzie mam problem na początku ciąży z kosmówką więc jestem w stanie uwierzyć że mam jakieś do dupy łożyska )
co za tym idzie jestem więcej niż pewna, że jeśli uda mi się szczęśliwie donosić to mając termin na 23.12 urodzę zdecydowanie maks do 4.12Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ja urodziłam idealnie w terminie z pierwszego usg, z om miałam 8.08, a 9.08 kolo 21 zaczęły lecieć mi zielone wody i szybka cesarka i mały byl chwilę po północy 10.08 juz wyciągnięty na wizycie ostatniej lekarz mówił tylko ze lekko jest rozpulchniona szyjka wiec praktycznie nie doświadczyłam akcji porodowej. Skurcze zaczęły mi się czekając na cesarkę ale delikatne.
Ja tez zmęczona strasznie.. do tego wymiotuje codziennie.. o imionach nie myślę. Rok temu nie miałam wątpliwości a teraz mam przeczucie na dziewczynkę ale nie mam w głowie imienia nadal6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja mam mega mdlosci... Juz nie daje rady. W 1 ciąży mialam do 11 tygodnia, teraz juz 8 sie zaczyna więc byle do przodu. Czuje ze bedzie druga dziewczynka. Podobno silnw mdlosci to zwiastuja w zasadzie mi obojwtne.
Dziewczynka bedzie Iga albo Ada. Juz mamy Ewe. A chlopak...mnie sie podoba Bruno albo Leo albo Iwo. Ale pewnie bedzie Mateusz.
W ogole mam w tej ciazy zachcianki, to dla mnie cos nowego. Chleby, bulki, makarony, lody.... Pizza na puszystym zero warzyw, zero nabialu. Ja ktora zwykle zywie sie salatami. Teraz bym jadla kielbasy i pasztety
-
To szczęściary z was, że nie miałyście długiego bolesnego porodu obu każda takiego doświadczyła. I bez cięcia krocza... Nie wyobrażam sobie tego
Sallvie łożysko tworzy się w każdej ciąży nowe, ciekawe czemu u ciebie takie problemy.
MonikaAnna zazdroszczę objawów, może oprocz migreny chciałabym czuć tak ciążę cały czas, żeby się nie martwić. Ale jesteś już na końcówce najgorszego okresu, chyba że u ciebie trwa to dłużej.
ChicChic mówią że chce nam się tego, czego organizmowi brakuje, może dzięki zdrowej diecie witamin ci nie brakuje to teraz czas na węglowodany
Ja mam lekkie mdłości każdego dnia i piersi bolą niemiłosiernie. Wczoraj 1 raz myślałam, że pobiegnę do toalety ale z całych sił się powstrzymałam, bo dopiero co zażywam acard i inne potrzebne leki i witaminy. Potem nie wiaodmo, czy powtarzać dawkę, czy odpuścić.
Chciałam was zapytać o zadyszkę i zmęczenie podczas zwykłego chodzenia, też tak macie? Czy to normalne żeby aż nie móc wejść po kilku schodach bez przerwy? Rozumiem jak ma się wielki brzuch i obciążenie ale teraz? W łóżku nawet nie mogę być aktywna, bo męczę się jak stukilowe prosię.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Reniferra wrote:Jutro idę na usg. Trudno mi uwierzyć, że to już koniec 11 tygodnia. Wczoraj i przedwczoraj nie miałam już nudności, ale dzisiaj znow wróciły . Do tego córa na antybiotyku.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Byłam u lekarza po receptę na Utrogestan bo mi się skończył, a wieczorem miałam delikatne plamienie, no i pyta mnie czy chce zrobic od razu USG, a ja że jasne jak jest taka możliwość, i dzisiaj pierwszy raz słyszałam bicie serduszka ❤️ z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać o crl, ale to było piękne ❤️
Mi już minęły wszystkie objawy jakie mialam i się pytam lekarza czy to normalne on mi mówi że pomiędzy 9+10tc beta już nie rośnie a spada dlatego objawy znikają 🤗Marta..a lubi tę wiadomość
-
Abilify05 wrote:Sallvie łożysko tworzy się w każdej ciąży nowe, ciekawe czemu u ciebie takie problemy.
wiesz co wydaje mi się, że jakbym skupiła się na jakichś badaniach genetycznych to bym może znalazła jakąś nieprawidłowość, która za to odpowiada, ale jakoś nigdy o tym nie pomyślałam, skoro dwoje udało mi się szczęśliwie urodzić.
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ja miałam cesarkę w 38t6d po 26h naturalnego 🙄. Trochę mnie przeciągnęli. Synek był tak owinięty pępowiną, że nie schodził niżej. Mam nadzieję, że tym razem będzie szybciej.
Ja w ciąży z synkiem wymiotowałam kilka razy dziennie do 16 tygodnia. Teraz zdarzyło mi się kilka razy, ale mam straszny odruch wymiotny przy myciu zębów. Już sobie kupiłam jakąś owocową pastę, ale to tylko trochę pomaga 🤷♀️. Jeszcze jakieś 2tyg i będę mogła używać detektora tętna, w poprzedniej ciąży bardzo mnie to uspokajało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 13:06
2 aniołki 2016r. 👼👼
Zespół antyfosfolipidowy, MTHFR A1298c, za wysoka homocysteina, dodatnie ANA1, ANA2, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hipoglikemia reaktywna