☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja śpię na obu bokach ,nie jestem w stanie tylko na lewym 🥲Z plecami mam problem,budzę się w nocy na nich,ale nie panikuję szczególnie. Myślę, że organizm wie co i jak. Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, są położne i położne, to tak jak w Google na każdej stronie co innego ,tak samo każda położna uczy inaczej.
Jeśli chodzi o szczepienia,zamierzam na wszystko się szczepić, co wskazane(krztusiec rsv,grupa jeszcze sie zastanawiam,co tam jeszcze jest..)
Butelka?Mam jedną,dostałam w prezencie od poradni gineko. I nie zamierzam kupować. Zamierzam kp.
Jeśli się nie uda ,będę miała upatrzone w razie kupienia i wyślę męża. Tak jak laktator.
Nie chcę kupować na zaś i za dużo, bo co potem z tym zrobię?Już ubranek trochę za dużo nabrałam,nie wiem tylko jak i kiedy 🫠🫠🫠
Ja przytyłam z 12 kg. Ale wyglądam na więcej.Przed ciążą w 4 msc przybrałam 10 kg chyba ,hormony..
Jeden lekarz twierdzi,że od tego się nie tyje ,inny i owszem ..czy więcej jadłam?Nie. Zaczęłam jadać śniadania, nie sądzę, że były warte 10kg.
A z innej beczki,czy któraś z Was denerwuje się już?Martwi na zapas?Ja trochę Zaczęłam..czy podołam,czy dam rade,nawet nie wiem jaki śpiworek i jaki tog ..Bo dzieci jedne lubią ciepłe inne nie ,przegrzewać nie wolno..I jak tu się przygotować?🤣
Jak wy dajecie radę sprzątać?Ja to robie od rana caly dzień z przerwami i jestem wykonczona,nie skończyłam i boli mnie okrutnie kręgosłup, jak rwa kulszowa..
Macie też takie uczucie gorąca ciągłego?Dla mnie może być 16 stopni ,a mi gorąco.
Miłego wieczoru,buziole.
A
Aune, Mami_35, meowne lubią tę wiadomość
-
Butelkę też dostałam jedną w prezencie na szkołę rodzenia i dwie od mamy, więc na razie na pewno nie kupuję więcej, liczę, że uda się kp.
Laktator z Lovi kupiłam jak był w promocji, żeby mieć w razie czego do rozkręcenia laktacji na początku, a potem się może czasem przydać jakbym chciała odciągnąć mleko i gdzieś wyjść, a mąż albo mama mieliby nakarmić synka 😉 Też nie chcę kupować za dużo rzeczy, ale trochę tego się zbiera i tak 😅
Też się trochę martwię na zapas oczywiście i długo zastanawiam jak wybieram różne rzeczy, śpiworki zamówiłam na razie dwa z Jukki jak brałam rożek, zobaczymy czy się sprawdzi.
Trochę się męczę przy sprzątaniu i robię przerwy, a ciągle mam wrażenie, że to syzyfowa praca, bo co posprzątam zaraz się robi bałagan 😂🙈 Przed porodem mam plan na wysprzątanie konkretnie, ale wiadomo, że po kilku dniach będzie trzeba chociaż odkurzyć i umyć podłogi znowu.
Ostatnio mam też faktycznie czasem uczucie, że mi cieplej niż zwykle.
Miłego wieczorku!
Mandoriana lubi tę wiadomość
👩34+🧔40 +🐈⬛
endometrioza (2015 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów)
antyk. hormonalna(evra) 2014-01.2024
⏸️31.03.2024
04.04.2024 beta HCG 980
🩺16.04.24 - crl 0.43 mm, jest serduszko
🩺 7.05 crl 2.47
🩺 27.05
🏥 USG prenatalne 3.06
crl 7.04 cm NT 1.9 mm/ Pappa ryzyka niskie ❤️
🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
Połówkowe 30.07 i 12.08
🩺 26.08 💙🐻 800 gram
🩺 echo serca 16.09 - prawidłowe, 134/min, 💙🐻1471 g
🩺23.09 szyjka 4.1cm
🩺 14.10 💙🐻2300 g
🩺 7.11 💙🐻 3400 g
🩺 18.11
-
Hej!
