X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, przede wszystkim znaleźć powód odparzen - najczęściej wystarczy zmiana pieluszek. Zwróć też uwagę czy nie sa za mocno zapięte (powinno sie je po zapięciu ściągnąć jeszcze w dol), bo to też moze byc powód, ze przylegają za blisko i mimo tego, ze po siusiu pieluszka wciąga to jednak cos tam mokrego na skórze zostaje, bo pieluszka jest za blisko.

Dodam ciekawostkę - my po 0 z pampersa używaliśmy Dady i nic sie nie dzialo az do rozmiaru 3.. Nagle odparzenia. Od tamtej pory używamy Lupilu. I nie jest to polecajka pieluch - nie, nie. Tylko chodzi mi o to, ze nawet te, które będziecie używać od dawna moga powodować nagle odparzenia 😉

Z kremow, to zależy od rodzaju odparzenia - ja mam za soba sudocrem, tormentiol, bephanten, linomag. W zależności od sytuacji pomagały różne rzeczy, więc trzeba próbować. 😊

villemo_gbm, Zagadka919, Aune, Nina_02, Kam.ila, mar.1 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Cześć Dziewczyny! 😉
    Melduje, że dziś o godz. 12:00 na świat przyszła nasza córeczka ❤️
    Emilia 3200g i 56 cm urodzona w 39+3 tc ❤️
    Gratulacje ♥️

Amra lubi tę wiadomość

event.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra, gratulacje ♥️

Amra lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra gratulacje 🥰🥰🥰 Mandoriana jak u Ciebie 🤭😃

Amra lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra gratulacje! 😊

U nas przy każdej zmianie pieluchy smaruję trochę Linomagiem zielonym na zmianę z Bephantem (linomag ma łatwiej rozprowadzającą się konsystencję z olejem lnianym, a Bephantem bardziej gęsty, ale lepiej się otwiera tubkę 😅). Na razie nie mamy odparzeń, pieluchy na zmianę Dada i Pampers, ale Dady 1 już mi się wydają małe, pampersy wypadają większe, zużywam te jedynki co mam i chyba zaraz wskoczymy na dwójki :D
    Mam w razie czego jeszcze maści Sudocrem i Tormentile Baby, ale niby nie polecane na co dzień przez zawartość cynku 🤔

Aniela jak się czujesz? Mam nadzieje, że zapalenie piersi odpuściło! U mnie obyło się bez antybiotyku, sam Ibuprom pomógł i po kilku dniach ok.

Martwię się tylko, że mój maluch za płytko chwyta pierś, bo czasem cmoka, wydaje jakieś świsty przy jedzeniu i próbuję go na nowo przystawiać ech.

Rozpakowane mamy-jakie plany na święta? Będą spotkania rodzinne? My już rodziców i teściów gościliśmy u nas żeby wnuka zobaczyli, a na święta mamy plan ich odwiedzić, bo na szczęście blisko.

Zdrowych, Spokojnych Świąt dla Wszystkich! 🎄

Amra, Mandoriana, Mami_35, aambrozjaa93, Rita 💋 lubią tę wiadomość

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami_35 wrote:
    Jak po tym oczyszczaniu, coś więcej się u Ciebie dzieje? Ja chyba będę ostatnia w grudniu, a moze i urodze w styczniu 🙃
    Hej narażie nic czyściło mnie cały dzień, trochę mi się brzuch spinał bo polazilam i byłam pewna że dziś w nocy się zacznie a tu całą noc praktycznie przespałam tak dobrze jak dawno nie spałam🤣 mam wrażenie że bobas stwierdził że nie wychodzi wcale😂😂

Mami_35 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Amra gratulacje 🥰🥰🥰 Mandoriana jak u Ciebie 🤭😃
    Czekamy i działamy z naturalna indukcja ja już normalnie cierpliwości nie mam a tu cisza i spokój choć porządnie mnie wczoraj poczyscilo więc nadziei nie tracę że zaraz będzie akcja🤣

Aune, Zagadka919, villemo_gbm lubią tę wiadomość

preg.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Czekamy i działamy z naturalna indukcja ja już normalnie cierpliwości nie mam a tu cisza i spokój choć porządnie mnie wczoraj poczyscilo więc nadziei nie tracę że zaraz będzie akcja🤣

U mnie to było tak, że jak ciągle myślałam, że mogę lada chwila urodzić to nic się nie działo, a jak tydzień przed terminem byłam pewna, że w weekend nie urodzę i doczekam do poniedziałkowej wizyty u lekarza to akurat wtedy z piątku na sobotę w nocy zaczęły odchodzić wody i przy okazji było oczyszczanie 😅 Trzymam kciuki żebyście już powitali malucha na świecie 😊

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    U mnie to było tak, że jak ciągle myślałam, że mogę lada chwila urodzić to nic się nie działo, a jak tydzień przed terminem byłam pewna, że w weekend nie urodzę i doczekam do poniedziałkowej wizyty u lekarza to akurat wtedy z piątku na sobotę w nocy zaczęły odchodzić wody i przy okazji było oczyszczanie 😅 Trzymam kciuki żebyście już powitali malucha na świecie 😊
    Więc chyba najlepiej o tym za dużo nie myśleć, nie nastawiać się a ruszy😁 dobrze że akurat święta dziś i jutro z moim gotujemy pieczemy i szykujemy sobie małą wigilię dla samych siebie to nie będę się tak skupiać na wywołaniu porodu🙈

Aune lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoria,może to dobra metoda nie myśleć i ruszy 🥰 my sie śmiejemy,że Rozalka czekala aż zdecydujemy ostatecznie jsk ja nazwiemy 😅 bo do końca rozważaliśmy dwa imiona i 29 wieczorem mówię do męża,że musimy zdecydować w końcu i powiedzieć chociaż dzieciom i zawołaliśmy je tuż przed spaniem i mówimy,że wybraliśmy imię i w nocy zaczęłam rodzić się 😅

W ogóle pamiętacie moja teściowa I jej debaty na temat imienia? Nie wiedziała jakie wybraliśmy i gdy maz rano wrócił do domu po porodzie to byla u nas bo przyszla do dzieci,to nie wiem czy była tak zaspana czy co bo zrozumiałam,że nadaliśmy imię Rozanna. I nawet oznajmiła to.kilku osobom a potem musiała odkręcać 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 12:20

rybka8, Zagadka919, aambrozjaa93, Aune lubią tę wiadomość

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wbijam na szybko do Was..
    Czytam wszystko ale zanim skończę to często zapominamy co było na początku więc odpisuje tak wyrywkowo 🤣

Gratulacje dla wszystkich mamusiek ! 💪

Co do maści na odparzenia my mamy zaspę i bepanten. Moim zdaniem lepiej działa bepanten ale my w zasadzie smarujemy zawsze rano i wieczorem a w ciągu dnia nie używamy. Zasada nie używania w ogóle do momentu pojawienia odparzeń jakoś mnie nie kreci zwłaszcza że dziecko no nie ukrywajmy ciągle w tym pampersie jest.

Co do świątecznych planów to wigilia u moich rodziców ale to takie 2/3h i do domu.
    W 1 święto u teściów a to za płotem więc też podobnie czasowo . A 2 święto u siostry tak samo. Później już w domu do końca roku. ☺️

Składam Wam tu już najszczersze życzenia! Dużo zdrówka przede wszystkim i cierpliwości ! Nic więcej Wam nie potrzebne bo macie już lub za chwilę będziecie mieć najważniejszy prezent którego nic nie przebije 😁 spędzicie święta w rodzinnym gronie i przede wszystkim odstresujcie się po tych szalonych ciążowych miesiącach ! ♥️

rybka8, Mandoriana, Amra, Mami_35, aambrozjaa93, Zagadka919, MummyYummy, Aune, Malina1111, mar.1, villemo_gbm, Megipta, spineczka lubią tę wiadomość

age.png
  • rybka8 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wszystkim życzę wspaniałych świąt, nierozpakowanym rozpakowania 😁 a rozpakowanym dużo mleka, cierpliwości i oczywiście snu ♥️ I pamiętajmy - jesteśmy najlepszymi mamami!

Mandoriana, Mami_35, aambrozjaa93, Zagadka919, Rita 💋, MummyYummy, Aune, Malina1111, mar.1, villemo_gbm, Megipta, spineczka lubią tę wiadomość

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    9.12 39+0 Maja 🩷
    age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej strony też Wszystkiego Dobrego w te Święta dla wszystkich rozpakowanych i nie rozpakowanych najważniejsze że po tych wszystkich trudach ciążowych niepewności i stresów udało nam się dojść do tego etapu i mamy lub zaraz będziemy mieć swoje skarby w ramionach!!🌲🌲❤️🤗🤗

Amra, Mami_35, aambrozjaa93, Zagadka919, Rita 💋, MummyYummy, Aune, Malina1111, mar.1, villemo_gbm, Megipta, spineczka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    Amra gratulacje! 😊

U nas przy każdej zmianie pieluchy smaruję trochę Linomagiem zielonym na zmianę z Bephantem (linomag ma łatwiej rozprowadzającą się konsystencję z olejem lnianym, a Bephantem bardziej gęsty, ale lepiej się otwiera tubkę 😅). Na razie nie mamy odparzeń, pieluchy na zmianę Dada i Pampers, ale Dady 1 już mi się wydają małe, pampersy wypadają większe, zużywam te jedynki co mam i chyba zaraz wskoczymy na dwójki :D
    Mam w razie czego jeszcze maści Sudocrem i Tormentile Baby, ale niby nie polecane na co dzień przez zawartość cynku 🤔

Aniela jak się czujesz? Mam nadzieje, że zapalenie piersi odpuściło! U mnie obyło się bez antybiotyku, sam Ibuprom pomógł i po kilku dniach ok.

Martwię się tylko, że mój maluch za płytko chwyta pierś, bo czasem cmoka, wydaje jakieś świsty przy jedzeniu i próbuję go na nowo przystawiać ech.

Rozpakowane mamy-jakie plany na święta? Będą spotkania rodzinne? My już rodziców i teściów gościliśmy u nas żeby wnuka zobaczyli, a na święta mamy plan ich odwiedzić, bo na szczęście blisko.

U w wigilię i pierwszy dzień świąt jesteśmy sami w domu sami a w drugi dzień przyjadą do nas moi rodzice, jeszcze nie byli od porodu bo mają daleko. W sylwestra mamy gości- przyjezdza moja siostra z rodziną, też mają do nas kawał drogi wec pewnie na 2-3 dni 😃

Mami_35, Aune, mar.1 lubią tę wiadomość

• Amra Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    U mnie było tak samo. W sobotę mówiłam już do mojej córki, że ma nie wychodzić i że lepiej jak zechce się pojawić po świętach 😂😂 i w niedziele rano odeszły mi wody , także jak zawsze na odwrót 😂😂

Aune, villemo_gbm lubią tę wiadomość

preg.png
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    Amra gratulacje! 😊

Dziękuję za troskę, wzięłam antybiotyk w poniedziałek i we wtorek było już lepiej. Niestety od czasu zapalenia walczę na nowo z rozkręceniem laktacji, bo znów mała nie dojada, nie ważne ile by wisiała na cycu 😒
    Cieszę się, że u Ciebie też już lepiej :)

• aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Cześć Dziewczyny! 😉
    Melduje, że dziś o godz. 12:00 na świat przyszła nasza córeczka ❤️
    Emilia 3200g i 56 cm urodzona w 39+3 tc ❤️

Gratulacje super dzielna mamo🥳❤️ witamy Emilkę👶🏼🩷 dużo zdrówka dla Was i obyście mogły być już w Święta w domu🍀

Amra lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Święta w tym roku spędzamy sami. Teściowie, moja mama i moje rodzeństwo już byli odwiedzić Henia. W dodatku zarówno u teściów jak i moich rodziców ma być dużo ludzi podczas Świąt a my chcemy uniknąć chorób na ile będzie to możliwe. I też uniknąć jeżdżenia i zabierania tego wszystkiego co potrzebne przy dwójce dzieci😅 do tego Henia dopadły problemy brzuszkowe więc tymbardziej jeżdżenie gdzieś nie ma sensu🫣

I teraz pytanie do mam, których też maluszki miały lub mają problemy z brzuszkiem, co u Was najbardziej pomagało/pomaga?🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 15:59

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych tak jak byście chciały oraz jak najwięcej odpoczynku✨️🎄🎁❤️🌟

Mandoriana, MummyYummy, Aune, mar.1, Megipta, spineczka lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Wam również życzę wszystkiego dobrego na te święta 😍

MummyYummy, Aune, Mandoriana, mar.1, Megipta, spineczka lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
‹‹ 526 527 528 529 530
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