Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Maggie1989 wrote:Bielsko biała, Eskulap. Koleżanka tam miala. Obecnie akurat jest na Borowskiej i nie narzeka.
Tam na pewno plus ze mogli dopłacić do pokoju i mąż z nią cały pobyt byl
Mhm, mieszkam 3 minuty autem od eskulapu. Zastanawiałam się nawet przez chwilę czy tam rodzić, dopóki z jakieś 2 msc nie zmarła tam pacjentka po porodzie. Przetransportowana do szpitala miejskiego i nie udało jej się uratować. Zdecydowałam się wrócić do szpitala w którym już rodziłam -
Też jestem na glukozie i czekam na kolejne pobrania 🤭Mini94 wrote:Jestem po wypiciu glukozy i czekam na rozwój sytuacji. Trzymajcie kciuki 😃 pierwsze łyki nie były złe, jak stara wygazowana oranżada mocno posłodzona. Przy ostatnich łykach już mi się zaczęło tym odbijać, spodziewałam się porcji o połowę mniejszej. Walczę ze sobą a syn razem ze mną bo zaczął kopać.
Za to nie musiałam się pchać przed kolejkę bo zanim zdążyłam coś powiedzieć to starszy pan mnie uprzedził i powiedział, że tu jest przyszłość narodu, który musi zarabiać na emerytów i trzeba mnie puścić pierwszą, bo widać (chodziło mu o brzuszek).
Trzymam kciuki za nasze wyniki 😁
Mini94 lubi tę wiadomość
26.05.2025 Dwa ❤️❤️
05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony
13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃
7.11.2025 33+6 tc Witajcie na świecie moje malutkie 😍

-
Malinka czyli nie jestem sama, trzymam kciuki 😀 ja za 10 min lecę na kolejne pobranie. Pozwolili mi się napić wody i to mi dużo pomogło. Ale nikt nic nie kontrolował, dali mi kubek z rozpuszczona glukoza i kazali przyjść za godzinę.malinka201666 wrote:Też jestem na glukozie i czekam na kolejne pobrania 🤭
Trzymam kciuki za nasze wyniki 😁 -
Ja mimo hajsu chce się decydować na tą medfemine, głównie chyba przez opiekę. Sporo znajomych i mniej znajomych osób tam rodziło . Trudno, z siana polecę, ale pójdę z większym spokojem. Chociaż muszę tam w końcu przedzwonić. W Opolu chyba można też wykupić pokój rodzinny, ale jakoś przekonuje mnie, że tu jest kameralnie i faktycznie te położne są pomocne. A jak jeszcze mam urwami rzucać, bo albo mi piczka pomoże, albo nie, to ja dziękuję.
Cieszę się, że Wasze badania wychodzą prawidłowe, nieprawidłowości są wchłaniane:)
Ja ruchów nie liczę, nikt nic nie mówił, ale mała ma jeszcze miejsce i jak się obróci, tak jak np wczoraj to nie ma bata jej dokladnie wyczuc tak często.
Mój mąż ma brata z wielką różnica wieku. Wczoraj teściowa zaczęła po nim wyciągać rzeczy, o jak się ucieszyłam, bo będę miała po nim pościele i inne takie, kocyki, nie kocyki. Super, bo sporo rzeczy odpadnie.
Jedną wkładkę do spacerówki też dostałam, więc będzie jak znalazl na zmianę, a że z dinozaurami ...
Dziewczyny niech moc będzie z Wami na glukozie
-
To ja będę rodzić w Opolu. No i na ten pokój też się zapisuje jak będzie wolny.Chałwa wrote:Ja mimo hajsu chce się decydować na tą medfemine, głównie chyba przez opiekę. Sporo znajomych i mniej znajomych osób tam rodziło . Trudno, z siana polecę, ale pójdę z większym spokojem. Chociaż muszę tam w końcu przedzwonić. W Opolu chyba można też wykupić pokój rodzinny, ale jakoś przekonuje mnie, że tu jest kameralnie i faktycznie te położne są pomocne. A jak jeszcze mam urwami rzucać, bo albo mi piczka pomoże, albo nie, to ja dziękuję.
Cieszę się, że Wasze badania wychodzą prawidłowe, nieprawidłowości są wchłaniane:)
Ja ruchów nie liczę, nikt nic nie mówił, ale mała ma jeszcze miejsce i jak się obróci, tak jak np wczoraj to nie ma bata jej dokladnie wyczuc tak często.
Mój mąż ma brata z wielką różnica wieku. Wczoraj teściowa zaczęła po nim wyciągać rzeczy, o jak się ucieszyłam, bo będę miała po nim pościele i inne takie, kocyki, nie kocyki. Super, bo sporo rzeczy odpadnie.
Jedną wkładkę do spacerówki też dostałam, więc będzie jak znalazl na zmianę, a że z dinozaurami ...
Dziewczyny niech moc będzie z Wami na glukozie
Ja mam drugi poród to jak mnie wkurwia to nie będę owijać w bawełnę 😂👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
15.12 3520 g 🐬
🏥25.12
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Też kiedyś myślałam o medfeminie,ale oni tam chcą ciążę tylko zdrowe,fizjologiczne.Z moim ciśnieniem i stanem po CC muszę rodzic tylko w szpitalu 3 ref.Wybrałam Kamińskiego
Mi kazali wypić u siebie w gabinecie,mogę zrobić łyka wody i pójść tylko do WC..a na przeciwko jest Rossmann i Pepco 🤭😂26.05.2025 Dwa ❤️❤️
05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony
13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃
7.11.2025 33+6 tc Witajcie na świecie moje malutkie 😍

-
Trzymam kciuki za kolejne dziewczyny na krzywej😊
Czy Wam też jest tak strasznie niewygodnie? Nie mogę ani usiąść na dłużej ani położyć się bez wiercenia bo mała ma stópki pod żebrami co mi bardzo przeszkadza. Mam bardzo duży biust i on naciska jeszcze na to miejsce gdzie ma te stópki i normalnie kręgosłup krzyczy, lędźwia i biodra po nocy są obolałe. Głupio mi że tak marudzę...😕 We wcześniejszych ciążach tak nie miałam, może to rozejście mięśni sprawia że czuje to wszystko tak mocno? Sama nie wiem. -
Też o tym slyszalam. Nie wiem jaki jest powód tej śmierci.Willsee wrote:Mhm, mieszkam 3 minuty autem od eskulapu. Zastanawiałam się nawet przez chwilę czy tam rodzić, dopóki z jakieś 2 msc nie zmarła tam pacjentka po porodzie. Przetransportowana do szpitala miejskiego i nie udało jej się uratować. Zdecydowałam się wrócić do szpitala w którym już rodziłam
Ja też wychodzę z założenia ze wole w państwowym w razie w gdyby coś było nie tak że mną czy dzieckiem.XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Tak dokładnie szpitale prywatne to tylko w przypadku zdrowej fizjologicznej ciazy. Ja akurat tym razem borowska, bo tu pracuje moja prowadząca. Mam też obok brochow- wiec w razie w mogę zmienić zdanie. Tam mozna wykupic pokój prywatny jeśli jest dostępny (chyba jest 1 albo 2 i mają plany na kolejne). Mi akurat nie potrzebny bo mąż i tak nie zostanie ze mną, musi wrocic do synka.malinka201666 wrote:Też kiedyś myślałam o medfeminie,ale oni tam chcą ciążę tylko zdrowe,fizjologiczne.Z moim ciśnieniem i stanem po CC muszę rodzic tylko w szpitalu 3 ref.Wybrałam Kamińskiego
Mi kazali wypić u siebie w gabinecie,mogę zrobić łyka wody i pójść tylko do WC..a na przeciwko jest Rossmann i Pepco 🤭😂
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
malinka201666 wrote:Też kiedyś myślałam o medfeminie,ale oni tam chcą ciążę tylko zdrowe,fizjologiczne.Z moim ciśnieniem i stanem po CC muszę rodzic tylko w szpitalu 3 ref.Wybrałam Kamińskiego
Na kamieńskiego rodzila kolezanka jakieś 4 mce temu. Bardzo zadowolona. Właśnie dlatego się zastanawiam, czy z tą moją cukrzycą, która mam nadzieje ogarnąć dietą, będą przyjmować w medfeminie
. Mi ogólnie zależy na pokoju samej i właśnie to "jak będzie wolne" mnie przeraża 😶.
