Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Le,Trzymam kciuki za prenatalne 😁
Z tą płcią to różnie bywa,jak leżałam na wywołaniu to ze mną na sali leżała babka która miała mieć córeczkę a urodził się syn 😱😂😂
Le lubi tę wiadomość
-
MadCat wrote:Ja bym chciała dziewczynke ale jak bd chłopak to przynajmnien te miliony autek co nakupiliśmy dla starszaka dłużej posłużą 😆
Cycki mi urosły 🙈 pora zmienić staniki 😂 wyjęłam stare z ciąży i karmienia i cześć już pasuje. Tak od połowy ciąży kupowałam już do karmienia bo a może się trafi. HM miał fajne. Niedługo też reszta ciuchów się przyda 😂
Szu_szu super wiadomość ciekawe czy taki skład płci zostanie ☺️
Babsi również jestem na tym etapie żeby było tylko wszystko ok a tu jeszcze trzeba czekać i się zastanawiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 08:52
-
Już czekam.
Miałam przez tymi badaniami wypełnić internetowo ankietę. Pytali o badania i infekcje. Była prośba by przynieść dokumenty to sobie myślę wezmę, choć pewnie i tak nikt na takie stare nie będzie patrzył. A pani chciała całą teczkę 😅
Ostatnie badania przed ciążą miałam w 2021, ale tam mam te mutacje MTHFR, czy że Pai i V leiden jest OK. Plus naprawdę wiele, wiele innych, bo ja chyba wszyskto sprawdziłam co się dało 😁 Wszyskto pani kseruje, bo mówi, że pan doktor lubi dokumenty 😅 Chyba dobrze trafiłam 😊
Dzięki za kciuki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 08:59
Umka lubi tę wiadomość
01.03 - OM
04.04 - II 😊, bHCG - 2765
07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
28.05 - prenatalne: 90% szans na dziewczynkę ❤️
Kolejne USG: 11.06
Połówkowe: 22.07
Termin porodu z OM: 06.12
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal duo, Wit. D i C. -
Dziewczyny to kciuki za wizyty !! 💪🏻🩷
Ja dzisiaj idę do Synka do przedszkola na dzien otwarty. Trzymajcie kciuki żebym nie ryczała 😂👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Mini94 wrote:Ja już jeansy pożegnałam, dopiąć się dopnę ale guzik mógłby strzelić 🤣 a dziwne bo nie przytyłam jakoś 🙂
Ja się się mieszczę w miarę normalnie, ale jak siedzę to jest mi okropnie niewygodnie.
Więc ewentualnie mogę sobie postać w jeansach :p
Kupiłam ciążowe w HM i już je bardzo lubię mimo że są trochę za luźne i bez brzucha się tak dziwnie trzymają
Teraz jest cieplej to chodzę w lnianych /pseudo lnianych to jest całkiem ok
Le trzymamy kciuki!Le lubi tę wiadomość
AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
17.04.2025 betaHCG 438
22.04.2025 pęcherzyk ciążowy
29.04.2025 CRL 3mm ❤️
6.05.2025 CRL 1cm !
22.05 - 2,5cm
2.06 - 4,36cm
10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
24.06 103g
17.07 195g
-
Le trzymam kciuki, daj znać po 🤞
Mnie ważyli wczoraj i poszedł kolejny kilogram w dół 😂 ale jeansy już na dnie szafy. W domu jakieś dresy, a na miasto chodzę już raczej w sukienkach. A w robocie i tak jestem przebrana w uniform z gumką. W poniedziałek lało i musiałam założyć jakieś spodnie to matko jakie cierpienie.
Już odliczam. Jeszcze 14 razy będę musiała wyjść do pracy. 🫣Le, Umka lubią tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe
-
Uff, jest idelanie 😊 Rany jaka jestem szczęśliwa 😊 Lekarz to dr hab. więc wiedziałam, że wiedzę ma, ale też jakie poczucie humoru, szok 😁 Cały czas się śmiałam, nigdy nie byłam na takiej wizycie w życiu. Nie dość, że wszystko mówił, co widać, co sprawdza, że jest dobrze, to leciały teksty - oo, widzi pani, tutaj to mózg, czyli to dziewczynka 😁
A że pierwszy raz wtedy wspomniał płeć to ja bez myślenia - tak? A on, no tak, a pani tak nie myśli? 😄 Mówię, że w sumie prawda 😂 On - widzi pan (do mojego męża), przynajmniej wiemy co o nas naprawdę myślą kobiety 😂 I tak cala wizyta na takim luzie i w żartach, na koncu mówi, że na 90% dziewczynka 🥹 Ale dopiero za tydzień - dwa pewnie pani doktor prowadząca potwierdzi będzie to pewne.
Naprawdę życzę Wam Dziewczyny z całego serca takich badań prentalnych jakie teraz miałam - w takiej atmosferze i z informacją, że naprawdę wszystko jest pięknie i dobrze ❤️
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😊Peruna, Karola1995, Clausix, Mini94, Nefretam, Belma, Wilga27, Delfi, taterniczka, Książkara_w_ciąży, Szu_szu, Frelcia_na_chwilę, MadCat, Nayeli, Daniela77, Yuna**, Rudka, Izuś84, Maura, Umka lubią tę wiadomość
01.03 - OM
04.04 - II 😊, bHCG - 2765
07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
28.05 - prenatalne: 90% szans na dziewczynkę ❤️
Kolejne USG: 11.06
Połówkowe: 22.07
Termin porodu z OM: 06.12
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal duo, Wit. D i C. -
A jak to u Was jest z objawami? U mnie jakby lepiej, mdłości ustępują, została zgaga i wzdęcia ale nie są jakieś okrutne no i trochę piersi bolą - też nie jakoś mocno, z tymże od początku mnie aż tak mocno nie bolały. Dziś jest u mnie 10+6, jutro wizyta w luxmed, dodatkowa bo zaczynam panikować 🫣
-
@Le super
gratuluję wizyty.
@Frelcia a zapas chusteczek wzięty ?z takiego powodu to chyba warto popłakać?
@szu_szu nic nie mówiło, że znowu spadek? Chociaż jak wszystko jest dobrze , to najważniejsze:)
Co do objawów nie jestem obiektywna. Przez ostatni czas żyje w jakimś ciągłym stresie, to ciężko mi obiektywnie stwierdzić. Dalej mam kłucia, cycki bolą,zdarza się bliskie spotkanie z muszlą klozetową, zmęczenie jest może ciut mniejsze.
Przyszła mi poduszka polecjka z allegro. Jeszcze za wcześnie, żebym się z nią polubiła 🤣 bez niej mi niewygodnie i z nią też.
Spuścili mi już krew do karty ciąży i prenatalnych,czekam na usg ... nawet nie wiem czy się denerwuje ... jestem jakaś zmeczona aktualną sytuacją i najchętniej bym przysnęła na tej kanapie. Jeszcze taka chillerska muzyka leci. Wyjazdem do spa też bym nie pogardziła 🙃Le, Umka lubią tę wiadomość
-
Le wrote:Uff, jest idelanie 😊 Rany jaka jestem szczęśliwa 😊 Lekarz to dr hab. więc wiedziałam, że wiedzę ma, ale też jakie poczucie humoru, szok 😁 Cały czas się śmiałam, nigdy nie byłam na takiej wizycie w życiu. Nie dość, że wszystko mówił, co widać, co sprawdza, że jest dobrze, to leciały teksty - oo, widzi pani, tutaj to mózg, czyli to dziewczynka 😁
A że pierwszy raz wtedy wspomniał płeć to ja bez myślenia - tak? A on, no tak, a pani tak nie myśli? 😄 Mówię, że w sumie prawda 😂 On - widzi pan (do mojego męża), przynajmniej wiemy co o nas naprawdę myślą kobiety 😂 I tak cala wizyta na takim luzie i w żartach, na koncu mówi, że na 90% dziewczynka 🥹 Ale dopiero za tydzień - dwa pewnie pani doktor prowadząca potwierdzi będzie to pewne.
Naprawdę życzę Wam Dziewczyny z całego serca takich badań prentalnych jakie teraz miałam - w takiej atmosferze i z informacją, że naprawdę wszystko jest pięknie i dobrze ❤️
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😊
Gratulacje! 😍W jakim mieście są tacy wspaniali lekarze? Ja mam prenatalne za równy tydzień i już się stresuję okropnie!
Peruna ja jeszcze kilka dni temu pisałam, że piersi jakby lepiej i mdłości przeszły i proszę bardzo znowu bolą, nie mieszczą się w staniku i mdłości znowu się pojawiają, rollercoaster jakich mało 😂Le lubi tę wiadomość
-
U mnie objawy się w sumie wyciszyły. Wczoraj bolały mnie tylko sutki, nawet brzuch na wieczór nie był tak większy, jak zazwyczaj. Pisałam tu sama innym dziewczynom po kilka razy, że objawy się wyciszają, a teraz sama panikuje 🙈 Chyba się nie da jednak inaczej i głowa podpowiada najgorsze scenariusze. Wizyta u ginekologa w DE 02.06, także już poczekam. Pozostaje mi ufać, że wszystko jest dobrze, po prostu ciąża „bezobjawowa” 😅 Moja siostra przez całe 9 miesięcy zapominała w ogóle, że jest w ciąży. Wyjątkiem był rosnący brzuch 😅 Nie miała kompletnie żadnych dolegliwości. Więc tym się pocieszam, że no może wszystko jest okej. Aaaale głowa płata swoje figle, trochę się też martwię.
-
U mnie niestety główny objaw czyli mdłości plus wymioty cały czas na tapecie 😶🌫️
Poza tym nic aż tak mnie nie dobija; jestem zmęczona i piersi są bardziej tkliwe ale to nic w porównaniu z tymi mdłościami…
Oby zaczęło się już wyciszać …👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Mdłości są okrutne, nic nie byłam w stanie zrobić przez pół dnia - także doskonale Ciebie rozumiem! Dziś drugi dzień bez cierpienia i zaraz inna energia 😄
Trzymam kciuki by się zaczęły wyciszać no a ja postaram się nie panikować tylko czekać grzecznie do jutra 😉
Dzięki Dziewczyny, trochę się uspokoiłam!Wilga27 lubi tę wiadomość
-
Też się staram nie panikować, ale idzie różnie
Dzisiaj spontanicznie zdecydowaliśmy się na
i jakoś tak dziwnie było... 😅 A jak to u Was wygląda?
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja szukam fajnych koszulek… i nie umiem znaleźć
nie ciążowych ale z takiego rozciągliwego materiału
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Clausix wrote:Też się staram nie panikować, ale idzie różnie
Dzisiaj spontanicznie zdecydowaliśmy się na
i jakoś tak dziwnie było... 😅 A jak to u Was wygląda?
Nam się zdarzyło kilka razy. Ale u mnie nie ma przeciwskazań.
Ja jakoś nie odczuwam różnicy, oprócz tego, że trudniej jest wejść partnerowi. 🫣
PS. Znowu wyszły mi jakieś bakterie w moczu... I obniżone limfocyty w morfologii... 🤦♀️Dobrze, że wizyta niedługo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 11:42
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
@Le ooo zawsze miło jak jest sympatyczna atmosfera, a jeszcze jak wszystko dobrze to gratulacje dodatkowo 🩷
@chałwa niee, nic nie mówili, ja startowałam z lekką nadwagą, więc w sumie jest z czego zrzucać, a w 1 trymestrze ponoć i tak się zdarza 🤷♂️
Odnośnie objawów to już człowiek chciałby napisać że jest super, ale od poniedziałku miałam dwa dni na pełnych obrotach poza domem i zemsta nadeszła. Dziś wstałam o 8 i o 10 poszłam już na drzemkę 😂 więc zmęczenie obecne
Mdłości już tylko po śniadaniu, ale takie subtelne bardzo i to nie zawsze. Jakoś mnie częściej za to boli głowa (a mnie raczej bolała bardzo rzadko), ale nie jestem przekonana czy to nie z powodu temperatury, bo jestem zimnolubem, w domu strasznie się nagrzewa, a jak wyjdę na dwór to jest dużo lepiej.
Eh ja czuję, że libido wzrasta, ale mąż taki zapracowany teraz to nie ma siły jak wraca i trzeba sobie samemu radzić 😂
A odnośnie koszulek to to nie jest ciążowa, ale materiał ma świetny, właśnie lekko ciągliwy rozmiarowo wypada luźna, więc mam ją w głowie jeśli chodzi o potencjalny przyszły brzuch - kolekcja jogowa z DecatlonuLe lubi tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe