X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie było mnie od kilku dni, ale musiałam dojść do siebie po porodzie i pobycie w szpitalu. Po porodzie i 2h kontakcie skóra do skóry zabrali Tymka na neonatologię na badanie i po kilku godzinach dostałam informację że musi tam zostać na obserwacji bo bardzo spada mu tętno- zamiast około 120 miał 70-90. Miał wykonane 3 razy echo serca, konsultacje kardiologiczną, badania krwi i wszystko wyszło prawidłowo, ale naprawdę bardzo się martwiłam. Po 2 dobach mi go oddali, jedną dobę byliśmy jeszcze razem w sali i w czwartek popołudniu wyszliśmy do domu i uczymy się siebie :)
    Bałam się, że przez ten stres i rozdzielenie z synkiem będę miała problemy z laktacją, ale chodziłam do niego na oddział na karmienia co 2-3h i udało się rozkręcić.

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i trzymam kciuki za pozostające jeszcze w dwupaku 😀❤️

Mandoriana, villemo_gbm, Kramar, Mami_35, Zagadka919, mar.1, rybka8, Paula9463 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Faktycznie cisza🫢

Kochane potrzebuję polecenia poduszki do karmienia. Mam z motherhood ale jest dla mnie za mała 😥 macie coś sprawdzonego??

Nie wiem, jaką konkretnie masz, ja na Szkole Rodzenia widziałam taką i zrobiła na mnie dobre wrażenie: https://nature-solution.com/panpierog-poduszka-do-karmienia/?utm_source=google&utm_medium=paid&utm_campaign=15983512749&utm_content=134212662202&utm_term=&gadid=576609050386&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAmfq6BhAsEiwAX1jsZ6eXQd3l3MSEMSMAUJExFLD-M95jSseJ4VHcu6CwwQW_33Yzjq6cExoCwekQAvD_BwE

Tylko fakt, ona też nie jest taka duża 🤔 A próbowałaś karmić na rogalu ciążowym?

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami_35 wrote:
    U mnie narazie nic, choć wczoraj chyba trochę mi się organizm zaczął oczyszczać. Ale dziś jest już spokój, żadnych skurczy, trochę plecy pobolewają.

W czwartek mam KTG to w sumie mogę już zaczekać te kilka dni :-) może już będzie coś się pisało...

Może organizm powoli się szykuje ✊✊✊

Mami_35 lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa29 wrote:
    Hej dziewczyny, nie było mnie od kilku dni, ale musiałam dojść do siebie po porodzie i pobycie w szpitalu. Po porodzie i 2h kontakcie skóra do skóry zabrali Tymka na neonatologię na badanie i po kilku godzinach dostałam informację że musi tam zostać na obserwacji bo bardzo spada mu tętno- zamiast około 120 miał 70-90. Miał wykonane 3 razy echo serca, konsultacje kardiologiczną, badania krwi i wszystko wyszło prawidłowo, ale naprawdę bardzo się martwiłam. Po 2 dobach mi go oddali, jedną dobę byliśmy jeszcze razem w sali i w czwartek popołudniu wyszliśmy do domu i uczymy się siebie :)
    Bałam się, że przez ten stres i rozdzielenie z synkiem będę miała problemy z laktacją, ale chodziłam do niego na oddział na karmienia co 2-3h i udało się rozkręcić.

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i trzymam kciuki za pozostające jeszcze w dwupaku 😀❤️

Współczuję stresu 🫂 Dobrze, że wszystko dobrze 🥰

Dariaa29 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Nie wiem, jaką konkretnie masz, ja na Szkole Rodzenia widziałam taką i zrobiła na mnie dobre wrażenie: https://nature-solution.com/panpierog-poduszka-do-karmienia/?utm_source=google&utm_medium=paid&utm_campaign=15983512749&utm_content=134212662202&utm_term=&gadid=576609050386&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAmfq6BhAsEiwAX1jsZ6eXQd3l3MSEMSMAUJExFLD-M95jSseJ4VHcu6CwwQW_33Yzjq6cExoCwekQAvD_BwE

Tylko fakt, ona też nie jest taka duża 🤔 A próbowałaś karmić na rogalu ciążowym?

Piękna 😍 ale faktycznie wydaje się być mała. Ja chyba potrzebuję coś co otuli mój cały brzuch 🤔 myślę nad tiny star ktoś ma i może powiedzieć jak się sprawdza?

Rogal ciążowy jest ok, ale za każdym razem go układać szczególnie w nocy to mi się nie chce 🤣
    Dariaa29 wrote:

Najważniejsze że z Maluszkiem wszystko dobrze ❤️ dużo zdrówka dla Was! 🥰

Dariaa29 lubi tę wiadomość

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, myślałam, że dostanę jakieś lepsze informacje 🤣
    Szyjka właściwie całkowicie zgładzona, ale rozwarcie jest tylko na palec także bez rewelacji, a myślałam że uda mi się teraz w tym tygodniu urodzić 🤭🙈
    Byliśmy dzisiaj w galerii i dostałam boli, że musieliśmy wrócić do domu, później pojechaliśmy na wizytę do lekarza, więc byłam pewna, że coś się dzieje i nawet walizkę ze sobą wzięłam a tu zonk 🤣🤣
    No nic, teraz już nawet nie nastawiam się na poród przed świętami. Co ma być to będzie ☺️

Mami_35, villemo_gbm, Dariaa29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Jestem po wizycie, myślałam, że dostanę jakieś lepsze informacje 🤣
    Szyjka właściwie całkowicie zgładzona, ale rozwarcie jest tylko na palec także bez rewelacji, a myślałam że uda mi się teraz w tym tygodniu urodzić 🤭🙈
    Byliśmy dzisiaj w galerii i dostałam boli, że musieliśmy wrócić do domu, później pojechaliśmy na wizytę do lekarza, więc byłam pewna, że coś się dzieje i nawet walizkę ze sobą wzięłam a tu zonk 🤣🤣
    No nic, teraz już nawet nie nastawiam się na poród przed świętami. Co ma być to będzie ☺️
    Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że u mnie jeszcze w trakcie porodu,przy 6cm rozwarcia szyjka nie była całkiem zgładzona, takze Twoja dobrze rokuje 😉

MummyYummy lubi tę wiadomość

• Amra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że u mnie jeszcze w trakcie porodu,przy 6cm rozwarcia szyjka nie była całkiem zgładzona, takze Twoja dobrze rokuje 😉
    Wow,naprawdę? 🤭 byłam przekonana, że to niemożliwe 😅 no cóż, tak czy tak czekam. Dziś jeszcze raz jadę na szybką wizytę na masaż szyjki i będziemy po prostu oczekiwać aż nasz księżniczka zechce sama wyjść 😅

Mag_len lubi tę wiadomość

age.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    U mnie było podobnie, przy 6-7 cm jeszcze szyjka trzymała i dostawałam leki rozkurczowe żeby puściła 😄

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Wow,naprawdę? 🤭 byłam przekonana, że to niemożliwe 😅 no cóż, tak czy tak czekam. Dziś jeszcze raz jadę na szybką wizytę na masaż szyjki i będziemy po prostu oczekiwać aż nasz księżniczka zechce sama wyjść 😅
    Powodzenia! Kurcze, pełnia nie przyniosła żadnego bobasa?

Amra lubi tę wiadomość

• Mandoriana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy wczoraj cały dzień odpoczywali wszystko uszykowali na to ze może się zacznie poród tej nocy i jak na złość ani skurczu nie było spałam sobie smacznie prócz pobudek na siku oczywiście 🤣

preg.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gdzie te nasze kolejne bąbelki?🧐😃

villemo_gbm lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Myśmy wczoraj cały dzień odpoczywali wszystko uszykowali na to ze może się zacznie poród tej nocy i jak na złość ani skurczu nie było spałam sobie smacznie prócz pobudek na siku oczywiście 🤣
    Ja to nawet tej nocy wyjątkowo na siku się nie obudziłam tak mi się dobrze spało 🤣🤣🤣

Mandoriana, villemo_gbm lubią tę wiadomość

age.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam i czytam co u Was, trzymam kciuki za pomyślne rozwiązania wszystkich mam, które są jeszcze w dwupaku 🍀
    Dla dzielnych rozpakowanych mam brawa😊💐

U mnie najpierw był problem z rozkręceniem laktacji, a teraz w drugą stronę, z jednej piersi tak wypływa pokarm, że młody aż się krztusi i muszę bardziej na leżąco karmić, a w drugiej piersi jakiś zastój się zrobił i wczoraj wieczorem nagle gorączka u mnie 38.7 🤦‍♀️ Rozmawiałam z moją położną, jutro przyjdzie, a tak to Ibuprom, Milanella complex i okłady z kapusty robię, ech.

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • Mami_35 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nasza grupa moze obalić teorię o pełni :-) w sumie to mało nas zostało nierozpakowanych, a z tego co czytałam to pod koniec roku nie ma dużego obłożenia na porodówkach. Więc jest przynajmniej szansa, że każda z nas urodzi tam gdzie chce :-)

villemo_gbm, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość

💗 luty 2023 - córeczka 920 g, 29 t.c.
    💝 grudzień 2024 - czekamy
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Faktycznie cisza🫢

Kochane potrzebuję polecenia poduszki do karmienia. Mam z motherhood ale jest dla mnie za mała 😥 macie coś sprawdzonego??

Ja mam poduszkę z firmy "mamo tato" taki typowy rogal okalający brzuszek i uwielbiam ją miłością wielką😅 już 6 lat temu super się sprawdzała przy pierwszym synku i teraz dalej mi służy. Nawet jak kończyłam karmienie pierwszego synka to tęskniłam za tą poduszką, aż tak byłam do niej przywiązana po 14 miesiącach karmienia😂 nie wyobrażam sobie innej, więc polecam takie typowe rogale bo powinny się sprawdzić😊

Nina_02 lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które decydują się karmić naturalnie poprzez KP i KPI czy macie zaplanowane jakieś ramy czasowe jak długo bedziecie to robić? Czy raczej spontan? Ja przyznam się szczerze że wstępnie chciałabym spróbować do 8 miesiąca życia uciesze się jak dam radę do 6ego co wydaje się być kluczowe. Jednak totalnie nie czuje się na siłach aby karmić dwu czy trzy letnie dziecko choć jest to zalecane. Nie mam takiej presji,.chciałabym w tym pierwszym okresie zapewnić bobasowi swój pokarm ale w późniejszym czasie chciałabym troche "odzyskać siebie" i mieć możliwość jakiejs choć najmniejszej przestrzeni tylko dla siebie. Oczywiście podziwiam kobiety decydujące się karmić bardzo długo jednak ja nie czuje żeby to było coś dla mnie, choć nie wykluczam że się to nie zmieni z biegiem czasu..
    Jakie są Wasze plany jeśli można spytać?

preg.png
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    Nadrabiam i czytam co u Was, trzymam kciuki za pomyślne rozwiązania wszystkich mam, które są jeszcze w dwupaku 🍀
    Dla dzielnych rozpakowanych mam brawa😊💐

U mnie najpierw był problem z rozkręceniem laktacji, a teraz w drugą stronę, z jednej piersi tak wypływa pokarm, że młody aż się krztusi i muszę bardziej na leżąco karmić, a w drugiej piersi jakiś zastój się zrobił i wczoraj wieczorem nagle gorączka u mnie 38.7 🤦‍♀️ Rozmawiałam z moją położną, jutro przyjdzie, a tak to Ibuprom, Milanella complex i okłady z kapusty robię, ech.

Łączę się w bólu, ja wczoraj 39,5. Dostałam antybiotyk a dziś jadę do mojego ginekologa na usg piersi

• aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Dziewczyny które decydują się karmić naturalnie poprzez KP i KPI czy macie zaplanowane jakieś ramy czasowe jak długo bedziecie to robić? Czy raczej spontan? Ja przyznam się szczerze że wstępnie chciałabym spróbować do 8 miesiąca życia uciesze się jak dam radę do 6ego co wydaje się być kluczowe. Jednak totalnie nie czuje się na siłach aby karmić dwu czy trzy letnie dziecko choć jest to zalecane. Nie mam takiej presji,.chciałabym w tym pierwszym okresie zapewnić bobasowi swój pokarm ale w późniejszym czasie chciałabym troche "odzyskać siebie" i mieć możliwość jakiejs choć najmniejszej przestrzeni tylko dla siebie. Oczywiście podziwiam kobiety decydujące się karmić bardzo długo jednak ja nie czuje żeby to było coś dla mnie, choć nie wykluczam że się to nie zmieni z biegiem czasu..
    Jakie są Wasze plany jeśli można spytać?

Ja planuję karmić do roku jeśli się to uda i synek sam nie odrzuci szybciej piersi już na rzecz normalnego jedzenia. Pierwszego synka też chciałam karmić rok. Przedłużyło się trochę, bo stopniowo schodziłam z karmień, ale te ostatnie dwa miesiące to już tylko na noc dostawał aż zamieniliśmy na butelkę i mm, bo jeszcze chciał jeść mleczko, ale ja już nie chciałam karmić i miałam coraz mniej mleka przez to, że ograniczyłam karmienie. Na szczęście poszło gładko i synek też się od razu przestawił, bo jak wychodziłam był KPI, więc korzystał też czasem z butelki i mojego odciągniętego mleka. Teraz też się okaże jak będzie z Heniem, czy sam się odstawi czy będzie problem, bo różnie z dziećmi jest.

Mandoriana lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy sesję rodzinno świąteczno noworodkową😃 na szczęście mieszczę się w większość swoich rzeczy a brzuszek oczywiście jeszcze trochę odstaje tak jak w około 4 miesiącu u mnie było, więc nie jest jakiś bardzo widoczny w luźniejszych ubraniach😅

Mag_len, Aune, Nina_02, Amra, villemo_gbm, Mami_35, mar.1, Zagadka919, Paula9463 lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