X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Mami_35 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kramar, zaglądasz do nas? Ty chyba też już po ptp?

💗 luty 2023 - córeczka 920 g, 29 t.c.
    💝 grudzień 2024 - czekamy
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spineczka,
    W kwestii czkawki - albo zle łapie i pije mleko razem z powietrzem albo.. jest zimno. Tak było u nas.
    W kwestii porcji to kazde dziecko jest inne, ale one bardzo szybko się zmieniają, więc dla próby, jak chcecie wiedzieć czy dziecku nie brakuje to proponuję zrobić raz większą porcję i zobaczyć ile zje.

Kwestia tego, ze w szpitalu mowia jednego dnia 50, a drugiego 60 wynika władnie z tego, ze zoladek rosnie. 😊
    Pamiętam jak moja Zu wychodziła ze szpitala.. Jadla 30ml, po dwóch dniach już 45. Dość szybko się to rozkręcało, dopiero kolo 90ml sie na dluzej zatrzymało. 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi i rady!

Jeszcze temat leżenia maluszka. Pediatra powiedział że maluszek powinien leżeć w każdej pozycji tyle samo czasu aby prawidlowo stymulować napięcie mięśniowe.

Do spanka kładę na prawym, na lewym boczku najczęściej bo najbezpieczniej jakby mu się ulało.
    Na pleckach po odbiciu można zostawić do snu?
    A na brzuszku kiedy? Ja daje na brzuszek podczas toaletki ale to jest dosłownie kilka minutek.

Dajcie znać jak to u Was wygląda.

Polecajka odemnie to sowka smiki że smyka, słuchamy jej wszyscy ☺️
    U nas spanie na bokach ale glownie na plecach, staram sie jedna drzemkę w ciągu dnia na brzuchu ale w takim momencie gdy mogę ją kontrolować.

• Kramar Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami_35 wrote:
    @Kramar, zaglądasz do nas? Ty chyba też już po ptp?

Tak tak jestem na bieżąco :) co mam innego do roboty czekając na poród 😄
    W poniedziałek miałam kontrolę w szpitalu w których chce rodzić i wstępny plan jest taki, że jak się nic nie wydarzy to na kolejnej kontroli widzimy się w piątek, a już ostatecznie przyjmą mnie do szpitala na indukcję tydzień po PTP czyli w sylwestra 😄
    Ale byłam mocno zaskoczona bo moja prowadząca całą ciążę mierzyła mojego synka tak na 30 centyl i w piątek na ostatniej wizycie wychodziło jej jakies 3250g a w poniedziałek w szpitalu wyszło im 3700. Więc faktycznie nie ma się chyba co przywiązywać do tych wartości 😄

Mami_35 lubi tę wiadomość

👩 34 w teorii wszystko ok
    🧑🏻‍🦱36 Oligoasthenoteratozoospermia

Starania od 2021
    10.10.2021 Usunięcie polipa
    12.2023 start IVF
    16.12.2023 Punkcja
    Pobrano 21 komórek ->16 dojrzałych-> 12 zapłodniono-> 10❄️
    Ryzyko hiperstymulacji-> brak świeżego transferu
    FET 1: 08.01.2024 ❌
    Beta 9dpt 2,49
    Biopsja CD56, CD138✅️
    FET 2: 08.04.2024
    6 dpt ⏸️
    7 dpt beta 49,4; prog 22
    9 dpt beta 167
    11 dpt beta 420 ❤️
    13.06.24 I prenatalne: niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    30.07.2024 II prenatalne: zdrowy maluszek
    14.10.2024 III prenatalne: 1440g pięknego chłopca 🩵
    PTP: 24.12.2024
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduje sie.wciaz nie rozpakowana a termin miałam na 22grudnia ale mam ustalone z polozna że czekamy do dwóch tygodni po terminie a potem mam podjąć decyzję co do indukcji także narazie nie skupiam się na tym bo wciąż mam nadzieję że pójdzie w każdej chwili a od wczoraj dość często mam skurcze przepowiadajace także jestem dobrej myśli 🤗

Holibka, Mami_35, villemo_gbm, MummyYummy, Nina_02, Mag_len, Megipta, Dariaa29 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoria,Kramar może Wasze dzieci czekają na nowy rok?😃

‹‹ 527 528 529 530 531
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