Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefretam wrote:A właśnie a propos hemoglobiny, czy którejś z was udało się podnieść albo przynajmniej utrzymać na tym samym poziomie? Moja cały czas regularnie o 0,4 w dół co badanie. Już jest 10,8 w tym tempie po porodzie będzie 9

A biorę Feroplex i laktoferynę i jeszcze w prenatalu
Na ten moment, odpukać, mam 12,5 hemoglobinę i utrzymuje się jak na razie. W pierwszej ciąży miałam 10,3 i musiałam brać żelazo żeby dojść minimum do 11. Udało mi się ale po porodzie nadal musiałam brać żelazo bo wiadomo, spadło trochę. -
Książkara_w_ciąży wrote:Na ten moment, odpukać, mam 12,5 hemoglobinę i utrzymuje się jak na razie. W pierwszej ciąży miałam 10,3 i musiałam brać żelazo żeby dojść minimum do 11. Udało mi się ale po porodzie nadal musiałam brać żelazo bo wiadomo, spadło trochę.
Książkara a robisz coś specjalnego? Bierzesz żelazo?
A czym podniosłas w poprzedniej ciąży? -
Tu w przypadku medfeminy jest o tyle spoko, że paręset metrów dalej jest Borowska z 3 ref.
Brends witaj
KasiaXXX wrote:
Dziewczyny, czy macie do polecenia jakieś kamerki? Fajnie, jakby długo trzymały na baterii, żeby móc wyjść na taras czy coś. Pełno tego, dużo osób ma kamerki Neno, ale opinie różne. A jestem w trakcie robienia listy prezentów na baby shower i chciałabym jakąś wybrać
Wczoraj koleżanka dała mi cynka, że pożyczy nam Neno Gato 2. Mówi, że dobrze jej się sprawdziło, łącznie z wyjazdami.
Hdfs wrote:No to Ci podpowiem, że ja jestem na insulinie i też mogę rodzic prywatnie, ale zależy od ilości przyjmowany jednostek insuliny. Ginekolog mówiła, że jak nie przekrocze iluś tam to mogę rodzic prywatnie w klinice u niej.
I co do szpitali prywatnych u nas nie ma szpitala prywatnego w którym mogę rodzic, tylko są to dwie kliniki malutkie, nie trzeba doplacac za żadne pokoj, aby mąż mógł być jest ze mną od początku do końca
Mam nadzieje, ze u mnie też nie będzie przeciwwskazań
-
Hej. Ja rodzę w Warszawie - zastanawiam się jeszcze gdzie ale raczej Inflancka albo IMiD, jeszcze rozważam prywatna położna ale to nie na 100%
Jeśli chodzi o crp to miałam badane teraz w pn i jest w normie czyli niziutkie👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Nefretam wrote:Książkara a robisz coś specjalnego? Bierzesz żelazo?
A czym podniosłas w poprzedniej ciąży?
Nic specjalnego nie robię 😉 jestem fanką szpinaku i rukoli. Jedynie co, to zażywam Prenatal Duo z polecenia lekarza (od początku ciąży jestem na Prenatal tylko wcześniej miałam Uno) a tam jest zawarte żelazo i myślę że dzięki temu trzyma się na tym samym pułapie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 16:51
Nefretam lubi tę wiadomość
-
Madcat - te 2 pierwsze są fajne, ale najbardziej mi się podoba ta Zuzia, bo wygląda najcieplej.
My spaliśmy ze starszakiem i zastanawialiśmy sie, jak to bedzie, ale sam sie wyprowadził z miesiąc temu. Nie rozróżnia dni tygodnia, ale jak idzie do przedszkola to trzeba go wyciągać z łóżka. W weekend o 6 jest już gotowy do działania. Nie wiem, jak to możliwe.
Nianię mamy philipsa, tylko po 2 latach ciągłego użytkowania urwaliśmy kabel do ładowarki, więc będziemy chyba musieli kupić nową.
Ja tam rodzę w szpitalu państwowym. Mam traumę po tym szpitalu, ale nie będę kombinować, do cc wystarczy. Mąż mi nie potrzebny, jeśli damy radę w 3-4 dni załatwić wszystko łącznie z porodem. Za pierwszym razem leżałam 2 tyg. na patologii za covida, potem tydzień na położniczym i serio strasznie mi go brakowało.
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g

