☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaAnastazja wrote:Cudny też na niego się czaje, ale nie mówię, że na 100% z nim wyjadę. Podbijałaś go? Jak się nim skreca? Jak amortyzacja?
Wzięłaś ten z funkcją bujania?
4.0?KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
♀️27 ♂️ 39
💒razem 7 lat, 4 po Ślubie
❌ IUI 09/2023 ❌ IVF 02/2024
II podejście IVF 03/2024: 🍀
13.03 ET 4.1.1 + EmbryoGlue (transfer zarodka świeżego), 6 maluchów na zimowisku❄️❄️❄️❄️❄️❄️
10 dpt 23.03.2024 ⏸️ beta 246 🫣12 dpt beta 715 🥰 14 dpt beta 1781 😊 22 dpt beta 19903 😍 23 dpt 05.04.2024 mamy ❤️! (6t1d)
13.05 5 cm 🐧 + NIFTY (niskie ryzyka, chłopiec!)
21.05 I prenatalne 🩵 7 cm Synka 👶🏻
16.07 II prenatalne: 381 g, zdrowy maluszek
16.09 III prenatalne: 1440 g pięknego kawalera
08.11 2988 g 🐻
18.11 🩺
-
Hej bardzo dawno mnie tu nie było, my ciągle mamy intensywny czas z naszymi dzieciakami. Teraz wakacje to wszyscy są w domu. Najstarsza w sobotę wyjeżdża na obóz sportowy i czeka nas pakowanie.
Wizytę miałam 15.06 wszystko było ok teraz mam 06.07 i liczę że uda się poznać płeć bo powoli chciałabym kompletować wyprawkę bo nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Co do wózka my mamy po synku muuvo quick i ten zostaje później chcemy zainwestować w dobrą spacerówkę.aambrozjaa93, Aune lubią tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:Jemy jak ja dziś się beznadziejnie czuję.. mam nadzieję, że u Was lepiej..
Zatoki, katar, ból gardła po prostu dramat 😵💫
Łącze się w bólu. Od tygodnia z tym walczę a od czwartku dodatkowo mam strasznie suchy i męczący kaszel. Bez butelki
wody nie ruszam się na krok. Przez to wszystko jeszcze bardziej czuję się zmęczona i senna.
Stosujesz coś na to?
Dziewczyny w sobotę mam zaplanowane badania m.in. krzywą, czy zapalenie zatok może zaburzyć wyniki?👩💼'89
- kilka lat po konizacji szyjki macicy
- niedoczynność tarczycy + Hashimoto
- PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
- początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
MummyYummy wrote:Ojeju, bardzo Ci współczuję... Mam nadzieję, że dziś masz się już trochę lepiej.
Dzidka, ładnie 😊 -
Mag_len wrote:Niestety,dalej mnie boli. Leżę z zimnym okładem,jem wszystko co zimne i jadę na paracetamolu. Dobrze,że choć pogoda się zmieniła i nie ma upałów.
Bardzo, bardzo współczuję... Z każdym dniem powinno być lepiej. A co się stało, że usuwałaś? Dobrze, że teraz medycyna jest tak zaawansowana, że nie trzeba obawiać się o zabiegi dentystyczne w ciąży 💪 Obeszło się bez szwów?
Ja po usunięciu ósemek też ratowałam się chłodnymi okładami i jedzeniem papek. Ale też mogłam brać silniejsze leki, więc bez porównania. -
Mag_lena, a moze plukanka z szalwi?
Ja dziś znów sprzątanie.. Od soboty nie robię nic innego 😂
Ale dziś ma przyjechać fryzjer do mnie. Ciekawa jestem jak to będzie, bo pierwszy raz bede sie farbować.. W domu 🙈Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Musyauam usunąć bo nie dało się go już uratować pod mikroskopem a robił się stan zapalny co jakiś czas więc wolakam nie czekać... Teraz był najlepszy moment 2 trymestr.na szczęście bez szwów. Ja mam bardzo sjave zęby niestety
Księgowa,właśnie dziś zaczęłam płukac szałwia.Księgowa lubi tę wiadomość
-
Mag_len wrote:Musyauam usunąć bo nie dało się go już uratować pod mikroskopem a robił się stan zapalny co jakiś czas więc wolakam nie czekać... Teraz był najlepszy moment 2 trymestr.na szczęście bez szwów. Ja mam bardzo sjave zęby niestety
Księgowa,właśnie dziś zaczęłam płukac szałwia.
