Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaXXX wrote:U mnie objawy się w sumie wyciszyły. Wczoraj bolały mnie tylko sutki, nawet brzuch na wieczór nie był tak większy, jak zazwyczaj. Pisałam tu sama innym dziewczynom po kilka razy, że objawy się wyciszają, a teraz sama panikuje 🙈 Chyba się nie da jednak inaczej i głowa podpowiada najgorsze scenariusze. Wizyta u ginekologa w DE 02.06, także już poczekam. Pozostaje mi ufać, że wszystko jest dobrze, po prostu ciąża „bezobjawowa” 😅 Moja siostra przez całe 9 miesięcy zapominała w ogóle, że jest w ciąży. Wyjątkiem był rosnący brzuch 😅 Nie miała kompletnie żadnych dolegliwości. Więc tym się pocieszam, że no może wszystko jest okej. Aaaale głowa płata swoje figle, trochę się też martwię.
Kasia ja pamiętam Twoje objawy z początku i byłam przerażona, że ludzie mogą tak cierpieć z powodu bólu brzucha, więc nie mów, że taka bezobjawowa 😂 swoje się nacierpiałaś, nie można sobie umniejszać!Le lubi tę wiadomość
-
Szu_szu wrote:Le trzymam kciuki, daj znać po 🤞
Mnie ważyli wczoraj i poszedł kolejny kilogram w dół 😂 ale jeansy już na dnie szafy. W domu jakieś dresy, a na miasto chodzę już raczej w sukienkach. A w robocie i tak jestem przebrana w uniform z gumką. W poniedziałek lało i musiałam założyć jakieś spodnie to matko jakie cierpienie.
Już odliczam. Jeszcze 14 razy będę musiała wyjść do pracy. 🫣[/QUOTE
Też odliczam chociaż u mnie ostatnie trzy dni pracy i wolność!! 😄Szu_szu, Le lubią tę wiadomość
🙋♀️29
🙋🏽♂️37
PCOS- podwyższone androgeny
Starania od 12.2021
Sierpień 22 -⏸️😍
Wrzesień 22- 💔7+5 😭
Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
24.03- beta 117
26.03- beta 217 prog 35 😍
1.04- beta 1642 🙏
8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
22.04-1,63cm 8+0 🙏
rośnij ziarenku 🥜 🥹
21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
-
Le wrote:Uff, jest idelanie 😊 Rany jaka jestem szczęśliwa 😊 Lekarz to dr hab. więc wiedziałam, że wiedzę ma, ale też jakie poczucie humoru, szok 😁 Cały czas się śmiałam, nigdy nie byłam na takiej wizycie w życiu. Nie dość, że wszystko mówił, co widać, co sprawdza, że jest dobrze, to leciały teksty - oo, widzi pani, tutaj to mózg, czyli to dziewczynka 😁
A że pierwszy raz wtedy wspomniał płeć to ja bez myślenia - tak? A on, no tak, a pani tak nie myśli? 😄 Mówię, że w sumie prawda 😂 On - widzi pan (do mojego męża), przynajmniej wiemy co o nas naprawdę myślą kobiety 😂 I tak cala wizyta na takim luzie i w żartach, na koncu mówi, że na 90% dziewczynka 🥹 Ale dopiero za tydzień - dwa pewnie pani doktor prowadząca potwierdzi będzie to pewne.
Naprawdę życzę Wam Dziewczyny z całego serca takich badań prentalnych jakie teraz miałam - w takiej atmosferze i z informacją, że naprawdę wszystko jest pięknie i dobrze ❤️
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😊
Taaak! Taka atmosfera na prenatalnych to złoto. U mnie było podobnie 😄 lekarz jak badał małą to cały czas mówił "wytrzymaj dzidziusiu, nie ruszaj się dzidziusiu, o jakim jestem grzecznym dzidziusiem" 🥹 no aż miło było tego posłuchaćLe lubi tę wiadomość
🙋♀️29
🙋🏽♂️37
PCOS- podwyższone androgeny
Starania od 12.2021
Sierpień 22 -⏸️😍
Wrzesień 22- 💔7+5 😭
Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
24.03- beta 117
26.03- beta 217 prog 35 😍
1.04- beta 1642 🙏
8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
22.04-1,63cm 8+0 🙏
rośnij ziarenku 🥜 🥹
21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
-
Szu_szu wrote:Kasia ja pamiętam Twoje objawy z początku i byłam przerażona, że ludzie mogą tak cierpieć z powodu bólu brzucha, więc nie mów, że taka bezobjawowa 😂 swoje się nacierpiałaś, nie można sobie umniejszać!