Przybijam piątkę z uczuciem gorąca - jak na co dzień jestem raczej z tych lubiących ciepełko, tak teraz wieczorami jeszcze włączam wiatrak 🤭
Powoli zaczynam też odczuwać, że gorzej mi się funkcjonuje - najtrudniejsze są popołudnia i wieczory, ciężko mi znaleźć wygodną pozycję, a przed spaniem koszmarnie tańczą mi nogi i ze cztery razy wstaję siku, zanim zasnę 🙈 Zaczynają się uroki końcówki ciąży 🤭 Ale kopniaki mi to rekompensują 🥰Mandoriana, Aune lubią tę wiadomość
-
Mi kopniaki aż tak nie rekompensują, łożysko przednie. Czuć oczywiście, ale nie tak jak należy, przez to i mąż nie do końca widzi i czuje. Bo mój mały albo rano albo wieczorem i przeważnie wtedy męża nie ma😪
Z tym uczuciem gorąca to dla mnie tragedia,stopy mnie aż palą czasem. W domu 20-21 stopni to tragedia,na noc 16 to cudownie,ale mąż włączy ogrzewanie i kaplica,z 24 stopnie ,idzie się US.rać🥵
U nas nie da się mniej nagrzać. Mieszkam w Dojczlandach,stary dom,stare budownictwo.Mamy piece olejowe,nie mamy centralnego,cóż jak za starych lat.Albo zimno albo za gorąco. Na dole termostat się ustawi,u góry nie ,więc na najniższym stopniu a grzeje jak cholera.Ale jak rozmawiam z niektórymi koleżankami, to u nich to norma taka temp w nocy 🤣😅mnie aż głową boli.
No ja się zastanawiam jaknto z dzidzia będzie, w sensie czy ,np będzie trzymać ciepło czy nie,jaki śpiworek czy za gorąco czy za zimno będzie. Koleżanka rodziła koniec lipca,wyobraźcie sobie,że musiała córkę lampą dogrzewać, ubierać w śpiwór tog 2.5 czapka,skarpety,bodziaki,pajac..bo usta aż sine.
Inna teraz rodziła i mówi, że ma w pokoju z 21 stopni,mały jej w body i pajacyku i chłodny jest.
Przeraża mnie to 😅to moje pierwsze dziecko.
No z tym sprzątaniem ja na raty ,a powiem Wam ,że ciągle się kurzy i brudzi,co z tego ,że posprzątam,jak nie zdążę dobrze jednego a kolejne trzeba .
I no dziś odczuwam taki ból pleców, że prawą nogę ciężko podnieść. 🥴
Któraś ma termin na 28.12 ?
Ja nie wiem jak w sumie swój mam niby.
Bo wcześniej w klinice byłam(inseminacja) i dali 23.12 a potem już przejął ginekolog i 28.12 .
Ginekolognliczy od msc a klinika od inseminacji.
A ja jic nie licze6🤣Aune lubi tę wiadomość
-
Gipsi1991 wrote:
Któraś ma termin na 28.12 ?
Ja nie wiem jak w sumie swój mam niby.
Bo wcześniej w klinice byłam(inseminacja) i dali 23.12 a potem już przejął ginekolog i 28.12 .
Ginekolognliczy od msc a klinika od inseminacji.
A ja jic nie licze6🤣13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
💊
Euthyrox N50
-
Atika wrote:Powiem wam, że coś mi tu śmierdzi z tymi pieniędzmi.
Nie wiem czy nie podejdę bezpośrednio do ZUSu, tylko czy nie będą mieć ale, że mam L4 a przychodzę do ZUSu?
Pracodawca chciał mnie wydudkać i chyba nadal to robi.
Dziwne te płatności faktycznie, idź do ZUS, w końcu to Twoje pieniądze, nie mogą się pustać, że na L4, przecież czasem nawet sami wzywają do siebie.
