GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie nowy objaw, wracam z pracy rano i od wejścia na piętro czuje smród śmieci. Szukam przyczyny po całym domu, bo przecież śmieci były wynoszone, niemożliwe żeby tak smierdzialo. U góry już nie mogłam wytrzymać. Mój wstal, zaczął też szukać przyczyny i mówi, że nic nie czuje, a mi cały dom śmierdzi kontenerem :p poszłam wyrzucić wszystkie kosze, wywietrzylam chałupę ale jeszcze przed zaśnięciem czułam ten zapach. W tamtej ciąży nie miałam tak wyostrzonego węchu, ciekawe doświadczenie :p
ChicChic w końcu minie ten najgorszy okres, miejmy nadzieję że wraz ze spadkiem wzrostu HCGStarania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Nick taki bo moja ginekolog sama powiedział, ze ta ciąża to cud i była w szoku skąd i jak się wzięła! Nawet to było śmieszne jak zakłopotana liczyła dni, pytała ale jak 🤣
U mnie pierwszy szok minął i chyba taka największa ekscytacja, a teraz chce już tylko się cieszyć. Bardzo stresowało mnie pierwsze usg, ale tak naprawdę bardzo bardzo, bo bałam się ze coś jest nie tak albo ze jednak uroiłam sobie te ciąża. Kolejne usg już spokojnie, nawet do głowy nie biorę tego ze może coś się złego wydarzyć, może to złe nastawienie ale nie potrafię inaczej.
Jesli do objawów można zaliczyć to wczoraj miałam ochotę na majonez, taka ze mąż musiał biec do sklepu, ale jak już skosztowała to było takie eeee....dupy nie urwało😄
Dziewczyny czy każda z Was wie gdzie chce potencjalnie rodzic, a może któraś jest z Warszawy? A czy lekarz jest to ten któremu ufacie i wiecie ze to dobry wybór? Bo ja mam mieszane uczucie, właśnie chyba przez ten początek mojej ciąży. -
Ja jestem z okolic Białegostoku. U nas są dwa szpitale. Chciałabym rodzić tym razem w drugim, bo jak rodziłam synka to niestety średnio wspominam opiekę.
Lekarza mam zaufanego. Trafiłam do niego po długiej wędrówce po różnych lekarzach po poronieniach. Czuję się naprawdę przebadana i zaopiekowana. Dzięki niemu donosiłam ciążę i mam synka 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 20:01
2 aniołki 2016r. 👼👼
Zespół antyfosfolipidowy, MTHFR A1298c, za wysoka homocysteina, dodatnie ANA1, ANA2, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hipoglikemia reaktywna -
Ja będę rodzić tam, gdzie miałam pierwszy poród na pewno. Przypominam też, że każdej kobiecie w ciąży przysługuje prawo zwiedzenia wybranego oddziału, co z pewnością ułatwi decyzję . Ja tak zrobiłam. Dzięki temu mniej się stresowałam przy przyjęciu. Wiedzialam mniej więcej gdzie co jest i jak wyglądają porodówki.
-
Reniferra wrote:Ja będę rodzić tam, gdzie miałam pierwszy poród na pewno. Przypominam też, że każdej kobiecie w ciąży przysługuje prawo zwiedzenia wybranego oddziału, co z pewnością ułatwi decyzję . Ja tak zrobiłam. Dzięki temu mniej się stresowałam przy przyjęciu. Wiedzialam mniej więcej gdzie co jest i jak wyglądają porodówki.
A w którym szpitalu rodziłaś? Ja myślę o Bizielu lub MSWiA -
W MSWiA rodzilam właśnie. W Bizielu nie chcę, bo to moje miejsce pracy i źle wspominam ze studiów tę porodówkę. Ale na pewno plusem jest neonatologia w razie gdyby coś nie tak było z dzidziusiem.
Ewelina..nowa lubi tę wiadomość
-
Cuda Na Kiju wrote:Dziewczyny czy każda z Was wie gdzie chce potencjalnie rodzic, a może któraś jest z Warszawy? A czy lekarz jest to ten któremu ufacie i wiecie ze to dobry wybór? Bo ja mam mieszane uczucie, właśnie chyba przez ten początek mojej ciąży.
