Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kłapciuch wspaniałe informacje, niech dalej pięknie rośnie! 😊udanego wypoczynku bez żadnych dolegliwości 🥰
Kłapciuch, malinka201666 lubią tę wiadomość
-
Ale ze mnie ameba… te leki można rozpuszczać w wodzie 😂
MadCat lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Ale ze mnie ameba… te leki można rozpuszczać w wodzie 😂
-
Hej!
Prenatalne mam 04.06, w tym tygodniu robię papp-a i wolne beta hcg.
Wiemy już, że będzie dziewczynka - robiliśmy badania genetyczne zarodka, jeszcze tylko potwierdzić, że zdrowo rośnie i odetchnęKasiaXXX, Książkara_w_ciąży, Szu_szu, Le, Wilga27, Hdfs, Yuna**, Megipta, Daniela77, KASIEEK, taterniczka, Umka lubią tę wiadomość
-
Klapciuch, gratulacje
Nie wiedziałam, że na prenatalnych się podaje wagę!
Rozumiem wszystkie dziewczyny co się boją nadal o swojego Kropka jak i te, które cieszą się z każdego dnia i już wszyscy wiedzą 😊 Miałam ten niefart, że u nas wszyscy w rodzinie wiedzieli dosłownie tydzień po nas, z uwagi na to, że byłam uziemiona przez plamienia, a jednocześnie i tak przez długi czas bardzo się bałam. Jak z kims rozmawiałam o ciąży to padało z mojej strony - taki i taki tydzień, ale wiesz, to nadal wczesna ciąża, różnie może być. Bez tego dodatku zaczęłam chyba odpowiadać po wizycie w skończonym 11 tyg więc raptem od tygodnia 😅 Mówię teraz - już 11sty (obecnie 12ty tydzień) skończony to chyba już będzie dobrze 😁Kłapciuch lubi tę wiadomość
01.03 - OM
04.04 - II 😊, bHCG - 2765
07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
Kolejne USG: 14.05 NFZ, 21.05 prywatnie
Prenatalne: 28.05
Termin porodu z OM: 06.12
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C. -
Hej
Jeden dzień mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia 😀
Malinka ale niespodzianka z tym drugim serduszkiem ♥️♥️
Wiam nowa mamę i miłośniczkę Tatr🙂
Z imionami u nas będzie ciężko na tą chwilę podoba nam się Amelia,Alicja,Blanka a dla chłopca Artem,Mateusz
Dziś byłam na wizycie i na tą chwilę jest wszystko ok nasz maluch ma 28.1 Badania krwi są już lepsze ale jeszcze walczymy z anemią.Badanie prenatalne mamy 10.06 a kolejną wizytę 24.06 poproszę o wpisanie
Jeśli chodzi o brzuch to też już zaczyna coś widać yzn ja to widzę że od dołu coś już się pojawia
A tu zdjęcie malucha
https://zapodaj.net/plik-puqB5yanSd,♥️♥️♥️😍😍😍🤩
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 16:59
Wilga27, KasiaXXX, Książkara_w_ciąży, Peruna, Delfi, Rudka, Belma, Daniela77, Szu_szu, Maura, Clausix, Le, Umka, Izuś84 lubią tę wiadomość
-
Le wrote:Klapciuch, gratulacje
Nie wiedziałam, że na prenatalnych się podaje wagę!
Rozumiem wszystkie dziewczyny co się boją nadal o swojego Kropka jak i te, które cieszą się z każdego dnia i już wszyscy wiedzą 😊 Miałam ten niefart, że u nas wszyscy w rodzinie wiedzieli dosłownie tydzień po nas, z uwagi na to, że byłam uziemiona przez plamienia, a jednocześnie i tak przez długi czas bardzo się bałam. Jak z kims rozmawiałam o ciąży to padało z mojej strony - taki i taki tydzień, ale wiesz, to nadal wczesna ciąża, różnie może być. Bez tego dodatku zaczęłam chyba odpowiadać po wizycie w skończonym 11 tyg więc raptem od tygodnia 😅 Mówię teraz - już 11sty (obecnie 12ty tydzień) skończony to chyba już będzie dobrze 😁
Dzisiaj była normalna wizyta, prenatalne były tydzień temu 😄🙋♀️29
🙋🏽♂️37
PCOS- podwyższone androgeny
Starania od 12.2021
Sierpień 22 -⏸️😍
Wrzesień 22- 💔7+5 😭
Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
24.03- beta 117
26.03- beta 217 prog 35 😍
1.04- beta 1642 🙏
8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
22.04-1,63cm 8+0 🙏
rośnij ziarenku 🥜 🥹
21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
-
Yuna super, że wszystko ładnie idzie ❤️
Ja po prenatalnych uff. 50 minut walczył żeby wszystkie je pomierzyć i nie zgubić się w gąszczu kończyn.
Ale wszystkie parametry ok, także muszę wierzyć, że wszystko dalej też będzie ok!
Rzucił już płcią w ogóle. Przy 1 był pewien, przy 2 powiedział "prawdopodobnie". Więc mamy 2:1 dla dziewczynek 🩷🩷🩵 ale zobaczymy co z tego wyjdzie, bo wszystko możliwe, wiadomo 😂 ja ponoć też długo byłam chłopcem.Wilga27, Nefretam, Delfi, KasiaXXX, Maggie1989, Rudka, Belma, Peruna, Clausix, Le, Książkara_w_ciąży, Mini94, Nayeli, MadCat, taterniczka, Megipta, Dorkosia, Maura, Umka, Babsi, Daniela77, Yuna**, Izuś84 lubią tę wiadomość
-
SzuSzu - ale ekstra 🥰 Jeny, ja sobie nie wyobrażam jak wyglada w ogóle USG z trojaczkami 😅 Na pewno ciężko wszystko wyłapać!
Mojego męża kuzyn miał dwulatkę i urodziły im się trzy dziewczynki. Byliśmy u nich raz w odwiedzinach, bo to taki słaby kontakt. No, powiem, że szał był 😅 Najlepsze, jak rodzice sami imiona córek ciągle mylili hahahah. Później dziewczynki dorosły i zaczęły zwracać uwagę, że nie mają tak na imię. Albo jak coś zbroiły, to się przedstawiały imieniem siostry 😅
Zazdroszczę tych córeczek!!!! U nas każdy przepowiada nam chłopca, a my taaaak byśmy chcieli córkę 🥹 Wiadomo, że synka będę kochała nad życie również! Ale ja zawsze widziałam siebie w roli mamy córeczki. To byłoby spełnienie marzeń 🥹
Piękne na swój sposób jest to, że płci nie da się wybrać, można mieć jakieś oczekiwania, ale jak się dowiaduje i tak kto mieszka w brzuchu, to tak czy siak kocha się te dzidzię nad życie, nawet jeśli nie jest to płeć, którą się chciało 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 19:59
Umka, Babsi lubią tę wiadomość
-
KasiaXXX wrote:Piękne na swój sposób jest to, że płci nie da się wybrać, można mieć jakieś oczekiwania, ale jak się dowiaduje i tak kto mieszka w brzuchu, to tak czy siak kocha się te dzidzię nad życie, nawet jeśli nie jest to płeć, którą się chciało 🥹
To prawda, my z mężem w przeszłości mówiąc o dziecku, zawsze marzyliśmy o córeczce. Przy pierwszej ciąży miałam mocne przeczucie, że będzie chłopiec, co się szybko potwierdziło. Potem idąc ulicą i widząc małego chłopca w wózku wyobraziłam sobie, że za jakiś czas ja będę prowadzić wózek z takim chłopcem i ta myśl była dla mnie taka miła. Potem nie wyobrażałam sobie, żeby jakaś dziewczynka zastąpiła mi mojego synka. Dalej mamy marzenie o córeczce, może tym razem tak będzie, a jak nie? Też będziemy szczęśliwi z drugiego synkaKasiaXXX, Umka lubią tę wiadomość
-
Delfi wrote:To prawda, my z mężem w przeszłości mówiąc o dziecku, zawsze marzyliśmy o córeczce. Przy pierwszej ciąży miałam mocne przeczucie, że będzie chłopiec, co się szybko potwierdziło. Potem idąc ulicą i widząc małego chłopca w wózku wyobraziłam sobie, że za jakiś czas ja będę prowadzić wózek z takim chłopcem i ta myśl była dla mnie taka miła. Potem nie wyobrażałam sobie, żeby jakaś dziewczynka zastąpiła mi mojego synka. Dalej mamy marzenie o córeczce, może tym razem tak będzie, a jak nie? Też będziemy szczęśliwi z drugiego synka
Cudne to jest! 🥹
Moja siostra też bardzo chciała córeczkę i jak się dowiedziała, że ma chłopca, to jeden dzień płakała. A na drugi zamawiała ciuszki i przepraszała dzidziusia na głos do brzuszka, że w niego zwątpiła i, że ona go chce najbardziej na świecie 🙈 Teraz ten szogun mały ma 4,5 roczku i nie wyobrażam sobie, żeby go nie było w naszej rodzinie 🥰Delfi, Umka lubią tę wiadomość
-
KasiaXXX wrote:U nas też na wizycie w 9+3 ginekolog jak mnie badała to mówiła, że zazwyczaj tętno jest od 170-180, po sekundzie zbadała naszego dzidziusia i było książkowo 180. Nie wiem czemu Twój lekarz powiedział, że 177 to trochę za dużo. Też mi się wydaje, że to idealne tętno.
Dlatego, że w 9 tygodniu to norma, ale w 12 już trochę zwalnia i się stabilizuje. Chyba jest norma do 160, ale głowy nie dam.33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
7dpt beta 53,5 prog 11,15
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
30.04 23dpt CRL 3,9mm ❤️162ud/min
13.05 CRL 14mm ❤️ 158 ud/min
21.05 CRL 21,4 mm ❤️ 166 ud/min
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
-
Kłapciuch wrote:Dzisiaj była normalna wizyta, prenatalne były tydzień temu 😄
Tak szybko czytałam, że nie ogarnęłam, przepraszam 😊
Najważniejsze, że wszystko dobrze!
Mi też się marzy bardziej dziewczynka, ale tak naprawdę jak już będę wiedziała co mamy za płeć to i z chłopca się pewnie bardzo ucieszę 😊 Póki można marzyć to też mam większe pragnienie na córcię. Mąż też tak obstawia, przyjaciółka też. Ale wiadomo, to nadal 50% szans, że mają rację 😅
Szu Szu, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze 😊 2 do 1 na korzyść dziewczynek to byłby mój ulubiony 'zestaw' płci 😁01.03 - OM
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C. -
Ja bym chciała dziewczynke ale jak bd chłopak to przynajmnien te miliony autek co nakupiliśmy dla starszaka dłużej posłużą 😆
Cycki mi urosły 🙈 pora zmienić staniki 😂 wyjęłam stare z ciąży i karmienia i cześć już pasuje. Tak od połowy ciąży kupowałam już do karmienia bo a może się trafi. HM miał fajne. Niedługo też reszta ciuchów się przyda 😂 -
Gratuluję dziewczyny wizyt i cieszę się ze wszystkich dobrych wieści. 🥰
Mi cycki niby się powiększyły, są takie jakby pełniejsze, ale spokojnie mieszczą się w dotychczasowe staniki.
Gorzej, że mam wilczy apetyt, mogłabym cały dzień coś jeść. A do szczupłych nie należę, więc się boję, co to będzie... 🫣Zwłaszcza, że jak próbuję ograniczyć trochę posiłki, to mi się robi niedobrze z głodu w ciągu dnia. Zwariować idzie. 🤦♀️
Wizytę kontrolną mam w piątek, już nie mogę się doczekać. I bardzo bym chciała usłyszeć, że wszystko jest w porządku. A prenatalne umówione na 7.06., to będzie 12+1.
No i u mnie u ciąży wiedzą już chyba wszyscy... 🫣W pracy trudno było ukryć, bo długa historia ze szpitalami za mną, a do kliniki dojeżdżałam 300km, więc musiałam brać cały dzień wolny. Ale akurat mam kochany zespół i wszyscy mocno trzymają kciuki. Tak samo w rodzinie. Jak się już rozeszła wieść, to wyszłam z założenia, że im więcej pozytywnych wibracji, tym lepiej. 😃A co ma być to będzie, nie mamy na to wpływu. 🫣niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Jak ja bym chciała żeby mi cycki urosły, chociaż mam miseczkę DD 😂
Ktoś dzisiaj wizytuje?👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
U mnie o 9 prenatalne. Już mnie skrecac zaczęło trochę ze stresu 🙈
Trzymajcie proszę kciuki by było wszyskto dobrze 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 08:06
Nefretam, taterniczka, Rudka, Yuna**, Frelcia_na_chwilę, Nayeli, Delfi, Książkara_w_ciąży, Szu_szu, Wilga27, MadCat lubią tę wiadomość
01.03 - OM
Le trzymam kciuki za wizytę 🍀
Szu_szu super wieści!! Fajnie jakby się udało i dziewczynki i chłopca, dla urozmaicenia, ale wiadomo jak jest. Jak już się urodzą to , tak jak piszecie, człowiek nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej.
Ja już sama nie wiem czy chciałabym chłopca czy dziewczynkę. Taki banał, ale jestem na tym etapie, żeby było tylko zdrowe. Zawsze się z tego śmiałam, ale teraz rozumiem ile znaczenia jest w tym banalnym tekście.
Z tego co czytam na forum to chyba ostatnio rodzi się zdecydowanie więcej chłopców, ale pracuje w przedszkolu ze żłobkiem i w jednym żłobku sami chłopcy , a w drugim mamy prawie same dziewczyny. Natura lubi równowagę.Le, Fabregasowa lubią tę wiadomość