Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
PoskromionaZłośnica wrote:Łooo matko. Może przy wcześniakach w namiocie w zimie. 😜
Wystarczy, ze w domu jest ciepło i szybko przewijasz.
😆 to chyba dam radę bez.
A właśnie co do śpiworka, ja dostałam ale taki spokojnie na półroczne dziecko albo nawet większe. Może być czy muszę kupić mniejszy?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎
-
Pierniczka wrote:Na stronie Kika są te kombinezony i mają napisane, że wełna merynosów 🧐
https://www.kik.pl/p/kombinezon-we%C5%82niany-kaptur-ciemnor%C3%B3%C5%BCowy-1545/1204846
Oj też bym sobie zjadła coś słodkiego, normalnie nigdy specjalnie do słodyczy mnie nie ciągnęło, ale teraz po posiłkach taka chęć na słodkie za mną chodzi 🫠
Wczoraj miałam jeszcze napisać, że wełna merynosów to to samo co welna merino. W Polsce jest inne nazewnictwo i zgodnie z info na stronie KiK ten kobinezon jest 100% wełny merino/merynosów.Pierniczka lubi tę wiadomość
-
MadCat wrote:A widziałam. Jak dla mnie bez sensu. Co najwyżej mieć zwykły grzejnik jakby ogrzewanie wywaliło by wgl zagrzać pokój malucha.
Lychee ja kupiłam spiworek ten, wzor tylko inny
https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/Babymam-spiworek-do-wozka-sanek-gondoli-premium/6508?gad_source=1&gad_campaignid=17419003900&gbraid=0AAAAAByyCSeLE1U-MIJa8agqsD3jAHhgy&gclid=CjwKCAjw2vTFBhAuEiwAFaScwlEPVqnsEBnBIMpzB3DATkt2At3j2ldHREBIlkDtN8-V2cyizXQZqxoCrQsQAvD_BwE
O czapce nie myślałam. Pewnie ubiorę pierwsza lepsza jaka znajde 😂
Nie czuj się głupia. Każdy z nas jest póki dziecko się nie pojawi. I wszystko wychodzi w praniu.
Myśmy naszego w czerwcu załadowali w pajaca, rożek i uj wie co jeszcze,bo myśleliśmy ze mu zimno skoro się drze. Oczywiście że było mu za gorąco 😆 po chwili dopiero wpadliśmy że może jednak go rozebrać do pieluchy xd
Dziękuję
Zakładam, że zaliczymy masę takich wpadek, żeby tylko synek nie ucierpiał na tym👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025
-
No, ale oni mają błąd w marketingu. Na metce jest zwykła wełna bez dopisku merynos / merino.
Ja kupiłam zaffiro. Też ma wełnę merino
https://www.ceneo.pl/79690247 Cena super i rośnie razem z dzieckiem.Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Dziewczyny, z jakim ciśnieniem jechałybyście na pogotowie? Nigdy nie miałam z tym problemów, wręcz przeciwnie zawsze miałam niższe. Od tygodnia, dwóch, obserwuję, że mam takie 120 albo nawet 124 na 70, ale na przykład teraz wieczorem ciągle mi rośnie i raz pokazało już 132/86. Czuję się dobrze, nie wiem czy to błąd pomiaru ciśnieniomierza czy jak, bo używam ten zwykły na nadgarstek i wiem, że one często zawodzą
Trochę panikuje tym rosnącym ciśnieniem… wiem też, że nieraz są takie skoki ciśnienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 20:53
-
KasiaXXX wrote:Dziewczyny, z jakim ciśnieniem jechałybyście na pogotowie? Nigdy nie miałam z tym problemów, wręcz przeciwnie zawsze miałam niższe. Od tygodnia, dwóch, obserwuję, że mam takie 120 albo nawet 124 na 70, ale na przykład teraz wieczorem ciągle mi rośnie i raz pokazało już 132/86. Czuję się dobrze, nie wiem czy to błąd pomiaru ciśnieniomierza czy jak, bo używam ten zwykły na nadgarstek i wiem, że one często zawodzą
Trochę panikuje tym rosnącym ciśnieniem… wiem też, że nieraz są takie skoki ciśnienia.
Ja bym pewnie pojechała przy 150/90. Tłumaczono mi, że 140/90 to jest już nadciśnienie, ale bez dodatkowych objawów wymaga obserwacji i konsultacji, niekoniecznie IP.
Ale jeśli boli Cię głowa, masz zawroty głowy, jakiekolwiek zaburzenia widzenia czy robią Ci się obrzęki to nie ma co czekać i trzeba jechać na IP.
A rano jakie miewasz ciśnienie?👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025
-
Kasia ja też mam zawsze niskie, dziś 90/67 - to u mnie norma. Wg Googla:
"Niebezpieczne dla zdrowia matki i dziecka w ciąży jest każde ciśnienie powyżej 140/90 mmHg, a zwłaszcza powyżej 160/110 mmHg, które wymaga pilnej konsultacji lekarskiej i najczęściej hospitalizacji."
W moim przypadku to 140/90 byłoby już pewnie bardzo niepokojące, gdybym się też dodatkowo źle czuła to przy tych wartościach pewnie bym to skontrolowała z lekarzem. 🙂
-
KasiaXXX wrote:Dziewczyny, z jakim ciśnieniem jechałybyście na pogotowie? Nigdy nie miałam z tym problemów, wręcz przeciwnie zawsze miałam niższe. Od tygodnia, dwóch, obserwuję, że mam takie 120 albo nawet 124 na 70, ale na przykład teraz wieczorem ciągle mi rośnie i raz pokazało już 132/86. Czuję się dobrze, nie wiem czy to błąd pomiaru ciśnieniomierza czy jak, bo używam ten zwykły na nadgarstek i wiem, że one często zawodzą
Trochę panikuje tym rosnącym ciśnieniem… wiem też, że nieraz są takie skoki ciśnienia.
Kiedy masz wizytę? Jak niedługo to bym chyba czekała + kupiła zwykły ciśnieniomierz👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
⏩ Wizyta 8.09
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Wizytę miałam we środę i dostałam od lekarki dzienniczek do uzupełniania ciśnienia 2 razy dziennie, bo miałam dolne ciut wyższe, ale tak to zawsze książkowe - nigdy, przenigdy nie miałam na wizycie większego ciśnienia, ani w domu.
Możliwe, że to jakiś skok albo ten ciśnieniomierz szaleje. Jak chwilę odczekałam to miałam 122/83, więc te dolne wyższe, a górne okej. Nie chce też panikować i co 5 minut tego mierzyć, zwłaszcza, że czuję się dobrze, po prostu zmierzyłam, żeby móc wpisać w ten dzienniczek 😬
-
Kasia - ja do tej pory zawsze miałam jakieś 110/50 albo trochę wyższe a od tygodnia też mam już większe 120/70.. mam nadzieję, że to chwilowy skok i nie będzie szło dalej, zobaczymy..👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎
-
Śpiworek zaffiro jest mega (mam wersję powiększaną) - jedynie co trzeba uważać później jak w spacerówce macie zapięcie pasów - ja musiałam oddać go do krawcowej żeby mi go rozcięła i obszyła - i wbrew pozorom nie było łatwo znaleźć krawcowa która się tego podjęła.
Co do ciśnienia - powyżej 140/90 jeżeli się utrzymuje to trzeba jechać. Miałam w pierwszej ciąży takie skoki, ale to wręcz czułam że mi ciśnienie skacze - tylko że do pół godziny spadało samo, ale powiadomiłam o tym lekarza -
Lychee wrote:Dziewczyny, a jakie polecacie śpiworki do wózka? Tu też obowiązuje zasada 100% bawełny? Szczerze to nigdzie takiego nie spotkałam, a od wczoraj wiszę na przeglądarce..
No i co z czapką zimową? Czy jeśli kombinezon ma kaptur to nie wystarczy cienka czapka?
Niby zajmowałam się dziećmi braci, ale nie mam pojęcia o wielu rzeczach i czuję się okropnie głupia i zagubiona
Ja moją chrzciłam w listopadzie, było zimno, wiec kupiłam czapkę kaszmirową typu kapturek? 🤔😅 ale powiem Wam, że cena zawrotna, choć zdawała się cienka... Całą zimę używałam i chyba nie marzła -