Ja jestem z Warszawy, obecnie mieszkam pod Warszawa. Rodzic mysle, ze będę tam gdzie wcześniej czyli w szpitalu świętej rodziny, na ta chwile nie wyobrażam sobie żebym mogła zaufać innemu szpitalowi, tym bardziej że po drugim porodzie mialam krwotok i było kiepsko.
Dziewczyny może was troche pociesze, od paru dni mdlosci brak, za to nasililo mi się odbijanie ale to chyba lepsze 😆
Migreny mam wrażenie,że też już trochę odpuszczają co mnie bardzo cieszy bo tydzien temu chciałam umrzeć.. wien jak to brzmi ale wierzcie, ze z takim bólem non stop nie da się ani wytrzymać ani funkcjonować ani nic.
No i od paru dni mam brzuch, co mnie bardziej martwi niż cieszy bo wcześniej jakikolwiek brzuch pojawiał się kolo 5 miesiąca.
Zamowilam detektor bo trochę fiksuje, jutro powinien przyjść, ciekawa jestem czy juz uda się wykryć tetno (jestem z tych skrajnie chudych wiec jest niby wieksza szansa)😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 10:23
-
Ja mam Sonoline B i polecam, kupowałam 4 lata temu, więc teraz pewnie są nowsze na rynku
2 aniołki 2016r. 👼👼
Zespół antyfosfolipidowy, MTHFR A1298c, za wysoka homocysteina, dodatnie ANA1, ANA2, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hipoglikemia reaktywna -
Ja wczoraj zamówiłam sonoline C. Jestem z tych okraglejszych i ciekawa jestem czy coś znajdę przy tej mojej dwójce . W 8 tyg osłabły mi objawy a teraz wracają faktycznie z podwójna siła. W czwartek wizyta już nie mogę się doczekać. A 10 czerwca prenatalne.09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
blackkkwhisky wrote:Ja wczoraj zamówiłam sonoline C. Jestem z tych okraglejszych i ciekawa jestem czy coś znajdę przy tej mojej dwójce . W 8 tyg osłabły mi objawy a teraz wracają faktycznie z podwójna siła. W czwartek wizyta już nie mogę się doczekać. A 10 czerwca prenatalne.
To jedziemy na tym samym wózku... Ja mam wizytę w piątek a prenatalne 7.06 😜 -
MonikaAnna bardzo możliwe że masz już brzuch skoro jesteś bardzo szczupła i to druga ciąża. Ponoć w 2 szybciej widać
Też zamierzam kupić detektor ale dopiero ok 11 tyg., Wcześniej się nie odważne
Czytałam, że jest to bezpieczne dla płodu, nawet częste wykonywanie.
U mnie nieco wzmożone objawy, częste mdłości już takie na skraju wymiotów. Z radością wszystko przyjmuje mój tylko wczoraj skomentował "wy to macie przekichane". Rzeczywiście, jak silna musi być chęć posiadania dziecka, żeby cieszyć się na wymioty i godzić z możliwym rozstępami i większą waga...Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Ewelina..nowa wrote:A mnie dziś strasznie boli głowa, macie jakieś sprawdzone sposoby?
Hej ja mam problemy z migrenami z aura czyli wymioty, zawroty głowy, światłowstręt, biegunka a nawet problemy z oddychaniem. Nie pocieszę ale mi nic nie pomaga. Próbowałam wszystkiego okłady z lodu, kąpiele, paracetamol popity cola, spacery, pozasłaniane okna i kompletnie żadna ulga.09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
Ewelina..nowa wrote:A mnie dziś strasznie boli głowa, macie jakieś sprawdzone sposoby?
Abilify05 to moja 3 ciaza, w poprzednich mimo ze tez byłam bardzo chcą brzucha dlugo nie bylo🤷♀️Abilify05 lubi tę wiadomość
-
A macie może problemy z gorąca twarzą ? Ja mam wrażenie ze mi się pali. Jest gorąca i aż piecze. Od czego to może być, wydaje mi się ze ciśnienie mam ok.
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️