X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam dużo rzeczy w pracy zrobić ale zamiast mi to ułatwić to robili pod górkę. Finalnie poszłam na l4 szybciej niż zamierzałam. Nie wiem jak bd wyglądał powrót tam, ale ogólnie myślę o przebranżowieniu się. Budżetówka a dyrektorka nowa zaczęła się zachowywać jakby byli w korpo. Zostawiłam projekty i trochę mi żal, ale za każdym razem jak dostaje jakaś wiadomość z pracy odczuwam stres. A jak jest cisza to spokój.

Co do spania na brzuchu, uwielbiam i przed 1 ciąża też kochałam . Śpię teraz ile się da póki jeszcze daje rade 😂 A poduszkę chyba będę musiała kupić w wersji J. Z poprzedniej ciąży mamy taki wałek i mi starczało a teraz mi niewygodnie. Potrzebuję coś między nogi i pod plecy. I bez stresu. Jak się chwilę na plecach poleży to się nic nie stanie.
    A zadyszkę dziś mam straszna. Masakrycznie ciężko mi się oddycha. Przy skokach pogody bardzo często głowa mnie boli. No masakra 😂

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop

⏩Wizyta 11. 08
    Połówkowe 19.08

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Mini94 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą budową domu to musi być wyzwanie. U nas skończony remont mieszkania, robimy wykończeniówkę i mam serdecznie dość. Ciągle coś dokupić, coś nie pasuje, no ogólnie kosmos, w castoramie to mnie chyba już znają 😅

Ja akurat lubię spać na boku i to lewym więc nie narzekam. Ostatnio się budzę śpiąc na plecach.

Z bólem głowy to się łączę w bólu. U mnie prawdopodobnie ze zmęczenia i niewyspania. Poranne wstawanie do pracy po tym jak budzę się w nocy do toalety i później zasnąć nie mogę totalnie mi nie służy.

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam z budową domu, my tak jak Kasia kupiliśmy dom od dewelopera, więc bawiliśmy się tylko w wykończenie, co było przyjemnością :)

Co do pracy, nie zazdroszczę, jeszcze z takim samopoczuciem. Ja już dawno wypoczywam, nie dałabym rady, wiecznie brakuje mi energii - wczoraj myślałam, że usnę na siedząco, dzisiaj usypiałam synka i też przysypiałam, parę razy usnęło mi się, ale syn skutecznie mnie obudził 😅

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Pierniczka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnie dni miewam bóle głowy, a od początku ciąży ich nie miałam (przed ciążą co chwilę głowa bolała)

Dziewczyny a jakiej poduszki używacie? Polecicie coś na 163cm?
    Ostatnio kupiłam sobie piłkę do ćwiczeń, ale od siedzenia i robienia okręgów kręciło mi się w głowie 😵‍💫

Co do spania, to na brzuchu nigdy, ale zawsze tak, że jedna ręka jakoś pod ciałem, noga gdzieś na kołdrze i kawałek brzucha na dole, za to od czasu operacji kiedy 3 miesiące musiałam spać na plecach i trochę na wpol siedząco, lubię czasem na nich pospać 😀 teraz staram się na boku spać.

MadCat w Twojej sytuacji to się nie dziwię, że l4, poprzednio pracowałam w korpo, ogromny stres, kiedy musiałam iść do biura to kończyło się to biegunkami i bólami brzucha w ciągu dnia - takimi promieniującymi do kręgosłupa, że nie mogłam się wyprostować. Zmieniłam pracę i bóle minęły, ale tam poszłabym na L4 bardzo szybko, bo szkoda zdrowia, tym bardziej że to już nie tylko o nasze zdrowie chodzi, ale też bobo 😊

15.04 ⏸️
    29.04 CRL 2,5mm
    05.05 CRL 7,3mm 💓
    30.05 CRL 3,4cm
    18.06 CRL 7,23cm 🧬 prenatalne+nift, zdrowa 👶🏼 🩷
    27.06 99g
    25.07 🔜