Ja też wczoraj zaliczyłam wizytę u stomatologa. Myślałam że będzie leczenie ale nie wszystkie zęby zdrowe usunęłam tylko kamień. Przed ciążą zdążyłam usunąć zatrzymaną ósemkę ale wspominam to tragicznie gorzej niż porody. -
Mons_S wrote:Ja też wczoraj zaliczyłam wizytę u stomatologa. Myślałam że będzie leczenie ale nie wszystkie zęby zdrowe usunęłam tylko kamień. Przed ciążą zdążyłam usunąć zatrzymaną ósemkę ale wspominam to tragicznie gorzej niż porody.
Ja mam wizytę u stomatologa za dwa tygodnie i lidze na to, że będzie podobnie, choć nie mogę być tak pięknie, bo jeden ząb wydaje mi się podejrzany 😬
A z ósemkami to ja też mam tragiczne wspomnienia - u mnie skończyło się na usuwaniu w znieczuleniu ogólnym 😓 -
Mag_len wrote:Musyauam usunąć bo nie dało się go już uratować pod mikroskopem a robił się stan zapalny co jakiś czas więc wolakam nie czekać... Teraz był najlepszy moment 2 trymestr.na szczęście bez szwów. Ja mam bardzo sjave zęby niestety
Księgowa,właśnie dziś zaczęłam płukac szałwia.starania o pierwszego maluszka od 01/ 2023
👩🏻 32
AMH 2,53 ng/ml
FSH 5,9
Prolactin 10,4
TSH 3,62
ESTRADIOL 36
10/2023 sonohysterogram wyniki ok
👨🏻33
Volume 3 ml
Concentration 13 mln
Motility 53%
Progressive motility score 3
Motile sperm total count 20,67
Morphology 2% - Subfertile
oligoteratoospermia
NIPT - low risks 🫶🏻 -
MummyYummy wrote:Ja mam wizytę u stomatologa za dwa tygodnie i lidze na to, że będzie podobnie, choć nie mogę być tak pięknie, bo jeden ząb wydaje mi się podejrzany 😬
A z ósemkami to ja też mam tragiczne wspomnienia - u mnie skończyło się na usuwaniu w znieczuleniu ogólnym 😓
Ja w zwykłym znieczuleniu ale pierwsze dwie miałam usuwane 8 lat temu i tak spuchłam na twarzy bolało i nie mogłam nic jeść poza papkami przez tydzień. Teraz usuwałam jedną ale długo byłam na przeciwbólowych dodatkowo przy znieczuleniu lekarz uszkodził mi nerw i nie czułam połowy brody aż sześć tygodni. Więc boję się usuwania zębów strasznie. -
Tatka wrote:Dziewczyny, wtrącę się z tym płukaniem. Nie róbcie tego zbyt intensywnie aby nie wypłukać ten zakrzep (blood clot) którzy się tworzy na miejscu usuniętego zęba. To jest fizjologiczną bariera jaką pomaga się goić i chroni od zapalenia, więc lekarze często nie polecają płukań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 20:08
-
Malinowa _Mamba wrote:Łącze się w bólu. Od tygodnia z tym walczę a od czwartku dodatkowo mam strasznie suchy i męczący kaszel. Bez butelki
wody nie ruszam się na krok. Przez to wszystko jeszcze bardziej czuję się zmęczona i senna.
Stosujesz coś na to?
Dziewczyny w sobotę mam zaplanowane badania m.in. krzywą, czy zapalenie zatok może zaburzyć wyniki?
Ja się postawiłam trochę na nogi . Na zmianę płukanie gardła rumiankiem lub wodą z solą. Irigasin na zatoki i herbaty z cytryną, imbirem i czosnkiem. Na wieczór mleko z miodem. Na noc Apap i wstałam jak młody Bóg wiadomo jeszcze katar jest ale o niebo lepiej się czuję. Trzymam kciuki żeby szybko Ci minęło bo przeziębienie bardzo męczy ✊Aune lubi tę wiadomość
-
Malinowa _Mamba wrote:Łącze się w bólu. Od tygodnia z tym walczę a od czwartku dodatkowo mam strasznie suchy i męczący kaszel. Bez butelki
Stosujesz coś na to?
Dziewczyny w sobotę mam zaplanowane badania m.in. krzywą, czy zapalenie zatok może zaburzyć wyniki?
Ja mam cukrzycę ciążową i położna mówiła, że jak jest jakaś infekcja, przeziębienie, to cukier może być wyższy niż normalnie...
💗 -
Hej dziewczyny 😀
Ja w sobotę zaliczyłam usg piersi, wczoraj stomatolog, a dzisiaj badanie znamion u dermatologa, na szczęście na wszystkich wizytach wszystko w porządku, stomatolog wymienił mi tylko jedną plombę 😀
Odliczam już dni do wizyty w przyszły czwartek, 4 tygodnie między wizytami to jednak zdecydowanie za dużo 🙈Mami_35, Kam.ila, Aune lubią tę wiadomość
-
Mag_len, współczuję, ja miałam w zeszłym roku 6-stkę wyrwaną i niezbyt to było przyjemne, ale właśnie mogłam się poratować chociaż ibuprofenem wtedy. W ciąży wszystko mocniej ukrwione, dziąsła też, ale z każdym dniem powinno być coraz lepiej, trzymaj się!
Kam.ila dobrze, że już trochę lepiej Malinowa_Mamba wracaj do zdrówka!
Po dzisiejszej prywatnej wizycie melduję, że na 100% chłopak, waży 231 gram, doktor wszystko obejrzał - że są dwie nerki, pęcherz, żołądek itd. nawet policzył palce, ale dokładniejsze badanie będzie na prenatalnym połówkowym. Krwiak się wchłonął, łożysko wygląda ok i mimo, że było wcześniej nisko to nie ma teraz ryzyka żeby było przodujące. Sprawdził mi też szyjkę macicy i jest w normie. Dokładniejsze badanie niż na NFZ, ale pasuje mi taka łączona metoda, że na NFZ mam wszystkie skierowania i potrzebne badania, a prywatnie sobie jeszcze sprawdzam dokładnie czy wszystko ok
kolejna wizyta NFZ 22 lipca,
prenatalne połówkowe prywatnie 1 sierpnia, NFZ 12 sierpniaSkryta19, Dariaa29, Mami_35, Mag_len, Wanda_89, Malinowa _Mamba, Kam.ila, aambrozjaa93, rybka8, Księgowa, Rita 💋 lubią tę wiadomość
👩34+🧔40 +🐈⬛
endometrioza (2015 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów)
antyk. hormonalna(evra) 2014-01.2024
⏸️31.03.2024
04.04.2024 beta HCG 980
🩺16.04.24 - crl 0.43 mm, jest serduszko
🩺 7.05 crl 2.47
🩺 27.05
🏥 USG prenatalne 3.06
crl 7.04 cm NT 1.9 mm/ Pappa ryzyka niskie ❤️
🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
Połówkowe 30.07 i 12.08
🩺 26.08 💙🐻 800 gram
🩺 echo serca 16.09 - prawidłowe, 134/min, 💙🐻1471 g
🩺23.09 szyjka 4.1cm
🩺 14.10 💙🐻2300 g
🩺 7.11 💙🐻 3400 g
🩺 18.11
-
Ostatnio zauważyłam, że coraz więcej rzeczy zapominam. Wczoraj np. zapomniałam zabrać kurtki z pracy i zgasić światło🫣 ale tych rzeczy jest naprawdę ostatnio dużo więcej i boję się, że może to wpłynąć na moją pracę a wstępnie zamierzałam pracować do końca października a najkrócej mniej więcej do końca września. Jednak teraz widzę, że może być trudno jeśli to zapominanie się będzie utrzymywać.30.03.24 ⏸️ 5cs
02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
18.04🩺 2,8mm🥰
29.04🩺 jest ❤️
13.05🩺 3,22cm😍
28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😁
06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk🩵
26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
30.09🩺 3.prenatalne - wszystko prawidłowo i 1783g Henia💙
21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
18.11🩺
-
Stosujesz coś na to?
Ja miałam te same objawy, ale doszedł mi lekki stan podgorączkowy i bóle głowy nie do wytrzymania. Finalnie dostałam antybiotyk duomox.
Lekarka kazała mi brać 3x dziennie do końca opakowania, ale się trochę bałam. Finalnie brałam 4 dni po 2 tabletki dziennie i wszystko przeszło. -
aambrozjaa93 wrote:Ostatnio zauważyłam, że coraz więcej rzeczy zapominam. Wczoraj np. zapomniałam zabrać kurtki z pracy i zgasić światło🫣 ale tych rzeczy jest naprawdę ostatnio dużo więcej i boję się, że może to wpłynąć na moją pracę a wstępnie zamierzałam pracować do końca października a najkrócej mniej więcej do końca września. Jednak teraz widzę, że może być trudno jeśli to zapominanie się będzie utrzymywać.
aambrozjaa93 lubi tę wiadomość