Może coś w tym jest 🙈 Oby tak było i dzidzia rosła zdrowo 🙌 Dostałam też potwierdzenie z Chorwacji, że zaczynają badania. O losie 🙈
Co do seksu, u nas dalej nic 😅 Z dwa razy doszło do jakichś pieszczot, bo chciałam mężowi wieczór umilić, a co do siebie to coraz częściej mam sny erotyczne 😅 Może po kolejnej wizycie i prenatalnych się jakoś uspokoimy, ale póki co w ogóle o tym nie myślę. Ja już się ruszam jak kobieta w +7 miesiącu ciąży, ciężko mi się obraca, wstaje. Taka niewysportowana kaleka ze mnie, więc czuję się jeszcze mniej atrakcyjna przez to 😅 -
Dzień dobry,
My już po wizycie! Jaki to mały człowiek już 🥹🥹 Dzidziuś wydaje się wszystko super, z łożyskiem nie za bardzo ale to do dokładnego sprawdzenia na badaniach prenatalnych 😬
https://zapodaj.net/plik-LX5RIcPNnY
KasiaXXX, Belma, Mini94, Fabregasowa, Peruna, Szu_szu, Karola1995, Le, Delfi, MadCat, Clausix, Daniela77, Wilga27, Książkara_w_ciąży, taterniczka, Yuna**, Rudka, Megipta, Izuś84, Umka lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - problem z łożyskiem, do dokładnego określenia na prenatalnych
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Ja mam w sumie bóle Ala miesiączkowe, tyci mdłości jak jestem głodna i bolące piersi. Generalnie coraz słabsze objawy. Na szczęście mam nadzieję !👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Belma wrote:Gratulacje! 😍W jakim mieście są tacy wspaniali lekarze? Ja mam prenatalne za równy tydzień i już się stresuję okropnie!
Peruna ja jeszcze kilka dni temu pisałam, że piersi jakby lepiej i mdłości przeszły i proszę bardzo znowu bolą, nie mieszczą się w staniku i mdłości znowu się pojawiają, rollercoaster jakich mało 😂
W Poznaniu 😊 Ale nie wiedziałam, że jest taki fajny też z charakteru - po prostu miał dobre opinie i ten tytuł dr hab. n. med. mnie przekonał, bo jednak wierzę, że za tymi tytułami są lata pracy i poświęcenia się jej. A tu jeszcze taka niespodzianka, że cała wizyta na zerowym stresie, bo tak to napięcie rozładował od początku, że nawet jak dalej sprawdzał i się zatrzymał trochę w miejscu (wlasnie nawet nie wiem czy faktycznie mu coś nie wychodziło z odczytu, bo dziecko uniemożliwiało przez ruch czy chciał się przekonac, że naprawdę jest dobrze i dokładniej posłuchać, żeby mieć te pewność) to się nie stresowałam ani trochę, bo on mówił - 'no co za uparcich z tego waszego dziecka, ale ze mną nie wygra. I tak Cię zbadam. Już nie takich tu miałem i dałem radę 😅'
Więc ani przez chwilę mi nie przyszło przez myśl, że może coś tam dokładniej sprawdza, ale teraz myślę, że może tak było. A może faktycznie dziecko się ruszało i nie chciało z nim współpracować, naprawdę ciężko stwierdzić w takiej atmosferze czy żartował czy jednak coś go akurat zaniepokoiło. Także w ogóle się tym nie przejęłam, że się męczy tylko rzuciłam, że jak tak naciska na niego to co się dziwi, że podskakuje 😅 To już rzetelnie mi powiedział, że jest w płynach, a ciecze są nieściśliwe, więc się zgodzilam i mówię, że prawda 😊 Krucze ta wizyta będzie chyba jedną z takich chwil, których się w życiu nie zapomina 😊Belma, KasiaXXX lubią tę wiadomość
01.03 - OM
04.04 - II 😊, bHCG - 2765
07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
Kolejne USG: 14.05 NFZ, 21.05 prywatnie
Prenatalne: 28.05
Termin porodu z OM: 06.12
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C. -
Le super że wszystko dobrze u Was po prenatalnych. Gratulacje dobrych wieści 🩷🩷
Le lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - problem z łożyskiem, do dokładnego określenia na prenatalnych
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Le pozytywnie zazdroszczę wizyty u takiego lekarza 😊 super, jak ktoś potrafi merytorycznie udzielić informacji i jeszcze przy tym rozładować napięcie. Takie powinny być wizyty, bezstresowe! Gratuluję udanego badania 😊
Co do objawów to u mnie nadal mdłości. Trochę mniejsze po tabletkach ale i tak męczą, do tego senność, brak energii i od czasu do czasu ból głowy. Wszystko do przeżycia ale nie funkcjonuję normalnie. Przed ciążą myślałam, że będę codziennie robić kilkukilometrowe spacerki, gotować i zdrowo się odżywiać a tu nici póki co. Nie mam apetytu i jednego dnia to co zjem, następnego już mnie odpycha.
Co do ❤️to przez te mdłości nie mam ochoty, za to mąż jak widzi powiększone piersi od razu chętny i trochę mi go szkoda. Oby to niedługo minęło i siły i chęci do wszystkiego wróciły 🥰Le lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne
-
Mnie głowa boli i spać nie mogę. Coś innego dla odmiany. Brzuch też swędzi tak jakby od środka, od samego początku tak mam.
Z dwojga złego wolałam spać i być zmęczona bo ten ból głowy jest nieznośny 😕 -
U mnie libido zerowe 🙃 jeszcze zmęczenie, starszak, mdłości i posucha
A zaczęłam się zastanawiać nad l4. Mamy w pracy projekt dofinansowany z ministerstwa. Nie prowadziłam tego nigdy, ale pisałam wniosek z pomocą innych. W moim dziale kierownika nie było w to on się zawsze tym zajmował. Dostaliśmy kasę i teraz realizacja. Kolega awansowal na kierownika ale krótko mówiąc jest debilem, co chwilę l4 albo co. No i dziś się dowiedziałam od koleżkanki że na pozwolenie mają czas odpowiedzieć do 60 dni a jest ono potrzebne. Wniosek musimy zaktualizować w połowie lipca, od dyrekcji uslyszalysmy że to nasz problem i mamy to załatwić. I ogólnie zrobiło się nerwowo i stresująco. No i nie wiem czy nie ucieknę szybciej. A chciałam se posiedzieć do listopada bo lubię swoją prace -
Clausix wrote:Też się staram nie panikować, ale idzie różnie
Dzisiaj spontanicznie zdecydowaliśmy się na
i jakoś tak dziwnie było... 😅 A jak to u Was wygląda?
Przez te plamienia to ta moja prywatnie to chucha i zgody nie było... Ale w sumie jakis od 3 ostatnich tygodni to zawsze przed wizytą i tak seks był, bo wiedziałam, że zaraz się dowiem, że z dzidzia OK i się już nie będę stresować 😁
Teraz tego lekarza od prentalnych spytałam czy jak jest wszystko dobrze to czy widzi przecieskazania to on do mnie, że zaleca wręcz 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 13:18
01.03 - OM
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C. -
Szu_szu wrote:Kasia ja pamiętam Twoje objawy z początku i byłam przerażona, że ludzie mogą tak cierpieć z powodu bólu brzucha, więc nie mów, że taka bezobjawowa 😂 swoje się nacierpiałaś, nie można sobie umniejszać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 13:07
KasiaXXX lubi tę wiadomość
01.03 - OM
Gilgotek wrote:Dzień dobry,
My już po wizycie! Jaki to mały człowiek już 🥹🥹 Dzidziuś wydaje się wszystko super, z łożyskiem nie za bardzo ale to do dokładnego sprawdzenia na badaniach prenatalnych 😬
https://zapodaj.net/plik-LX5RIcPNnY
01.03 - OM
Clausix wrote:Też się staram nie panikować, ale idzie różnie
Dzisiaj spontanicznie zdecydowaliśmy się na
Tak, dziwnie to dobre określenie 😅Clausix lubi tę wiadomość
-
Ja czekam na swoją kolej pod gabinetem. 🫣😊 Mam nadzieję że dostanę prezent na urodziny i dowiem się kto siedzi w tym brzuchu😅
Le gratuluję wizyty❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 13:19
Le, Wilga27, Karola1995, Frelcia_na_chwilę, MadCat, Rudka, Delfi, Izuś84, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
Książkara_w_ciąży wrote:Ja czekam na swoją kolej pod gabinetem. 🫣😊 Mam nadzieję że dostanę prezent na urodziny i dowiem się kto siedzi w tym brzuchu😅
Le gratuluję wizyty❤️
Właśnie o Tobie pomyślałam, że jeszcze od Ciebie nie ma informacji i myślałam, że akurat napisałaś, że już po. Więc czekam razem z Tobą 😊
I wszystkiego najlepszego w takim razie! 😊 Samych dobrych wieści ❤️
Zerknełam na pierwszą stronę i 03.06 aż 4 Dzieeczyny będą mieć prenatalne! Szalony dzień będzie na forum 😁 Też już kciuki dla Was by to były super wizyty ❤️ Szybko zleci 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 13:30
Książkara_w_ciąży, MadCat lubią tę wiadomość
01.03 - OM
Le gratulacje super ze wszystko w porządku 🥰
Peruna wrote:A jak to u Was jest z objawami? U mnie jakby lepiej, mdłości ustępują, została zgaga i wzdęcia ale nie są jakieś okrutne no i trochę piersi bolą - też nie jakoś mocno, z tymże od początku mnie aż tak mocno nie bolały. Dziś jest u mnie 10+6, jutro wizyta w luxmed, dodatkowa bo zaczynam panikować 🫣
U mnie wszytkie objawy już minęły jestem przeszczęśliwa 😄 zero mdłości, power do życia!
Clausix wrote:Też się staram nie panikować, ale idzie różnieDzisiaj spontanicznie zdecydowaliśmy się na
U nas też nie tak jak zazwyczaj bo podświadomie uważamy 😅
Gilgotek ale piękne zdjęcie 😍
Książkara 🤞Le lubi tę wiadomość
-
Le & SzuSzu - kochane jesteście 🥹
Książkara - wszystkiego najcudowniejszego!!! Czekamy na info ❤️
Jeny, piękne te zdjęcie! Ja mam nadzieję, że już kolejne też będziemy mieli w 3D. Podejrzewam, że tego na ostatniej wizycie nie chciała robić w 3D, bo to bardziej taki żelek Haribo był, niż dzidzia 😅Le lubi tę wiadomość