Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupuję śpiworek na zimę 😊
Wilga27 lubi tę wiadomość
-
Wilga27 wrote:Właśnie, dziewczyny kupujecie takie śpiworki do gondoli?
https://www.lamillou.com/pl/spiworek-do-wozka-baby-multi-mirella.html
To tylko przykład, niekoniecznie ta firma 🌞
Ja nie kupuję, bo siostra znalazła po synku w idealnym stanie, ocieplany, cudny śpiworek 🥰 Jakby ona nie znalazła to sąsiadka, która ma córkę też z grudnia z tamtego roku, proponowała, że mi pożyczy, bo to dziadostwo takie drogie, a tylko na te kilka miesięcy zimna. -
Czy któraś ma doświadczenie w wanience
?
Mamy prysznic obecnie i potrzebujemy chyba takiej przenośnej wanienki.
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Ja chyba kupię, zamierzam trochę czasu spędzić na spacerach (jeśli się uda 😆😆)👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Moniczka38 wrote:Czy któraś ma doświadczenie w wanience
?
Mamy prysznic obecnie i potrzebujemy chyba takiej przenośnej wanienki.
Ja też z tych co mają prysznic i to bez brodzika 🫣 mi bardzo spasowała wanienka Primabobo 🙂 -
Pozdrawiam z rana z krzywej cukrowej. Jeszcze przez mgłę ciążowa zapomniałam glukozy 😒, miałam w drugiej torbie. Na szczęście Panie mnie poratowały, bo jakbym znowu miała wstawać o 4 ... jeszcze zmienili kanapy i teraz są mocno średnio wygodne
.
Śpiworek i wanienke napewno będę kupować, ale jeszcze nie wiem jakie. Z wanienek polecajek mam zapisaną z primabobo, tak jak Książkara mówi. Zastanawiałam się ostatnio nad krzesełkiem do karmienia, ale z tym chyba poczekam na później w ogóle. -
Śpiworek miałam i młody całą zimę przechodził w spiworku i kombinezonie z engela. I to było odpowiednie.
Wanienkę mam składana na płasko (chyba primabobo czy coś pokrewnego) - teraz bym chyba wzięła tylko ze stelażem.
Krzesełko polecam stokke albo coś w ten deseń - ikea jest spoko ale wiem że niemiłosiernie użytkowników denerwuje podnóżek i rozstaw nóg w tym krzesełku - idealne żeby o nie zaczepić 😅 -
Wilga27 wrote:Właśnie, dziewczyny kupujecie takie śpiworki do gondoli?
https://www.lamillou.com/pl/spiworek-do-wozka-baby-multi-mirella.html
To tylko przykład, niekoniecznie ta firma 🌞
Oo super te wanienki primabobo i składane 😃 a właśnie w taką chcemy teraz celować. Mamy w domu wanienkę ale taką zwykłą dużą bo ma 105cm długości i ciężko było ją nosić z łazienki a mamy taką wąską łazienkę że tam o kąpiel ciężko z taką dużą wanienką.
I wczoraj poczułam ruchy tego malutkiego skarbka 🤭❤️🥹Książkara_w_ciąży, KasiaXXX, Wilga27 lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - za grube łożysko
⏩ 06.06 prenatalne 🥹 USG w porządku, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Chałwa trzymam kciuki za krzywa 🤞
My dostaliśmy jakiś wór ubranek i widziałam tam śpiworki, więc kupować nie będę raczej. Zastanawia mnie rozmiarówka za to - one na takie duże są, ale metki poobcinane, dziecko mi się tam nie utopi jak będzie trochę za duże, nawet nie wiem czy to ma jakieś rozmiary?
O wanience chętnie poczytam, bo u nas też prysznic bez brodzika na razie, w drugiej łazience plan na wannę, ale to pieśń przyszłości.👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe
-
Ja wanienkę mam podobną do primadonno, składana ricokids.
Śpiworek też mamy, po synku, używaliśmy. Co do rozmiarów, są niby rozmiary, np. przewidziane tylko na jedną zimę, albo na 2-3 zimy. Ja mam z cottonmoose przewidziany na 2-3 zimy. Dziecko w niej się nie topi, bo część „nieużywana” jest w nogach na leżąco w gondoli i nie przeszkadza
Krzesełka z Ikea mają dużo zwolenników, jak i przeciwników. My akurat zainwestowaliśmy w stokke, synek dostawał prezenty w postaci gotówki, więc sobie pozwoliliśmy. Bardzo lubi w tym krzesełku jeść, jak tylko chce coś zjeść, podchodzi i każe się posadzić 😅 a krzesełko rośnie razem z dzieckiem, potem można zdjąć tackę i może siedzieć przy stole na tym krzesełku. Jestem zadowolona z zakupu. -
Gilgotek wrote:Ja mam dokładnie taki sam tylko w brzoskwinkowym kolorze 🤭
Oo super te wanienki primabobo i składane 😃 a właśnie w taką chcemy teraz celować. Mamy w domu wanienkę ale taką zwykłą dużą bo ma 105cm długości i ciężko było ją nosić z łazienki a mamy taką wąską łazienkę że tam o kąpiel ciężko z taką dużą wanienką.
I wczoraj poczułam ruchy tego malutkiego skarbka 🤭❤️🥹
Zazdroszczę!!
Mi trochę ulżyło z wyprawką bo okazało się, że też dostaniemy co nieco „w spadku”. Właśnie tak jak pisze szu_szu czy jak śpiworek jest za duży to niedobrze? Czy nic nie szkodzi?
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
-
Jak tak czytam to ogarnęłam ile szukania mnie w pierwszej ciąży ominęło bo dużo od mojej sis dostałam 😆 wanienkę mam na stelażu, firma nie wiem ale potem ta wanienkę sama do dużej wanny wstawiałam. Bez stelaża do mordęga z noworodkiem bo się nie schylicie. A krzesełko mam właśnie z Ikea i dokupiłam podnóżek. Miałam różne krzesełka no jeszcze dwa inne dostałam i do dziadków poszły. Niby lepsze ale mi nie pasowały. Najlepsza ta Ikea.
Łóżeczko musiałam wymienić w pewnym momencie i kupiłam takie by były przynajmniej 2 poziomy dna a potem robi się z niego takie otwarte łóżeczko. Młody uwielbiał.
Spiworka nie miałam. W kwietniu się urodził. Teraz chyba kupię 😂👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
⏩Wizyta 11. 08
Połówkowe 19.08
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Ps widzę, ze za tydzień już pierwsze połówkowe!👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
-
My właśnie w spadku raczej nic nie dostaniemy. Wczoraj obliczaliśmy koszta co musimy kupić, co wykończyć w domu i na ogrodzie + musielibyśmy zmienić auto do końca roku, no i zjedziemy na stałe do Polski, czyli wypłata męża się zmieni, a ja będę miała kilkadziesiąt procent macierzyńskiego. Przeraziło mnie to 😬 I zaczęłam przez to szperać właśnie na vinted, i takie tam.
Znajoma rodzi za tydzień i dostała od innych koleżanek CALUTKĄ wyprawkę - od łóżka, przez dostawke, zabawki, ciuchy, maty, wanienkę, wózek, fotelik - wsiooooo. A u nas nawet nikt ze znajomych nie miał zimowej dzidzi, więc nawet ciuszki nam się nie skapną 🙈
Wanienkę ma moja siostra, składaną silikonową, ale bez stelażu. Jak uda mi się dopasować i dokupić do niej stelaż to kupię, a jak nie to też z allegro mam zapisaną koniecznie ze stelażem, mimo że mamy w łazience i prysznic, i ogromną wannę osobno, ale nie chciałabym się schylać.
Dziewczyny, jaki rozmiar kokonu wziąć? 55x100 czy duży 65x120? 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 09:48
-
Chałwa, trzymam kciuki za krzywą
Męża koledzy mają córeczki i nam obiecali ubranka,łóżeczka i inne ale to w sierpniu.W lipcu wyjeżdżają na urlopy.Inna moja znajoma na laktator jej syn był od razu na mm więc też chce mi dać 😊
Na pewno kupię kilka buteleczek mm do szpitala,po CC mogę mieć problem z laktacją.Niby są w szpitalu ale czasami położne mają focha jak się o nie prosi,czasami leżą i można brać 🫣 -
Ja mam spiworek cottonmouse i jest super- mloda odziedziczy. Do tego chce jakiś kombinezon kupić.
Wanienkę mam z allegro- składana i stelaż tez składany dzięki czemu malo miejsca zajmuje.
Nie wiem co z wózkiem bo mlody jeszcze lubi duzo jeździć i nie wiem jak to rozegrać.
My zaczynamy dodatkowo budowę wiec szykuje się nam ciekawy czas.
Auto tez do wymiany niestety. Z jednym dzieckiem psem i wózkiem ciężko się gdzieś zabrac- z dwójką boimy się ze juz będzie całkiem niewykonalne.
Ja mam prenatalne już w piątekdawno nie miałam wizyty wiec cieszę się że zobaczę mloda ❤️
My na szczęście mamy dużo po mlodym- chyba nawet ciuszków w neutralnych kolorach wiec mam nadzieje ze nie trzeba duzo będzie dokupować. Ostatnio jakos wiecej odczuwałam ciągnięcia wiec tez nie miałam siły by w ogóle zacząć myśleć o wyprawceXII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Dzięki za kciuki. Stresa do wyników mam, czekam. Cudów się nie spodziewam. Jestem 3 tyg beż merforminy, albo 4. Zobaczymy jak się poprzestawiał.
Chyba muszę założyć zeszyt , żeby te Wasze polecajki zapisywać.
KasiaXXX skąd zamawiasz, kokon ? Mi się Jukki podobaly.
Wilga teraz połówkowe, a zaraz rozpakowywanie.😵💫
A u mnie .. jeszcze jednego nie donosiłam, nie urodziłam, jeszcze szmat czasu, a już się zaczyna pierdzielenie o szopenie o drugiego bejbika.. rozpędzają się zabardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 11:17
-
Witam się w 19 tygodniu razem z moim ziemniakiem lub co mi się bardziej podoba, króliczkiem miniaturką 😊 ja od teściów dostanę pieniądze ale dopiero w listopadzie 🫣 nie wiem co im się ubzdurało że wystarczy mi czasu. Mój mąż ma z nimi pogadać bo nie chcę kupować na ostatnią chwilę...
Od znajomej mam dostać ubranka do przepatrzenia ale to jak wrócimy z wakacji, gdzieś w sierpniu. Druga znajoma będzie dla mnie zbierać. Niestety te malutkie już oddali ale ma od 74 i odkłada teraz już dla mnie. Moja mama mówi "ja wiem co mam kupić i kiedy" co mnie denerwuje więc z nią muszę pogadać w sierpniu żeby nie było że kupi coś, co my już będziemy mieć. Także tak😉
Aż ciężko uwierzyć że zaraz połowa za nami,dopiero co test sprawdzałam🫣 i ten wątek marcowy mnie zszokował, czas bardzo szybko leci😊
Miłego dnia dziewczyny 😘KasiaXXX lubi tę wiadomość
-
Wilga27 wrote:Ps widzę, ze za tydzień już pierwsze połówkowe!♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - za grube łożysko
⏩ 06.06 prenatalne 🥹 USG w porządku, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina