Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też już po wizycie. Ciąża jeszcze malutka i wczesna.
Zarodek jest, a serduszko tak plus minus mówi że coś widzi ale chce jeszcze to sprawdzić i się upewnić, jesteśmy umówione za tydzień bo za dwa to 1 maj.
Także troszkę spokojniejsza jestem. 🫣
Pani powiedziała że mam leżeć i pachnieć. 😃 zakaz dźwigania, sprzątania itp 😄 muszę być ostrożnaKasiaXXX, Le, Wixa🌸, MimiM29, Izuś84, Szu_szu lubią tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
31.03 -33.60 mlU/ml
02.04- 111.00 mlU/ml
04.04- 326.00 mlU/ml
07.04- 834.00 mlU/ml
16.04- 11410.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
PaulinaNnn wrote:Ja też już po wizycie. Ciąża jeszcze malutka i wczesna.
Zarodek jest, a serduszko tak plus minus mówi że coś widzi ale chce jeszcze to sprawdzić i się upewnić, jesteśmy umówione za tydzień bo za dwa to 1 maj.
Pani powiedziała że mam leżeć i pachnieć. 😃 zakaz dźwigania, sprzątania itp 😄 muszę być ostrożna
Pewnie byłaś w momencie, kiedy serduszko zaczyna się dopiero rozkręcaćAle super, że masz wizytę tak szybko
PaulinaNnn lubi tę wiadomość
-
Książkara_w_ciąży wrote:No i po wizycie...niestety prawie nic się nie dowiedziałam. Obraz był tak tragiczny że nie był wstanie dostrzec czy jest tętno czy nie...zarodek był, ogólnie wyglądało wszystko dobrze ale raczej ciąża młodsza o kilka dni. Mam wrócić za 3 tygodnie. Pobrał cytologię i mam skierowanie na badania z krwi i prenatalne. Ale chyba umówię się po świętach na NFZ żeby spróbować się dowiedzieć wcześniej. Zawiodłam się nie powiem.
Ksiazkara, a miałam Cię pytać czy nie miałaś późniejszej owulacji, ale nie chciałam siać niepotrzebnego niepokoju
A to temu, że 05.04 miałaś betę 900 (wg stopki), a ja 04.04 zrobiłam test i betę miałam już 2700. Ale na suwaczku masz już 7 tydzień + 1, a ja mam dzisiaj 6+6 (ledwo ogarnęłam opis stopki, jak coś tam dodać to nie mam pojęcia) a jakby te bety miałyśmy inaczej.
Także całkiem możliwe, że masz faktycznie młodsza ciążę niż wskazuje Twój suwaczek, więc się nie martw na zapas
Mi z USG wyszedl późniejszy termin i tak, bo z OM na 06.12 a z USG na 08.12, więc też mam wg USG dwa dni mldosza i wtedy kiedy widziałam serduszko to było 6+1 wg tego USG, a 6+3 wg OM. Także bądź dobrej myśli, zobaczysz pewnie niedługo serduszko
Cebulka, super, że jest serduszko i wychodzisz ze szpitala ❤️
Także dzisiaj od rana myślami jestem z Wami Dziewczyny co macie wizyty, ale dopeiro teraz udało mi się zajrzeć na forum01.03 - OM
04.04 - II 😊, bHCG - 2765
07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
15.04 - USG na NFZ, termin porodu z USG: 08.12
Kolejne USG: 29.04
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C. -
PaulinaNnn wrote:Ja też już po wizycie. Ciąża jeszcze malutka i wczesna.
Pani powiedziała że mam leżeć i pachnieć. 😃 zakaz dźwigania, sprzątania itp 😄 muszę być ostrożna
Ekstra! 🥰
Jeny, dziewczyny, Wy tak wszystko wyliczacie, bety sprawdzacie itp, mi moja gine nie kazała nawet tego robić 🙈 Tak jak zresztą połowa moich koleżanek, które dawno już są mamami - żadna tego nie sprawdzała, po prostu był pozytywny test, czekały do wizyty i szły.
