GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieje na jajeczka bo córeczkę już mamy, ale wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe.09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
blackkkwhisky wrote:Mam nadzieje na jajeczka bo córeczkę już mamy, ale wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe.
Ja mam w domu juz i jedno i drugie i sama nie wiem co bym wolala tym razem 🙈 chyba ekonomiczniejszy bylby drugi syn jak tak analizuje 😅😅 ale druga corka tez fajnie. Nawet mam juz imie dla dziewczynki wybrane ( w końcu ) 😅Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ola la witaj
Blackwhisky ile trzeba wymiotować żeby trafić do szpitala? Ja walczę z zupa zeby mi się przyjęła.. zjadłam 2h temu i zasnęłam.. ale coś czuje ze jednak ja zwymiotuje na razie przyjęło mi się tylko śniadanie i odsypiam tydzień.. za oknem ulewa więc nie pomaga..
Juz nie mówiąc ze głupia zupe robiłam na 2x bo krojac szparagi na stojąca zakręciło mi się w głowie i musiałam z 10 min poleżeć żeby dojść do siebie 😪
W 1 ciąży na prenatalnych 13t2d lekarka powiedziała że coś dynda między nogami i już każdy następny lekarz to potwierdzał.. kolo 19t byłam na ip bo brzuch mnie w pracy bolał okresowo mocno i już na 100% lekarka potwierdziła, a że stało nad nią 5 uczących się (szpital kliniczny) to raczej nie strzelała 😄 oni grzeczni potwierdzali Yes, Yes it's a boy 🙂6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja mam prenatalne 30.06 dopiero 🤦 ale skoro u ciebie w 13+2 było coś widać, a ja będę w 13+4, to może też się dowiem co tam w środku się chowa naczytałam się opinie o tym lekarzu, który ma robić i niestety są złe. Prawie nic nie mówi, trzeba wszystko wyciągać , ale ponoć dobry sprzęt, certyfikat ma i robi długie i dokładne badanie, a to najważniejsze. Tylko żeby jeszcze potem powiedział co i jak chyba że dostanę pełny opis to łachy nie robi.Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Betelgeza wrote:Hej, jak przedstawiają się dotychczas Wasze wyniki morfologii/moczu, wszystko w normie? Mi przy pierwszych badaniach wyszło kilka flag w morfologii, prawdopodobnie odwodnienie, teraz powtórzyłam badania, i tym razem w moczu ciężar właściwy za mały zaś pH 7 - górna granica. Po weekendzie mam wizytę...
Ja tez mam pH 7 tez stawiam na odwodnienie lekkie ale poza tym mocz czysty, a w morfologii odpukać pomimo 3 tygodni wymiotów ciągłych miałam tylko lekko za dużo jakis granulocytów % ale znalazłam ze to od infekcji a faktycznie poszłam z bolącym gardłem.
Hemoglobina 12,7 wiec jak przestanę wymiotować musze pić pokrzywę zeby nie spadła.. w pierwszej ciąży pomogla i nie musiałam brać żelaza. Lekarz w luxmedzie wszędzie wpisał mi komentarz ze w wynik w normie wiec to pH 7 nawet na widełkach widocznie jet ok tak samo jak tsh 0,3. Wizytę mam we wtorek może powie coś więcej.6cs: 08.2018 - synek
-
U mnie wyniki tych rzeczy ok, jedynie co glukoza 93 mocz na szczęście czysty ale zastosowałam się do rad dziewczyn z ovuftiend, żeby dobrze się podmyć i najlepiej kubeczek jałowy, bo tak to często coś fałszywie wychodzi.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Betelgeza wrote:Hej, jak przedstawiają się dotychczas Wasze wyniki morfologii/moczu, wszystko w normie? Mi przy pierwszych badaniach wyszło kilka flag w morfologii, prawdopodobnie odwodnienie, teraz powtórzyłam badania, i tym razem w moczu ciężar właściwy za mały zaś pH 7 - górna granica. Po weekendzie mam wizytę...
U mnie dobre. Wrecz nawet mialam pierwsze robione na poczatku maja potem po 2 tygodniach to te po 2 tygodniach jeszcze lepsze bylyKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Hejj! Witam się z wami!
To moja 2. ciąża.. powolne i niepewne początki..
Jestem po 2 usg, na pierwszym malutki zarodek na drugim (8+4) już wszystko ok, wg usg wielkość na 8+1
Wszystkie badania dopiero przede mną ;p
Mdłości męczą mnie masakrycznie...
Termin mam na 3/6 stycznia.. ale jeśli wszystko pójdzie OK liczę ze to jednak będzie grudzień!
Pierwszy syn urodził się tydzień przed terminem
Jestem po konizacji i to obecnie mój największy stres...
Czy któraś z Was była/jest w ciąży po zabiegu?sallvie, Marta..a, Abilify05, Dita, Reniferra, malwka08 lubią tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Ola la witaj
Blackwhisky ile trzeba wymiotować żeby trafić do szpitala? Ja walczę z zupa zeby mi się przyjęła.. zjadłam 2h temu i zasnęłam.. ale coś czuje ze jednak ja zwymiotuje na razie przyjęło mi się tylko śniadanie i odsypiam tydzień.. za oknem ulewa więc nie pomaga..
Juz nie mówiąc ze głupia zupe robiłam na 2x bo krojac szparagi na stojąca zakręciło mi się w głowie i musiałam z 10 min poleżeć żeby dojść do siebie 😪
W 1 ciąży na prenatalnych 13t2d lekarka powiedziała że coś dynda między nogami i już każdy następny lekarz to potwierdzał.. kolo 19t byłam na ip bo brzuch mnie w pracy bolał okresowo mocno i już na 100% lekarka potwierdziła, a że stało nad nią 5 uczących się (szpital kliniczny) to raczej nie strzelała 😄 oni grzeczni potwierdzali Yes, Yes it's a boy 🙂
Wymiotowałam średnio co 15-20 minut do tego stopnia ze nie miałam siły, bardzo bolała mnie głowa i do tego ciśnienie. Odjechalam już ze zmęczenia i bólu przy pobieraniu krwi. Gdzie dla mnie krew itp to nie problem.09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
Właśnie czytam co tam obecnie słychać na rynku testow dna z krwi (robiliśmy Nifty w pierwszej ciąży)...
Blackwhisky dobrze kojarzę ze wspominałaś ze chciałaś ten test robić? Trafiłam na opis Veracity, który można podobno robić w przypadku takim jak twój.
Także podrzucam jako ciekawostkę.
Ależ tego się narobiło dużo... jakieś wiarygodne opinie czy wszystkie te testy to to samo? -
Qumish wrote:Właśnie czytam co tam obecnie słychać na rynku testow dna z krwi (robiliśmy Nifty w pierwszej ciąży)...
Blackwhisky dobrze kojarzę ze wspominałaś ze chciałaś ten test robić? Trafiłam na opis Veracity, który można podobno robić w przypadku takim jak twój.
Także podrzucam jako ciekawostkę.
Ależ tego się narobiło dużo... jakieś wiarygodne opinie czy wszystkie te testy to to samo?
Ja w temacie testów nie jestem, zobacze czy lekarz co zaleci. 8.06 mam wizytę u tego który ma je robić I zobaczymy czy mnie wyślę na cos dodatkowego robi się u niego i pappe i nifty q przychodni.
A tak poza tym widze ze jesteśmy razem z sierpniowek 2018
Blackwhisky.. czuło z wymiotami.moze być jeszcze gorzej ja dzisiaj jem, śpię i wymiotuje.. chyba organizm regeneruje się po całym tygodniu pracyQumish lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
Witam nowe koleżanki .
Blackkkwhisky przykro mi z powodu szpitala. Fajnie, że już doszłaś do siebie.
