☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
spineczka wrote:Dziewczyny u nas dalej spadek wagi. Jestem przerazona i zalamana. Wjechała butla z mm. Dalej mamy podawac: pierś lewa& prawa po 15 min + mleczko z kolektora + 30-60 ml mm.
Siedzę właśnie z laktatorem, mam ten pojedynczy muszelkowy z canpol babies i nie mogę nic udoic, raptem parę kropli ( jestem po sesji karmienia o 18). Położna radziła żeby po karmieniu jeszcze dociągnąć i pobudzić laktacje. -
Spineczka, a masz możliwość innego laktatora?
Czasem zle dobrany moze nie dawać efektów.
Ja mialam tak, ze z medeli (w szpitalu) byla lipa, a z babyono bylo o niebo lepiej.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
rybka8 wrote:Ja po pierwszych krzykach w szpitalu (takich, że bębenki mi prawie pękły) podczas podcierania chusteczkami mokrymi zamówiłam podgrzewacz do chusteczek.
Niemniej jednak mała przywykła do tych zimnych w kilka dni…
Nasz syn też ma krzyki na wysokich tonach..my używamy chusteczek tylko poza domem, a w domu bawełniane waciki i ciepła woda.Mami_35, rybka8 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy polecacie może jakaś składaną kompaktową wanienkę? My kupiliśmy taką zwykłą nieskładaną na stelażu i zajmuje tyle miejsca, że mamy ochotę ją wywalić przez balkon 🫣
-
Rybka możesz napisać jaki podgrzewacz kupiłaś i czy jesteś zadowolona bo też chce zamówić ??
Spineczka ja też mam muszlowy z canpola i nie jestem do końca zadowolona bo z nim to zależy jak ustawisz na cycek.. jak nie dokładnie to czujesz, że ciągnie a faktycznie nic nie leci. I pytanie czy masz odpowiedni rozmiar dobrany. Ja mam reduktory 17 i jest ok ale to dobierała mi doradczyni laktacyjna. -
Kam.ila wrote:Rybka możesz napisać jaki podgrzewacz kupiłaś i czy jesteś zadowolona bo też chce zamówić ??
Spineczka ja też mam muszlowy z canpola i nie jestem do końca zadowolona bo z nim to zależy jak ustawisz na cycek.. jak nie dokładnie to czujesz, że ciągnie a faktycznie nic nie leci. I pytanie czy masz odpowiedni rozmiar dobrany. Ja mam reduktory 17 i jest ok ale to dobierała mi doradczyni laktacyjna.ma 3 poziomy regulacji temperatury podgrzewania, my używamy tego najniższego i chusteczki są przyjemnie ciepłe
Kam.ila lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, długo mnie nie było, ale najpierw poród, potem zjazd psychiczny w szpitalu, walka o laktacje i walka z refluksem i ulewaniem jakoś mnie mocno zajęły, podgladalam Was czasami ale nie nadrobilam wszystkiego.
Zacznę od tego, ze 03.12 urodziła sie Wandzia poprzez CC, ważyła 3280g, 54cm i dostała 10pkt.
Przez te 3 tygodnie juz sie trochę poznalysmy ale dalej się docieramy.
Nie jest łatwo ale każdy uśmiech Wandzi jest wart najcięższego wysiłku.
Co do laktatorów, ja kupowałam laktator odrazu pod rozkrecenie laktacji, wiedziałam, ze często po CC jest z tym problem. Muszlowe z tego co wyczutalam są fajne na późniejszym etapie laktacji, do rozkrecenia laktacji najlepsze są standardowe laktatory. Ja kupiłam Canpol Express Care i sprawdził sie idealnie. Co prawda wymagało to odemnie dużo determinacji i samozaparcia, ale odpukac mleko płynie jak trzeba, a nawet za bardzo, CDL mówiła ze bliźniaki spokojnie bym wykarmila.
Co do podgrzewacza do chusteczek, też myślałam nad zakupem, ale mam małe mieszkanie, a to kolejny sprzęt, który trzeba gdzieś ustawić, dlatego ja przed rozpoczęciem przewijania, wsadzam dwie chusteczki między piersi, zanim rozbiore Wandę to juz są cieplutkie i gotowe do użycia
aambrozjaa93, Nina_02, Zagadka919, villemo_gbm, Rita 💋, Merida Waleczna, Księgowa, Mami_35, Megipta lubią tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:Rybka możesz napisać jaki podgrzewacz kupiłaś i czy jesteś zadowolona bo też chce zamówić ??
Spineczka ja też mam muszlowy z canpola i nie jestem do końca zadowolona bo z nim to zależy jak ustawisz na cycek.. jak nie dokładnie to czujesz, że ciągnie a faktycznie nic nie leci. I pytanie czy masz odpowiedni rozmiar dobrany. Ja mam reduktory 17 i jest ok ale to dobierała mi doradczyni laktacyjna.
Kupiliśmy z Neno, widzę, że teraz jest wszędzie nieco droższy.
Nam się udało w mediaexpert za 199 zł.
Ogólnie rzecz biorąc super podgrzewa, ma 3 stopnie wysokości temperatury, ale gdy chusteczki leżą dłużej to lekko podsychają.
Ja gdybym miała szansę to bym kupiła używany, by nie płacić całej kwoty, ale chcieliśmy na szybko go mieć bo aż pielęgniarki się śmiały z małej 😂Kam.ila lubi tę wiadomość
-
Wanda_89 wrote:Cześć dziewczyny, długo mnie nie było, ale najpierw poród, potem zjazd psychiczny w szpitalu, walka o laktacje i walka z refluksem i ulewaniem jakoś mnie mocno zajęły, podgladalam Was czasami ale nie nadrobilam wszystkiego.
Zacznę od tego, ze 03.12 urodziła sie Wandzia poprzez CC, ważyła 3280g, 54cm i dostała 10pkt.
Przez te 3 tygodnie juz sie trochę poznalysmy ale dalej się docieramy.
Nie jest łatwo ale każdy uśmiech Wandzi jest wart najcięższego wysiłku.
Co do laktatorów, ja kupowałam laktator odrazu pod rozkrecenie laktacji, wiedziałam, ze często po CC jest z tym problem. Muszlowe z tego co wyczutalam są fajne na późniejszym etapie laktacji, do rozkrecenia laktacji najlepsze są standardowe laktatory. Ja kupiłam Canpol Express Care i sprawdził sie idealnie. Co prawda wymagało to odemnie dużo determinacji i samozaparcia, ale odpukac mleko płynie jak trzeba, a nawet za bardzo, CDL mówiła ze bliźniaki spokojnie bym wykarmila.
Co do podgrzewacza do chusteczek, też myślałam nad zakupem, ale mam małe mieszkanie, a to kolejny sprzęt, który trzeba gdzieś ustawić, dlatego ja przed rozpoczęciem przewijania, wsadzam dwie chusteczki między piersi, zanim rozbiore Wandę to juz są cieplutkie i gotowe do użycia
Gratulacje dzielna mamo🥳❤️ witamy Wandę👶🏼🩷 dużo zdrówka dla Was i oby było już tylko lepiej🍀Wanda_89 lubi tę wiadomość
-
Ja w szpitalu trzymałam chusteczki na kaloryferze i były cieplutkie 😅 ale u nas bez znaczenia czy cieplutkie czy zimne i tak jest krzyk 🤣
Mi na razie z wyprawki sprawdza się raczej wszystko, oprócz spodni i pajaców ze stópkami ale to dlatego że zdecydowaliśmy się na monitor smart sock owlet nakładany na stópkę dziecka 🤭
No i mam za dużo ubranek ale to dlatego że po tym jak kupiłam już wszystko to jeszcze trochę dostałam od koleżanek 🙈Mami_35 lubi tę wiadomość
-
Zagadka919 wrote:Dziewczyny a czy polecacie może jakaś składaną kompaktową wanienkę? My kupiliśmy taką zwykłą nieskładaną na stelażu i zajmuje tyle miejsca, że mamy ochotę ją wywalić przez balkon 🫣
https://www.empik.com/wanienka-skladana-dla-dziecka-niemowlat-silikonowa-termometr-lcd-poduszka-inna-marka,p1529666333,dziecko-p
Mamy bardzo mało miejsca w łazience a ta składamy i wsuwamy pod szafkę 😉Zagadka919 lubi tę wiadomość
-
spineczka wrote:Dziewczyny u nas dalej spadek wagi. Jestem przerazona i zalamana. Wjechała butla z mm. Dalej mamy podawac: pierś lewa& prawa po 15 min + mleczko z kolektora + 30-60 ml mm.
Siedzę właśnie z laktatorem, mam ten pojedynczy muszelkowy z canpol babies i nie mogę nic udoic, raptem parę kropli ( jestem po sesji karmienia o 18). Położna radziła żeby po karmieniu jeszcze dociągnąć i pobudzić laktacje.🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Malina1111 wrote:To ja tylko Ci powiem, że na pewno warto pobudzać laktacje laktaotrem po karmieniu. Ale- wieczorem ja np mogę odciągnąć ledwo 5 ml a rano udaje się 30 ml, moim zdaniem wieczorem po prostu mniej mleka jest po całym dniu.
. Dziś obudziłam się cała zalana, piersi kamienie, a laktator oproznialam 2 razy w trakcie sesji🤦
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Hej dziewczyny,
Macie jakiś pomysł na butelkę trochę łatwiejsza niż lovi Medical+?
Próbowaliśmy lansinoh ale chyba ta znowu jest za łatwa bo ulał dużomłody z tej Lovi czasami potrafi godzinę jeść 70 ml… widać że się męczy. Nie zależy nam na dużej trudności bo już na pewno nie będę karmić piersią.
13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
19.12.2024 Karol na świecie 🤍
💊
Euthyrox N50
-
Sandrix wrote:Hej dziewczyny,
Macie jakiś pomysł na butelkę trochę łatwiejsza niż lovi Medical+?
Próbowaliśmy lansinoh ale chyba ta znowu jest za łatwa bo ulał dużomłody z tej Lovi czasami potrafi godzinę jeść 70 ml… widać że się męczy. Nie zależy nam na dużej trudności bo już na pewno nie będę karmić piersią.
My zdecydowaliśmy się na szklane butelki z dr brown's. Zmieniliśmy tylko na smoczek dla wcześniaków, bo Młody strasznie się rzuca na jedzenie a później ulewa fontanną, więc te wcześniaków fajnie go spowolniły i musi się trochę napracować. Fakt karmienie trwa trochę dłużej.Mami_35 lubi tę wiadomość
-
Amra wrote:My mamy taką i jesteśmy bardzo zadowoleni 😊
https://www.empik.com/wanienka-skladana-dla-dziecka-niemowlat-silikonowa-termometr-lcd-poduszka-inna-marka,p1529666333,dziecko-p
Mamy bardzo mało miejsca w łazience a ta składamy i wsuwamy pod szafkę 😉
My mamy podobna. 😊 Ja jestem mega zadowolona!
Sandrix, moje obie piły z NUK antykolkowej. I wczesniak i donoszona. 😊Zagadka919, Sandrix, Amra lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Hej wszystkim my wciąż nie rozpakowani siedzę wlasnie w poczekalni u położnej bo będzie kolejna wizyta kontrolna. Następna ma być u mnie w domu żebym nie musiała sie męczyć dojazdem ale mam nadzieję że do niej nie dojdzie 😂
Ogólnie w nocy miałam bardzo silne skurcze które bolały jak by mi krocze i brzuch rozrywało, byliśmy pewni że to już ale ja tylko powtarzałam sobie w głowie ze tylko nie teraz nie w nocy (późno poszliśmy spać byliśmy wykończeni) i naprawde nie czułam się na siłach marzyłam przespać chociaż chwile. Skurcze po pół godzinie sie wyciszyły.
Jednak mam wrazenie że dziś będzie powtorka bobas jest niezwykle aktywny już trzeci dzień z całej siły naciska główka na szyjke odbijając się nogami od moich żeber🙈
Fania017, Zagadka919, Wanda_89, Nina_02, villemo_gbm, Mami_35, Amra lubią tę wiadomość
-
Księgowa wrote:
Sandrix, moje obie piły z NUK antykolkowej. I wczesniak i donoszona. 😊
A ta butelka to była od czasu do czasu czy cały czas piły z butli?
Pytam bo szukam butelki na moje wyjścia z domu i ta butelka do mnie przemawia, boję się tylko że mały odrzuci mi pierś wtedy 😬
-
Nina_02 wrote:A ta butelka to była od czasu do czasu czy cały czas piły z butli?
Pytam bo szukam butelki na moje wyjścia z domu i ta butelka do mnie przemawia, boję się tylko że mały odrzuci mi pierś wtedy 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2024, 16:31