Dziewczyny, jak dobrze, że piszecie, że się martwicie, bo myślałam, że tylko mi odbija 🙈 martwie się czy dam radę, czy będę dobrą mamą, jak ubierać no o wszystko.
Wróciliśmy z urlopów i w tydzień ogarnęliśmy wyprawkę, teraz wszystko piorę, ale już widzę, że przesadziłam 🤣 pewnie będę oddawać lub sprzedawać rzeczy tylko raz wyprane. W nowym tygodniu kupię jeszcze nianie elektroniczną, monitor oddechu i tulik do fotelika do samochodu i można czekać spokojnie na dzidziusia 🩷Aune lubi tę wiadomość
ona 38 on 48 + piesek
Invimed - Wrocław
02.2020 - 6 jajec, 5 zaplod.
2020 - 03,06
2021 - 03,07,10
Gynecentrum - Katowice
02.2023 - 20 jaj, 4 zapl., w 6 dobie zdegenerowały
05.2023 - 14 jaj, 7 zapl., po PGT-a 4
VI- 31.07.2023 😔
VII - 12.03.2024- 5AA
23 dpt - 0,23 FHR 99
28 dpt -(6+2) 0,54 FHR 149
mocne krwawienie
(7+3) 1,28
(8+2) 1,77
(10+3) 4,06
11/05- NIFTY -ok
20/05- prenatalne (12+3) 6,79 FHR 162
(13+3) FHR 153
(17+4) FHR146, 240g
17/07 - (20+4) pierwsze ruchy
18/07 -(20+6) II prenatalne -445g
krwotok z nosa - szpital
26/07 - (22+1) 496g
13/08 - (24+4) 800g
09/09 - (28+3) 1340g
17/09 - (29+4) III prenatalne 1774g
02/10 - (31+5) 2100g
malo ruchow- szpital
12/10 - (33+1) 2350g
29/10 - (35+4) 2650g
06/11 - (36+5) 2800g
13/11 - (37+5) 3035g
szpital- indukcja
-
Gipsi1991 wrote:Ja śpię na obu bokach ,nie jestem w stanie tylko na lewym 🥲Z plecami mam problem,budzę się w nocy na nich,ale nie panikuję szczególnie. Myślę, że organizm wie co i jak. Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, są położne i położne, to tak jak w Google na każdej stronie co innego ,tak samo każda położna uczy inaczej.
Jeśli chodzi o szczepienia,zamierzam na wszystko się szczepić, co wskazane(krztusiec rsv,grupa jeszcze sie zastanawiam,co tam jeszcze jest..)
Butelka?Mam jedną,dostałam w prezencie od poradni gineko. I nie zamierzam kupować. Zamierzam kp.
Jeśli się nie uda ,będę miała upatrzone w razie kupienia i wyślę męża. Tak jak laktator.
Nie chcę kupować na zaś i za dużo, bo co potem z tym zrobię?Już ubranek trochę za dużo nabrałam,nie wiem tylko jak i kiedy 🫠🫠🫠
Ja przytyłam z 12 kg. Ale wyglądam na więcej.Przed ciążą w 4 msc przybrałam 10 kg chyba ,hormony..
Jeden lekarz twierdzi,że od tego się nie tyje ,inny i owszem ..czy więcej jadłam?Nie. Zaczęłam jadać śniadania, nie sądzę, że były warte 10kg.
A z innej beczki,czy któraś z Was denerwuje się już?Martwi na zapas?Ja trochę Zaczęłam..czy podołam,czy dam rade,nawet nie wiem jaki śpiworek i jaki tog ..Bo dzieci jedne lubią ciepłe inne nie ,przegrzewać nie wolno..I jak tu się przygotować?🤣
Jak wy dajecie radę sprzątać?Ja to robie od rana caly dzień z przerwami i jestem wykonczona,nie skończyłam i boli mnie okrutnie kręgosłup, jak rwa kulszowa..
Macie też takie uczucie gorąca ciągłego?Dla mnie może być 16 stopni ,a mi gorąco.
Miłego wieczoru,buziole.
A
Ze względu na założony pessar i to, że mam się oszczędzać sprzątam dużo mniej, ale na szczęście mój P. jest z tych ogarniających mieszkanie i gotowanie.
Są dni, że dopada mnie taka obawa jak sobie poradzę, czy oby nie przegapię jakiegoś sygnału, pierwszych delikatnych skurczy.
Kupiłam uniwersalny śpiworek, ale i tak na początku planuję Młodego wkładać w rożku.
Jeszcze do niedawna było mi wiecznie gorąco (przed ciążą byłam chodząca lodówka) a jak przyszły te chłodniejsze dni to powróciłam do chodzącej lodówki 🤣🤣Aune lubi tę wiadomość
👩💼'89
- kilka lat po konizacji szyjki macicy
- niedoczynność tarczycy + Hashimoto
- PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
- początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Według psychologów trzeci trymestr ciąży jest właśnie takim czasem pełnym obaw, niepewności i chyba faktycznie się to zgadza, bo mnie też zaczęły nawiedzać różne myśli czy sobie poradzę 🙈
Nina na jaki fotelik się zdecydowaliście? 😊 my dzisiaj też kupiliśmy fotelik, do naszego samochodu doradzono nam britax baby safe pro i mam nadzieję, że się sprawdzi 😀
Ja też najczęściej sprzątam na raty i raczej przez cały tydzień staram się utrzymywać porządek i sprzątać na bieżąco wg potrzeb a i tak mam wrażenie że jest ciągły bałagan 🙈 we wtorek przyjedzie do nas moja mama pomóc mi umyć okna, bo już nie mogę na nie patrzec, a zabroniła mi wchodzić na drabinę 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 08:26
Aune lubi tę wiadomość
-
Ja mam termin na 27. 12 ale raczej będą mi rozwiązywać 2-3 tygodnie przed.
Mami_35 lubi tę wiadomość
Syn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
10.21- bezskuteczne Starania o rodzeństwo
2022 rok:
07.22 PCOS⛔-leczenie clo, ovitrelle - są piękne owulacje ✅
2023 rok:
02.23 koncentracja plemnikow 0.7mln 😭
03.23 Drożność jajowodów, ok✅
20.04.23 upragnione 2‼️ kreski - CUD naturalny!
22.04 beta 160
24.04 beta 327 (przyrost 104%)
27.04 - koncentracja 1.4mln
06.05 - 6t3d jest bicie ❤️
24.06- 13+5tc prawdopodobnie dziewczynka 🩷
25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....
15.10.2024 Anielka 29+4tc
Nagle cięcie, nie znamy powodu. 🙏🙏🙏
-
Ja mam termin na 22 grudnia i liczę po cichu że mały będzie gotowy wyjść tydzień wcześniej żebym nabrała sił i ochoty na choćby symboliczne święta. Jak urodzę w święta to nie chce nic wyprawiać ani odwiedzin w pierwszym tygodniu a potem mi będzie szkoda bo uwielbiam klimat świąteczny, no ale cóż będzie co będzie😊
Aune lubi tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:Ja ostatnio miałam płynu 18 cm i babeczka mówiła, że jak najbardziej w porządku. 😉Co lekarz to inne opinie. 😁
Ja w poniedziałek miałam 3 prenatalne i młody jak to powiedziała lekarka przytulony do mamusi i nie udało się ładnego zdjęcia zrobić ale to nic był Dzień Chłopaka to jego święto więc niech robi na co ma ochotę 😉 jest spory bo około 2 kg no i tego płynu mam 21 cm i też mi powiedziała, że jest dużo ale jeszcze w normie powyżej 25 cm jest wielowodzie. Młody znowu się przekręcił i jest bokiem no i jeszcze może się kręcić bo mimo, że nie jest malutki to ma tego płynu sporo więc jeszcze ma miejsce do zmiany pozycji. Miałam pierwsze KTG miód dla uszu, szkoda, że nie mam takiego w domu 😅 i teraz po każdej wizycie mam mieć robione KTG. Oprócz tego na zmianę bolą mnie żebra i plecy więc znowu muszę wybrać się do fizjoterapeutki może trochę pomoże, chodzę na zajęcia FitMama na basen raz w tygodniu, coś tam ćwiczę w domu i staram się spacerować ale i tak jakoś ciężko no nic byle do końca listopada bo już lekarz mi zapowiedział, że po 40 r.z. w 39 t.c.do szpitala że skierowaniem więc chyba maluch sam nie będzie mógł wybrać sobie dnia narodzin tylko szpital zdecyduje ale w międzyczasie jeszcze odwiedzę dwie placówki i zapytam też o to na zwiedzaniu szpitali.Aune, Mami_35 lubią tę wiadomość
84'👩❤️💋👨 77' 🐶🐶+🐱🐱
Starania od '20
Teratozoospermia, oligospermia ciężka, morfologia 1%
Kariotypy ✅
HSG✅
TSH 0,99
AMH 05.23 -1,83, 11.23-3,39
I IVF 💉start X'23
16🥚, 12 oocytów, IMSI
3 zarodki: 5.1.2, 5.2.1, 3.3.3,
1 transfer 8.11.23 - ET,
5.1.2- 💔8 tydzień, 21.12.23👼♀️
2 transfer 14.03.24 - FET,
5.2.1, cykl natural
9 dpt - 289,9
11 dpt - 574,5
13 dpt - 1453,0
14 dpt - 2261,25
20 dpt - 9760
21 dpt - GS 1,16 cm
27 dpt CRL 0,44 cm💞 FHR(+)
7+2 - CRL 0,94cm-170
8+4 - CRL 1,67cm-177
10+2- CRL 3,46 cm
11+6 - CRL 5,65 cm
Nifty- ok 🩵
17+3 200g 🍫🍫
30.07 pierwsze ruchy
23+3 720g
27+3 1400g
30+2 1700g
34+3 2830g
36+3 3600g
❄️ 3.3.3
"I już się spadać nie boję
Chociaż może mnie znów zaboleć
I wiem, że jestem bezpieczna
Miękka, ciepła, lekka."
-
Dziewczyny czy Was łapie taki mocny ból pleców ?
Wczoraj tylko prawda strona od żeber przez pachwiny udo do kalana taki ból że szok. W dodatku całą noc impreza w brzuchu dziś czuję się jakby ktoś mnie baseballem zlał tak porządnie..
Całą noc nie spałam.. jedyne co mi pomaga to jak pies leży z tyłu i grzeje a tak to dramat.. chyba wezme ją na porodówke 🤣🤣🤣 -
Dariaa29 wrote:Nina na jaki fotelik się zdecydowaliście? 😊 my dzisiaj też kupiliśmy fotelik, do naszego samochodu doradzono nam britax baby safe pro i mam nadzieję, że się sprawdzi 😀
O, my też mamy zamówiony w Bobowózki ten Britax Baby safe pro i mam nadzieję, że będzie ok. Przymierzaliśmy do samochodu, baza obrotowa i ma funkcję leżenia bardziej na płasko więc wydaje się spoko 🙂 Przymierzaliśmy jakiś wcześniejszy model Avionaut w sklepie z tego co pamiętam, ale baza była pod złym kątem u nas w samochodzie i zdecydowaliśmy się na tego Britaxa.Dariaa29, meowne lubią tę wiadomość
👩34+🧔40 +🐈⬛
⏸️31.03.2024
04.04.2024 beta HCG 980
🩺 7.05 crl 2.47
🩺 27.05
🏥 USG prenatalne 3.06
🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
Połówkowe 30.07 i 12.08
🩺 26.08 💙🐻 800 gram
🩺23.09 szyjka 4.1cm
🩺 14.10 💙🐻2300 g
🩺 7.11 💙🐻 3400 g
🩺 18.11
-
Sandrix wrote:Hej hej ja mam termin na 28.12 ☺️
O to mamy razem termin,fajnie 🥰duża część wyprawki przygotowana?No właśnie, co to duża znaczy 😅
Elewina haha ,nie tylko Ty,ja osr.ana jestem jak ja ogarnę, jak ubrać do snu ,a jak na wyjściem że szpitala,bo prawda taka ,że dzidzie trzeba poznać, każda lubi co innego.Mnien przeraza nocne wstawanie też.. 🫣
Bole plecow ahh ,no ..mnie rwie na boku plecow na dole ,jak od rwy kulszowej,czasem podniesc sie ciezko,ale to jak caly dzien sprzątam.
Troche wstyd przyznac ,tez macie tak, ze nie do konca gdzies sprzatalyscie a teraz nagle ,futryny drzwi,listwy,szafy przestawiacie,itp ?nagle w szafach papiery,dosłownie wszystko...I jeszcze się boję, że nie zdążę że wszystkim 🤣
Jeśli chodzi o wozek ,foteliknto js chyba w listopadzie kupie .w tym msc to dostawke a może dwie, bo mieszkam w domu a tu są 2 piętra i na dole jak cały dzień siedzę to się cis przyda na kółeczkach. I aptekowe może w tym msc .
Jakinwozek wybrałyście?Ja myślę o Joolz,nie qiem który tylko..ma ktoś doświadczenie?
Buziam.
A.
A PS. Jakie imiona wybrałyście?u nas chyba będzie Tymon.Aune lubi tę wiadomość
-
Gipsi1991 wrote:O to mamy razem termin,fajnie 🥰duża część wyprawki przygotowana?No właśnie, co to duża znaczy 😅
Elewina haha ,nie tylko Ty,ja osr.ana jestem jak ja ogarnę, jak ubrać do snu ,a jak na wyjściem że szpitala,bo prawda taka ,że dzidzie trzeba poznać, każda lubi co innego.Mnien przeraza nocne wstawanie też.. 🫣
Bole plecow ahh ,no ..mnie rwie na boku plecow na dole ,jak od rwy kulszowej,czasem podniesc sie ciezko,ale to jak caly dzien sprzątam.
Troche wstyd przyznac ,tez macie tak, ze nie do konca gdzies sprzatalyscie a teraz nagle ,futryny drzwi,listwy,szafy przestawiacie,itp ?nagle w szafach papiery,dosłownie wszystko...I jeszcze się boję, że nie zdążę że wszystkim 🤣
Jeśli chodzi o wozek ,foteliknto js chyba w listopadzie kupie .w tym msc to dostawke a może dwie, bo mieszkam w domu a tu są 2 piętra i na dole jak cały dzień siedzę to się cis przyda na kółeczkach. I aptekowe może w tym msc .
Jakinwozek wybrałyście?Ja myślę o Joolz,nie qiem który tylko..ma ktoś doświadczenie?
Buziam.
A.
A PS. Jakie imiona wybrałyście?u nas chyba będzie Tymon.
Nie mamy w ogóle wyprawki aptecznej, monitora oddechu i laktatora (wciąż się waham czy będziemy kupować), niani elektrycznej, inhalatora, prześcieradeł, materaca do dostawki, więcej pieluch muslinowych. No tak pół na pół uogólniając 😅
W tym tygodniu misja łazienka - montaż suszarki i odmalowanie 😊
Mnie nadal nic nie boli i jak was czytam to aż się boję kiedy zacznie!! 😂Aune lubi tę wiadomość
13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
💊
Euthyrox N50
-
Dariaa29 wrote:
Nina na jaki fotelik się zdecydowaliście? 😊 my dzisiaj też kupiliśmy fotelik, do naszego samochodu doradzono nam britax baby safe pro i mam nadzieję, że się sprawdzi 😀
😆
Avionaut pixel pro w kolorze miętowym 😊 z bazą, ale jeszcze nie obrotową, jakoś nam bardzo na tym nie zależy, a zależało nam na lekkości fotelika 😊 jesteśmy zadowoleni 😊Dariaa29, Aune lubią tę wiadomość
-
Aune wrote:O, my też mamy zamówiony w Bobowózki ten Britax Baby safe pro i mam nadzieję, że będzie ok. Przymierzaliśmy do samochodu, baza obrotowa i ma funkcję leżenia bardziej na płasko więc wydaje się spoko 🙂 Przymierzaliśmy jakiś wcześniejszy model Avionaut w sklepie z tego co pamiętam, ale baza była pod złym kątem u nas w samochodzie i zdecydowaliśmy się na tego Britaxa.
Nina my też chcieliśmy avionauta ze względu na wagę, ale niestety nie mogliśmy go kupić. Moja koleżanka go ma i jest bardzo zadowolonaAune lubi tę wiadomość
-
Gipsi1991 wrote:O to mamy razem termin,fajnie 🥰duża część wyprawki przygotowana?No właśnie, co to duża znaczy 😅
Buziam.
A.
U mnie termin na 8 grudnia, (a drugi lekarz mi wyznaczył na 7 grudnia), z wyprawki mam ubranka, rzeczy apteczne, dostawkę, rożek, kocyk, śpiworki, prześcieradła, zamówiony wózek i fotelik, do złożenia łóżeczko i przewijak. Muszę jeszcze zamówić w końcu wybrany materac do dostawki (chociaż oczywiście w instrukcji dostawki piszą żeby nic nie kłaść dodatkowo🙈) Planuję jeszcze zamówić ładną lampkę na ścianę z imieniem, bo wpadła mi jedna w oko.
Tymon śliczne imię! u nas będzie Damianek 😊
Wózek zamówiliśmy Roan Ivi 2.0.
A co do tego uczucia os.ania to też to mam 😂 wiem, że wszystko się zmieni i nie wiem jak to ogarnę, jak będzie właśnie z tym wstawaniem w nocy, pierwszymi przeziębieniami itd. itp.
Porządki..też to mam, i ciągle uczucie, że coś jeszcze trzeba zrobić 😅 W szafach przewalałam oczywiście papiery, dużo niepotrzebnych rzeczy wyrzuciłam, ubrania wystawiałam na Vinted albo oddałam do koszy recyklingowych w H&M, drzwi i futryny też już myłam, ale wydaje mi się, że zaraz będzie trzeba to powtórzyć i że ciągle jest bałagan i za dużo rzeczy 😅 Wymyśliłam sobie jeszcze, że jakąś reorganizację zawartosci szafek kuchennych muszę zrobić😅 Kiedyś nie lubiłam wyrzucać za dużo, a ciąża mnie zmotywowała, żeby jednak pozbyć się wielu rzeczy i ten proces nadal trwa. Są dni jak dzisiaj i wczoraj, że mi się nie chce i więcej odpoczywam, a potem mam wrażenie, że straciłam czas i że muszę jeszcze dużo ogarnąć przed porodem 😂👩34+🧔40 +🐈⬛
⏸️31.03.2024
04.04.2024 beta HCG 980
🩺 7.05 crl 2.47
🩺 27.05
🏥 USG prenatalne 3.06
🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
Połówkowe 30.07 i 12.08
🩺 26.08 💙🐻 800 gram
🩺23.09 szyjka 4.1cm
🩺 14.10 💙🐻2300 g
🩺 7.11 💙🐻 3400 g
🩺 18.11
-
Buziam.
A.
My kupiliśmy właśnie Joolz day+ i jestem zadowolona, ale jeszcze rozważaliśmy hub+. Nasz akurat ma kubełkową spacerówkę, ale zobaczymy jak nam z tym będzie. Co do samego rozwiązania kubełka różne są opinie, ale jednak joolz ma te kubełki w najnowszych modelach i wierze, że to jest ok i nie sprawi nam problemów ☺️ W razie czegoś jest hub+ bardzoej kompaktowy ze zwykła spacerówka.Aune lubi tę wiadomość
-
Buziam.
A.
Oo Tymon to zawsze było moje marzenie jeśli byłby chłopak 😁👌 u nas dziewczyna więc będzie Iga 😉
My kupiliśmy akurat wózek Venicci bardzo fajny lekki ale fakt swoje kosztował.. ale to jedyna chyba rzecz jaką nową kupiliśmy resztę albo dostaliśmy albo kupiłam z vinted czy olx 😁
Mnie porządki akurat nie ruszają.. ogarniam co muszę dziś jest plan spakować torbę chociaż w części 🤣 może to przez to że ten założony szew mnie blokuje trochę z pracami 😁Aune lubi tę wiadomość