X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, przede wszystkim znaleźć powód odparzen - najczęściej wystarczy zmiana pieluszek. Zwróć też uwagę czy nie sa za mocno zapięte (powinno sie je po zapięciu ściągnąć jeszcze w dol), bo to też moze byc powód, ze przylegają za blisko i mimo tego, ze po siusiu pieluszka wciąga to jednak cos tam mokrego na skórze zostaje, bo pieluszka jest za blisko.

Dodam ciekawostkę - my po 0 z pampersa używaliśmy Dady i nic sie nie dzialo az do rozmiaru 3.. Nagle odparzenia. Od tamtej pory używamy Lupilu. I nie jest to polecajka pieluch - nie, nie. Tylko chodzi mi o to, ze nawet te, które będziecie używać od dawna moga powodować nagle odparzenia 😉

Z kremow, to zależy od rodzaju odparzenia - ja mam za soba sudocrem, tormentiol, bephanten, linomag. W zależności od sytuacji pomagały różne rzeczy, więc trzeba próbować. 😊

villemo_gbm, Zagadka919, Aune, Nina_02, Kam.ila, mar.1 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Cześć Dziewczyny! 😉
    Melduje, że dziś o godz. 12:00 na świat przyszła nasza córeczka ❤️
    Emilia 3200g i 56 cm urodzona w 39+3 tc ❤️
    Gratulacje ♥️

Amra lubi tę wiadomość

event.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra, gratulacje ♥️

Amra lubi tę wiadomość

• Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra gratulacje 🥰🥰🥰 Mandoriana jak u Ciebie 🤭😃

Amra lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra gratulacje! 😊

U nas przy każdej zmianie pieluchy smaruję trochę Linomagiem zielonym na zmianę z Bephantem (linomag ma łatwiej rozprowadzającą się konsystencję z olejem lnianym, a Bephantem bardziej gęsty, ale lepiej się otwiera tubkę 😅). Na razie nie mamy odparzeń, pieluchy na zmianę Dada i Pampers, ale Dady 1 już mi się wydają małe, pampersy wypadają większe, zużywam te jedynki co mam i chyba zaraz wskoczymy na dwójki :D
    Mam w razie czego jeszcze maści Sudocrem i Tormentile Baby, ale niby nie polecane na co dzień przez zawartość cynku 🤔

Aniela jak się czujesz? Mam nadzieje, że zapalenie piersi odpuściło! U mnie obyło się bez antybiotyku, sam Ibuprom pomógł i po kilku dniach ok.

Martwię się tylko, że mój maluch za płytko chwyta pierś, bo czasem cmoka, wydaje jakieś świsty przy jedzeniu i próbuję go na nowo przystawiać ech.

Rozpakowane mamy-jakie plany na święta? Będą spotkania rodzinne? My już rodziców i teściów gościliśmy u nas żeby wnuka zobaczyli, a na święta mamy plan ich odwiedzić, bo na szczęście blisko.

Zdrowych, Spokojnych Świąt dla Wszystkich! 🎄

Amra, Mandoriana, Mami_35, aambrozjaa93, Rita 💋 lubią tę wiadomość

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami_35 wrote:
    Jak po tym oczyszczaniu, coś więcej się u Ciebie dzieje? Ja chyba będę ostatnia w grudniu, a moze i urodze w styczniu 🙃
    Hej narażie nic czyściło mnie cały dzień, trochę mi się brzuch spinał bo polazilam i byłam pewna że dziś w nocy się zacznie a tu całą noc praktycznie przespałam tak dobrze jak dawno nie spałam🤣 mam wrażenie że bobas stwierdził że nie wychodzi wcale😂😂

Mami_35 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Amra gratulacje 🥰🥰🥰 Mandoriana jak u Ciebie 🤭😃
    Czekamy i działamy z naturalna indukcja ja już normalnie cierpliwości nie mam a tu cisza i spokój choć porządnie mnie wczoraj poczyscilo więc nadziei nie tracę że zaraz będzie akcja🤣

Aune, Zagadka919, villemo_gbm lubią tę wiadomość

age.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Czekamy i działamy z naturalna indukcja ja już normalnie cierpliwości nie mam a tu cisza i spokój choć porządnie mnie wczoraj poczyscilo więc nadziei nie tracę że zaraz będzie akcja🤣

