GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za info, dobrze wiedzieć właśnie raz powachalam butelki od laktatora po dłuższym staniu i śmierdziały jak to napisalas brudna ściera, to już wiem o co chodzi. Też czytałam np że mleko ma być wypite na raz, inaczej trzeba wylac, ja tak nie robię bo szkoda, mały nie dopije połowy, to stoi butelka w łóżeczku, budzi się za godzinę i dostaje. Albo niektórzy sterylizują butelki po każdym użyciu, mój Boże :p mam chyba bardzo luźne podejście do tych spraw, ale wg mnie to kupa bezsensownej roboty. Rozumiem zarazki bakterie, ale nie można dziecka trzymać w tak sterylnym środowisku. Nie robiłabym nic innego tylko sprzęty sterylizowala przy odciąganiu co 3h.
Swojego mleka się nie brzydze, partner też jak sprawdza temp po podgrzaniu to posmakuje, bo złapaliśmy się na tym, że na nadgarstku wydawało się ok, a było za gorące.
Dzięki też za grupę na FB, zaraz ja sprawdzęStarania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
No u mnie właśnie czuć wymiocinami mleko 😅
Tak, ponoć nie można podać już mleka, które miało kontakt ze ślina. Na początku zbierałam takie nie dopite do pojemnika i do kąpieli wlewałam potem. A później wyczytałam, że można podać dopóki nie zepsuje się, więc próbuje przed podaniem kolejny raz. Jeśli pośpi dłużej, to dolewam świeżego do tego i daje. Jeśli wtedy nie zje to już wylewam właśnie do pojemnika żeby było do kąpieli. Z tą sterylizacja to racja też. Samo odciąganie, mycie i przygotowywanie sprzętu do kolejnego odciągania trochę zajmuje.. Nic bym nie robiła tylko w kółko odciągała, myła, sterylizowała i znów odciągała. Ja myje płynem i co drugie - trzecie odciąganie przelewam wrzątkiem. Wcześniej to jeszcze wycierałam wszystko do sucha.. Teraz tylko strzepuje. A podgrzewać nie podgrzewam, mąż się na początku uparł, i podgrzewał ale szybko stwierdził, że małemu nie robi to różnicy i wygodniej w nocy wziąć butle z pod poduszki i mu dać niż iść i podgrzewać😂 a grupa to prawdziwa skarbnica wiedzy 😊 polecam na prawdę 😊 -
nick nieaktualnyDziewczyny co ile u Was dzieci robią kupę? U mnie 1 raz na 4 dni. Ostatnia była w piątek nad ranem i o 13 dziś włożyłam jej czopka bo noc była masakryczne z resztą do 13 spala po 10 minut max prężyła się jak chciała pierdnąć i takie cuchnące bąki waliła ze szok. Po czopki wyszła mega kupa na 2 pampersy. Tylko zastanawia mnie bo zrobiła jak plastelinę kupę kolor ciemnozielony. Ale teraz jest spokojna. Nie pręży się nie steka. 🤔🤨
-
U nas mleko na kaloryferze i zawsze ciepłe, a często też nie chce mi się po nie sięgać i jest w temp pokojowej i też dobrze dzieciom naprawdę nie robi to różnicy, może niektóre są bardzo wrażliwe ale jeśli nasze nie to po co się meczyc mój mówi, że po ciepłym mleczku lepiej się spi i czasem mu podgrzeje. Też strzepuje tylko resztki wody 😂 myślę że wszystko na zdrowy rozsądek trzeba braćStarania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Just hope! wrote:Dziewczyny co ile u Was dzieci robią kupę? U mnie 1 raz na 4 dni. Ostatnia była w piątek nad ranem i o 13 dziś włożyłam jej czopka bo noc była masakryczne z resztą do 13 spala po 10 minut max prężyła się jak chciała pierdnąć i takie cuchnące bąki waliła ze szok. Po czopki wyszła mega kupa na 2 pampersy. Tylko zastanawia mnie bo zrobiła jak plastelinę kupę kolor ciemnozielony. Ale teraz jest spokojna. Nie pręży się nie steka. 🤔🤨Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
nick nieaktualnyNo właśnie moczy około 10 pampersów czasem tak fes. I czasem zdarzy się ze jak pierdnie to jest mini kleks. Wielkości paznokcia. No właśnie mówiła pediatrą że i 10 dni bez ale kurcze uspokoiła się od razu zasnęła mi teraz bez płaczu. Eh właśnie przyniósł kurier paczkę z apteki Gemini z mlekiem a za chwilę się okaże że muszę mleko zmienić🙃
-
A jakie mleko jej podajesz, bo nie pamiętam? No cóż, jak będziesz widziała, że się tak męczy i to zatwardzenie, to czopek i może właśnie ta zmiana mleka.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Moja robi prawie co karmienie + strzela male bączki z kupa. Je tak 7x na dobę.