Dla mnie to wszystko jest takie nowe, że głowa boli 😅
Czasami dziękuję Bogu za takie fora i dostęp ogólny do Internetu, ale jeśli ktoś tak jak ja choruje na nerwice, i panikuje, to to niestety może nieraz przytłaczać…
Przez przypadek zabłądziłam na forum i weszłam w wątek „Poronienia”, i oczywiście już sobie wmówiłam, że te moje cholernie mocne skurcze są jednoznaczne z poronieniem, i jak widziałam, że dziewczynom kazali lekarze czekać na @, to aż się boję co powie nam lekarz jutro… Nie wyobrażam sobie czegoś takiego usłyszeć, wrócić do domu i czekać na krwawieniePaulinaNnn lubi tę wiadomość
-
Le tak, mam cykle mocno nieregularne i kiedy mówiłam mu że zapłodnienie prawdopodobnie było 10/12 marca to od razu powiedział że ciąża jest pewnie młodsza o 5 dni niż wyliczenia z miesiączki. Ale mimo wszystko 3 tygodnie to przesada. 😉
Paulina super wieści 😍PaulinaNnn lubi tę wiadomość
-
Książkara_w_ciąży wrote:Le tak, mam cykle mocno nieregularne i kiedy mówiłam mu że zapłodnienie prawdopodobnie było 10/12 marca to od razu powiedział że ciąża jest pewnie młodsza o 5 dni niż wyliczenia z miesiączki. Ale mimo wszystko 3 tygodnie to przesada. 😉
Paulina super wieści 😍
Nie no jasne, dobrze, że chcesz iść szybciej, też bym szła!
I tak, mi chodziło o max jakieś 5 dni właśnie, ale akurat pewnie tyle właśnie Ci zabrakło, by już teraz to serduszko usłyszeć. Pewnie teraz jak się umówisz to już będzie, trzymam kciuki ❤️Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
01.03 - OM
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C. -
MimiM29 wrote:Dziewczyny, ja dziś okna wymylam, firany poprasowalam, zawiesiłam, ręczniki wygotowalam 😅 mam dziś energię 🥳
Patrzac, że ja praktycznie od zobaczenia II muszę leżeć (przez te plamienia co miałam), to wiem, że to głupio zabrzmi, ale naprawdę Ci zazdroszczę, że możesz sprzątać 😁
A Ty już jesteś na L4 czy akurat wolne przed świętami? Bo nie pamiętam
01.03 - OM
Ja właśnie czekam na druga betę.
Już odświeżam tą stronę diagnostyki co 5 minut :p
Zazdroszcze wam już bardzo wizyt.
Ja mam nadzieję że we wtorek zobacze chociaż pęcherzyk.AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
17.04.2025 betaHCG 438 -
KasiaXXX wrote:Ekstra! 🥰
Jeny, dziewczyny, Wy tak wszystko wyliczacie, bety sprawdzacie itp, mi moja gine nie kazała nawet tego robić 🙈 Tak jak zresztą połowa moich koleżanek, które dawno już są mamami - żadna tego nie sprawdzała, po prostu był pozytywny test, czekały do wizyty i szły.
Dla mnie to wszystko jest takie nowe, że głowa boli 😅
Czasami dziękuję Bogu za takie fora i dostęp ogólny do Internetu, ale jeśli ktoś tak jak ja choruje na nerwice, i panikuje, to to niestety może nieraz przytłaczać…
Przez przypadek zabłądziłam na forum i weszłam w wątek „Poronienia”, i oczywiście już sobie wmówiłam, że te moje cholernie mocne skurcze są jednoznaczne z poronieniem, i jak widziałam, że dziewczynom kazali lekarze czekać na @, to aż się boję co powie nam lekarz jutro… Nie wyobrażam sobie czegoś takiego usłyszeć, wrócić do domu i czekać na krwawienie
Bądź dobrej myśli, zwłaszcza, że zaraz wizytaWiem, że łatwo się mówi, a głowa robi swoje, ale oprócz odpoczynku i poczekania na wizytę za wiele nie możesz zrobić. Ja miałam wizytę 07.04 i przed nią zaczęłam plamić, przeleżałam tydzień, w sumie cały tydzień miałam plamienia, mysli też różne... Ale faktycznie leżałam i starałam się nie myśleć o najgorszym. Na wizycie, na którą tak czekałam (w niedziele mi ustały plamienia a wizyta była w pon 14.04) lekarka już widziała serduszko ❤️ Także bądź dobrej myśli, że wszyskto jest ok ❤️
PS To też moja pierwsza ciąża i też panikuję. Teraz wizytę mam. Dopiero 2 tyg później, 29.04 i już mi się dłuży 🙈 Ale też dalej staram się leżeć.KasiaXXX lubi tę wiadomość
01.03 - OM
Nefretam wrote:Ja właśnie czekam na druga betę.
Już odświeżam tą stronę diagnostyki co 5 minut :p
Zazdroszcze wam już bardzo wizyt.
Ja mam nadzieję że we wtorek zobacze chociaż pęcherzyk.
Maaam !
438 !Le, KasiaXXX, MimiM29, Izuś84, Delfi, Gilgotek, Szu_szu lubią tę wiadomość
AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
17.04.2025 betaHCG 438 -
Nefretam wrote:Maaam !
438 !
Gratulacje 😊Nefretam lubi tę wiadomość
01.03 - OM
Jest moja kruszyna z bijącym serduszkiem ❤️🥰 0.85cm😀
https://zapodaj.net/plik-MNEkYOLxaODelfi, MimiM29, Książkara_w_ciąży, Mini94, frytka, Nefretam, Wisienka95, PaulinaNnn, Gilgotek, Le, Szu_szu lubią tę wiadomość
💃84
🕺90
Punkcja 15 marzec 2025
4.1.1 4.1.2❄️
Transfer 20 marzec 2025 5.1.1 embrioglue
9,11dpt⏸️
12dpt-beta 634mlU
14dpt-beta 1598mlU
16dpt-beta 3748mlU
1 Usg po transferze 17 kwiecień 2025❤️🥰
17.04 ❤️0.85cm kruszynki🥰
30.04 następna wizyta -
Le wrote:Bądź dobrej myśli, zwłaszcza, że zaraz wizyta
Wiem, że łatwo się mówi, a głowa robi swoje, ale oprócz odpoczynku i poczekania na wizytę za wiele nie możesz zrobić. Ja miałam wizytę 07.04 i przed nią zaczęłam plamić, przeleżałam tydzień, w sumie cały tydzień miałam plamienia, mysli też różne... Ale faktycznie leżałam i starałam się nie myśleć o najgorszym. Na wizycie, na którą tak czekałam (w niedziele mi ustały plamienia a wizyta była w pon 14.04) lekarka już widziała serduszko ❤️ Także bądź dobrej myśli, że wszyskto jest ok ❤️
PS To też moja pierwsza ciąża i też panikuję. Teraz wizytę mam. Dopiero 2 tyg później, 29.04 i już mi się dłuży 🙈 Ale też dalej staram się leżeć.
Jeju, to też się strachu najadłaś przed pierwszą wizytą. Trzymam kciuki, żeby Ci szybko zleciało do tego 29.04 ❤️
Ja właśnie w pracy znowu dostałam takiego skurczu, że aż myślałam, że zemdleję i nie mogłam się w ogóle poruszać. Poszłam do toalety i płakałam, bojąc się, że zaraz zobaczę krew, tak mnie te podbrzusze bolało, a okazało się, że musiałam po prostu zrobić numer 2… Po 10 minutach minęło.
Tak się zastanawiam czy te moje bóle to nie są po prostu jakieś silne zaparcia (mam też mało gazów), bo w 80% jak mnie te bóle łapią, mam dreszcze, mrowieja mi nogi aż do ud, a następnie muszę iść do toalety.
Czy któraś z Was miała takie zaparcia? -
Le wrote:Patrzac, że ja praktycznie od zobaczenia II muszę leżeć (przez te plamienia co miałam), to wiem, że to głupio zabrzmi, ale naprawdę Ci zazdroszczę, że możesz sprzątać 😁
A Ty już jesteś na L4 czy akurat wolne przed świętami? Bo nie pamiętamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 16:21
-
Izuś84 wrote:Jest moja kruszyna z bijącym serduszkiem ❤️🥰 0.85cm😀
https://zapodaj.net/plik-MNEkYOLxaOIzuś84 lubi tę wiadomość
-
Daje znać że już po skanie i było serduszko ❤️
Ze skanu mimo że apka mówi 7 tygodni i 2 dni, wyszło 7 tygodniu i 6 dni więc termin mam teraz na 28 listopada.
To chyba się przeniosę do listopadowej grupy.
Trzymam za Was wszystkie kciuki 🥰Izuś84, MimiM29, Belma, Gilgotek, Le lubią tę wiadomość
-
JZZ wrote:Daje znać że już po skanie i było serduszko ❤️
Ze skanu mimo że apka mówi 7 tygodni i 2 dni, wyszło 7 tygodniu i 6 dni więc termin mam teraz na 28 listopada.
To chyba się przeniosę do listopadowej grupy.
Trzymam za Was wszystkie kciuki 🥰
Cudownie! Trzymaj się! 🥰