Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gilgotek wrote:W almedzie.. jutro będzie 2 tygodnie..
Ja miałam Almedem takie akcje w 4 tygodniu ciąży, że już nigdy nie zrobię u nich żadnych badań
Dostałam bardzo zakłamane, przerażająco wysokie wyniki, już myślała., że na SOR pojadę. Na szczęście doczytałam w necie,że może tak być jak przewożą krew. Na drugi dzień poleciałam na badania przy szpitalu i wszystko wyszło w normie, ale co sie nastresowałam, ani kasy już mi nikt nie zwróci. -
Nie no Gilgotek dzwon tam i ich ochrzań, to żart tyle czekać. Niepotrzebny stres.
Madcat a dyrektorka to ślepa czy jaka, nie wie co się w firmie dzieje, że szambo wybuchnie zaraz? 😂 Podziwiam, że Ci się chce jeszcze walczyć tam, pisma pisać, ja bym odeszła i w nosie miała ich wszystkich 🫣
U mnie dziś objawowy hit. Obudziłam się o 4, umierając z głodu, walczyłam jakieś 20 minut, ale jęki z brzucha głośniejsze niż moje myśli, musiałam wstać i zjeść kanapki z nutellą, bo świat by się skończył. 😉
Czy są jakieś wizyty dziś w planie? Tradycyjne kciukasy! -
Witam się w środę 😊 dzisiaj stanęłam na wadze i mam 2 kg na plusie🫣 w pierwszej ciąży przytyłam 24 kg, w drugiej 15kg. Teraz już mam 20 kg więcej niż powinnam więc muszę się pilnować żeby nie przybrać za dużo.
Dzisiaj wizyta dopiero o 17, fajnie że mąż ze mną jedzie to razem podglądamy naszą pandę 😍Wisienka95, Izuś84 lubią tę wiadomość
-
Odnośnie wagi to sama boję się wchodzić, myślę że już jest trochę więcej, nawet przez same piersi które ważą swoje, a co dopiero zaokrąglający się brzuszek 😂
Dzisiaj mam prenatalne, ale dopiero po pracy i już nie mogę wysiedzieć ze stresu czy wszystko w porządku😬 dam znać po! Trzymam kciuki za resztę dziewczyn! -
Umówiłam się na jutro na USG, prywatnie do jakieś polskiej lekarki. Idę na 13:30. Chciałam zrobić USG,zeby być spokojniejsza w trakcie czekania na prenatalne, a teraz się tak stresuję, że masakra. Nagle mam wrażenie, że już zupełnie nie mam objawów ciąży... umysł ciągle poddaje czarne scenariusze. Jak ja bym chciała być już chociaż na jakiś czas spokojna o tą ciążę i tego Kropeczka.
Umka, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Babsi wrote:Umówiłam się na jutro na USG, prywatnie do jakieś polskiej lekarki. Idę na 13:30. Chciałam zrobić USG,zeby być spokojniejsza w trakcie czekania na prenatalne, a teraz się tak stresuję, że masakra. Nagle mam wrażenie, że już zupełnie nie mam objawów ciąży... umysł ciągle poddaje czarne scenariusze. Jak ja bym chciała być już chociaż na jakiś czas spokojna o tą ciążę i tego Kropeczka.
Spokojnie, stres tylko zaszkodzi. Dużo dziewczyn pisało, że objawy im ustępowały, że mają więcej energii, a przecież niektóre nie mają wcale tych objawów! Pozostaje tylko czekać i nie martwić się na zapas, bo to nic nie da.Będę jutro trzymać kciuki!Babsi lubi tę wiadomość
-
Dzięki Balma ! Wdech i wydech ... ommmm 😁
Belma lubi tę wiadomość
-
Hej,
Przyszły nam wyniki NIFT. Będzie chłopczyk 😍 ryzyka niskieBelma, Karola1995, Szu_szu, Książkara_w_ciąży, Wilga27, Maggie1989, Megipta, Gilgotek, Delfi, Wisienka95, Babsi, Maura, Yuna**, Pogubiona, Le, Izuś84, Umka, Rudka lubią tę wiadomość
👩🏽30 🧔🏼♂️ 35
Starania od 31.12.2023 z pełnym monitoringiem owulacji ✔️
Badania w normie, nasienie w normie ✔️
3.01.2025 rozpoczęcie stymulacji do in vitro w REPROFIT Ostrawa.
15.01. Punkcja ✊🏻🙏🏼
34🥚 12 zapłodnionych 🙏🏼
2x 5BB 🥹
31.03.25 - FET 5BB 5-dniowa
3dpt- beta 3.1, 4 dpt- cień cienia na kilku testach, 5 dpt beta 15.20, 7 dpt beta 69.70, 9 dpt beta 162,4, 11 dpt beta 377,80, 14 dpt beta 1330,70, 17dpt beta 3310,
6t2d serduszko ❤️❤️ CRL 0,4 cm 🥹proszę zostań
7t5d - CRL 1,4 cm ❤️
NIFT -ok 👶🏻 -
Natka gratulacje ❤️
Tak jest, wdech i wydech, jeszcze się postresujemy w życiu!
Myślę nad zakupem bluzy Greyse, są śliczne i wyglądają funkcjonalnie, ale dość drogie, miała któraś taka w poprzedniej ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 10:26
Natka:) lubi tę wiadomość
-
Babsi wrote:Dzięki Balma ! Wdech i wydech ... ommmm 😁
Babsi lubi tę wiadomość
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Ja już po wizycie wszystko dobrze z miesiaczki 11+3 z USG dwa dni starsza. Mały człowieczek ma 5 cm serduszko bije, ale nie chciało się ułożyć ładnie. Teraz czekamy na prenatalne 13.06
Szu_szu, Belma, Książkara_w_ciąży, Delfi, Wilga27, Babsi, Maura, Yuna**, Le, Gilgotek, Umka lubią tę wiadomość
-
Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty!!
Natka gratulacje!! Boże jak mi się marzy chłopiec. Ale szczerze jak okaże się trzecia dziewczynka to się załamie 😭🤣Natka:) lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - problem z łożyskiem, do dokładnego określenia na prenatalnych
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Gilgotek wrote:Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty!!
Natka gratulacje!! Boże jak mi się marzy chłopiec. Ale szczerze jak okaże się trzecia dziewczynka to się załamie 😭🤣
Przybijam piątkę 😅 ja też marzę o chłopcu, dzisiaj zapytam lekarza czy coś widzi. Jeszcze mam szansę że jąderka się pokażą 😆 -
Gilgotek wrote:Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty!!
Natka gratulacje!! Boże jak mi się marzy chłopiec. Ale szczerze jak okaże się trzecia dziewczynka to się załamie 😭🤣
A nam się z mężem tak marzyła córka 🙈 ale cieszymy się bardzo ☺️☺️Umka lubi tę wiadomość
👩🏽30 🧔🏼♂️ 35
Starania od 31.12.2023 z pełnym monitoringiem owulacji ✔️
Badania w normie, nasienie w normie ✔️
3.01.2025 rozpoczęcie stymulacji do in vitro w REPROFIT Ostrawa.
15.01. Punkcja ✊🏻🙏🏼
34🥚 12 zapłodnionych 🙏🏼
2x 5BB 🥹
31.03.25 - FET 5BB 5-dniowa
3dpt- beta 3.1, 4 dpt- cień cienia na kilku testach, 5 dpt beta 15.20, 7 dpt beta 69.70, 9 dpt beta 162,4, 11 dpt beta 377,80, 14 dpt beta 1330,70, 17dpt beta 3310,
6t2d serduszko ❤️❤️ CRL 0,4 cm 🥹proszę zostań
7t5d - CRL 1,4 cm ❤️
NIFT -ok 👶🏻 -
My chyba nie mamy preferencji ale imię wybrane tylko dla chłopca więc czekamy do przyszłego tyg na wyniki panoramy i zobaczymy 🤪👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
16.06 prenatalne
-
Takie ryzyka wysokości itd są opisane ale nie jest powiedziane ze stres nie. Jeśli lekarz daje zaświadczenie że pracodawca ma dostosować warunki pracy to ma to zrobić, a nie pytać o co chodzi i podważać decyzję lekarza
No ogólnie jest burdel. Nie wiem czy widzi czy nie, może nie bo to wszystko wina jej decyzjiUmka lubi tę wiadomość
-
MadCat wrote:Takie ryzyka wysokości itd są opisane ale nie jest powiedziane ze stres nie. Jeśli lekarz daje zaświadczenie że pracodawca ma dostosować warunki pracy to ma to zrobić, a nie pytać o co chodzi i podważać decyzję lekarza
No ogólnie jest burdel. Nie wiem czy widzi czy nie, może nie bo to wszystko wina jej decyzji
No ale raczej za czynniki ryzyka pracy odpowiada BHP i potem lekarz medycyny pracy, tzn na skierowaniu są wypisane szkodliwe czynniki i zdecydowanie o to chodzi. Oczywiście jestem zdania, że stres jest zły i nie należy się narażać, ale to nie ma nic wspólnego z czynnikami ryzyka. Ty prawidłowym ruchem powinno być zwolnienie lekarskieAle to moje zdanie, jak się uda zmienić projekt, to super
-
Gratuluję udanych wizyt i wyników nifty 😁
Trzymam kciuki za resztę dziewczyn 👍
Umka, wszystko ok,od wczoraj myślę co u was wyszło?
Jutro na 10.00 mam USG i już się denerwuje 🤭Umka lubi tę wiadomość