☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Spineczka,
W kwestii czkawki - albo zle łapie i pije mleko razem z powietrzem albo.. jest zimno. Tak było u nas.
W kwestii porcji to kazde dziecko jest inne, ale one bardzo szybko się zmieniają, więc dla próby, jak chcecie wiedzieć czy dziecku nie brakuje to proponuję zrobić raz większą porcję i zobaczyć ile zje.
Kwestia tego, ze w szpitalu mowia jednego dnia 50, a drugiego 60 wynika władnie z tego, ze zoladek rosnie. 😊
Pamiętam jak moja Zu wychodziła ze szpitala.. Jadla 30ml, po dwóch dniach już 45. Dość szybko się to rozkręcało, dopiero kolo 90ml sie na dluzej zatrzymało. 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
spineczka wrote:Dziękuję za odpowiedzi i rady!
Jeszcze temat leżenia maluszka. Pediatra powiedział że maluszek powinien leżeć w każdej pozycji tyle samo czasu aby prawidlowo stymulować napięcie mięśniowe.
Do spanka kładę na prawym, na lewym boczku najczęściej bo najbezpieczniej jakby mu się ulało.
Na pleckach po odbiciu można zostawić do snu?
A na brzuszku kiedy? Ja daje na brzuszek podczas toaletki ale to jest dosłownie kilka minutek.
Dajcie znać jak to u Was wygląda.
Polecajka odemnie to sowka smiki że smyka, słuchamy jej wszyscy ☺️ -
Mami_35 wrote:@Kramar, zaglądasz do nas? Ty chyba też już po ptp?
Tak tak jestem na bieżąco co mam innego do roboty czekając na poród 😄
W poniedziałek miałam kontrolę w szpitalu w których chce rodzić i wstępny plan jest taki, że jak się nic nie wydarzy to na kolejnej kontroli widzimy się w piątek, a już ostatecznie przyjmą mnie do szpitala na indukcję tydzień po PTP czyli w sylwestra 😄
Ale byłam mocno zaskoczona bo moja prowadząca całą ciążę mierzyła mojego synka tak na 30 centyl i w piątek na ostatniej wizycie wychodziło jej jakies 3250g a w poniedziałek w szpitalu wyszło im 3700. Więc faktycznie nie ma się chyba co przywiązywać do tych wartości 😄Mami_35 lubi tę wiadomość
👩 34 w teorii wszystko ok
🧑🏻🦱36 Oligoasthenoteratozoospermia
Starania od 2021
10.10.2021 Usunięcie polipa
12.2023 start IVF
16.12.2023 Punkcja
Pobrano 21 komórek ->16 dojrzałych-> 12 zapłodniono-> 10❄️
Ryzyko hiperstymulacji-> brak świeżego transferu
FET 1: 08.01.2024 ❌
Beta 9dpt 2,49
Biopsja CD56, CD138✅️
FET 2: 08.04.2024
6 dpt ⏸️
7 dpt beta 49,4; prog 22
9 dpt beta 167
11 dpt beta 420 ❤️
13.06.24 I prenatalne: niskie ryzyka, chłopiec 🩵
30.07.2024 II prenatalne: zdrowy maluszek
14.10.2024 III prenatalne: 1440g pięknego chłopca 🩵
PTP: 24.12.2024 -
Hej dziewczyny melduje sie.wciaz nie rozpakowana a termin miałam na 22grudnia ale mam ustalone z polozna że czekamy do dwóch tygodni po terminie a potem mam podjąć decyzję co do indukcji także narazie nie skupiam się na tym bo wciąż mam nadzieję że pójdzie w każdej chwili a od wczoraj dość często mam skurcze przepowiadajace także jestem dobrej myśli 🤗
Holibka, Mami_35, villemo_gbm, MummyYummy, Nina_02, Mag_len, Megipta, Dariaa29 lubią tę wiadomość
-