X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leci 7 tydzień od CC - nadal plamię 🙄 Jutro mam wizytę u gin, więc zobaczymy, jak to wygląda od środka.

Jakiś w drugim tygodniu w ogóle zatrzymało mi się krwawienie na kilka dni - byłam w kontakcie z ginem i położną, a jeśli tylko pojawiłby się ból brzucha czy gorączka, to migusiem na IP. Krwawienie później wróciło i z przerwami (pół dnia nic) jest do teraz, ale poprzednio utrzymywało mi się do 8 tygodnia, więc chyba po prostu tak mam.

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrozja u nas dzisiaj 4980g a urodzeniowa była 3600g.

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

• Rudylisek Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂
    Od bardzo dawna się nie odzywałam, ale podczytywałam Was i za wszystkie trzymałam kciuki 🙂
    @Mandoriana, czekam jak na szpilkach 😉
    A u mnie 3.12 przyszedł na świat synuś, 40+5, 3290g.
    Po problemach z zainicjowaniem laktacji obecnie jest całkiem nieźle, synuś jest karmiony piersią. Niestety nie udaje mi się robić zapasów, stąd moje wychodne są bardzo rzadkie. Stosowałam Femlaktiker, ale chyba na niewiele się to zdało. Widzę, że zamawiacie słód jęczmienny, a czy któraś z Was stosowała czysty beta-glukan w kapsułkach?

Mami_35, Aune, Dariaa29, businesscare, Wanda_89, aambrozjaa93, Megipta lubią tę wiadomość

Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔

30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
    02.04 beta 3504, prog 35,5
    04.04 beta 6922, prog 34,3
    08.04 beta 22092
    09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
    23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
    07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
    17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
    20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
    21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼

💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane

Rośnij kruszynko 🍀

preg.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:
    No patrz, myślę podobnie jak Ty, że nie da się przekarmić dziecka piersią. Przecież mleko mamy jest lekkostrawne. A jak niby rzadziej karmić, skoro się domaga? Mój maluch też non stop się domaga wiec nie wyobrażam sobie takiej zmiany. A to źle że tak przybiera? Gazy mogą wynikac z niedojrzałości układu trawiennego Przecież.

Pediatra-neonatolog stwierdziła, że za dużo przybrał😕 ale właśnie nie wiem jak rzadziej karmić skoro dziecko się domaga. Rozumiem jeszcze jak rzeczywiście dziecko ma długą drzemkę i to naturalnie wychodzi a tak niby mamy próbować go przeciągać chociaż 10min i tak stopniowo zwiększać ile się uda, ale ja nie widzę tego w ogóle. Mój starszy syn cały czas potrafił wisieć na cycu i też dużo przybierał i nawet się nie dało inaczej go karmić, bo bardzo mało spał i w sumie dopiero około 3 miesiąca mu się unormowało jedzenie tak co 2-3h, a Henio i tak od urodzenia większość czasu tak je i czasem też tylko z jednej piersi a starszak zawsze musiał jeść z dwóch, więc nie wiem co to za wymysł jest🫣
    Jedynie starszy synek nie miał żadnych problemów brzuszkowych i dlatego przez chwilę zaczęłam myśleć, że może faktycznie coś źle robię tym razem😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 18:59

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny przepraszam że tak długo trwało zanim się odezwałam ale poród się okazał nieco dłuższy niż się spodziewałam i trochę mnie to wykończyło ale jesteśmy już razem i jest pięknie!!
    5 stycznia o 14:16 przyszedł na świat nasz Nataniel ❤️
    Ważył 3450g
    49cm dla
    Główka 36cm
    Urodzony w 42+0

Ale opowiem co i jak za kilka dni jak się ogarniemy że wszystkim 🙈😀

Mag_len, Rudylisek, Kramar, Aniela855888, Mami_35, Amra, Wanda_89, Aune, Rita 💋, MummyYummy, Fania017, spineczka, Nina_02, aambrozjaa93, villemo_gbm, Dariaa29, TęczowaJa, Księgowa, Megipta, Zagadka919, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Witajcie dziewczyny przepraszam że tak długo trwało zanim się odezwałam ale poród się okazał nieco dłuższy niż się spodziewałam i trochę mnie to wykończyło ale jesteśmy już razem i jest pięknie!!
    Ważył 3450g
    49cm dla
    Główka 36cm
    Urodzony w 42+0

Ogromne gratulacje!!! 🥰 i czekamy na więcej wieści 🙂

• Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Ważył 3450g
    49cm dla
    Główka 36cm
    Urodzony w 42+0

Gratulacje! Najbardziej wyczekane dziecko na forum :D czekamy na wieści

• Amra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Ważył 3450g
    49cm dla
    Główka 36cm
    Urodzony w 42+0

Gratulacje!!! ❤️

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana, wielkie, wielkie gratulacje ♥️♥️♥️

preg.png
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do plamienia - ja jestem ponad 5 tygodni po porodzie sn, zostało lekkie żółtawe plamienie, wystarcza wkładka

• aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Ważył 3450g
    49cm dla
    Główka 36cm
    Urodzony w 42+0

Super i wielkie gratulacje dzielna mamo🥳❤️ i witamy naszego styczniowego Nataniela👶🏼🩵 dużo zdrówka dla Was i oczywiście niecierpliwie czekamy na wieści🍀🤩

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Ważył 3450g
    49cm dla
    Główka 36cm
    Urodzony w 42+0

Dużo zdrówka dla Was! 🥰
    Czekamy na opowieść z porodu, czy wszystko poszło tak jak sobie wymarzyłaś? 💕

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana, gratulacje! Witamy Nataniela ❤️

age.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Ważył 3450g
    49cm dla
    Główka 36cm
    Urodzony w 42+0

Gratulacje ♥️

event.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana gratulacje! 🩵

preg.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Ważył 3450g
    49cm dla
    Główka 36cm
    Urodzony w 42+0

Nareszcie!!! Gratulacje i witamy najmłodszego Forumowicza.❤️🥳❤️
    Ja mam najstarszego...🩵

Tym sposobem nasz wątek grudniowy objął październik, listopad grudzień i styczeń 😅

Mami_35, MummyYummy, Nina_02, spineczka, KarolinaAnastazja, Kramar lubią tę wiadomość

• Megipta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Mandoriana gratulacje i czekamy na wieści czy porod przebiegł tak jak sobie wymarzyłaś 😊

💐Rudylisek również gratulacje, jak synek ma na imię? ☺️ Mi felmatiker pomogl tylko z początku, slod jeczmienny zaczęłam od dzisiaj i faktycznie coś się zaczyna rozchulać z mleczkiem 🙃

💐Kramar wbić Cię na pierwszą stronę bo chyba Cię pominęłam 🙀 Jeśli tak po podaj imię bobaska, wiek ciąży z dnia porodu i datę 😄

Czy kogoś jeszcze pominęłam? 😋

Druga sprawa jeśli jesteśmy już w komplecie ponawiam przejście jak proponowałam kilka miesięcy temu na prywatkę do fejsa 😜 któraś mama zdeklarowała się, że może pomóc utworzyć grupę ale nie pamiętam która 🫣

Kolejna rzecz czy któraś ma podgrzewacz do butelek z lionelo? Ten pojedynczy? Za cholere nie umiem go obsługiwać, w internecie i instrukcji mało konkretów a ja mam z nim problem żeby cokolwiek podgrzał 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 23:24

Mami_35, spineczka lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 34l. 🧔‍♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
    🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
    🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
    🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
    🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
    🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
    🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
    🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
    🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
    🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
    🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻

Wysłany: Dzisiaj, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana gratulacje ♥️

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta, ja nie mam, ale może znajdziesz instrukcję izueanka w formie filmiku na YT? 🤔

preg.png
  • Malinowa _Mamba Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    💐 Mandoriana gratulacje i czekamy na wieści czy porod przebiegł tak jak sobie wymarzyłaś 😊

💐Rudylisek również gratulacje, jak synek ma na imię? ☺️ Mi felmatiker pomogl tylko z początku, slod jeczmienny zaczęłam od dzisiaj i faktycznie coś się zaczyna rozchulać z mleczkiem 🙃

💐Kramar wbić Cię na pierwszą stronę bo chyba Cię pominęłam 🙀 Jeśli tak po podaj imię bobaska, wiek ciąży z dnia porodu i datę 😄

Czy kogoś jeszcze pominęłam? 😋

Druga sprawa jeśli jesteśmy już w komplecie ponawiam przejście jak proponowałam kilka miesięcy temu na prywatkę do fejsa 😜 któraś mama zdeklarowała się, że może pomóc utworzyć grupę ale nie pamiętam która 🫣

Kolejna rzecz czy któraś ma podgrzewacz do butelek z lionelo? Ten pojedynczy? Za cholere nie umiem go obsługiwać, w internecie i instrukcji mało konkretów a ja mam z nim problem żeby cokolwiek podgrzał 🙏

Podczytuje Was z doskoku, Olek jest bardziej wymagającym dzieckiem niż się tego spodziewaliśmy. Jak tylko się obudzi to robi awanturę, że jest głodny i nie ma jedzonka. A z laktacją u mnie na bakier. Wczoraj przyszedł mi słód jęczmienny i dziś będę go testować. W sumie to dla mnie ostatnia szansa z laktacją.

Z tego co wiem to mamy dwie opcje:
    1. Utworzyć grupę na FB i wtedy podać tu link i każda sama dołączy.
    Menu (to kółeczko z naszym zdjęciem profilowym) ➡️ utwórz grupę. W prywatności ustawić, że to grupa prywatna to tylko my będziemy widziały o czym piszemy. Minus tego rozwiązania: jest to zwykła grupa na FB, gdzie można tworzyć oddzielne posty i nie będzie kontynuacji rozmowy jak na forum. Z drugiej strony jest to też plus, że będzie można sobie wyszukać interesujący nas temat np. po hasztagu

2. Czat w Messengerze ➡️ w górnym rogu klikamy ten ołówek i tworzymy czat grupowy. Tylko chyba wtedy każda z nas musi zostać zaproszena przez administratora.

Jak będziesz miała jakieś pytania to odezwij się do mnie na priv coś wymyślimy.

👨‍👩‍👦
    🩵👶 Aleksander 03.12.2024

age.png
‹‹ 540 541 542 543 544
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