☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny w dwupaku kciuki za Was niech maluszki się decydują na wyjście przed świętami 🥹
My nadal walczymy o karmienie, póki co kpi odciągam dla Niuni mleczko i liczymy ile zjadła. Wczoraj była położna, na szczęście Igusia zaczyna przybierać na wadze i oby się rozkręcała z tym ♥️Nina_02, Amra, Mami_35, aambrozjaa93, Malina1111, spineczka, mar.1, Kam.ila, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, byłam dzisiaj na ktg i wszystko git. Ale jak tylko wróciłam ze szpitala to dostałam telefon od nich czy mogłabym stawić się na cięcie dzień wczesniej, czyli w czwartek 🙈🙈🙈 mają za duzo ciec poumawianych na piątek a potem zaraz święta to starają się nic nie umawiać. W szoku jestem bo myślałam, że jakby chcieli przesuwać to bardziej na 27.12. Mój K dalej Katar i kaszel ale ja odpukać nic. Powiedziałam temu lekarzowi że infekcja w domu panuje a on do mnie że to może nawet w środę powinnam przyjść żeby się nie zarazić 🤡 no ale stanęło na tym czwartku. Najwyżej K nie będzie mógł kangurowac ☹️ co mnie stresuje ale no jakoś damy radę, przecież w covidzie też się dzieci rodziły.
Mami_35, spineczka lubią tę wiadomość
13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
💊
Euthyrox N50
-
Sandrix, maseczka i będzie dobrze. 😊
Niech weźmie acatar na czas Twojego cc i moze bedzie lepiej.Sandrix lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Amra wrote:A mi po wczorajszym badaniu odszedł jeszcze czop, cały w kolorze brązowym. Myślałam, że już cały odszedł, ale dzisiaj było tego jeszcze naprawdę sporo.
Jak myślicie, czy to , że odszedł już brązowy zwiastuje poród w niedługim czasie?Amra lubi tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
U nas dziś odpadł kikut pępowinowy🥳😃 a wczoraj Henio ważył już 4070g, czyli osiągnął wagę urodzeniową z małą nadwyżką💪🏻😃 w czwartek mamy pierwszą wizytę u pediatry a żółtaczka powoli schodzi😊
Henryś jest takim kochanym aniołkiem, że nawet zaczęłam myśleć czy może nie zdecydujemy się jeszcze za jakieś 3-4 lata na 3. dziecko chociaż wcześniej nigdy nie chciałam a wiadomo, że to dopiero początek i jeszcze dużo przed nami jeśli chodzi o skoki rozwojowe, ząbkowanie itp. 🫣🙃 jednak jakoś dziwnie czuję się z myślą, że już nigdy nie poczuję dzidziusia w brzuszku🥹 ale może to tylko hormony jeszcze działają😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 21:25
Sandrix, Mandoriana, Dariaa29, Kam.ila, Mami_35, rybka8, Nina_02, villemo_gbm, spineczka, Zagadka919, mar.1, Rita 💋, Księgowa lubią tę wiadomość
-
aambrozjaa93 wrote:U nas dziś odpadł kikut pępowinowy🥳😃 a wczoraj Henio ważył już 4070g, czyli osiągnął wagę urodzeniową z małą nadwyżką💪🏻😃 w czwartek mamy pierwszą wizytę u pediatry a żółtaczka powoli schodzi😊
Henryś jest takim kochanym aniołkiem, że nawet zaczęłam myśleć czy może nie zdecydujemy się jeszcze za jakieś 3-4 lata na 3. dziecko chociaż wcześniej nigdy nie chciałam a wiadomo, że to dopiero poaczątek i jeszcze dużo przed nami jeśli chodzi o skoki rozwojowe, ząbkowanie itp. 🫣🙃 jednak jakoś dziwnie czuję się z myślą, że już nigdy nie poczuję dzidziusia w brzuszku🥹 ale może to tylko hormony jeszcze działają😅aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Kochane Dziewczęta potrzebuję kolejnych polecajek 😬
1. Witamina D mam vigantol ale chyba i u nas pojawił się ból brzuszka. Czy podajecie wit d Waszym maluszkom? Jeśli tak to jaką?
2. Butelka do karmienia. Mam philips avent i 2 pierwsze smoczki ale z żadnego nie udało się małemu cokolwiek wypić 😬 zbieram i zamrażam swoje mleko na możliwość wyjścia i chciałabym uczyć butelki tylko potrzebuję butelki 😅 polećcie coś proszę 🤔 -
U nas wczoraj była położna i Róża waży już 3240 g, czyli po 10 dniach mamy 220 g więcej niż waga urodzeniowa 🙂 poza tym wszystko w normie i ładnie dziewczyna rośnie.
Nina, my mamy dvitum, ale to jest na oleju to też nie każdemu bobasowi pasuje.
Malina, ambrozja ja też mam trochę taki smutek jak myślę, że to już ostatnia ciąża, że to już minęło i to ostatni maluszek. Może za te dwa-trzy lata nam się zmieni, a może dwójka nam da tak popalić, że mi ta tęsknota przejdzie 😅 na razie nie narzekam, bo starszak jest super bratem, Róża jest spokojna i grzeczna, ale wiele przed nami 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 06:50
Nina_02, Malina1111, aambrozjaa93, Rita 💋 lubią tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Kochane Dziewczęta potrzebuję kolejnych polecajek 😬
1. Witamina D mam vigantol ale chyba i u nas pojawił się ból brzuszka. Czy podajecie wit d Waszym maluszkom? Jeśli tak to jaką?