U mnie to było tak, że jak ciągle myślałam, że mogę lada chwila urodzić to nic się nie działo, a jak tydzień przed terminem byłam pewna, że w weekend nie urodzę i doczekam do poniedziałkowej wizyty u lekarza to akurat wtedy z piątku na sobotę w nocy zaczęły odchodzić wody i przy okazji było oczyszczanie 😅 Trzymam kciuki żebyście już powitali malucha na świecie 😊

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    U mnie to było tak, że jak ciągle myślałam, że mogę lada chwila urodzić to nic się nie działo, a jak tydzień przed terminem byłam pewna, że w weekend nie urodzę i doczekam do poniedziałkowej wizyty u lekarza to akurat wtedy z piątku na sobotę w nocy zaczęły odchodzić wody i przy okazji było oczyszczanie 😅 Trzymam kciuki żebyście już powitali malucha na świecie 😊
    Więc chyba najlepiej o tym za dużo nie myśleć, nie nastawiać się a ruszy😁 dobrze że akurat święta dziś i jutro z moim gotujemy pieczemy i szykujemy sobie małą wigilię dla samych siebie to nie będę się tak skupiać na wywołaniu porodu🙈

Aune lubi tę wiadomość

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoria,może to dobra metoda nie myśleć i ruszy 🥰 my sie śmiejemy,że Rozalka czekala aż zdecydujemy ostatecznie jsk ja nazwiemy 😅 bo do końca rozważaliśmy dwa imiona i 29 wieczorem mówię do męża,że musimy zdecydować w końcu i powiedzieć chociaż dzieciom i zawołaliśmy je tuż przed spaniem i mówimy,że wybraliśmy imię i w nocy zaczęłam rodzić się 😅

W ogóle pamiętacie moja teściowa I jej debaty na temat imienia? Nie wiedziała jakie wybraliśmy i gdy maz rano wrócił do domu po porodzie to byla u nas bo przyszla do dzieci,to nie wiem czy była tak zaspana czy co bo zrozumiałam,że nadaliśmy imię Rozanna. I nawet oznajmiła to.kilku osobom a potem musiała odkręcać 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2024, 12:20

rybka8, Zagadka919, aambrozjaa93, Aune lubią tę wiadomość

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wbijam na szybko do Was..
    Czytam wszystko ale zanim skończę to często zapominamy co było na początku więc odpisuje tak wyrywkowo 🤣

Gratulacje dla wszystkich mamusiek ! 💪

Co do maści na odparzenia my mamy zaspę i bepanten. Moim zdaniem lepiej działa bepanten ale my w zasadzie smarujemy zawsze rano i wieczorem a w ciągu dnia nie używamy. Zasada nie używania w ogóle do momentu pojawienia odparzeń jakoś mnie nie kreci zwłaszcza że dziecko no nie ukrywajmy ciągle w tym pampersie jest.

Co do świątecznych planów to wigilia u moich rodziców ale to takie 2/3h i do domu.
    W 1 święto u teściów a to za płotem więc też podobnie czasowo . A 2 święto u siostry tak samo. Później już w domu do końca roku. ☺️

Składam Wam tu już najszczersze życzenia! Dużo zdrówka przede wszystkim i cierpliwości ! Nic więcej Wam nie potrzebne bo macie już lub za chwilę będziecie mieć najważniejszy prezent którego nic nie przebije 😁 spędzicie święta w rodzinnym gronie i przede wszystkim odstresujcie się po tych szalonych ciążowych miesiącach ! ♥️

rybka8, Mandoriana, Amra, Mami_35, aambrozjaa93, Zagadka919, MummyYummy, Aune, Malina1111, mar.1, villemo_gbm, Megipta, spineczka, Fania017 lubią tę wiadomość

age.png
  • rybka8 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wszystkim życzę wspaniałych świąt, nierozpakowanym rozpakowania 😁 a rozpakowanym dużo mleka, cierpliwości i oczywiście snu ♥️ I pamiętajmy - jesteśmy najlepszymi mamami!

Mandoriana, Mami_35, aambrozjaa93, Zagadka919, Rita 💋, MummyYummy, Aune, Malina1111, mar.1, villemo_gbm, Megipta, spineczka, Fania017 lubią tę wiadomość

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    9.12 39+0 Maja 🩷
    age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej strony też Wszystkiego Dobrego w te Święta dla wszystkich rozpakowanych i nie rozpakowanych najważniejsze że po tych wszystkich trudach ciążowych niepewności i stresów udało nam się dojść do tego etapu i mamy lub zaraz będziemy mieć swoje skarby w ramionach!!🌲🌲❤️🤗🤗

Amra, Mami_35, aambrozjaa93, Zagadka919, Rita 💋, MummyYummy, Aune, Malina1111, mar.1, villemo_gbm, Megipta, spineczka, Fania017 lubią tę wiadomość

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    Amra gratulacje! 😊

U nas przy każdej zmianie pieluchy smaruję trochę Linomagiem zielonym na zmianę z Bephantem (linomag ma łatwiej rozprowadzającą się konsystencję z olejem lnianym, a Bephantem bardziej gęsty, ale lepiej się otwiera tubkę 😅). Na razie nie mamy odparzeń, pieluchy na zmianę Dada i Pampers, ale Dady 1 już mi się wydają małe, pampersy wypadają większe, zużywam te jedynki co mam i chyba zaraz wskoczymy na dwójki :D
    Mam w razie czego jeszcze maści Sudocrem i Tormentile Baby, ale niby nie polecane na co dzień przez zawartość cynku 🤔

Aniela jak się czujesz? Mam nadzieje, że zapalenie piersi odpuściło! U mnie obyło się bez antybiotyku, sam Ibuprom pomógł i po kilku dniach ok.

Martwię się tylko, że mój maluch za płytko chwyta pierś, bo czasem cmoka, wydaje jakieś świsty przy jedzeniu i próbuję go na nowo przystawiać ech.

Rozpakowane mamy-jakie plany na święta? Będą spotkania rodzinne? My już rodziców i teściów gościliśmy u nas żeby wnuka zobaczyli, a na święta mamy plan ich odwiedzić, bo na szczęście blisko.

U w wigilię i pierwszy dzień świąt jesteśmy sami w domu sami a w drugi dzień przyjadą do nas moi rodzice, jeszcze nie byli od porodu bo mają daleko. W sylwestra mamy gości- przyjezdza moja siostra z rodziną, też mają do nas kawał drogi wec pewnie na 2-3 dni 😃

Mami_35, Aune, mar.1 lubią tę wiadomość

• Amra Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    U mnie było tak samo. W sobotę mówiłam już do mojej córki, że ma nie wychodzić i że lepiej jak zechce się pojawić po świętach 😂😂 i w niedziele rano odeszły mi wody , także jak zawsze na odwrót 😂😂

Aune, villemo_gbm, Fania017 lubią tę wiadomość

age.png
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    Amra gratulacje! 😊

Dziękuję za troskę, wzięłam antybiotyk w poniedziałek i we wtorek było już lepiej. Niestety od czasu zapalenia walczę na nowo z rozkręceniem laktacji, bo znów mała nie dojada, nie ważne ile by wisiała na cycu 😒
    Cieszę się, że u Ciebie też już lepiej :)

• aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Cześć Dziewczyny! 😉
    Melduje, że dziś o godz. 12:00 na świat przyszła nasza córeczka ❤️
    Emilia 3200g i 56 cm urodzona w 39+3 tc ❤️

Gratulacje super dzielna mamo🥳❤️ witamy Emilkę👶🏼🩷 dużo zdrówka dla Was i obyście mogły być już w Święta w domu🍀

Amra lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Święta w tym roku spędzamy sami. Teściowie, moja mama i moje rodzeństwo już byli odwiedzić Henia. W dodatku zarówno u teściów jak i moich rodziców ma być dużo ludzi podczas Świąt a my chcemy uniknąć chorób na ile będzie to możliwe. I też uniknąć jeżdżenia i zabierania tego wszystkiego co potrzebne przy dwójce dzieci😅 do tego Henia dopadły problemy brzuszkowe więc tymbardziej jeżdżenie gdzieś nie ma sensu🫣

I teraz pytanie do mam, których też maluszki miały lub mają problemy z brzuszkiem, co u Was najbardziej pomagało/pomaga?🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2024, 15:59

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych tak jak byście chciały oraz jak najwięcej odpoczynku✨️🎄🎁❤️🌟

Mandoriana, MummyYummy, Aune, mar.1, Megipta, spineczka, Fania017, TęczowaJa lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Wam również życzę wszystkiego dobrego na te święta 😍

MummyYummy, Aune, Mandoriana, mar.1, Megipta, spineczka, Fania017, TęczowaJa lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