Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaXXX wrote:U mnie zaczęły się nudności jak długo czegoś nie jem. Od 3 dni tak czasem mnie łapie, ale wczoraj to już był armagedon 😅 Siedziałam na podłodze przy toalecie 15 minut i tylko plułam i krzyczałam, tak jak typowy tata przed pracą (mój tak robi zawsze o 6 rano, cały dom go słyszał jak jeszcze z nim mieszkałam 😅)
No i… wczoraj powiedzieliśmy już wszystkim. Siostra wie od 6 tygodnia, rodzice od tamtej soboty, czekaliśmy, żeby powiedzieć Teściowej (Teściu zmarł 15 lat temu), biedna tak płakała i się cieszyła!!!! 🥹 No i po tym jak powiedzieliśmy jej, to powiedzieliśmy już wszystkim innym najbliższym znajomym (trochę ich było, taka nasza stała grupka 🥰). Każdy się bardzo cieszył, wzruszali się. Piękne uczucie 🥹
Który już tc jestes? 😀👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt beta 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179 Panorama zdrowy 🩵
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
13+3 tc crl 7, 29 cm ❤️166
18+3 tc 322g 🩵
-
A czy któraś z was w 11 tc miała usg brzuszne i było coś widać? Mi wczoraj ginekolog z entuzjazmem zaczęła robić, ale nic nie było widac 😆😆😆
Wisienka95 lubi tę wiadomość
👸🏻97🤴🏻89
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt beta 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179 Panorama zdrowy 🩵
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
13+3 tc crl 7, 29 cm ❤️166
18+3 tc 322g 🩵
-
Mini94 wrote:Hdfs - sutki po jakimś czasie powinny Ci przejść. Też przez to przechodziłam. U mnie ciąża 2 dni starsza niż na pasku na dole, ale czekam na prenatalne by to zmienić. Od tygodnia sutki nadal pieką, nadal bolą przy dotyku ale ból zmniejszył się o połowę. Jest teraz znośnie 😀
I senność tak samo troszkę się zmniejszyła, ale wracam do żywych. Nie jestem już taka dezorientowana. Odmóżdżenie przeszło.
Czy któraś z Was w 2 trymestrze planuje wakacje, jeżeli tak to w Polsce czy za granicą?
A jak u was z rozmiarem piersi zmienił się?
U mnie zmiana o 2 rozmiary i jestem zła 😡Belma lubi tę wiadomość
-
Hdfs wrote:A czy któraś z was w 11 tc miała usg brzuszne i było coś widać? Mi wczoraj ginekolog z entuzjazmem zaczęła robić, ale nic nie było widac 😆😆😆
U mnie w 9 już było widać ale bardzo słabo.
Oddałam krew na panoramę. Pani powiedziała ze najlepiej robić później ale mimo to pobrane oddane 💪🏻Gilgotek, Umka lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Hdfs wrote:A czy któraś z was w 11 tc miała usg brzuszne i było coś widać? Mi wczoraj ginekolog z entuzjazmem zaczęła robić, ale nic nie było widac 😆😆😆
Ja miałam ostatnie - 10+4 bodajże i było widać jednego dzieciaczka lepiej niż dopochwowo.
Cycki to mam wrażenie, że w ogóle się nie powiększyły, stanik normalnie pasuje. Kiedyś już analizowałam z przyjaciółkami te nasze biusty i ja mam budowę typowo tłuszczową (ma to swoje plusy, np nigdy mnie przed okresem nie bolały), mam nadzieję, że chociaż trochę mleka się znajdzie 🫣
My zwykle jeździmy na wakacje listopad -grudzien ze względu na pracę męża. Teraz wiadomo, ten termin odpada. Raczej stawiam na pojedyncze krótkie wyjazdy, ale wszystko w kraju - mam kilka zaproszeń już (pewne plusy znajomych rozsianych po Polsce), także w planie jest parę miast do odwiedzenia.👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe
-
Miałam 11+1 i przez brzuch było lepiej widać niż dołem ku zaskoczeniu pani gin 😉 -
Frelcia_na_chwilę wrote:U mnie w 9 już było widać ale bardzo słabo.
Oddałam krew na panoramę. Pani powiedziała ze najlepiej robić później ale mimo to pobrane oddane 💪🏻
Mam pytanie czy któraś z was ma albo miala kolczyka w pępku w poprzednich ciążach jak to u was wyglądało czy zdejmowalyscie a może kupowałyście biżuterię przeznaczona dla kobiet w ciąży żeby nie tracić przekłucia? -
Ja miałam w 9+6 już całkowicie przez brzuch, wszystko lekarz widział
Co do wakacji, mamy zaplanowany wypad nad polskie morze ale w sumie planowaliśmy go jeszcze zanim wiedzieliśmy o ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 11:16
-
Co do wakacji to my planujemy za granicą ale jeszcze nie zdecydowaliśmy gdzie.