-
Chałwa - zerknę na tę kamerkę

A no i witamy nową koleżankę. Rozgość się 😀🩷
U mnie hemoglobina spadła z 13,5 na 11,5, więc wdrożyliśmy żelazo, zobaczymy na kolejnej morfologii.
Zapisałam się dziś na podanie immunoglobiny na 10.09, także to też będzie z głowy.
Muszę spytać co myślicie o tej sytuacji z dronami i w ogóle? Powiem szczerze, że ja to jestem przerażona. Nie boję się żadnej pandemii ani nic z tych rzeczy, ale wojna to coś co po prostu sprawia, że panikuje… -
Nefretam wrote:Ja się melduje już po krzywej wczoraj

77 na czczo, 141 po godzinie i 111 po dwóch.
Panie jęczały że za późno przyszłam, ale obudziłam się po 8, więc na miejscu byłam o 10, bo muszę jechać dosyć daleko.
Poza tym w sobotę kupiliśmy fotelik Maxi cosi, wózek Roan i dostawke Espiro Cloud
Przychodzą też ubranka z Vinted plus ten kombinezon z Tchibo, więc czuję że w końcu coś się dzieje.
Muszę się zabrać za jakieś prześcieradelka, kocyki i pieluszki. No i te koszule dla mnie.
A kupiłam w Rossmanie biustonosz do karmienia bo był w dużej promocji, ale trochę jest za luzny pod biustem, po ciąży pewnie będzie jeszcze bardziej
. No ale zobaczymy.
W ogóle odżylam bez pracy. Przestałam być w trybie przetrwania kolejnych dni, żeby po prostu przeżyć i od razu się lepiej czuje i psychicznie i fizycznie.
W ogóle fajnie już prawie wszystkie jesteśmy po tych nieszczęsnych krzywych - Taternicka trzymam kciuki, żeby się ogarnęło łatwo dietą.
A co do szpitala to ja chyba się zdecyduje na Oleśnice, chociaż mam jakiś taki bardzo głupi problem, że dziecko będzie miało miejsce urodzenia Oleśnica zamiast Wrocław :p.
Z Kamieńskiego znam tyle traumatycznych historii, że odpada, mimo że mieszkam 5 minut stamtąd.
Może rozważ Trzebnice
?
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Wisienka95 wrote:A czy są dziewczyny które będą rodzic w Warszawie?(bo się nie doczytałam w koncu)
🫠
Ja zamierzam na Karowej bo tam rodziłam poprzedniego syna i w sumie super wspominam. Mam nadzieję, że teraz też się tam dostanę choć lekarza mam z innego miasta 🙈
Tak, ja będę rodzić i póki co nastawiam się na szpital na Madalińskiego, każda koleżanka która rodziła w Warszawie mówi co innego, więc sama nie wiem który wybrać. Mam podejście, że jeśli trafię na kiepską położną albo odpukać będą jakieś komplikacje, to wszędzie będzie źle 😬
Co do hemoglobiny to moja spadła już kolejny raz i teraz już mam 12, ale bardziej martwią mnie płytki krwi których mam tylko 120 (normą jest od 150 do 400 chyba?) 😔 -
Meggie1989 też będę rodzić na Borowskiej
Maggie1989 lubi tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
Nie wyszło 
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
04.04. Beta 2461.
Termin 02.12. -
Widzę, że już są wyniki niektórych krzywych, gratki ❤️
Ksiazkara - mnie już boli wszystko cały dzień 😂 nawet lubię jak są to plecy, bo kładę sobie pod nie poduszkę z kolcami i na chwilę przestają. A na boki brzucha nie polozę niestety. Najgorsze jest ułożenie na noc i wstawanie. I te żebra. Ogólnie inwalida. Najlepiej jest jak chodzę, ale mam też nie przeginać, więc chodzę trochę 🫣
Nefretam - u mnie żelazo balansuje na cieńkiej linie, ale no poniżej tych 11 nie spadło. Jak już było 11,2 miałam zalecenie morfo po 2 tygodniach i ciupkę wzrosło. Odroczone dodatkowe leki. Teraz na świeżo mam nawet 12,2. Staram się jeść więcej wołowiny, ogólnie mięsa (bo zwykle z tym to tak sobie), jakieś buraczki pije czasem, ale nie obsesyjnie. Mam też suple ciążowe z dodatkowym żelazem (te 30 mg, ale gin mówiła, że to ogólnie mało, co więcej jak się wczytałam to tam jest jeszcze jakiś inny pierwiastek, który zaburza jego wchłanianie jak są przyjmowane razem, już nie pamiętam który, gratulacje dla twórców 😂)
KasiaXxx - ja totalnie blokuje temat, i tak się człowiek martwi dzieckiem, ciążą, nie potrzeba więcej zmartwień. A w tym przypadku martwienie się nic nie zmieni. Pamiętam jak wsiadłam na karuzele przy covidzie, codziennie obsesyjnie patrzyłam, czytałam. Dlatego teraz - ani pół portalu informacyjnego, wszystko poblokowane.
Odnośnie porodów prywatnych - jakbym miała prostą dobrą ciazę leciałabym prywatnie aż by się kurzyło. Ja w szpitalu nie stresuje się cięciem czy procedurami, tylko niemiłymi babami- połoznymi, lekarkami. A za pieniądze powinny być miłe i pomocne, przynajmniej w mojej głowie.
Ja dziś świętuje urodziny, zamowiłam jedzenie, dostałam torta, jeszcze goście na wieczór, intensywnie. Ostatnie urodziny bez bombli na zewnątrz 🙃
A jutro idę na szczepienie na krztusiec, niby od razu po kwalifikacji szczepią. Zobaczymy czy nie odpadnie mi ręka 😂
O i witamy w grupie nową koleżankę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 18:19
Nefretam, Książkara_w_ciąży, Lychee, PoskromionaZłośnica, MadCat, Belma, Babsi lubią tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe gitówa 💪
19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g
4.10 Trio już na świecie 31+1
Julian 🩵
Florentynka 🩷
Matylda 🩷 -
Belma wrote:Tak, ja będę rodzić i póki co nastawiam się na szpital na Madalińskiego, każda koleżanka która rodziła w Warszawie mówi co innego, więc sama nie wiem który wybrać. Mam podejście, że jeśli trafię na kiepską położną albo odpukać będą jakieś komplikacje, to wszędzie będzie źle 😬
Co do hemoglobiny to moja spadła już kolejny raz i teraz już mam 12, ale bardziej martwią mnie płytki krwi których mam tylko 120 (normą jest od 150 do 400 chyba?) 😔
Jeśli chodzi o polozna to ja miałam wczesniej wybrana i miałam do niej dzwonić jak się zacznie poród. Los tak chciała że akurat miałam wtedy zmianę i nie mogłam jej wykupić ale i tak super się spisała i teraz tez ją planuje wziąć 🙂 -
Szuszu wszystkiego najlepszego!🥳
No właśnie ja już w sumie przyjmuje prawie 100mg żelaza a i tak Hg spada.
Też nie czytam portali informacyjnych za bardzo, nie mam na to przestrzeni w glowie. I tak wiadomo, że dociera, ale staram się o tym nie myśleć.
Moniczka Trzebnica ma tylko 2st referencyjnosci. I to o Oleśnicy czytałam fajne opinie - chciałam rodzic z Katarzyną Hołynska - są peany na jej cześć w kontekście prowadzenia porodow
Belka ja akurat mam ponad 200 tys. płytek, ale podobno w ciąży małopłytkowość jest fizjologiczna i można się martwić poniżej 100, a nawet poniżej 80Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 18:32
Belma, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
A okey! Bo bardzo fajny szpital ta Trzebnica

Oleśnica spoko- podobno jak prywatnie. Ale wkurza mnie ich negatywne podejście do cesarkiStarania zaczęte 08.24.
Nie wyszło 
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
04.04. Beta 2461.
Termin 02.12. -
KasiaXXX wrote:Chałwa - zerknę na tę kamerkę