💊 Euthyrox N88, Pueria Duo Active

preg.png

Wysłany: 9 lipca, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle powiem Wam, że początek ciąży był u mnie ciężki psychicznie, nie staraliśmy się długo, ale jak już się udało to nie cieszyłam się, nie umiałam, nikomu nie mówiliśmy, tym bardziej że przez 11 lat związku temat dzieci pojawił się stosunkowo niedawno, mąż zawsze chciał, ale nie naciskał, ja byłam sceptycznie nastawiona. Miałam wahania czy na pewno dobrze zrobiliśmy, czy na pewno tego chciałam, ale teraz w 4 miesiącu już bardziej entuzjastycznie do tego podchodzę, mówimy po imieniu do brzucha i jakoś bardziej emocjonalnie tą ciążę czuje, a bałam się że nie będę właśnie tego czuć, bo jestem dość chłodna osoba, braki emocjonalne wyniesione z domu niestety. 😏

Nie wiem czy któraś z was miała podobnie 😅

15.04 ⏸️
    29.04 CRL 2,5mm
    05.05 CRL 7,3mm 💓
    30.05 CRL 3,4cm
    27.06 99g
    25.07 🔜

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    Też ostatnie dni miewam bóle głowy, a od początku ciąży ich nie miałam (przed ciążą co chwilę głowa bolała)

Dziewczyny a jakiej poduszki używacie? Polecicie coś na 163cm?
    Ostatnio kupiłam sobie piłkę do ćwiczeń, ale od siedzenia i robienia okręgów kręciło mi się w głowie 😵‍💫

Co do spania, to na brzuchu nigdy, ale zawsze tak, że jedna ręka jakoś pod ciałem, noga gdzieś na kołdrze i kawałek brzucha na dole, za to od czasu operacji kiedy 3 miesiące musiałam spać na plecach i trochę na wpol siedząco, lubię czasem na nich pospać 😀 teraz staram się na boku spać.

MadCat w Twojej sytuacji to się nie dziwię, że l4, poprzednio pracowałam w korpo, ogromny stres, kiedy musiałam iść do biura to kończyło się to biegunkami i bólami brzucha w ciągu dnia - takimi promieniującymi do kręgosłupa, że nie mogłam się wyprostować. Zmieniłam pracę i bóle minęły, ale tam poszłabym na L4 bardzo szybko, bo szkoda zdrowia, tym bardziej że to już nie tylko o nasze zdrowie chodzi, ale też bobo 😊
    Najgorzej właśnie że budżetówka a taki klimat tam zrobili. No nie za taką kasę. Nie opłaca się nawet zajeżdżać. Bo w prawilnym korpo to chociaż dobrze płacą 😆

A na razie to ja mam tak że nie czuje się za bardzo w ciąży. Może jak poczuje ruchy. W pierwszej chyba inaczej było. I też nie wiem czy dobrze zrobiliśmy. Drugie dziecko to trochę bardziej ja chciałam 🙈 i nie wiem czy nie będę żałować 😂

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop

⏩Wizyta 11. 08
    Połówkowe 19.08

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Szu_szu Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    W ogóle powiem Wam, że początek ciąży był u mnie ciężki psychicznie, nie staraliśmy się długo, ale jak już się udało to nie cieszyłam się, nie umiałam, nikomu nie mówiliśmy, tym bardziej że przez 11 lat związku temat dzieci pojawił się stosunkowo niedawno, mąż zawsze chciał, ale nie naciskał, ja byłam sceptycznie nastawiona. Miałam wahania czy na pewno dobrze zrobiliśmy, czy na pewno tego chciałam, ale teraz w 4 miesiącu już bardziej entuzjastycznie do tego podchodzę, mówimy po imieniu do brzucha i jakoś bardziej emocjonalnie tą ciążę czuje, a bałam się że nie będę właśnie tego czuć, bo jestem dość chłodna osoba, braki emocjonalne wyniesione z domu niestety. 😏