Powiem Wam, że jestem załamana tymi nudnościami, które nie ustępują tak jakbym chciała. Też ostatnio znów całą dobę je mam, a przecież wkraczam już w drugi trymestr .
Z pozytywów to mam dzisiaj powód do świętowania, bo moja córka pierwszy raz zrobiła siku do nocnika :p . Co prawda na razie 1 raz, ale liczę, że przygoda z nocnikiem zaczęła się na dobre.malwka08, Dita, sallvie, Marta..a, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Reniferra a brzuszek już widać u ciebie?
Dziewczyny, orientujecie się, czy płód w I trymestrze rośnie 1-1,5 mm dziennie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 12:19
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Polecam "mamo chce kupe". Ja ściągnęłam młodemu pieluche w początku grudnia i w domu z dnia dnia dzien powiedziałam że jiz nie jest bobasem i pieluszki oddajemy bobasom. Tylko drzemka +noc pieluszka. Pierwszy dzień ani razu nie usiadł na nocniki i przebierałam go 21 razy 🙈 drugiego dnia zmian było 7 i 1x nocnik, potem chodził w domu w spodniach bez majtek, a w zlobku niestety w pieluszce.. ale po świętach panie pozwoliły na majtki i tak styczeń luty mial na prawdę pojedyncze wpadki ale byl pytany i sadzany. Od marca juz nic mu nie przypominam sam zgłasza i idzie.. wiadomo zdarza się że nie zdąży jak się bawi ale to jeszcze ma dużo czasu. Została mu pielucha na noc.. potrafi 2 tygodnie mieć sucha ale teraz jak chorował niestety mial mokra. Daje mu czas do 3 urodzin i zacznę go wysadzać w nocy. Używałam pieluch wielorazowych wiec zawsze czuł mokro i nigdy go to nie ruszało 🙂
Abilify mi lekarz mówił że ok 1cm tygodniowo dlatego lepiej prenatalne kolo 13tc robić bo każdy tydzień ma znaczenie przy tych rozmiarach.6cs: 08.2018 - synek
-
Abilify05 wrote:Reniferra a brzuszek już widać u ciebie?
Dziewczyny, orientujecie się, czy płód w I trymestrze rośnie 1-1,5 mm dziennie?Abilify05 lubi tę wiadomość
-
A korzystacie z tego wykresu dziecka na belly? Wpisuje każdy wymiar jaki lekarz poda i do tej pory zgadzało się z -3 dni, a wczoraj wyszło +3 dni, może płód nadgonil. To bym miała 9t 4d, dokładna data ostatniego poronienia w styczniu.
Już naprawdę nie mogę się doczekać tego detektora.
Marta..a a obawiałam się, że 13t na prenatalne to trochę późno, ale w takim razie dobrze, że będzie lepiej widać i tym pewniej stwierdzi, czy wszystko okStarania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Miłej niedzieli
Ja w poprzedniej ciąży nie miałam problemów z namierzaniem tętna, a teraz jest dość trudno. Ostatnio długo szukałam i nie znalazłam, a wieczorem przyłożyłam jeszcze raz i szybko znalazłam. Stresuje mnie ta osóbka w brzuchu . Nie wiem jak wytrzymam do tej wizyty 15 czerwca. 4 tygodnie to wg mnie za duży odstęp między wizytami na tym etapie 🤷♀️.
2 aniołki 2016r. 👼👼
Zespół antyfosfolipidowy, MTHFR A1298c, za wysoka homocysteina, dodatnie ANA1, ANA2, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hipoglikemia reaktywna -
Dita, a co dopiero w krajach zachodnich, gdy robią max 3 USG w ciągu całej ciąży... Niby tak się zachwala ten zachód ale coraz więcej znam dziewczyn, które prowadzą ciążę w Polsce lub leczą się po poronieniu, bo tam nic sobie z tego nie robią. Kuzynka poroniła 2 czy 3 razy, nie pamiętam, mówili jej że to nawet nie prawdziwa ciąża, nie będą tego leczyć ani sprawdzać, że za wcześnie.. Tragedia.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30