Mi przy synku jak mial zielone kupy położna radziła dawać dicoflor ale nie wiem czy to się praktykuje jeszcze 🙄 bo to było 3 lata temu ponad. No i on był wyłącznie na piersi wiec nie było opcji zmiany mlekaLil.ja lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Mój kupę robi różnie. Ostatnio dwa dni nie było, a potem zrobił 3x w ciągu dnia tak konkretnie 😁 a kiedyś to mi w trakcie przebierania zaczął robić. Strzelił kupę, poczekałam chwilę, nie robił więcej to idę zmieniać pampersa. A tu w trakcie patrzę a leci znów 🙈 dobrze ze tak pomału wypływało bo jakby strzelił jak zawsze to pewnie bym cała w kupsku była 😂 bąki idą prawie non stop.
-
U nas też kupka co dwa - trzy dni, a potem tak z trzy porządne razy jakby nadrabiał za te kilka dni. Pręży się wtedy również, więc kupiłam kropelki biogaja zobaczę czy pomogą oraz kładę na takim bujaczku z funkcją wibracji to mu pomaga się lepiej wypróżnić.
Dzisiaj za nami pierwsza nocka bez tatusia i jakoś przetrwaliśmy, jeszcze z cztery dobre tygodnie jakoś wytrzymamy myślę. 😁
Neurologopeda po dzisiejszej wizycie zadowolona z podcięcia wędzidełka i już widzi efekty, jak zmieniły się rysy twarzy, zeszło napięcie i językiem lepiej manewruje. Mam robić masaże i niech się uczy na nowo możliwości swojego aparatu gębowego 😁 -
U nas też jest magiczny przewijak, nigdzie tak kupa nie idzie jak na nim 😂 i podczas zmiany pieluchy potrafi dorobić 3 razy, potem siku na boki, bywa że ubranko przebieram 2-3 razy 🤤 pralka chodzi co dwa dni. A raz przyszli bezdzietni znajomi i przyszedł moment na przebranie, więc ustawili się przy przewijaku i patrzą zafascynowani. A młody takie kupsko strzelił jakby specjalny pokaz im zrobił 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 17:22
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
nick nieaktualnyPo czopku zrobiła w 3 pampersy więc sporo tego wyszło. Mleko daje bebiko comfort kolki i zaparcia. Ale ona od początku miała taki problem nawet jak na piersi była. Ostatnio zrobiła po 3 dniach sama i potem były 3 noce przespane bez placzu i prężenia. Daje biogaie delicol i Sab simplex.
Zobaczymy jak dzisiejsza noc bd wyglądać. Ale wgl musiałam zadzwonić po teściowa dziś bo coś mi się w głowie kręci. I po południu już nie miałam sił nosić małej tak się w głowie kręciło. Była 3 h więc dobre i co. Posiedziałam wyciągłam kręgosłup żebyiec siłę na noc, nawet zupę na jutro ogarnęłam. Niedziela i wczoraj bylo tak super tak samo 1 noc bez problemów. A wczoraj dała mi nie źle w kość. 🥴Ale co zrobisz. Jest przejebane czasem ale i tak kochasz. 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 18:26
Marta..a, Babcia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny po cukrzycy ciążowej, mierzycie sobie cukier po ciąży? Robilyscie jakieś badania w tym kierunku jeszcze?
Just Hope a te czopki to takie normalne jak dla dorosłych czy są specjalne dla dzieci?Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
nick nieaktualnyGlicerynowe dla dzieci są mniejsze. Ja jej daje i tak mniejsza połówkę tak położna doradziła żeby tylko ruszyło troszkę i potem idzie samo.
A jaka Wit D podajecie bo już różne opinie widziałam.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 19:34
-
Just hope ja tez podaje bio gaie i sab simplex do co drugiego karmienia. Poki co kolek nie ma ale wczoraj zaczela poplakiwac i sie prężyć wieczorem. Dzisiaj to samo, wygląda jak atak kolki ale trwa moze pol godziny i zasypia. Moze to dopiero poczatek.
Ja mam zakwasy w lydkach od chodzenia, hustania, lulania... Musze sie zaopatrzyc w krokomierz bo chyba robie dobre kilkanascie kilometrow dziennie
Mala dzisiaj ma turbodrzemki, usypianie trwa dluzej niż jej spanie oby to ten skok bo widzę ze jest bardzo niespokojna i taka podenerwowana.
-
Abilify mierzyłam cukier w szpitalu może 3 razy, raz w domu mierzyłam bo byłam sama z małym, i nagle mi się zaczęło robić gorąco, ręce się trzęsły itp i myślałam, że to cukier ale był okej.. A teraz po prostu nie mam kiedy i nie myślę o tym. Muszę zrobić krzywą cukrową ale to za jakiś czas dopiero, na razie jem co chce i cieszę się tym, bo jeśli cukrzyca została to się mi skończy jedzenie co popadnie. Także nadrabiam czas ciąży 😂
-
nick nieaktualnyChic Chic Sab simplex daje przed każdym karmieniem po 15 kropli tak doradziła pediatra. Ogólnie 3.dni było dziecko anioł bez Łolek itd a od wczoraj problem z pierdzeniem i z tą kupą.
No właśnie dziś tez nie odkładalna. Usypiasz ją 40 minut i śpi 5. Teraz śpi pół godziny al ejuz się kręci 🙈a noc taka dlugaaaa.... Mnie boli kręgosłup bo nosze ją na lewą rękę w nocy jak płacz e bo jakoś tak mi lepiej i albo krzywo leżałam z nią bo usnęła mi na ręce w końcu w nocy albo już od noszenia jej.