X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta, gratulacje! 😍

Ambrozja, mąż przygotował Ci piękną niespodziankę 🥰

Nina, mnie też dopadł zastój kilka dni temu, robiłam ciepłe okłady przed karmieniem i brałam suplement milanella complex, polecam, bo po 1,5 dnia nie miałam już nawet bolesności tej piersi :)

Megipta, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozpakowane potrzebna mi porada piekuszkiwa bo zgłupieję 🥲 Tymek ma tydzień. Waga ok. 3600-3800 na ten moment (położna z wagą będzie w pon). Jest raczej drobny.
    Chodzi o to, że prawie każda pielucha przecieka. Niezależnie czy to pielucha w rozmiarze 1 (2-5 kg) czy 2 (3-6). I dotyczy to i pieluch dada i pampers. Kładę małego na boczku i wtedy najbardziej „idzie bokiem”, ale dziś i przy spaniu na plecach przeciekło. Czuję się jak jakaś idiotka. Nie wiem co robię nie tak. Wszystkie falbanki i gumki pieluch wyłożone, Pielucha zaciągnięta wysoko, zapięta w pasie dość mocno.
    Myślałam, że to kwestia zbyt małych pieluch 1, ale z 2 widzę że jest to samo 🥲
    Any ideas?

age.png

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Dziewczyny rozpakowane potrzebna mi porada piekuszkiwa bo zgłupieję 🥲 Tymek ma tydzień. Waga ok. 3600-3800 na ten moment (położna z wagą będzie w pon). Jest raczej drobny.
    Chodzi o to, że prawie każda pielucha przecieka. Niezależnie czy to pielucha w rozmiarze 1 (2-5 kg) czy 2 (3-6). I dotyczy to i pieluch dada i pampers. Kładę małego na boczku i wtedy najbardziej „idzie bokiem”, ale dziś i przy spaniu na plecach przeciekło. Czuję się jak jakaś idiotka. Nie wiem co robię nie tak. Wszystkie falbanki i gumki pieluch wyłożone, Pielucha zaciągnięta wysoko, zapięta w pasie dość mocno.
    Any ideas?

Moze kwestia ułożenia narzadow?

Holibka lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ksiegowa to może być jakiś trop, ale tej małej trąbki i tak nie da się utrzymać w ryzach, lata gdzie chce 😌

age.png

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Any ideas?
    Też mielismy ten problem przy synku, chyba trzeba było siusiaka w dół układać 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia, 21:10

• Mandoriana Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    @Ksiegowa to może być jakiś trop, ale tej małej trąbki i tak nie da się utrzymać w ryzach, lata gdzie chce 😌
    Ja starałam się synkowi układać ptaszka w dół i wtedy nic się nie działo takiego 😊

preg.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, spróbuję bardziej tego pilnować. Zapomniałam już jak to jest - starszak 7 lat 🥲
    Dzięki dziewczyny

age.png

age.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

Holibka u nas podobnie z trąbką, ulany po pachy czasami 😬

preg.png[/url]
  • Holibka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @spineczka pilnowałam od popołudnia i przez noc tego układania siusiaka i przetrwaliśmy do rana bez zmiany ciuszków i pościeli! Także to chyba to :)

age.png

age.png
‹‹ 528 529 530 531 532
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