☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina, przede wszystkim znaleźć powód odparzen - najczęściej wystarczy zmiana pieluszek. Zwróć też uwagę czy nie sa za mocno zapięte (powinno sie je po zapięciu ściągnąć jeszcze w dol), bo to też moze byc powód, ze przylegają za blisko i mimo tego, ze po siusiu pieluszka wciąga to jednak cos tam mokrego na skórze zostaje, bo pieluszka jest za blisko.
Dodam ciekawostkę - my po 0 z pampersa używaliśmy Dady i nic sie nie dzialo az do rozmiaru 3.. Nagle odparzenia. Od tamtej pory używamy Lupilu. I nie jest to polecajka pieluch - nie, nie. Tylko chodzi mi o to, ze nawet te, które będziecie używać od dawna moga powodować nagle odparzenia 😉
Z kremow, to zależy od rodzaju odparzenia - ja mam za soba sudocrem, tormentiol, bephanten, linomag. W zależności od sytuacji pomagały różne rzeczy, więc trzeba próbować. 😊villemo_gbm, Zagadka919, Aune, Nina_02, Kam.ila, mar.1 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Amra gratulacje! 😊
U nas przy każdej zmianie pieluchy smaruję trochę Linomagiem zielonym na zmianę z Bephantem (linomag ma łatwiej rozprowadzającą się konsystencję z olejem lnianym, a Bephantem bardziej gęsty, ale lepiej się otwiera tubkę 😅). Na razie nie mamy odparzeń, pieluchy na zmianę Dada i Pampers, ale Dady 1 już mi się wydają małe, pampersy wypadają większe, zużywam te jedynki co mam i chyba zaraz wskoczymy na dwójki
Mam w razie czego jeszcze maści Sudocrem i Tormentile Baby, ale niby nie polecane na co dzień przez zawartość cynku 🤔
Aniela jak się czujesz? Mam nadzieje, że zapalenie piersi odpuściło! U mnie obyło się bez antybiotyku, sam Ibuprom pomógł i po kilku dniach ok.
Martwię się tylko, że mój maluch za płytko chwyta pierś, bo czasem cmoka, wydaje jakieś świsty przy jedzeniu i próbuję go na nowo przystawiać ech.
Rozpakowane mamy-jakie plany na święta? Będą spotkania rodzinne? My już rodziców i teściów gościliśmy u nas żeby wnuka zobaczyli, a na święta mamy plan ich odwiedzić, bo na szczęście blisko.
Zdrowych, Spokojnych Świąt dla Wszystkich! 🎄Amra, Mandoriana, Mami_35, aambrozjaa93, Rita 💋 lubią tę wiadomość
-
Mami_35 wrote:Jak po tym oczyszczaniu, coś więcej się u Ciebie dzieje? Ja chyba będę ostatnia w grudniu, a moze i urodze w styczniu 🙃
Mami_35 lubi tę wiadomość
-
Zagadka919 wrote:Amra gratulacje 🥰🥰🥰 Mandoriana jak u Ciebie 🤭😃
Aune, Zagadka919, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Mandoriana wrote:Czekamy i działamy z naturalna indukcja ja już normalnie cierpliwości nie mam a tu cisza i spokój choć porządnie mnie wczoraj poczyscilo więc nadziei nie tracę że zaraz będzie akcja🤣
U mnie to było tak, że jak ciągle myślałam, że mogę lada chwila urodzić to nic się nie działo, a jak tydzień przed terminem byłam pewna, że w weekend nie urodzę i doczekam do poniedziałkowej wizyty u lekarza to akurat wtedy z piątku na sobotę w nocy zaczęły odchodzić wody i przy okazji było oczyszczanie 😅 Trzymam kciuki żebyście już powitali malucha na świecie 😊 -
Aune wrote:U mnie to było tak, że jak ciągle myślałam, że mogę lada chwila urodzić to nic się nie działo, a jak tydzień przed terminem byłam pewna, że w weekend nie urodzę i doczekam do poniedziałkowej wizyty u lekarza to akurat wtedy z piątku na sobotę w nocy zaczęły odchodzić wody i przy okazji było oczyszczanie 😅 Trzymam kciuki żebyście już powitali malucha na świecie 😊
Aune lubi tę wiadomość
-
Mandoria,może to dobra metoda nie myśleć i ruszy 🥰 my sie śmiejemy,że Rozalka czekala aż zdecydujemy ostatecznie jsk ja nazwiemy 😅 bo do końca rozważaliśmy dwa imiona i 29 wieczorem mówię do męża,że musimy zdecydować w końcu i powiedzieć chociaż dzieciom i zawołaliśmy je tuż przed spaniem i mówimy,że wybraliśmy imię i w nocy zaczęłam rodzić się 😅
W ogóle pamiętacie moja teściowa I jej debaty na temat imienia? Nie wiedziała jakie wybraliśmy i gdy maz rano wrócił do domu po porodzie to byla u nas bo przyszla do dzieci,to nie wiem czy była tak zaspana czy co bo zrozumiałam,że nadaliśmy imię Rozanna. I nawet oznajmiła to.kilku osobom a potem musiała odkręcać 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 12:20
rybka8, Zagadka919, aambrozjaa93, Aune lubią tę wiadomość
-
Hej! Wbijam na szybko do Was..
Czytam wszystko ale zanim skończę to często zapominamy co było na początku więc odpisuje tak wyrywkowo 🤣
Gratulacje dla wszystkich mamusiek ! 💪
Co do maści na odparzenia my mamy zaspę i bepanten. Moim zdaniem lepiej działa bepanten ale my w zasadzie smarujemy zawsze rano i wieczorem a w ciągu dnia nie używamy. Zasada nie używania w ogóle do momentu pojawienia odparzeń jakoś mnie nie kreci zwłaszcza że dziecko no nie ukrywajmy ciągle w tym pampersie jest.
