☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina_02 wrote:Cioteczki a co na odparzenia?
Na codzień używamy kremu zaspa, ale na tyłeczku robią się odparzenia. Pomógł nam tormentile baby, wietrzymy dupkę, ale odparzenia wracają ☹️ prosimy o polecajki, może jest coś skuteczniejszego? Chyba że to tak już ma być ;(
Wszystkim nowym rozpakowanym Ogromne gratulacje! 🥰
Czekamy na kolejne Bobaski 😍 jeszcze trochę zostało 😍
Myślicie że jeżeli mój młody nie radzi sobie z dwoma pierwszymi przepływami w philips avent to jest sens zamawiać kolejne? Czy odpuścić sobie już te butle i próbować jednak czegoś innego??Nina_02 lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Cioteczki a co na odparzenia?
Na codzień używamy kremu zaspa, ale na tyłeczku robią się odparzenia. Pomógł nam tormentile baby, wietrzymy dupkę, ale odparzenia wracają ☹️ prosimy o polecajki, może jest coś skuteczniejszego? Chyba że to tak już ma być ;(
Wszystkim nowym rozpakowanym Ogromne gratulacje! 🥰
Czekamy na kolejne Bobaski 😍 jeszcze trochę zostało 😍
Myślicie że jeżeli mój młody nie radzi sobie z dwoma pierwszymi przepływami w philips avent to jest sens zamawiać kolejne? Czy odpuścić sobie już te butle i próbować jednak czegoś innego??Nina_02 lubi tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Mag_len wrote:Nina u nas sprawdzał się bephanten przy dzieciach, teraz nie mieliśmy jeszcze potrzeby używać ale mam w razie czego. Maka ziemniaczana tez jest dobra.
Może pomysl o zmianie pieluszek?
Ja też polecam bephanten baby, tylko że przy pierwszej córce to był używany jako podstawowy krem do codziennej pielęgnacji:-)Nina_02 lubi tę wiadomość
💗 luty 2023 - córeczka 920 g, 29 t.c.
💝 grudzień 2024 - czekamy -
Gratulacje dla rozpakowanych! ❤️ Witamy kolejne maluszki na świecie 🥳
Nina_02, u synka na odparzenia najlepiej sprawdzała się zwykła mąka ziemniaczana (używana jak zasypka). Pupka bardzo szybko się goiła po niej. Szybciej niż po kremach. Położna nam doradziła ten sposób i naprawdę z największych odparzeń czy uczuleń na pieluchy nas to wyprowadziło.
Uwaga tylko taka, żeby nie powinno się jej stosować przy dziewczynkach.Nina_02, spineczka lubią tę wiadomość
-
Nina, nam położna poleciła żeby co któreś przebranie minimalnie sudocream, a tak to linomag. I mam podejrzenie że to pampersy, bo jak używaliśmy dady to było ok i jak wróciliśmy do samych dady to się nie powiększa 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia, 04:19
Nina_02 lubi tę wiadomość
-
mar.1 wrote:Gratulacje dla rozpakowanych! ❤️ Witamy kolejne maluszki na świecie 🥳
Nina_02, u synka na odparzenia najlepiej sprawdzała się zwykła mąka ziemniaczana (używana jak zasypka). Pupka bardzo szybko się goiła po niej. Szybciej niż po kremach. Położna nam doradziła ten sposób i naprawdę z największych odparzeń czy uczuleń na pieluchy nas to wyprowadziło.
Uwaga tylko taka, żeby nie powinno się jej stosować przy dziewczynkach. -
Cześć. Czy może którejś z Was został prolutex ?♣️ 2020
💔 w 6tc krwiak podkosmowkowy
* V leiden, mthfr c677T,mthfr a1298C, pai-1
*Kir bx (brak -2ds3,2ds4norm,3ds1)
*01-04/21 - clo + duphaston
♦️ 2022 -iui na 7 pęcherzykach- nieudane, laparoskopia doagnostyczna
♦️2023
*histeroskopia z biopsja cd138
💔 biochem
♠️ 2024
5 ❄️ prawidłowych
1) FET 05.10 - 😔
2) FET 05.12
5dpt i 6dpt test pozytywny
7 dpt. 12.12- beta - 79, prog - 30
9 dpt. 14.12 - beta 209, prog - 63
11 dpt. 16.12 - beta 487, prog 70
13 dpt. 18.12- beta 1182, prog 81
27.12 wizyta
Accofil, prolutex, magne b6, letrox, devikap, encorton, prograf, bryophyllum, aspirin cardio, neoparin, cyclogest, no spa doraznie -
aambrozjaa93 wrote:@Amra, @Mami_35 i @Mandoriana czekamy na Wasze maluszki i życzę Wam aby na Święta już były z Wami🤞🏻🤞🏻🎄✨️🎁
A tak to żadnego oczyszczania, nic
💗 luty 2023 - córeczka 920 g, 29 t.c.