A no i witamy nową koleżankę. Rozgość się 😀🩷
U mnie hemoglobina spadła z 13,5 na 11,5, więc wdrożyliśmy żelazo, zobaczymy na kolejnej morfologii.
Zapisałam się dziś na podanie immunoglobuline na 10.09, także to też będzie z głowy.
Muszę spytać co myślicie o tej sytuacji z dronami i w ogóle? Powiem szczerze, że ja to jestem przerażona. Nie boję się żadnej pandemii ani nic z tych rzeczy, ale wojna to coś co po prostu sprawia, że panikuje…
Kasia a ta immunoglobine gdzie zapisałas? Bo podobno możemy na NFZ tylko nie wiem jak to działa kiedy ciąża jest prowadzona prywatnie 🤔 wczoraj nawet o tym czytałam i raz było, że trzeba isc na wizytę NFZ i tam dadzą albo skierowanie NFZ i spróbować np. w szpitalu, a a nawet było info, że ze skierowaniem prywatnym można, do jakiejś placówki NFZ ginekologicznej tylko trzeba mieć wynik na przeciwciała max tygodniowy
Szuszu, wszystkiego najlepszego! 🎂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 19:03
-
Wszystkiego najlepszego Szu_szu😘 korzystaj 😉
Nie lubię narzekać ale widać po mnie że już mi ciężko. Cięższe oddychanie, stękanie przy wstawaniu, na schodach muszę odpocząć bo nie doszła bym na 4 piętro. Jak staruszka 🫣 no ale pociesza mnie to że idzie jesień, czas leci a za niedługo będę tulić moją córeczkę ☺️
Ja też staram się nie interesować ale mam męża, który lubi być na bieżąco niestety.
Szu_szu lubi tę wiadomość
-
@KasiaXXX ja śledzę wiadomości, żeby wiedzieć co się dzieje. Rano jak się dowiedziałam to się popłakałam 🫣 tyle, że ja teraz płaczę jak mąż niewystarczająco czule na mnie popatrzy
potem przetrawiłam i jestem spokojna, przynajmniej w tym momencie 
@Belma - tak jak napisała Nefretam, w ciąży małopłytkowość często się zdarza i norma jest przesunięta do 100 tyś., z tego co mi wiadomo.
@Szu_szu wszystkiego, co najlepsze! Szczęścia, spokoju i zdrowych bobasów
Belma, Szu_szu lubią tę wiadomość
👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025

-
Wszystkiego najlepszego Szu_szu. Donoszenia dzieciaków, lekkiego porodu i połogu. 🥳🥳🥳
Podziwiam Cię. Ty juz nosisz tyle, co my będziemy pod koniec ciąży i na dodatek czujesz 3xwięcej ruchów.
Książkara, ty już w III trymestrze? Czy za chwilę? Nic dziwnego, ze się stęka trochę. 😜
Szu_szu lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g

-
Szu_szu najlepszego 💚
Ja w przyszłym tygodniu będę mieć szczepienie na grypę. Potem się umowie na rsv. A krztusiec ginekolog mówił ze mam iść po 30 tc. Też już zdążyłam dostać zaszczepienie niepewności z hasłem a czy to bezpieczne, a czy nie wywoła autyzmu bla bla i mój ciążowy mózg to łyknął 🤦 na szczęście już go opanowałam, bo se poczytałam artykuły 😅 także szczepię się na wszystko, męża też zaszczepię i syna też.
Ja mam za to dziś ciężki dzień za sobą. Zmieniliśmy przedszkole i w tym tygodniu od poniedziałku dziennie rano jest afera w szatni i straszny płacz. W poniedziałek dałam radę, ale wczoraj już pękłam też, a dziś to mnie całkiem rozłożyło emocjonalnie. Nie na moje ciążowe humory takie płaczę 🙈 jutro mąż go odwozi i zobaczymy jak będzie.
Książkara ja na 2 mieszkam i mi ciężko. Co prawda kamienica i wysokie stropy 😅 też muszę przystanac bo na raz nie wejdę.
A z wyprawkowych rzeczy puściłam dziś pierwsze pranie ubranek. Na razie będę sobie takie w kartoniku składować, a jak kupię w listopadzie komodę to zacznie się prasowanie.
A co do dronów to na razie sceptycznie patrzę i staram się nie przejmować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 19:33
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
⏩ Wizyta 24.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
PoskromionaZłośnica zależy na jaką aplikację popatrzę 😉 według jednej już jestem (27+2) a według drugiej dopiero w 28 tygodniu zacznę trzeci trymestr.
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość