Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wilga27 wrote:Hej dziewczyny 🌞
Mam pytanko do Was a propos łóżeczek. Kupujecie od razu normalne, dostawkę czy i to i to ?
Co lepiej kupić na początek?
Próbuje obmyśleć jak urządzić nasz pokój, bo nie będziemy mieć na ten moment pokoju dla dziecka stąd moje pytanie.
Miłego dnia dla Was! Mnie od rana znowu męczą mdłości ale może chociaż pogoda mnie ożywi, u mnie dziś piękne słońce ☀️
Ja za dostawke. Mialam i zwykle, ale po 2 miesiacach kupilam dostawke i to bylo to 👍.Wilga27 lubi tę wiadomość
👩'76+👨'73
*Invimed Wroclaw
I-III IVF ❄x0
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.2023 FET 5.1.1
09.2023♀️39+3 10:34 3510 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️
22.03.2025 FET 5.1.1
8+4 CRL 2,21 ❤️176 🙏;
10+5 CRL 4,39 ❤️169 🙏;
12+0 (12+4) CRL 6,61 ❤️172 🙏;
Nifty Pro zdrowy chlopak ♂️
13+0 CRL 7,02 ❤️162 🙏;
13+1 (14+0) CRL 8,2 ❤️154 🙏; -
Moja mama też nie jest zadowolona z ciąży, mówi o tym i okazuje to. Nie była zadowolona z rozwodu. A teraz zamiast się cieszyć, że kogoś poznałam, układam sobie życie, że w drodze dzidzia, że mam szansę na szczęście - okazuje niechęć. Mojego partnera nawet nie chce poznać. Za to urządza sobie pogawędki z moją byłą teściową. Ogolnie obłęd. Ja już zaliczyłam wizytę u psychologa i mam zamiar kontynuować. Już nawet po jednej ciut lepiej.36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍 -
Widzę, że nie tylko ja mam problem ze swoją mama 🙁
Przez wiele lat był na mnie nacisk na posiadanie dzieci, a kiedy w końcu ich poinformowałam to reakcja "aha, fajnie" i wykład o tym jakie to kobiety są teraz wygodne, uciekanie na L4, tabletki, badania, od których dzieci chorują, najlepiej to do porodu pracować i nigdy nie narzekać. Spodziewałam się chłodnej reakcji na wiadomość, ale nie spodziewałam się aż takiego ataku, wróciłam do domu i się popłakałam, przez kilka dni nie kontaktowałam się z nią... Teraz kiedy rozmawiamy to nie dopytuje o ciążę. Na szczęście mam ogromne wsparcie w mężu, przyjaciółach i teściach.
Wsparcie na forum też wiele daje i ogrom wiedzy, który tu przekazujecie uspokaja. 😌
-
Ooo moja też się kilka dni do mnie nie odzywała i od tamtej pory o ciąży nie rozmawiamy 🙃
-
Przykro mi dziewczyny, że nie macie wsparcia że strony mam
ciężko mi zrozumieć, jak można być na kogoś złym, że jest w ciąży?
Umka, Fabregasowa lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Ja tak mam ze strony teściowej a że mieszka ona za płotem to…👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Lącze sie w bólu u nas podobna sytuacja,staram sie o tym nie myśleć żeby nie psuć sobie nastroju.Nie potrzebuje tekstów typu dzieci masz juz duże,po co ci kolejne i takie tam.
Jak coś usłyszę to powiem jasno ze to nie jest ich sprawa.Nikt nie będzie mi ukladac życia.
Mam nadzieję ze nie bede musiała tego mówić.
Jakie plany macie na dziś? -
Yuna** wrote:Lącze sie w bólu u nas podobna sytuacja,staram sie o tym nie myśleć żeby nie psuć sobie nastroju.Nie potrzebuje tekstów typu dzieci masz juz duże,po co ci kolejne i takie tam.
Jak coś usłyszę to powiem jasno ze to nie jest ich sprawa.Nikt nie będzie mi ukladac życia.
Mam nadzieję ze nie bede musiała tego mówić.
Jakie plany macie na dziś?
My dzisiaj mamy w planie wziąć koc i pojechać nad zalew obok nas posiedzieć trochę na świeżym powietrzu i się zrelaksować. Spokojnej niedzieli wszystkim życzę.😊Pierniczka, Yuna**, Umka lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
U nas pewnie jakiś spacerek, umówiłam się też na ciacho z koleżankami 🌞
Na początku lipca planowaliśmy wyjazd autem zagranicę, ok 13h drogi, ale z postojami na noc w połowie. Na wizycie 30.05 lekarz prowadzącą nie widziała przeciwskazań, za to starsze pokolenie komentuje "taka długa podróż w ciąży? Nie boisz się?" "Jesteś pewna, że dasz radę?" No i od ich gadania zaczynam się bać i taka pewna nie jestem 😕
Na razie ciąża przebiega prawidłowo, oby tak dalej, poza nudnościami i zmęczeniem czuje się ok, a to też będzie 15/16 tydz.
Co myślicie dziewczyny? Czy jest to ryzykowne? Jeszcze na prenatalnych dopytam, w morfologii wyszly mi niskie erytrocyty, ale hemoglobina 12,4, jeszcze niedobór B12 (przed ciążą też miewałam). Już sama nie wiem, byłam pozytywnie nastawiona, ale to gadanie wchodzi mi do głowy 😕
Wy planujecie jakieś podróże? -
Ja właśnie przedwczoraj powiedziałam mamie. Ma już 6 wnuków, bardzo wspiera moje rodzeństwo, ale myslalam, że bardziej się ucieszy, zaskoczy. Odebrała to bardzo neurralnie: nie wierzę.
Ja myślę,że pokolenie naszym mam i teściowych zostawały matkami nie z wyboru, tylko takie było ich zadanie. Tak było trzeba,żeby być użyteczną. One nie rozumieją, dlaczego my mamy dzieci. Dla nich macierzyństwo było obowiązkiem. -
Babsi u mnie też już sporo wnuków w rodzinie i myślę podobnie jak Ty, obowiązek, same nie dostawały wsparcia, ale nie chcą przerwać tego łańcucha, bo tylko taki sposób radzenia znają. Boje się, że po porodzie też będzie przygadywanie, że wszystko robię źle, bo kiedyś to się robiło inaczej i jakoś wszyscy żyjemy 😕 może na terapiach i z problemami ortopedycznymi, ale żyjemy 😝
-
Pierniczka wrote:U nas pewnie jakiś spacerek, umówiłam się też na ciacho z koleżankami 🌞
Na początku lipca planowaliśmy wyjazd autem zagranicę, ok 13h drogi, ale z postojami na noc w połowie. Na wizycie 30.05 lekarz prowadzącą nie widziała przeciwskazań, za to starsze pokolenie komentuje "taka długa podróż w ciąży? Nie boisz się?" "Jesteś pewna, że dasz radę?" No i od ich gadania zaczynam się bać i taka pewna nie jestem 😕
Na razie ciąża przebiega prawidłowo, oby tak dalej, poza nudnościami i zmęczeniem czuje się ok, a to też będzie 15/16 tydz.
Co myślicie dziewczyny? Czy jest to ryzykowne? Jeszcze na prenatalnych dopytam, w morfologii wyszly mi niskie erytrocyty, ale hemoglobina 12,4, jeszcze niedobór B12 (przed ciążą też miewałam). Już sama nie wiem, byłam pozytywnie nastawiona, ale to gadanie wchodzi mi do głowy 😕
Wy planujecie jakieś podróże?
Właśnie wracam z wakacji w Chorwacji 😉 samochodem 12h nawet dłużej i teraz wracam też tyle bez noclegów po drodze 😄 szczerze ... Nie czuję różnicy podróż przed ciążą a w ciąży 😄 jedynie zauważyłam że brzuszek jest wyraźniej zaokrąglony nóż przed wyjazdem
Jeśli tylko się dobrze czujesz to jedz i nie zastanawiaj się ☺️ ja wzięłam ze sobą w razie W kartę ciąży no i obowiązkowo dodatkowe ubezpieczeniePierniczka, Umka lubią tę wiadomość
🙋♀️29
🙋🏽♂️37
PCOS- podwyższone androgeny
Starania od 12.2021
Sierpień 22 -⏸️😍
Wrzesień 22- 💔7+5 😭
Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
24.03- beta 117
26.03- beta 217 prog 35 😍
1.04- beta 1642 🙏
8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
22.04-1,63cm 8+0 🙏
rośnij ziarenku 🥜 🥹
21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
27.05- 73g 🥰
17.06- 177g kruszynki ♥️
9.07- połówkowe-271g- wciąż i nadal dziewczynka 🩷
-
Dzięki Kłapciuch 🥰 my właśnie też Chorwacja, dodatkowe ubezpieczenie na liście to-do. Starsze pokolenia tak to mówią, że ciąża to nie choroba, po co L4, ale w kwestii podróży to nagle choroba i ograniczenia 😂
Kłapciuch, Umka lubią tę wiadomość
-
Pierniczka wrote:U nas pewnie jakiś spacerek, umówiłam się też na ciacho z koleżankami 🌞
A w momencie wyjazdu bedziesz na l4 czy bierzesz urlop na wyjazd? Tak z czystej ciekawości sama się zastanawiam co zrobić z wyjazdem czy jechać czy jednak wziąć urlop na ten czas bo jestem już na l4👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt beta 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179 Panorama zdrowy 🩵
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
13+3 tc crl 7, 29 cm ❤️166
18+3 tc 322g 🩵
-
Ja też bym pojechała
My jedziemy w lipcu w trasę 7-8h i w sierpniu pewnie też.
Marzy mi się jeszcze krótki wyjazd za granicę (samolotem) np we wrześniu. Oczywiście zobaczymy jak będę się czuła wtedy ale mam nadzieję, że nie będzie przeciwwskazań i uda mi się wyrwać na ostatni city break 😀
Wczoraj tak mnie rozbolała głowa i zrobiło mi się przez to strasznie zimno, że poszłam spać o 19:30..
Dzisiaj rano to samo, teraz jest trochę lepiej ale nadal boli głowa.. już chyba wolałam mdłości .. 😆Pierniczka lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Cześć dziewczyny 😊 jutro wkraczam w 15 tydzień i oszalałam ale dzisiaj jadę zobaczyć wózek 😅 używany przez jedno dziecko, pełny komplet 3 w 1 plus baza do samochodu i lusterko samochodowe. Kosztował prawie 3000 a możemy dostać za 700 zł więc wydaje mi się spoko, oczywiście jeśli na żywo nie okaże się że jest uszkodzony. Wiem że to wcześnie ale taka okazja może się nie trafić 🙂
Co do wakacji to my nad morze jedziemy i też będzie to 7 godzin w samochodzie. Ale że jedziemy z dziećmi to będzie pewnie sporo postojów 😉Pierniczka, KasiaXXX, Umka, Wilga27 lubią tę wiadomość
-
Hdfs wrote:A w momencie wyjazdu bedziesz na l4 czy bierzesz urlop na wyjazd? Tak z czystej ciekawości sama się zastanawiam co zrobić z wyjazdem czy jechać czy jednak wziąć urlop na ten czas bo jestem już na l4
Biorę urlop, na L4 planuje iść w sierpniu 🙂Hdfs lubi tę wiadomość
-
Książkara_w_ciąży wrote:Cześć dziewczyny 😊 jutro wkraczam w 15 tydzień i oszalałam ale dzisiaj jadę zobaczyć wózek 😅 używany przez jedno dziecko, pełny komplet 3 w 1 plus baza do samochodu i lusterko samochodowe. Kosztował prawie 3000 a możemy dostać za 700 zł więc wydaje mi się spoko, oczywiście jeśli na żywo nie okaże się że jest uszkodzony. Wiem że to wcześnie ale taka okazja może się nie trafić 🙂
Co do wakacji to my nad morze jedziemy i też będzie to 7 godzin w samochodzie. Ale że jedziemy z dziećmi to będzie pewnie sporo postojów 😉Rudka lubi tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
⏩Wizyta 11. 08
Połówkowe 19.08
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Szok Dziewczyny, że spotykają Was takie przykrości ze strony najbliższych. Nie rozumiem, jak można okazywać niezadowolenie, gdy dziecko spodziewa się dziecka! Strasznie to słabe, ale nie ma co się przejmować, to Wasze życie, Wasze marzenia, a im może być tylko głupio, że w ten sposób podchodzą do sprawy.
U mnie też nie odczułam jakiejś wielkiej radości ze strony bliskich, ale to dlatego, że obawa była o poronienie, ja bardzo z dystansem podeszłam do sprawy i to zostało uszanowane. Mieszkam po sąsiedzku z rodzicami, otrzymujemy z ich strony dużo wsparcia w postaci zajmowania się wnusią, teściowie są dalej, więc o to trudniej, ale teściowa na pewno się cieszy, teść nie wiem, ale on skupiony jest mocno na sobie;p
Co do wyjazdów, to przez zagrożone ciąże ja akurat nie jeżdżę nigdzie daleko. Boję się. Ale planujemy kilka dni urlopu nad jeziorem, może Kaszuby? Tak max 3-4h drogi od nas. To tylko wynika z moich lęków. Znam dziewczyny, co jeździły przez całą Polskę, latały za granicę i dzieci zdrowe:) a one szczęśliwe.
Dziś ze względu na temp.zostalismy w domu, juz był piknik, zabawy na placu zabaw, teraz drzemka małej i ognisko w ramach obiadu. Może wieczorem spacer po plaży, zobaczymy jak wyjdzie:)Umka lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży jechałam około 15 tyg do Chorwacji autem, więc jakoś 12-13h drogi, bez noclegów. Czasem robiliśmy pauzy częściej na toaletę, poza tym przebiegło w miarę sprawnie, było fajnie. W tej ciąży nie jedziemy tak daleko, ale to ze względu na dziecko, syn nie wytrzymałby tyle w aucieJak czujesz się dobrze, korzystaj
Umka, Pierniczka lubią tę wiadomość