A co do cycków to moje zrobiły się większe ciężko mi znaleźć stanik który je utrzyma, jednocześnie żeby ich nie zgniatał… teraz bolą trochę mniej już ale nadal bolą… najgorzej sutki i są takie jakby suche (coś się z nich odkrusza) 😵💫 -
Hdfs wrote:Czekam na to, ale mam wrażenie, że w tym momencie jest najgorzej
oby już gorzej nie było.
Co do wakacji to odpuszczamy za granicą szkoda mi pieniążków ze względu, że ciężko będzie w upały się poruszać ją przechodzę ciaze zle i jak sobie pomyślę, że mam siedzieć w upale 30 stopni to mi słabo 😆
Jedziemy w lipcu nad jezioro na tydzień i jakieś weekendowy wyjazdy, namiot. Tyle mam w planach 🙂
Myśleliśmy nad mazurami, ale 5h samej jazdy.
Yuna** wrote:My planujemy:-) co roku jeździmy w góry kocham Tatry.W tym roku wiem że nie pochodze także wyższe partie zostawię na inny czas,w tym roku postawimy na coś bezpieczniejszego
Piersi troszkę minimalnie są większe, w stanikach się mieszczę. -
Hdfs wrote:Który już tc jestes? 😀
10+2
Jeszcze co do tych bóli/skrętu jelit - ja tak miałam odkąd się dowiedzieliśmy do 6 tygodnia. Tragedia. Oblana potem leżałam na podłodze zapłakana, ból podbrzusza, lędźwi z promieniowaniem na uda. Nie mogłam chodzić. Prawdopodobnie u mnie było to spowodowane malutkimi zrostami po laparoskopii wyrostka sprzed 15 lat. Minęło jak zaczęłam brać magnez + luteinę, ale głównie ten magnez uratował sytuację 🙌
Co do wakacji - my w tym roku odpuszczamy za granicą wakacje 1 raz, bo po pierwsze: ciąża, nie wsiadłabym chyba ze stresu do samolotu, a autem nie lubimy się tłuc, po drugie: rok temu kupiliśmy domek, wnętrze trzeba wykończyć, zostało nam bardzo mało, no ale całe podwórko jeszcze czeka, bo to stan deweloperski był, więc mamy tylko góry i doliny 😅 Także wakacje spędzimy na podwórku 😅 -
Ja dzisiaj rano patrzę, że mam nieodebrany telefon od ginekologa. Już się wystraszyłam,że odwołają wizytę, a ja odliczam każdą sekundę. Tym bardziej, że oni tutaj (w Niemczech) w soboty nie pracują.
Na szczęście okazało się,że jakiś błąd w aplikacji z wizytami pokazuje,że wizyta odwołana i lekarka dzwoniła do wszystkich z informacją, że to tylko błąd aplikacji. Trochę mi ulżyło bo już się nie mogę doczekać. Tak się boję o tego Kropeczka. Brzuch mnie czasem pobolewa, czasem mam mdłości jakby choroba lokomocyjna, no i tak jak piszecie: cycki mnie bolą, plus już rozmiar większe.
My mamy za miesiąc urlop na Kecie. Myślę,że na początku drugiego trymestru nie powinno być przeciwskazań.
-
Rudka wrote:Bardzo mi przykro 🫂 ściskam trzymaj się
Ja kupuje w lidlu czy biedrze tylko te z wolnego wybiegu, biesiadne itp bez antybiotyków. Mniej wody też z nich wycieka.
Znaczy się maz je, bo Mi od początku ciazy kurczak nie wchodzi totalnie 😬👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
30 07 -> wizyta
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan
-
Współczuję Wam bólu piersi. Ja dalej karmię piersią mam szczęście że mnie to nie dopadło 😀
-
Yuna** wrote:My planujemy:-) co roku jeździmy w góry kocham Tatry.W tym roku wiem że nie pochodze także wyższe partie zostawię na inny czas,w tym roku postawimy na coś bezpieczniejszego
A jak u was z rozmiarem piersi zmienił się?
U mnie zmiana o 2 rozmiary i jestem zła 😡
Jakie plany macie na góry? My z mężem też jedziemy i zastanawiam się czy dojdę na Halę Gąsienicową.. to jednak trochę strome podejścia, ale nie chciałabym chodzić tylko po płaskim 😬
U mnie piersi na początku się powiększyły, jakoś o jeden rozmiar ale teraz jakby były mniejsze, nie wiem na ile to jest normalne.. chociaż dalej są pełniejsze i bardziej tkliwe, mam nadzieję że już się nie powiększą bo będzie źle 😂 -
Gilgotek wrote:Współczuję Wam bólu piersi. Ja dalej karmię piersią mam szczęście że mnie to nie dopadło 😀
Szczęściara, ja też karmię i tak mnie sutki bolą, że tylko odliczam, jak synek będzie gotowy na odstawienie 🙈 -
Babsi obserwuj sytuacje na Krecie, bo tak teraz są trzęsienia ziemi.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Smażone krewetki można w ciąży prawda ?
Hdfs lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Smażone krewetki można w ciąży prawda ?
Ja jem !! 😁 można:)👸🏻97🤴🏻89
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,