Co do świątecznych planów to wigilia u moich rodziców ale to takie 2/3h i do domu.
W 1 święto u teściów a to za płotem więc też podobnie czasowo . A 2 święto u siostry tak samo. Później już w domu do końca roku. ☺️
Składam Wam tu już najszczersze życzenia! Dużo zdrówka przede wszystkim i cierpliwości ! Nic więcej Wam nie potrzebne bo macie już lub za chwilę będziecie mieć najważniejszy prezent którego nic nie przebije 😁 spędzicie święta w rodzinnym gronie i przede wszystkim odstresujcie się po tych szalonych ciążowych miesiącach ! ♥️rybka8, Mandoriana, Amra, Mami_35, aambrozjaa93, Zagadka919, MummyYummy, Aune, Malina1111, mar.1, villemo_gbm, Megipta, spineczka lubią tę wiadomość
-
Też wszystkim życzę wspaniałych świąt, nierozpakowanym rozpakowania 😁 a rozpakowanym dużo mleka, cierpliwości i oczywiście snu ♥️ I pamiętajmy - jesteśmy najlepszymi mamami!
Mandoriana, Mami_35, aambrozjaa93, Zagadka919, Rita 💋, MummyYummy, Aune, Malina1111, mar.1, villemo_gbm, Megipta, spineczka lubią tę wiadomość
-
Z mojej strony też Wszystkiego Dobrego w te Święta dla wszystkich rozpakowanych i nie rozpakowanych najważniejsze że po tych wszystkich trudach ciążowych niepewności i stresów udało nam się dojść do tego etapu i mamy lub zaraz będziemy mieć swoje skarby w ramionach!!🌲🌲❤️🤗🤗
Amra, Mami_35, aambrozjaa93, Zagadka919, Rita 💋, MummyYummy, Aune, Malina1111, mar.1, villemo_gbm, Megipta, spineczka lubią tę wiadomość
-
Aune wrote:Amra gratulacje! 😊
U nas przy każdej zmianie pieluchy smaruję trochę Linomagiem zielonym na zmianę z Bephantem (linomag ma łatwiej rozprowadzającą się konsystencję z olejem lnianym, a Bephantem bardziej gęsty, ale lepiej się otwiera tubkę 😅). Na razie nie mamy odparzeń, pieluchy na zmianę Dada i Pampers, ale Dady 1 już mi się wydają małe, pampersy wypadają większe, zużywam te jedynki co mam i chyba zaraz wskoczymy na dwójki
Mam w razie czego jeszcze maści Sudocrem i Tormentile Baby, ale niby nie polecane na co dzień przez zawartość cynku 🤔
Aniela jak się czujesz? Mam nadzieje, że zapalenie piersi odpuściło! U mnie obyło się bez antybiotyku, sam Ibuprom pomógł i po kilku dniach ok.
Martwię się tylko, że mój maluch za płytko chwyta pierś, bo czasem cmoka, wydaje jakieś świsty przy jedzeniu i próbuję go na nowo przystawiać ech.
Rozpakowane mamy-jakie plany na święta? Będą spotkania rodzinne? My już rodziców i teściów gościliśmy u nas żeby wnuka zobaczyli, a na święta mamy plan ich odwiedzić, bo na szczęście blisko.
Zdrowych, Spokojnych Świąt dla Wszystkich! 🎄Mami_35, Aune, mar.1 lubią tę wiadomość
-
Aune wrote:U mnie to było tak, że jak ciągle myślałam, że mogę lada chwila urodzić to nic się nie działo, a jak tydzień przed terminem byłam pewna, że w weekend nie urodzę i doczekam do poniedziałkowej wizyty u lekarza to akurat wtedy z piątku na sobotę w nocy zaczęły odchodzić wody i przy okazji było oczyszczanie 😅 Trzymam kciuki żebyście już powitali malucha na świecie 😊
Aune, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Aune wrote:Amra gratulacje! 😊
Zdrowych, Spokojnych Świąt dla Wszystkich! 🎄
Dziękuję za troskę, wzięłam antybiotyk w poniedziałek i we wtorek było już lepiej. Niestety od czasu zapalenia walczę na nowo z rozkręceniem laktacji, bo znów mała nie dojada, nie ważne ile by wisiała na cycu 😒
Cieszę się, że u Ciebie też już lepiej
-
Amra wrote:Cześć Dziewczyny! 😉
Melduje, że dziś o godz. 12:00 na świat przyszła nasza córeczka ❤️
Emilia 3200g i 56 cm urodzona w 39+3 tc ❤️
Gratulacje super dzielna mamo🥳❤️ witamy Emilkę👶🏼🩷 dużo zdrówka dla Was i obyście mogły być już w Święta w domu🍀Amra lubi tę wiadomość
-
My Święta w tym roku spędzamy sami. Teściowie, moja mama i moje rodzeństwo już byli odwiedzić Henia. W dodatku zarówno u teściów jak i moich rodziców ma być dużo ludzi podczas Świąt a my chcemy uniknąć chorób na ile będzie to możliwe. I też uniknąć jeżdżenia i zabierania tego wszystkiego co potrzebne przy dwójce dzieci😅 do tego Henia dopadły problemy brzuszkowe więc tymbardziej jeżdżenie gdzieś nie ma sensu🫣
I teraz pytanie do mam, których też maluszki miały lub mają problemy z brzuszkiem, co u Was najbardziej pomagało/pomaga?🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 15:59
-
Dziewczyny ja Wam również życzę wszystkiego dobrego na te święta 😍
MummyYummy, Aune, Mandoriana, mar.1, Megipta, spineczka lubią tę wiadomość