☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina_02 wrote:Kochane Dziewczęta potrzebuję kolejnych polecajek 😬
1. Witamina D mam vigantol ale chyba i u nas pojawił się ból brzuszka. Czy podajecie wit d Waszym maluszkom? Jeśli tak to jaką?
2. Butelka do karmienia. Mam philips avent i 2 pierwsze smoczki ale z żadnego nie udało się małemu cokolwiek wypić 😬 zbieram i zamrażam swoje mleko na możliwość wyjścia i chciałabym uczyć butelki tylko potrzebuję butelki 😅 polećcie coś proszę 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 08:35
Nina_02 lubi tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Merida Waleczna wrote:Ania urodzona o 10:15. 3270 g i 55 cm 😀 co mogę napisać że sama operacja wspaniale , nie czułam bólu. Tatuś kangurowal i jak to zobaczyłam to się tak mocno wzruszyłam bo przy starszej niestety nam obiecywali ale nie dotrzymali slowa. Praktycznie od razu mogłam karmić. Potem przewieźli nas na salę jedynkę i cały czas dzidziuś był z nami. Karmienie nam idzie dobrze jak jest głodna to ciagnie jak smok a resztę tylko trzyma w buzi. Kilka kup już było 😉 No a co do mojego samopoczucia to boli mnie bardziej niż po 1 cesarce ale chodzę ogarniam sie.
Przesyłamy buziaki i wyślę fotkę później jak ogarne jak to sie robi xDMerida Waleczna lubi tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
💐Merida Waleczna gratulacje 🎊
Dzień doberek 💐
Tak sobie patrzę na pierwszą stronę i dopiero widzę jak dużo mam się nie udziela i nie dało znać a są już po terminie 🧐
🚩🚩🚩HALO! HALO!⁉️Merida Waleczna, Mami_35, MummyYummy, Zagadka919, mar.1 lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻
2. Butelka do karmienia. Mam philips avent i 2 pierwsze smoczki ale z żadnego nie udało się małemu cokolwiek wypić 😬 zbieram i zamrażam swoje mleko na możliwość wyjścia i chciałabym uczyć butelki tylko potrzebuję butelki 😅 polećcie coś proszę 🤔
U nas co prawda z kpi udało się przejść na kp, ale przyznam się że w nocy jak jest jedzonko to ściągam i daje butelka ( bo szybciej),ale super sprawdzają się u nas butelki lansinoh:)
Merida gratulacje 🩷💐Merida Waleczna, Mami_35 lubią tę wiadomość
-
Hej ja wcześniej udzielałam się na wątku styczniowym potem zniklam ale czytałam regularnie oba wątki grudniowy i styczniowy a dziś przychodzę z pytaniem czy to może byc początek porodu
Wczoraj wieczorem wypadł mi czop podbarwiony na brązowo od rana boli mnie strasznie kręgosłup po śniadaniu doszły bóle miesiączkowe ale wcale nie jakieś silne dodam że wczoraj miałam wizytę u prowadzącego i na KTG nic się nie pisało a szyjka się zgładza -
Merida Waleczna wrote:Ania urodzona o 10:15. 3270 g i 55 cm 😀 co mogę napisać że sama operacja wspaniale , nie czułam bólu. Tatuś kangurowal i jak to zobaczyłam to się tak mocno wzruszyłam bo przy starszej niestety nam obiecywali ale nie dotrzymali slowa. Praktycznie od razu mogłam karmić. Potem przewieźli nas na salę jedynkę i cały czas dzidziuś był z nami. Karmienie nam idzie dobrze jak jest głodna to ciagnie jak smok a resztę tylko trzyma w buzi. Kilka kup już było 😉 No a co do mojego samopoczucia to boli mnie bardziej niż po 1 cesarce ale chodzę ogarniam sie.
Przesyłamy buziaki i wyślę fotkę później jak ogarne jak to sie robi xD
Gratulacje dzielna mamo🥳❤️ witamy Anię👶🏼🩷 dużo zdrówka dla Was🍀Merida Waleczna lubi tę wiadomość
-
1. Witamina D mam vigantol ale chyba i u nas pojawił się ból brzuszka. Czy podajecie wit d Waszym maluszkom? Jeśli tak to jaką?
2. Butelka do karmienia. Mam philips avent i 2 pierwsze smoczki ale z żadnego nie udało się małemu cokolwiek wypić 😬 zbieram i zamrażam swoje mleko na możliwość wyjścia i chciałabym uczyć butelki tylko potrzebuję butelki 😅 polećcie coś proszę 🤔
Ad.1. Podajemy D-vitum i jak na razie jest ok.
Ad.2. Mam butelkę z Lovi Mammafeel ze smoczkiem 0 i od początku jak musieliśmy podawać mm jeszcze w szpitalu to się nam sprawdza😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 10:18
-
Mandoriana wrote:Ja się wypowiem tylko na temat Wit D bo siedzę w kręgach naturopatów i oni nie polecają podawania bobasom Wit D. To mama powinna mieć dobry poziom Wit D wtedy ma go również w mleku, jeśli nie ma powinna suplementowac ale nie sama tylko Wit D plus K2MK7 bo sama Wit D powoduje zwapnienia w organizmie. Ale to dotyczy matek karmiących a jeśli chodzi o te które karmią MM to się nie wypowiem wiem tylko że nigdy nie powinno się samej Wit D zazywac bez tej K2
Muszę się wgłębić w temat 🫢 dzięki 😊Mandoriana lubi tę wiadomość
-
Wydaje mi się że z tymi butelkami to chyba co dziecko to inaczej 😬 tylko co teraz zamówić żeby się u nas sprawdziło🤔😂
W szpitalu jadł z tych takich malutkich śmiesznych buteleczek bez problemu 🤭
Wybiorę coś co polecacie i mam nadzieję że się sprawdziMami_35 lubi tę wiadomość
-
Merida gratulacje 🥳
U nas w poniedziałek byla położna i orzekła, że Kubuś za mało przybiera na wadze, kazała nam zrobić testy z kupki, usg brzucha i karmic częściej, bo dość poważny spadek w przyroście odnotowała (było 44 g na dobę a jest 24 g). Nastraszyła mnie. Cały dzień dzwoniłam po różnych ośrodkach kto nam zrobi usg noworodka i wszędzie chcieli skierowanie, więc umówiłam nas do pediatry. Lekarka zbadała Kubę, zważyła, porównała wyniki z poprzednia wizyta i co? I powiedziała, że przekarmiamy dziecko i przyrost jest za duży. 😂😂😂 tyle stresu nas to kosztowało, że głowa mała. Postanowiłam ufać już tylko swojemu instynktowi i z dystansem podchodzić do tego co mówią specjaliści.
Dużo sił dla nas, matek! I kciuki za mamusie w dwupaku, już niedługo będziecie tulić swoje maleństwa 😘Amra, Sandrix, spineczka, Merida Waleczna, Nina_02, Mami_35, Aune, MummyYummy, Zagadka919, mar.1 lubią tę wiadomość
starania od 10/2021
❌ IUI 09/2023 ❌ IVF 02/2024
II podejście IVF 03/2024: 🍀
13.03 ET 4.1.1 + EmbryoGlue (transfer zarodka świeżego), 6 maluchów na zimowisku❄️❄️❄️❄️❄️❄️
10 dpt 23.03.2024 ⏸️ beta 246 🫣12 dpt beta 715 🥰 14 dpt beta 1781 😊 22 dpt beta 19903 😍 23 dpt 05.04.2024 mamy ❤️! (6t1d)
13.05 5 cm 🐧 + NIFTY (niskie ryzyka, chłopczyk!)
21.05 I prenatalne 🩵 7 cm 🐻
16.07 II prenatalne: 381 g zdrowego maluszka
16.09 III prenatalne: 1440 g pięknego kawalera
27.11 Synek z nami!👶🏻3640 g
-
Iza. wrote:Hej ja wcześniej udzielałam się na wątku styczniowym potem zniklam ale czytałam regularnie oba wątki grudniowy i styczniowy a dziś przychodzę z pytaniem czy to może byc początek porodu
Wczoraj wieczorem wypadł mi czop podbarwiony na brązowo od rana boli mnie strasznie kręgosłup po śniadaniu doszły bóle miesiączkowe ale wcale nie jakieś silne dodam że wczoraj miałam wizytę u prowadzącego i na KTG nic się nie pisało a szyjka się zgładza
To czekanie jest najgorsze 🙄Mami_35 lubi tę wiadomość
-
Nina u mnie położna również polecała tą butelkę z lovi mama feel my akurat mamy philips avent i synek daje sobie z nią radę, ale on ma tak silny odruch ssania, że chyba ze wszystkim by sobie poradził żeby dostać się do mleka 🙈
Nina_02, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, gratuluję wszystkim dzielnym mamusiom! Trzymam kciuki aby udało się przejść przez trudne początki, czytam uważnie bo zaraz ja to będę przechodzić...
Jutro planowe cc. W zeszłym tyg mieliśmy infekcje, katar zatokowy, gardło i kaszel....ufff udało się na czas wykurować. Od niedzieli odczuwam bóle okresowe i pobolewania pleców, i trochę był strach żeby mnie nie "wzięło" bo mąż ma nocki, ale do jutra to chyba jakoś dotrwam. Żeby było ciekawie, jeden gbs mi wyszedł dodatni...
Ostatnie przygotowania i muszę dokupić karmi bo wypilam przed porodem ☺️
Merida Waleczna, Amra, Sandrix, aambrozjaa93, Mami_35, Aune, Malina1111, Dariaa29, MummyYummy, Zagadka919, mar.1, Rita 💋 lubią tę wiadomość
[/url] -
spineczka wrote:Dziewczyny, gratuluję wszystkim dzielnym mamusiom! Trzymam kciuki aby udało się przejść przez trudne początki, czytam uważnie bo zaraz ja to będę przechodzić...
Jutro planowe cc. W zeszłym tyg mieliśmy infekcje, katar zatokowy, gardło i kaszel....ufff udało się na czas wykurować. Od niedzieli odczuwam bóle okresowe i pobolewania pleców, i trochę był strach żeby mnie nie "wzięło" bo mąż ma nocki, ale do jutra to chyba jakoś dotrwam. Żeby było ciekawie, jeden gbs mi wyszedł dodatni...
Ostatnie przygotowania i muszę dokupić karmi bo wypilam przed porodem ☺️spineczka lubi tę wiadomość
-
spineczka wrote:Dziewczyny, gratuluję wszystkim dzielnym mamusiom! Trzymam kciuki aby udało się przejść przez trudne początki, czytam uważnie bo zaraz ja to będę przechodzić...
Ostatnie przygotowania i muszę dokupić karmi bo wypilam przed porodem ☺️Amra, spineczka, Aune, Malina1111, mar.1 lubią tę wiadomość
13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
💊
Euthyrox N50
-
Sandrix wrote:To jutro razem rodzimy! Ja też planowe cc 😊
Bardzo Wam zazdroszczę bo mnie to czekanie wykończy 🤣🤣 tym bardziej jak wiem, że tutaj już praktycznie jestem ostatnia 🤣🤣🤣
Powodzenia! ✊🏼❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 11:49
spineczka, Mami_35 lubią tę wiadomość
-
2. Butelka do karmienia. Mam philips avent i 2 pierwsze smoczki ale z żadnego nie udało się małemu cokolwiek wypić 😬 zbieram i zamrażam swoje mleko na możliwość wyjścia i chciałabym uczyć butelki tylko potrzebuję butelki 😅 polećcie coś proszę 🤔 -
Amra wrote:Ale to musi być cudowne uczucie, jak wiesz, że jutro poznasz swoje dziecko 😍😍😍
Bardzo Wam zazdroszczę bo mnie to czekanie wykończy 🤣🤣 tym bardziej jak wiem, że tutaj już praktycznie jestem ostatnia 🤣🤣🤣
Powodzenia! ✊🏼❤️
No i jednak lekkie wyrzuty sumienia, że przeze mnie i moje dolegliwości będzie cięcie na zimno, na pewno młody nie będzie zachwycony ☹️
Wczoraj była u mnie CDL na takiej wizycie przedporodowej, żeby zbadać piersi i pogadać o karmieniu ogólnie. I powiem wam, że osiągnęłam efekt odwrotny do zamierzonego bo mimo tego, że babeczka była super to ja z tony informacji od niej zapamiętałam najbardziej:
1. Może być trudno bo zobaczyła moje usg z sierpnia i tam było napisane, że mam piersi bardziej o budowie tłuszczowej niż gruczołowej.
2. Mam wielkie brodawki i cała nadzieja w tym, że dziecko urodzi się z dość duża buzią żeby to chwycić.
3. Mam jakieś „skórzaste” czy cos takiego brodawki więc może być mu ciężej. Z prawej będzie mu łatwiej.
4. Karmienie głównie spod pachy przy takim rozmiarze (miseczka J)
5. Nastawić się na karmienie non stop.
Jak mi zaczęła stymulować brodawki i sutki żeby siara poszła to myślałam że padnę, okropne uczucie 🫠
Także pozdro, nastawiam się że chociaż siarę mi pomogą podać a potem no zobaczymy…13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
💊
Euthyrox N50
-
Sandrix wrote:Jest ultra ekscytacja ale też przerażenie 😅
No i jednak lekkie wyrzuty sumienia, że przeze mnie i moje dolegliwości będzie cięcie na zimno, na pewno młody nie będzie zachwycony ☹️
Wczoraj była u mnie CDL na takiej wizycie przedporodowej, żeby zbadać piersi i pogadać o karmieniu ogólnie. I powiem wam, że osiągnęłam efekt odwrotny do zamierzonego bo mimo tego, że babeczka była super to ja z tony informacji od niej zapamiętałam najbardziej:
1. Może być trudno bo zobaczyła moje usg z sierpnia i tam było napisane, że mam piersi bardziej o budowie tłuszczowej niż gruczołowej.
2. Mam wielkie brodawki i cała nadzieja w tym, że dziecko urodzi się z dość duża buzią żeby to chwycić.
3. Mam jakieś „skórzaste” czy cos takiego brodawki więc może być mu ciężej. Z prawej będzie mu łatwiej.
4. Karmienie głównie spod pachy przy takim rozmiarze (miseczka J)
5. Nastawić się na karmienie non stop.
Jak mi zaczęła stymulować brodawki i sutki żeby siara poszła to myślałam że padnę, okropne uczucie 🫠
Także pozdro, nastawiam się że chociaż siarę mi pomogą podać a potem no zobaczymy…
Nie chce karmić , starszej też nie karmiłam. Zależy mi na podaniu siary a pozniej chce przejść na MM. Wiem, że na pewno jestem jednym z nielicznych przypadków, ale nie chcę robić nic wbrew sobie a czuję, ze nie byłabym szczęśliwa.
Wiadomo, że warto spróbować, ale nigdy nie narzucać sobie presji, że coś musimy. Szczęśliwa mama to szczęśliwy bobas, nie ważne w jaki sposób karmiony 😉Aune, Malina1111, aambrozjaa93, Dariaa29, Nina_02, MummyYummy, Zagadka919, mar.1, Rita 💋 lubią tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Wydaje mi się że z tymi butelkami to chyba co dziecko to inaczej 😬 tylko co teraz zamówić żeby się u nas sprawdziło🤔😂
W szpitalu jadł z tych takich malutkich śmiesznych buteleczek bez problemu 🤭
Wybiorę coś co polecacie i mam nadzieję że się sprawdzi
Nie wiem czy większość szpitali ma podobne butelki, ale zerknij sobie na butelki NUK. Ponoć one są takie jak te szpitalne, przynajmniej w uczkin takie były dwa lata temu;-)Nina_02 lubi tę wiadomość
💗 luty 2023 - córeczka 920 g, 29 t.c.
💝 grudzień 2024 - czekamy