X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Amra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida Waleczna wrote:
    Hejka dziewczyny. Melduje się z planowego przyjęcia na oddzial. Jutro rano CC z powodu ułożenia miednicowego. Ponoć będę pierwsza w kolejce :):) trzymajcie kciuki
    Mocne kciuki ✊🏼 Powodzenia! ❤️

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dwupaku kciuki za Was niech maluszki się decydują na wyjście przed świętami 🥹

My nadal walczymy o karmienie, póki co kpi odciągam dla Niuni mleczko i liczymy ile zjadła. Wczoraj była położna, na szczęście Igusia zaczyna przybierać na wadze i oby się rozkręcała z tym ♥️

Nina_02, Amra, Mami_35, aambrozjaa93, Malina1111, spineczka, mar.1, Kam.ila, Paula9463 lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dzisiaj na ktg i wszystko git. Ale jak tylko wróciłam ze szpitala to dostałam telefon od nich czy mogłabym stawić się na cięcie dzień wczesniej, czyli w czwartek 🙈🙈🙈 mają za duzo ciec poumawianych na piątek a potem zaraz święta to starają się nic nie umawiać. W szoku jestem bo myślałam, że jakby chcieli przesuwać to bardziej na 27.12. Mój K dalej Katar i kaszel ale ja odpukać nic. Powiedziałam temu lekarzowi że infekcja w domu panuje a on do mnie że to może nawet w środę powinnam przyjść żeby się nie zarazić 🤡 no ale stanęło na tym czwartku. Najwyżej K nie będzie mógł kangurowac ☹️ co mnie stresuje ale no jakoś damy radę, przecież w covidzie też się dzieci rodziły.

Mami_35, spineczka lubią tę wiadomość

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne

💊
    Euthyrox N50

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix, maseczka i będzie dobrze. 😊
    Niech weźmie acatar na czas Twojego cc i moze bedzie lepiej.

Sandrix lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Amra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi po wczorajszym badaniu odszedł jeszcze czop, cały w kolorze brązowym. Myślałam, że już cały odszedł, ale dzisiaj było tego jeszcze naprawdę sporo.
    Jak myślicie, czy to , że odszedł już brązowy zwiastuje poród w niedługim czasie?

age.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    A mi po wczorajszym badaniu odszedł jeszcze czop, cały w kolorze brązowym. Myślałam, że już cały odszedł, ale dzisiaj było tego jeszcze naprawdę sporo.
    Jak myślicie, czy to , że odszedł już brązowy zwiastuje poród w niedługim czasie?
    Mówią że do 48h ale cóż, sama się przekonasz 😃😃

Amra lubi tę wiadomość

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś odpadł kikut pępowinowy🥳😃 a wczoraj Henio ważył już 4070g, czyli osiągnął wagę urodzeniową z małą nadwyżką💪🏻😃 w czwartek mamy pierwszą wizytę u pediatry a żółtaczka powoli schodzi😊

Henryś jest takim kochanym aniołkiem, że nawet zaczęłam myśleć czy może nie zdecydujemy się jeszcze za jakieś 3-4 lata na 3. dziecko chociaż wcześniej nigdy nie chciałam a wiadomo, że to dopiero początek i jeszcze dużo przed nami jeśli chodzi o skoki rozwojowe, ząbkowanie itp. 🫣🙃 jednak jakoś dziwnie czuję się z myślą, że już nigdy nie poczuję dzidziusia w brzuszku🥹 ale może to tylko hormony jeszcze działają😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 21:25

Sandrix, Mandoriana, Dariaa29, Kam.ila, Mami_35, rybka8, Nina_02, villemo_gbm, spineczka, Zagadka919, mar.1, Rita 💋, Księgowa lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    U nas dziś odpadł kikut pępowinowy🥳😃 a wczoraj Henio ważył już 4070g, czyli osiągnął wagę urodzeniową z małą nadwyżką💪🏻😃 w czwartek mamy pierwszą wizytę u pediatry a żółtaczka powoli schodzi😊

Henryś jest takim kochanym aniołkiem, że nawet zaczęłam myśleć czy może nie zdecydujemy się jeszcze za jakieś 3-4 lata na 3. dziecko chociaż wcześniej nigdy nie chciałam a wiadomo, że to dopiero poaczątek i jeszcze dużo przed nami jeśli chodzi o skoki rozwojowe, ząbkowanie itp. 🫣🙃 jednak jakoś dziwnie czuję się z myślą, że już nigdy nie poczuję dzidziusia w brzuszku🥹 ale może to tylko hormony jeszcze działają😅
    Oooch mam to samo, patrzę na tego maluszka i zal mi ze to miałoby być ostatnie moje dziecko... jeszcze jedno moglabym mieć, gorzej że zegar biologiczny tyka i trzeba by się decydować szybko

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dziewczęta potrzebuję kolejnych polecajek 😬
    1. Witamina D mam vigantol ale chyba i u nas pojawił się ból brzuszka. Czy podajecie wit d Waszym maluszkom? Jeśli tak to jaką?
    2. Butelka do karmienia. Mam philips avent i 2 pierwsze smoczki ale z żadnego nie udało się małemu cokolwiek wypić 😬 zbieram i zamrażam swoje mleko na możliwość wyjścia i chciałabym uczyć butelki tylko potrzebuję butelki 😅 polećcie coś proszę 🤔

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • mar.1 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj była położna i Róża waży już 3240 g, czyli po 10 dniach mamy 220 g więcej niż waga urodzeniowa 🙂 poza tym wszystko w normie i ładnie dziewczyna rośnie.
    Nina, my mamy dvitum, ale to jest na oleju to też nie każdemu bobasowi pasuje.
    Malina, ambrozja ja też mam trochę taki smutek jak myślę, że to już ostatnia ciąża, że to już minęło i to ostatni maluszek. Może za te dwa-trzy lata nam się zmieni, a może dwójka nam da tak popalić, że mi ta tęsknota przejdzie 😅 na razie nie narzekam, bo starszak jest super bratem, Róża jest spokojna i grzeczna, ale wiele przed nami 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 06:50

Nina_02, Malina1111, aambrozjaa93, Rita 💋 lubią tę wiadomość

06.04 ⏸️ 💕

07.12.2024 9:55 54 cm 3020 g 👶 R ❤️

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙
    age.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    1. Witamina D mam vigantol ale chyba i u nas pojawił się ból brzuszka. Czy podajecie wit d Waszym maluszkom? Jeśli tak to jaką?
    2. Butelka do karmienia. Mam philips avent i 2 pierwsze smoczki ale z żadnego nie udało się małemu cokolwiek wypić 😬 zbieram i zamrażam swoje mleko na możliwość wyjścia i chciałabym uczyć butelki tylko potrzebuję butelki 😅 polećcie coś proszę 🤔
    3. Też mieliśmy to samo! Wzięłam smoczek 0+ i 1+ o były za wolne, a 3m+ i zaś był zbyt mocny wypływ i mi się dławił. Dr Browns wyszła przepływem idealnie między 1+ a 3+ i z niej korzystamy

Nina_02, Zagadka919 lubią tę wiadomość

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Merida Waleczna Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania urodzona o 10:15. 3270 g i 55 cm 😀 co mogę napisać że sama operacja wspaniale , nie czułam bólu. Tatuś kangurowal i jak to zobaczyłam to się tak mocno wzruszyłam bo przy starszej niestety nam obiecywali ale nie dotrzymali slowa. Praktycznie od razu mogłam karmić. Potem przewieźli nas na salę jedynkę i cały czas dzidziuś był z nami. Karmienie nam idzie dobrze jak jest głodna to ciagnie jak smok a resztę tylko trzyma w buzi. Kilka kup już było 😉 No a co do mojego samopoczucia to boli mnie bardziej niż po 1 cesarce ale chodzę ogarniam sie.

Przesyłamy buziaki i wyślę fotkę później jak ogarne jak to sie robi xD

villemo_gbm, Nina_02, MummyYummy, mar.1, Amra, Mami_35, Sandrix, Malina1111, spineczka, Megipta, aambrozjaa93, Rita 💋, Dariaa29, Księgowa, Zagadka919, Kramar, Paula9463 lubią tę wiadomość

+ hetero A1298c mthfr, + hetero pai-1

05.2018 - 6/8 tc 💔
    07.2019 - córcia 🩷
    2024 diagnoza niepłodność wtórna, niskie AMH 0.76-->1.13

Nasza druga córcia w brzuszku🩷

🙏Cudzie trwaj🙏

preg.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida Waleczna wrote:
    Ania urodzona o 10:15. 3270 g i 55 cm 😀 co mogę napisać że sama operacja wspaniale , nie czułam bólu. Tatuś kangurowal i jak to zobaczyłam to się tak mocno wzruszyłam bo przy starszej niestety nam obiecywali ale nie dotrzymali slowa. Praktycznie od razu mogłam karmić. Potem przewieźli nas na salę jedynkę i cały czas dzidziuś był z nami. Karmienie nam idzie dobrze jak jest głodna to ciagnie jak smok a resztę tylko trzyma w buzi. Kilka kup już było 😉 No a co do mojego samopoczucia to boli mnie bardziej niż po 1 cesarce ale chodzę ogarniam sie.

Gratulacje ♥️

Mandoriana, Merida Waleczna lubią tę wiadomość

event.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida Waleczna wrote:

Gratulacje 🥰 Odpoczywajcie i trzymam kciuki, żebyś szybko do siebie doszła ✊💪

Merida Waleczna lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:

U nas z Aventem jest to samo - Synu wciągnie jakieś 10 ml mleka w bardzo długim czasie, ale to chyba dlatego, że zaczęliśmy od Lansinoha i MAM, które mają inną budowę, a na Avent zdecydowaliśmy się, jak się okazało, że sporo odciągam.

Ogólnie Nikosiowi bardzo pasuje ta MAM 0+ - mnie już mniej, bo jest upierdliwa do mycia i skręcania 🤪

preg.png
  • mar.1 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida Waleczna wrote:

Gratulacje! Dużo zdrowia dla małej Ani i szybkiego powrotu do sił dla dzielnej mamy ❤️

06.04 ⏸️ 💕

07.12.2024 9:55 54 cm 3020 g 👶 R ❤️

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙
    age.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida Waleczna wrote:

Gratulacje!!! ❤️❤️❤️

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Mi tam odchodził tydzień.. pierw duże ilości później coraz mniej a i tak porodu jak nie było tak nie było 🤣. Każda inaczej..

Amra lubi tę wiadomość

age.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida Waleczna wrote:

Gratulacje! Dużo zdrowia dla Was 🥰

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Ja się wypowiem tylko na temat Wit D bo siedzę w kręgach naturopatów i oni nie polecają podawania bobasom Wit D. To mama powinna mieć dobry poziom Wit D wtedy ma go również w mleku, jeśli nie ma powinna suplementowac ale nie sama tylko Wit D plus K2MK7 bo sama Wit D powoduje zwapnienia w organizmie. Ale to dotyczy matek karmiących a jeśli chodzi o te które karmią MM to się nie wypowiem wiem tylko że nigdy nie powinno się samej Wit D zazywac bez tej K2

Nina_02 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