Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ania100 wrote:Maggie, kiedy robiłaś badanie NIFTy pro? Po jakim czasie dostałaś wynik?XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Maggie a to nie jest tak że lekarze tak małej różnicy nie korygują? Dopiero chyba jak jest powyżej 2 tygodni ciąża młodsza/starsza♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - problem z łożyskiem, do dokładnego określenia na prenatalnych
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Ja nie przytyłam ale kurczę staniki są bardzo Ciasne w obwodzie !👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykAntoś vel Józio.💙
-
Yuna** wrote:Gratulacje 🙂
MadCat ja nawet nie pamiętam ile ważyłam ale pamiętam że jadło się fast-food chipsiki dużo Pepsi i jakoś ta waga nie była problemem.A teraz to życzę sobie powodzenia jak bym tak się odżywiała jak wtedy😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 19:55
-
Co do wagi, w poprzedniej z 25kg przytyłam ale początek ciąży na sterydach- po nich apetyt to masakra. Po ciąży 6kg do zrzucenia miałam ciagle ale mlody miał hejt na wozek wiec ciężko o spacerki. Dopiero po roczku sie odblokował i już w tej ciazy straciłam 2kg i się trzymam - liczę że jak najdłużej sie utrzyma.
Brzuszek rano ok, wieczorem większyKASIEEK lubi tę wiadomość
XII 2021 Cb 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Gilgotek wrote:Maggie a to nie jest tak że lekarze tak małej różnicy nie korygują? Dopiero chyba jak jest powyżej 2 tygodni ciąża młodsza/starszaXII 2021 Cb 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Maggie1989 wrote:Z tego co slyszalam to jak jest tydzień różnicy to korygują, ale pewnie dowiem się na wizycie 23.06 u swojej ginekolog
Maggie1989 lubi tę wiadomość
-
Delfi wrote:Dokładnie tak, przy tygodniu i więcej korygują. Ja już z niecierpliwością czekam na swoje prenatalne, bo na jednym USG wychodziło mi 8 dni różnicy, a na innym raptem 4, dopiero wtedy się dowiem, czy muszę korygować termin porodu, czy zostaje z OM
także ladnie mloda mi goni 🩷
XII 2021 Cb 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
U mnie jest ciąża o tydzień młodsza i mam datę skorygowaną.
Na siłkę przed ciążą chodziłam (chociaż nie wyglądam 🫣) i troszkę mi brakuje. Ale nie wrócę tam ponieważ warunki nie były idealne za to trenerkę miałam bardzo fajną. Nie ma prysznica, więc teraz w ciąży odpada. Jeszcze w tych godzinach co ja chodziłam często natrafiałam na kobietę o bardzo nieprzyjemnym zapachu potu, na samą myśl mi niedobrze, nie chciałabym teraz na nią trafić. Jak już pójdę na l4 to i na zajęcia dla kobiet w ciąży się zapiszę. -
Jestem załamana.. dalej nie ma mojego wyniku CMV, różyczki itd.. no kuźwa co jest..♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
-
W almedzie.. jutro będzie 2 tygodnie..♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
-
Z aktualizacji u mnie to dostałam od dyrektorki pismo by określić czym się chce zająć. No i padlo pytanie dlaczego mnie projekt stresuje skoro inne moje zadania są podobne. To się doedukowałam i nie ma prawa pytac. A jak lekarz daje zaświadczenie o zmianie warunków pracy to ma obowiązek to zrobić a nie się zastanawiać jak to tak. Także na razie smaruje łagodna odpowiedź a jak się dalej będzie czepiać to zrobię pismo z wymienionymi podstawami prawnymi które narusza.
Teraz czekam na otwarcie labo i idę na Nifty 🙈🙈 ostatnia prosta i mogę się cieszyć 😂Umka, Rudka lubią tę wiadomość
-
MadCat wrote:Z aktualizacji u mnie to dostałam od dyrektorki pismo by określić czym się chce zająć. No i padlo pytanie dlaczego mnie projekt stresuje skoro inne moje zadania są podobne. To się doedukowałam i nie ma prawa pytac. A jak lekarz daje zaświadczenie o zmianie warunków pracy to ma obowiązek to zrobić a nie się zastanawiać jak to tak. Także na razie smaruje łagodna odpowiedź a jak się dalej będzie czepiać to zrobię pismo z wymienionymi podstawami prawnymi które narusza.
Teraz czekam na otwarcie labo i idę na Nifty 🙈🙈 ostatnia prosta i mogę się cieszyć 😂
Powodzenia
A czy to nie jest tak, że warunki szkodliwe, to np. praca na wysokości, ciężkie prace fizyczne, czy w długotrwałej wymuszonej pozycji? Dotyczy to też stresu? Pytam, bo przez 2 lata pracowałam w miejscu, gdzie cała praca to był jeden wielki stres (całe szczęście już tam nie pracuję) i jakoś tak czytam o tych warunkach i nie ma nic o stresie.
Bo jakby nie patrzeć, wszystko może w nas wywoływać stres, nawet druga osoba. Nie dotyczy to warunków pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 07:26
-
Le wrote:Też gratuluję wizyt 😊
Mi apka też pokazuje już II trymestr, fajny widok, nie powiem 😁 Ale czas tak leci, że zaraz wszystkie będziemy w drugim, zobaczycie 😊
Do mnie ciąża dociera już bardziej, bo widzę zaokrąglony brzuszek (to pierwsza ciąża) i chyba już się naprawdę cieszę i nie martwię 😊 Ale objawy mam, zmęczenie zostało - chyba mniejsze, ale ciężko stwierdzić, bo chodziłam spać o 1, więc i tak jestem zmeczona za dnia 😅 I jeszcze mdłości mam co jakiś czas, ale u mnie to może kwestia tego magnezu, nie wykluczam tego, bo mam też lekkie rozwolnienie zwykle rano i jeśli o nie chodzi to jestem pewna, że to magnez, bo wczesniej tak nie miałam.
Co do koleżanki z adoptowanymi dziećmi - jeśli ma dwójkę dzieci to jest już spełnioną mamą (moim zdaniem). Możliwe, że obcięła 'stare' kontakty, by nie być ocenianą. Wiem, że na kursie adopcyjnym mówią, że tylko ktoś kto adoptował zrozumie kogoś kto adoptował (i zachowania tych dzieci) i że warto trzymać te relacje (z kursu np.). Ale oczywiście nie oznacza to zerwania innych znajomosci i też tego do końca nie rozumiem. Jedyne co mi przychodzi właśnie do głowy to to, że nie chciała żadnych rad ani nic takiego. Ale Ty będziesz miała młodsze dziecko, więc możliwe, że Wasza znajomość tak się nie skończy.
Jeśli też wiesz, że nie trzyma z ludźmi co mają swoje biologiczne dzieci to może pisząc jej/mówiąc spytaj wprost czy jest coś czego się boi i dlatego zrywa te kontakty. Albo po prostu czemu tak robi, bo w sumie boisz się teraz, że to też Was spotka. Ja bym tak zrobiła 😊 I daj znać, bo jestem mega ciekawa w sumie co nią kieruje. Przecież jej dzieci idąc do przedszkola czyś szkoły będą mieć non stop styczność z dziećmi, które urodziły się w swojej rodzinie biologicznej...
Zgadzam się z tym co napisałaś. Też mnie zastanawia co pokierowało jej decyzją. W sumie nie wiadomo, ale ludzie lubią być wredni, tłumacząc to szczerością. Możliwe, że kilka komentarzy typu: a swoich nie chciałaś i stwierdziła, że nie chce jej się tego słuchać. -
Wisienka95 wrote:Dziewczyny dawajcie znać jak po badaniach 🫠 wstawiajcie fotki❤️
Ja mam jutro prenatalne 🙊
Ile przytyłyście? Mój brzuch jest już na tyle duzy że nie mieszczę się w spodnie a na tyle mały że ubrania ciążowe spadają.... to jest najgorszy moment w ciąży pod względem ubioru 😄
Do tej pory nie przytyłam chociaż piersi i brzuch są duże 🤔
Ja ostatnio na wadze mialam 0.5 kg więcej, ale brzuszek mi wywaliło. Mam też wieczorem wzdęcia. Biust mam gigantyczny. Jeden cycek mam większy i teraz to widzę na maksa 🤣🤣
Jestem niska 155 cm, przed ciąża byłam bardzo aktywna, więc już widzę, że mięśnie zanikają.
Na szczęście nie mam apetytu, ale od początku nie pracuje, zostały mi tylko spacery. -
Maggie1989 wrote:Ja po prenatalnych. Ryzyka średnie ale ppdobno przez wiek, skorygują o krew i mam nadzieję że się poprawia.
Dzidzius wygląda ok.
Dostałam przed badaniem jednak tez nifty pro- zdrowa dziewczynka ❤️
Termin mozna mi zaktualizować na 5.12
Maggie gratuluję zdrowej córeczk🌷 cudowne wieści. Spokojnej ciąży Ci życzę!Maggie1989 lubi tę wiadomość