Witajcie 😊
Przepraszam, że się nie odzywam, ale żyje teraz od karmienia do karmienia. Karmię piersią, między kamieniami odciagam i dokarmiam butelką, bo malutki męczy się i nie ciągnie z piersi tyle ile powinien.
Na szczęście przybywa na wadze, poznajemy się coraz lepiej. 😊 Jest coraz częściej aktywny i zaczyna szukać mnie wzrokiem. 🥰
Ja gorąco polecam maść bephanten, jak na razie bez odparzeń. Stosuję za każdym razem, ale nakładam minimalną ilość, tak jak zalecali w szpitalu.
Mam też w razie w alantan.
Potwierdzam- mąka ziemniaczana też super, ale na razie u nas zbędna.Mandoriana, aambrozjaa93, Mami_35, Zagadka919, MummyYummy, Aune, mar.1, Holibka, spineczka lubią tę wiadomość
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka
-
Cześć Dziewczyny! 😉
Melduje, że dziś o godz. 12:00 na świat przyszła nasza córeczka ❤️
Emilia 3200g i 56 cm urodzona w 39+3 tc ❤️Sandrix, Mandoriana, Mag_len, businesscare, Merida Waleczna, Nina_02, Kramar, Mami_35, Ilona.., Megipta, Rita 💋, Atika, Księgowa, villemo_gbm, MummyYummy, Zagadka919, Aune, Kam.ila, aambrozjaa93, mar.1, Holibka, spineczka lubią tę wiadomość
-
Amra wrote:Cześć Dziewczyny! 😉
Emilia 3200g i 56 cm urodzona w 39+3 tc ❤️ -
A więc u nas zaczęło się powiedzmy ,,książkowo” 🤣 nić wczoraj nie wskazywało na to, że coś się zacznie.
Dziś o 4:50 obudziły mnie odchodzące wody. Nie odeszły całkowicie, ale cały czas ciurkiem leciały (swoją drogą nie wiedzialam, że tych wód może tyle być bo lały się i lały prawie do samego końca 😂).
Zebraliśmy się i pojechaliśmy do szpitala. Tam rozwarcie na 2 cm, wzięli mnie na porodówkę i podłączyli oksytocynę. Skurcze po jakimś czasie zrobiły się naprawdę bolesne i częste. Udało mi się skorzystać z wanny i po tym już poszło bardzo szybko. Wyszłam z wanny i akcja się zaczęła. Sam ostatni moment trwał około 15 min. I o godz. 12:00 pojawiła się Emilia ❤️❤️❤️❤️
Miałam problemy z macicą, nie chciała się obkurczać, już byłam o włos od łyżeczkowania, ale na szczęście sie udało i macica sama zaczęła pracować. Miałam nacięcie, więc trochę ciągną te szwy, ale jest znośnie.
Mówią, że drugi poród jest szybszy, łatwiejszy i mniej bolesny… w moim przypadku tak nie było 🤣🤣🤣 Cieszę się, że już po i mam nadzieję, ze w wigilię nas wypuszczą 🥹Mandoriana, Mami_35, Nina_02, Ilona.., Rita 💋, Mag_len, Księgowa, villemo_gbm, MummyYummy, Zagadka919, Aune, Sandrix, Kam.ila, aambrozjaa93, mar.1, spineczka lubią tę wiadomość
-
Mandoriana wrote:Jeju gratulacje❤️ jak będziesz miała chwilkę to opisz jak było jakie okoliczności ja siedzę jak na szpilkach czekając na swój poród😂🙈
Jak po tym oczyszczaniu, coś więcej się u Ciebie dzieje? Ja chyba będę ostatnia w grudniu, a moze i urodze w styczniu 🙃💗 luty 2023 - córeczka 920 g, 29 t.c.
Amra wrote:Cześć Dziewczyny! 😉
Emilia 3200g i 56 cm urodzona w 39+3 tc ❤️
Gratulacje! Życzymy dużo zdrówka i powrotu do domku na święta 🥰Amra lubi tę wiadomość