Nie wiem czy któraś z was miała podobnie 😅

Ja do teraz mam czasem myśli, że chyba nas pogrzało, że się pakujemy w coś takiego 🫣 a o samym początku to nie chce myśleć, bo to (przez ilość) była psychiczna tragedia.
    Parę dni temu na forum był temat "samopoczucie psychiczne w ciąży", polecam poczytać, bo dużo dziewczyn się tak czuje ;)
    Na razie jeszcze też jeszcze średnio czuję, że jestem w ciąży, że tam są jacyś ludzie 🤯🤯 abstrakcja. Coś ostatnio mam wrażenie, że się przelewa w tym brzuchu, może to te słynne ruchy, więc może jakoś bardziej to do mnie dojdzie.
    Odnośnie poduszek - ja mam zwykłe C z Allegro, do tego dosyć wąskie, a długie, a to była polecajka od przyjaciółki, która właśnie jest niska i mi się sprawdza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 08:23

Pierniczka, Belma lubią tę wiadomość

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków

27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵

15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g

4.08 - połówkowe

preg.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wrażenie że czułam ruchy koło 15 tygodnia, a od tygodnia ponad nie ma totalnie nic, albo mi się wydaje. Wiem że mam łożysko z przodu nisko, więc to może być to. Staram się nie panikować, bo nic mi się więcej nie dzieje więc obstawiam że jednak wszystko jest dobrze.

Ja do tej pory mam czasem myśli a po co mi to było, tymbardziej że ta ciąża teraz to wpadka. Chcieliśmy, ale gdzieś za rok może. Ale z drugiej strony, jak synek będzie coraz starszy to nie wiem czy bym się zdecydowała na drugie…
    Jedziemy jutro na przedłużony weekend do Karpacza, znaleźliśmy hotel typowo pod dzieci. Może chwilowa zmiana klimatu lepiej mi wpłynie na głowę.
    Mam też pytanie odnośnie osób na l4 planujących normalnie dłuższy wyjazd - jak wam to lekarz zaznacza na zwolnieniu zeby było „legitnie”?

preg.png
  • Chałwa Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Willsee wrote:
    Jedziemy jutro na przedłużony weekend do Karpacza, znaleźliśmy hotel typowo pod dzieci. Może chwilowa zmiana klimatu lepiej mi wpłynie na głowę.
    Mam też pytanie odnośnie osób na l4 planujących normalnie dłuższy wyjazd - jak wam to lekarz zaznacza na zwolnieniu zeby było „legitnie”?

Który hotel wybraliście w Karpaczu ? Ja rozważałam Artusa, nim stanęło na Swieradowie.
    Wróciłam do pracy na miesiąc i wzielam urlopu, więc nie podpowiem, ale z chęcią się dowiem. W październiku chciałabym wyskoczyć nad morze jak bebzol pozwoli. Na stałe L4 chce już iść od sierpnia i nie wracać.
    Książkara_w_ciąży wrote:
    Chałwa ja myślałam o zmniejszeniu odkąd skończyłam 17 lat ale przyzwyczaiłam się do tych moich "melonów"😅 jedynie boli portfel bo trzeba dużo zabulić za dobry stanik 😉

Ja niby też od zawsze duży biust , z Esotiq bodaj 80/85 F mi wypadało, a teraz nawet nie chce myśleć 😅 . Niedosc, że rosną cycki , to chyba zaczynają mi się poszerzać biodra. Jak zabolą, to aż zgina mnie w pół. Mąż sie głupkowato cieszy, że będzie miał Kim Kardashian :| . Ja mu dam Kim Kardashian.. jak tak dalej pójdzie futryny będzie poszerzał 🤣 , więc lepiej niech zbiera hajs na operacje zmniejszenia cyckow I bioder 🤣🤣

U mnie się raczej waaga trzyma, 0.5kg wpadło po urlopie :D , ale mam nadzieję, że szybko zejdzie 🤣

Co do krzywej i cukrzycy. Ja się jutro rano wybieram. Też mam IO, skierowana tylko na cukrzycowa, ale insulinowa też zrobię. Coraz bardziej zastanawiam się jednak nad sensorem, czy nie zamówić.

Od przyszłego tygodnia zaczynamy malowanie w domu... cieszę się jak jasna cholerna. Mamy problem tylko w kuchni. Stół i krzesła stoją zaraz przy ścianie. Ściana jest poobijana, utytłana, ale nie ma jak inaczej zmienić ustawienia. Kompletnie nie mam pomysłu co dać na tą ścianę. Chcieliśmy cegłę, ale zaczęli nam odradzać. Padł pomysł na płyty winylowe , ale muszę jechać sobie obejrzeć. Fototapety nie chce ...

Powodzenia wizytującym 😁😁

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Willsee wrote:
    Ja miałam wrażenie że czułam ruchy koło 15 tygodnia, a od tygodnia ponad nie ma totalnie nic, albo mi się wydaje. Wiem że mam łożysko z przodu nisko, więc to może być to. Staram się nie panikować, bo nic mi się więcej nie dzieje więc obstawiam że jednak wszystko jest dobrze.

Ja do tej pory mam czasem myśli a po co mi to było, tymbardziej że ta ciąża teraz to wpadka. Chcieliśmy, ale gdzieś za rok może. Ale z drugiej strony, jak synek będzie coraz starszy to nie wiem czy bym się zdecydowała na drugie…

Ja czułam dwa razy ruchy 2 tygodnie temu (wiem, szybko, ale czułam delikatne kopniaki, nawet nie „motylki” czy inne odczucia). Potem przez 2 tygodnie nic i od 4-5 dni już codziennie czuję delikatne pukanie w brzuchu ;) myślę, że to normalne, na początku te ruchy są nieregularne. Pamiętam, że w pierwszej ciąży też miałam początkowo nieregularne ruchy. Bobas ma dużo miejsca i wystarczy, że nogi ułoży w kierunku naszego kręgosłupa, lub że łożysko zasłania :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Karola1995 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny długo się nie udzielam a teraz przychodze z pytaniem bo jestescie jednak troche przedemna 😉 jak to u was jest z tymi mdłościami i wymiotami bo ja juz nie daje rady co dwa dni pawie jak stad do ameryki wgl jakas taka oslabiona jestem . Niby cudowny drugi trymestr sie zaczal a u mnie nic sie nie zmienia 😐 dobija mnie to.

👧30
    🧔34

27.12.24 ⏸️
    7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
    22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
    23.01.25 szpital 7+4 💔

23.04.25 ⏸️
    24.04.25 beta 130 ❤️❤️
    26.04.25 beta 387❤️❤️
    30.04.25 beta 1847❤️❤️
    8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
    19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️❤️
    29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️ ❤️
    11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️❤️najprawdopodobniej 🩷🩷
    26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
    16.07.25mamy 160g bobasa ❤️❤️

Czekamy na ciebie słoneczko ❤️❤️

,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

preg.png
  • Książkara_w_ciąży Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chałwa to jednak mam większe od Ciebie 😅 przed ciążą miałam 85J, teraz mam 90K a to jeszcze nie koniec. Miałam F właśnie jako 17 latka😉 a ważyłam 65 kg. Genetycznie mam takie duże niestety. U mojej mamy zatrzymały się na E. Mam nadzieję że moje córki nie będą miały aż takich dużych bo to masakra.

🧍‍♀️32🧍‍♂️33
    Pierwszy test 1/04/25😍
    Beta 2/04/25 - 203,5
    Beta 5/04/25 - 898,70
    23/04/25 - jest serduszko❤️

preg.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chałwa wrote:
    Ja niby też od zawsze duży biust , z Esotiq bodaj 80/85 F mi wypadało, a teraz nawet nie chce myśleć 😅 . Niedosc, że rosną cycki , to chyba zaczynają mi się poszerzać biodra. Jak zabolą, to aż zgina mnie w pół. Mąż sie głupkowato cieszy, że będzie miał Kim Kardashian :| . Ja mu dam Kim Kardashian.. jak tak dalej pójdzie futryny będzie poszerzał 🤣 , więc lepiej niech zbiera hajs na operacje zmniejszenia cyckow I bioder 🤣🤣

U mnie się raczej waaga trzyma, 0.5kg wpadło po urlopie :D , ale mam nadzieję, że szybko zejdzie 🤣

Co do krzywej i cukrzycy. Ja się jutro rano wybieram. Też mam IO, skierowana tylko na cukrzycowa, ale insulinowa też zrobię. Coraz bardziej zastanawiam się jednak nad sensorem, czy nie zamówić.

