☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mandoriana wrote:Dziewczyny które decydują się karmić naturalnie poprzez KP i KPI czy macie zaplanowane jakieś ramy czasowe jak długo bedziecie to robić? Czy raczej spontan? Ja przyznam się szczerze że wstępnie chciałabym spróbować do 8 miesiąca życia uciesze się jak dam radę do 6ego co wydaje się być kluczowe. Jednak totalnie nie czuje się na siłach aby karmić dwu czy trzy letnie dziecko choć jest to zalecane. Nie mam takiej presji,.chciałabym w tym pierwszym okresie zapewnić bobasowi swój pokarm ale w późniejszym czasie chciałabym troche "odzyskać siebie" i mieć możliwość jakiejs choć najmniejszej przestrzeni tylko dla siebie. Oczywiście podziwiam kobiety decydujące się karmić bardzo długo jednak ja nie czuje żeby to było coś dla mnie, choć nie wykluczam że się to nie zmieni z biegiem czasu..
Jakie są Wasze plany jeśli można spytać?Mandoriana lubi tę wiadomość
-
Faktycznie nastała tu bobasowa przerwa po tym początkowym grudniowym wysypie Może dzieciaki czekają na święta
Amra u mnie na końcówce 38 tygodnia szyjka ma ponad 4cm więc nie wiem czy się wyrobie w tym roku 🤭🙈a termin mam na 24.12 🤣Amra lubi tę wiadomość
👩 34 w teorii wszystko ok
🧑🏻🦱36 Oligoasthenoteratozoospermia
Starania od 2021
10.10.2021 Usunięcie polipa
12.2023 start IVF
16.12.2023 Punkcja
Pobrano 21 komórek ->16 dojrzałych-> 12 zapłodniono-> 10❄️
Ryzyko hiperstymulacji-> brak świeżego transferu
FET 1: 08.01.2024 ❌
Beta 9dpt 2,49
Biopsja CD56, CD138✅️
FET 2: 08.04.2024
6 dpt ⏸️
7 dpt beta 49,4; prog 22
9 dpt beta 167
11 dpt beta 420 ❤️
13.06.24 I prenatalne: niskie ryzyka, chłopiec 🩵
30.07.2024 II prenatalne: zdrowy maluszek
14.10.2024 III prenatalne: 1440g pięknego chłopca 🩵
PTP: 24.12.2024 -
Aniela współczuję, trzymaj się! Antybiotyk coś pomaga czy nie bardzo, dlatego to USG? czujesz w jednej piersi ból czy dwóch? bo u mnie jedna się robi twardsza, a druga jest bardziej bolesna i ma chyba zastój w jednym miejscu 🤦♀️
Nie wiem jak długo będę karmić, chciałabym też minimum do 6 miesiąca życia, a maks do roku, może przy rozszerzaniu diety powoli odzwyczajać, na razie przy tych ciężkich początkach już mam różne myśli, że może łatwiej by było mm albo kpi, ale to robota z butelkami i laktatorem 😅Mandoriana lubi tę wiadomość
-
Hejo,
U nas też bez zmian, dzidzior w brzuchu dalej szaleje. Mój K od dzisiaj na miesięcznym urlopie, cesarka w piątek a on zaczął wczoraj kaszleć i mieć katar 😵💫 Zrobiłam jazdę i wyłam dzisiaj od rana, że albo mnie zarazi i co wtedy (kaszel po cesarce 😫🫣) albo sam nie zdąży wyzdrowieć i małego nie będzie miał kto kangurowac jak mnie będą szyć. Wiadomo, że to nie jego wina ale tak mnie to dobiło dzisiaj… wyciągnęłam gruby kaliber i nafaszerowałam go lekami, naparami z imbiru, robię syrop z cebuli, śpimy osobno, staram się wietrzyć mieszkanie. No ale jak się mam zarazić to i tak się zarażę 🤦🏻♀️13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
💊
Euthyrox N50
-
Aune wrote:Aniela współczuję, trzymaj się! Antybiotyk coś pomaga czy nie bardzo, dlatego to USG? czujesz w jednej piersi ból czy dwóch? bo u mnie jedna się robi twardsza, a druga jest bardziej bolesna i ma chyba zastój w jednym miejscu 🤦♀️
Nie wiem jak długo będę karmić, chciałabym też minimum do 6 miesiąca życia, a maks do roku, może przy rozszerzaniu diety powoli odzwyczajać, na razie przy tych ciężkich początkach już mam różne myśli, że może łatwiej by było mm albo kpi, ale to robota z butelkami i laktatorem 😅
Biorę dopiero od wczoraj wieczora, póki co gorączka mniejsza, do 38. USG poleciła mi cdl, bo antybiotyk został przepisany w ciemno, bez usg. Mówi, że lepiej zobaczyć co się dzieje, i czy takie leczenie będzie wystarczające. -
Aniela855888 wrote:Biorę dopiero od wczoraj wieczora, póki co gorączka mniejsza, do 38. USG poleciła mi cdl, bo antybiotyk został przepisany w ciemno, bez usg. Mówi, że lepiej zobaczyć co się dzieje, i czy takie leczenie będzie wystarczające.
Dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że szybko się polepszy, wracaj do zdrowia 🫂
U mnie jutro będzie moja położna, która jest też CDL, mówiła, żebym na pierwszy rzut brała co 8h ibuprofen i Milanellalę 3 razy dziennie, zobaczymy jak jutro. Na tabletkach przynajmniej gorączka spadła. -
Kramar wrote:Faktycznie nastała tu bobasowa przerwa po tym początkowym grudniowym wysypie Może dzieciaki czekają na święta
Amra u mnie na końcówce 38 tygodnia szyjka ma ponad 4cm więc nie wiem czy się wyrobie w tym roku 🤭🙈a termin mam na 24.12 🤣
Ja mam termin na 26.12. Dziś na wizycie lekarz zafundował mi takie badanie, że myślałam, że spadnę z tego fotela 🤣🤣🤣
Mówi, że zrobił wszystko co w jego mocy żeby pobudzić poród 🤣
Ja szyjki już nie mam praktycznie, czop odszedł i jeszcze dziś to dogłębne badanie 🤣 mam nadzieję, że coś się ruszy, a jak nie to w czwartek powtórka 🤭 -
Sandrix wrote:Hejo,
U nas też bez zmian, dzidzior w brzuchu dalej szaleje. Mój K od dzisiaj na miesięcznym urlopie, cesarka w piątek a on zaczął wczoraj kaszleć i mieć katar 😵💫 Zrobiłam jazdę i wyłam dzisiaj od rana, że albo mnie zarazi i co wtedy (kaszel po cesarce 😫🫣) albo sam nie zdąży wyzdrowieć i małego nie będzie miał kto kangurowac jak mnie będą szyć. Wiadomo, że to nie jego wina ale tak mnie to dobiło dzisiaj… wyciągnęłam gruby kaliber i nafaszerowałam go lekami, naparami z imbiru, robię syrop z cebuli, śpimy osobno, staram się wietrzyć mieszkanie. No ale jak się mam zarazić to i tak się zarażę 🤦🏻♀️
U mnie córka była chora 2 tyg temu, niestety musiałam trochę koło niej chodzić i mnie zaraziła, ale już udało mi się wykaraskać. Wy jak zachowujecie ostrożność to myślę, że są duże szanse, że się nie zarazisz a on niech się ratuje wszystkimi możliwymi metodami żeby do piątku postawić się na nogi 😉Sandrix lubi tę wiadomość
-
Mnie położna kilka dni temu pytała czy myślałam juz co będę chciała robić jak do 42 tyg maluch nie wyjdzie, proponuje mi masaż szyjki kilku krotny (codziennie lub co drugi dzień) . A ja mam działać z herbatą z liści malin, daktylami, seksem i stymulacja sutków już teraz.
Dziewczyny pamiętajcie że data porodu to tylko data środkowa orientacyjna tak naprawdę to powinno się nazywać okno porodowe które obejmuje od 38 tyg do 42 😊Tu gdzie jestem mega się tego trzymajaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 17:44
rybka8, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
⭐️Ambrozja ta poduszka to chyba to czego szukam! Dzięki! I cena super! Zamawiam
⭐️Mandoriana ja już kilka razy wypowiadałam się na temat mojego stosunku do KP. Robię to bo chcę tego co najlepsze dla syna, ale gdy tylko zacznę rozszerzanie diety to powoli będę odstawiać KP 😊 jak wyjdzie w praktyce zobaczymy
⭐️ taki mamy kurczę sezon na choroby, ja też jednego dnia wygoniłam męża ze szpitala bo coś się źle czuł, życzę Wam wszystkim dużo zdrówka 😘
⭐️ chciałabym już dojść do siebie po cc 🙈 znowu mam tak wysokie libido że mam ochotę rzucić się na męża, jak się tylko do niego przytulam to aż mnie rozrywa od środka 🤣 jedyne co mnie powstrzymuje to strach że mi w cięciu coś popęka 🙈 czy to normalne??Mandoriana, Mami_35, aambrozjaa93, Zagadka919, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Mandoriana wrote:Mnie położna kilka dni temu pytała czy myślałam juz co będę chciała robić jak do 42 tyg maluch nie wyjdzie, proponuje mi masaż szyjki kilku krotny (codziennie lub co drugi dzień) . A ja mam działać z herbatą z liści malin, daktylami, seksem i stymulacja sutków już teraz.
Dziewczyny pamiętajcie że data porodu to tylko data środkowa orientacyjna tak naprawdę to powinno się nazywać okno porodowe które obejmuje od 38 tyg do 42 😊Tu gdzie jestem mega się tego trzymajaMandoriana lubi tę wiadomość
-
Amra wrote:Moja mama od początku mi powtarza, że dziecko wie najlepiej kiedy jest gotowe z przyjściem na świat i nie ma co tego procesu na siłę przyspieszać i oczywiście się z tym zgadzam, ale jak sobie pomyślę, że święta mogę spędzić w szpitalu i nie zobaczyć starszej córki jak rozpakowywuje w wigilię rano prezenty (taką mamy tradycje) to jest mi mega smutno. Marzę o tym żeby urodzić przed świętami🙈🥰
-
Mandoriana wrote:Dziewczyny które decydują się karmić naturalnie poprzez KP i KPI czy macie zaplanowane jakieś ramy czasowe jak długo bedziecie to robić? Czy raczej spontan? Ja przyznam się szczerze że wstępnie chciałabym spróbować do 8 miesiąca życia uciesze się jak dam radę do 6ego co wydaje się być kluczowe. Jednak totalnie nie czuje się na siłach aby karmić dwu czy trzy letnie dziecko choć jest to zalecane. Nie mam takiej presji,.chciałabym w tym pierwszym okresie zapewnić bobasowi swój pokarm ale w późniejszym czasie chciałabym troche "odzyskać siebie" i mieć możliwość jakiejs choć najmniejszej przestrzeni tylko dla siebie. Oczywiście podziwiam kobiety decydujące się karmić bardzo długo jednak ja nie czuje żeby to było coś dla mnie, choć nie wykluczam że się to nie zmieni z biegiem czasu..
Jakie są Wasze plany jeśli można spytać?Mandoriana lubi tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Dziewczyny w dwupaku trzymam kciuki za te porody przed świętami. Niech już te bobasy wychodzą 🍀
Ja syna karmiłam 20 mcy. Później już były ograniczone te karmienia i np. karmiłam tylko wieczorem czy w nocy. Teraz nie mam konkretnego planu, chciałabym do roku, a co później to się okaże. Z synem miałam dużo szczęścia, bo cały okres KP obył się bez żadnych kryzysów czy zapaleń piersi. Zobaczymy czy i tym razem się tak uda 🙂 -
Hejka dziewczyny. Melduje się z planowego przyjęcia na oddzial. Jutro rano CC z powodu ułożenia miednicowego. Ponoć będę pierwsza w kolejce trzymajcie kciuki
Sandrix, Mami_35, aambrozjaa93, Mag_len, Nina_02, Księgowa, Kam.ila, Rita 💋, villemo_gbm, Mandoriana, Amra, Dariaa29, Megipta, Zagadka919, TęczowaJa, MummyYummy, mar.1, Ilona.., Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Merida Waleczna wrote:Hejka dziewczyny. Melduje się z planowego przyjęcia na oddzial. Jutro rano CC z powodu ułożenia miednicowego. Ponoć będę pierwsza w kolejce trzymajcie kciuki
Mocne kciuki za Was🤞🏻🤞🏻🍀 I czekamy na malutką🩷 -
Nina_02 wrote:⭐️Ambrozja ta poduszka to chyba to czego szukam! Dzięki! I cena super! Zamawiam
⭐️Mandoriana ja już kilka razy wypowiadałam się na temat mojego stosunku do KP. Robię to bo chcę tego co najlepsze dla syna, ale gdy tylko zacznę rozszerzanie diety to powoli będę odstawiać KP 😊 jak wyjdzie w praktyce zobaczymy
⭐️ taki mamy kurczę sezon na choroby, ja też jednego dnia wygoniłam męża ze szpitala bo coś się źle czuł, życzę Wam wszystkim dużo zdrówka 😘
⭐️ chciałabym już dojść do siebie po cc 🙈 znowu mam tak wysokie libido że mam ochotę rzucić się na męża, jak się tylko do niego przytulam to aż mnie rozrywa od środka 🤣 jedyne co mnie powstrzymuje to strach że mi w cięciu coś popęka 🙈 czy to normalne??
Zdecydowanie normalne 😁 ale jak znam życie to po połogu Ci minie 🤣Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)