2. Butelka do karmienia. Mam philips avent i 2 pierwsze smoczki ale z żadnego nie udało się małemu cokolwiek wypić 😬 zbieram i zamrażam swoje mleko na możliwość wyjścia i chciałabym uczyć butelki tylko potrzebuję butelki 😅 polećcie coś proszę 🤔Nina_02, Zagadka919 lubią tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Ania urodzona o 10:15. 3270 g i 55 cm 😀 co mogę napisać że sama operacja wspaniale , nie czułam bólu. Tatuś kangurowal i jak to zobaczyłam to się tak mocno wzruszyłam bo przy starszej niestety nam obiecywali ale nie dotrzymali slowa. Praktycznie od razu mogłam karmić. Potem przewieźli nas na salę jedynkę i cały czas dzidziuś był z nami. Karmienie nam idzie dobrze jak jest głodna to ciagnie jak smok a resztę tylko trzyma w buzi. Kilka kup już było 😉 No a co do mojego samopoczucia to boli mnie bardziej niż po 1 cesarce ale chodzę ogarniam sie.
Przesyłamy buziaki i wyślę fotkę później jak ogarne jak to sie robi xDvillemo_gbm, Nina_02, MummyYummy, mar.1, Amra, Mami_35, Sandrix, Malina1111, spineczka, Megipta, aambrozjaa93, Rita 💋, Dariaa29, Księgowa, Zagadka919, Kramar, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Merida Waleczna wrote:Ania urodzona o 10:15. 3270 g i 55 cm 😀 co mogę napisać że sama operacja wspaniale , nie czułam bólu. Tatuś kangurowal i jak to zobaczyłam to się tak mocno wzruszyłam bo przy starszej niestety nam obiecywali ale nie dotrzymali slowa. Praktycznie od razu mogłam karmić. Potem przewieźli nas na salę jedynkę i cały czas dzidziuś był z nami. Karmienie nam idzie dobrze jak jest głodna to ciagnie jak smok a resztę tylko trzyma w buzi. Kilka kup już było 😉 No a co do mojego samopoczucia to boli mnie bardziej niż po 1 cesarce ale chodzę ogarniam sie.
Przesyłamy buziaki i wyślę fotkę później jak ogarne jak to sie robi xDMandoriana, Merida Waleczna lubią tę wiadomość
-
Merida Waleczna wrote:Ania urodzona o 10:15. 3270 g i 55 cm 😀 co mogę napisać że sama operacja wspaniale , nie czułam bólu. Tatuś kangurowal i jak to zobaczyłam to się tak mocno wzruszyłam bo przy starszej niestety nam obiecywali ale nie dotrzymali slowa. Praktycznie od razu mogłam karmić. Potem przewieźli nas na salę jedynkę i cały czas dzidziuś był z nami. Karmienie nam idzie dobrze jak jest głodna to ciagnie jak smok a resztę tylko trzyma w buzi. Kilka kup już było 😉 No a co do mojego samopoczucia to boli mnie bardziej niż po 1 cesarce ale chodzę ogarniam sie.
Przesyłamy buziaki i wyślę fotkę później jak ogarne jak to sie robi xD
Gratulacje 🥰 Odpoczywajcie i trzymam kciuki, żebyś szybko do siebie doszła ✊💪Merida Waleczna lubi tę wiadomość
-
2. Butelka do karmienia. Mam philips avent i 2 pierwsze smoczki ale z żadnego nie udało się małemu cokolwiek wypić 😬 zbieram i zamrażam swoje mleko na możliwość wyjścia i chciałabym uczyć butelki tylko potrzebuję butelki 😅 polećcie coś proszę 🤔
U nas z Aventem jest to samo - Synu wciągnie jakieś 10 ml mleka w bardzo długim czasie, ale to chyba dlatego, że zaczęliśmy od Lansinoha i MAM, które mają inną budowę, a na Avent zdecydowaliśmy się, jak się okazało, że sporo odciągam.
Ogólnie Nikosiowi bardzo pasuje ta MAM 0+ - mnie już mniej, bo jest upierdliwa do mycia i skręcania 🤪 -
Przesyłamy buziaki i wyślę fotkę później jak ogarne jak to sie robi xDMerida Waleczna lubi tę wiadomość
-
Przesyłamy buziaki i wyślę fotkę później jak ogarne jak to sie robi xD -
Amra wrote:A mi po wczorajszym badaniu odszedł jeszcze czop, cały w kolorze brązowym. Myślałam, że już cały odszedł, ale dzisiaj było tego jeszcze naprawdę sporo.
Jak myślicie, czy to , że odszedł już brązowy zwiastuje poród w niedługim czasie?Amra lubi tę wiadomość
-
Przesyłamy buziaki i wyślę fotkę później jak ogarne jak to sie robi xD
Gratulacje! Dużo zdrowia dla Was 🥰Merida Waleczna lubi tę wiadomość
-
2. Butelka do karmienia. Mam philips avent i 2 pierwsze smoczki ale z żadnego nie udało się małemu cokolwiek wypić 😬 zbieram i zamrażam swoje mleko na możliwość wyjścia i chciałabym uczyć butelki tylko potrzebuję butelki 😅 polećcie coś proszę 🤔Nina_02 lubi tę wiadomość