Od przyszłego tygodnia zaczynamy malowanie w domu... cieszę się jak jasna cholerna. Mamy problem tylko w kuchni. Stół i krzesła stoją zaraz przy ścianie. Ściana jest poobijana, utytłana, ale nie ma jak inaczej zmienić ustawienia. Kompletnie nie mam pomysłu co dać na tą ścianę. Chcieliśmy cegłę, ale zaczęli nam odradzać. Padł pomysł na płyty winylowe , ale muszę jechać sobie obejrzeć. Fototapety nie chce ...

Powodzenia wizytującym 😁😁

Kazalnica family & conference resort. Szukałam czegoś z atrakcjami dla małego, mam nadzieję że będzie ok :) o ale ten Artus też wygląda super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 11:13

preg.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Ja czułam dwa razy ruchy 2 tygodnie temu (wiem, szybko, ale czułam delikatne kopniaki, nawet nie „motylki” czy inne odczucia). Potem przez 2 tygodnie nic i od 4-5 dni już codziennie czuję delikatne pukanie w brzuchu ;) myślę, że to normalne, na początku te ruchy są nieregularne. Pamiętam, że w pierwszej ciąży też miałam początkowo nieregularne ruchy. Bobas ma dużo miejsca i wystarczy, że nogi ułoży w kierunku naszego kręgosłupa, lub że łożysko zasłania :)

Wiadomo, temu myślę że tak jest
    Mimo że ja dziś jestem już 17+6. Ale staram się nie panikować :)

preg.png
  • Chałwa Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O , gdzieś mi umknęła Kazalnica jak szukałam. Czekam w takim razie na opinie :).

Książkara, o widzisz. Więc rozumiemy nasz ból. A na większy biust jakie polecasz firmy ? Ja uwielbiam Esotiq, ale nie wiem czy mi się tam rozmiarowka nie skończy za chwilę.

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png

Wysłany: 10 lipca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Willsee też się właśnie zastanawiam jak to z wyjazdami na L4 czy lekarz to gdzieś musi zaznaczyć, żeby nie było potem stresów.
    Od sierpnia L4, a we wrześniu chciałabym jeszcze skoczyć nad morze lub w góry 🙂

15.04 ⏸️
    29.04 CRL 2,5mm
    05.05 CRL 7,3mm 💓
    30.05 CRL 3,4cm
    27.06 99g
    25.07 🔜

preg.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 🙂
    Rano byłam oddać krew a jutro zobaczę się z dziewczynami 😁
    Miłego dnia 😊

Szu_szu lubi tę wiadomość

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Książkara_w_ciąży Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam poleceń bo ja kupuję to, co jest. Nie ma dużego wyboru niestety na takie rozmiary. Gaia jest spoko, mam często i jeszcze jedna firma ale nie pamiętam nazwy. Tam mają właśnie do L 🙂

🧍‍♀️32🧍‍♂️33
    Pierwszy test 1/04/25😍
    Beta 2/04/25 - 203,5
    Beta 5/04/25 - 898,70
    23/04/25 - jest serduszko❤️

preg.png
  • Belma Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Willsee wrote:
    Wiadomo, temu myślę że tak jest
    Mimo że ja dziś jestem już 17+6. Ale staram się nie panikować :)

Jestem dokładnie w tym samym tygodniu i tak samo wydaje mi się, że może na początku lipca coś tam czułam przed snem, ale teraz totalnie nic i po pracy leżę sobie i wyczekuję i też mnie to trochę martwi, ale to może dlatego że to moja pierwsza ciąża..🤔

Co do staników to polecam firmę Gaia, ja też mam spory biust (teraz jeszcze większy) i tam przynajmniej trafiam z rozmiarem 😊

Wysłany: 10 lipca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów to ja jeszcze kompletnie nic nie czuję🙁
    Nawet nie wiem na co się nastawiac, jak to odróżnić od jakichś ruchów w jelitach😀

W pierwszych ciążach w którym tyg czulyscie coś, tak że było to wiadome, że to ruchy dziecka?

15.04 ⏸️
    29.04 CRL 2,5mm
    05.05 CRL 7,3mm 💓
    30.05 CRL 3,4cm
    27.06 99g
    25.07 🔜

preg.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