Nie wytrzymałam, zadzwoniłam:P . Sama cukrzyca nie jest u nich przeciwwskazaniem, mogę albo poczekać do 35-36 tyg. Na kwalifikacje, albo umówić się wcześniej, jednak pierwszy weekend października mają być dni otwarte i możliwość konsultacji z lekarzem. Powinnam być w 29 tyg, wybiorę się i podpytam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 09:47
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze krzywe 🤞🏻
Też liczę na pokój rodzinny, w okolicach mojego terminu nie powinno być dużego obłożenia, więc może się uda 😊 W wybranej placówce są dwie sale rodzinne, dużo sal 1os. lub 2 os. w tym drugim szpitalu jedna sala rodzina, ale też porodów z 5x więcej
W mieście obok jest więcej porodówek i tam jak jest małe obłożenie to pozwalają mężowi nocować na zwykłej sali 1/2os, bez żadnej dopłaty 🙂
Rozważaliśmy prywatny szpital, ale w okolicy się pozamykały i najbliższe są >150km, więc bez sensu.
Wilga to mąż wczoraj też pytał czy się rusza i mówię że śpi, ten zaczął głaskać brzuch i jak zarobił kopniaka to aż podskoczył 😆
Wilga27 lubi tę wiadomość
-
Już po, przeżyłam krzywą, po pierwszym pobraniu było juz lepiej i czas szybko zleciał. Czekam na wyniki. Zjadłam zdrowe kanapki i teraz zakupy 😀
Pierniczka, KasiaXXX, Lychee, taterniczka, Belma, Książkara_w_ciąży, Wilga27, Ko_ala, Szu_szu, Nayeli lubią tę wiadomość
-
Nie wolno na krzywej chodzić. Trzeba niestety siedzieć na tyłku. Jak się chodzi to się inaczej ten cukier spała i można zakłamać wynikmalinka201666 wrote:Też kiedyś myślałam o medfeminie,ale oni tam chcą ciążę tylko zdrowe,fizjologiczne.Z moim ciśnieniem i stanem po CC muszę rodzic tylko w szpitalu 3 ref.Wybrałam Kamińskiego
Mi kazali wypić u siebie w gabinecie,mogę zrobić łyka wody i pójść tylko do WC..a na przeciwko jest Rossmann i Pepco 🤭😂
Lychee lubi tę wiadomość
👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
15.12 3520 g 🐬
🏥25.12
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Maggie1989 wrote:Też o tym slyszalam. Nie wiem jaki jest powód tej śmierci.
Ja też wychodzę z założenia ze wole w państwowym w razie w gdyby coś było nie tak że mną czy dzieckiem.
Ostatnio przejeżdżałam tam to stała pod budynkiem karetka neonatologiczna. A to wiadomo że często liczą się minuty. W ogóle ten budynek to jak opuszczony wygląda, ledwo 2 auta na parkingu o ile w ogóle są🫣.
Także ja wybieram miejski szpital, bez żadnych luksusów w stylu pokoju rodzinnego ani nic no ale trudno, przeżyje te 3 dni -
Trzymam kciuki za wyniki krzywych 😀
Ja rodzę normalnie w państwowym szpitalu, nawet nigdy nie myślałam o prywatnym. Nie wiem nawet gdzie u mnie w okolicy takie są 😅
Dziewczyny, czy macie do polecenia jakieś kamerki? Fajnie, jakby długo trzymały na baterii, żeby móc wyjść na taras czy coś. Pełno tego, dużo osób ma kamerki Neno, ale opinie różne. A jestem w trakcie robienia listy prezentów na baby shower i chciałabym jakąś wybrać
-
Cześć, stwierdziłam że może już tu do was dołączę. Mam termin na 20.12 (co zabawne, jest to również dzień moich urodzin) czyli dziś mamy 25+4. Będzie dziewczynka
jest to moja druga ciąża, po poronieniu zatrzymany w lutym tego roku, w 10 tygodniu. Na razie wszystko jest w porządku we wszystkich badaniach, chociaż czeka mnie krzywa która spędza mi sen z powiek. Muszę zrobić w tym tygodniu lub kolejnym.
Czy wy też miewacie takie dni że jest super i jesteście podekscytowane oraz dni gdy jesteście pewne że coś pójdzie nie tak? Ja właśnie mam kolejny taki dzień i zastanawiam się czy macie jakiś pomysł jak sobie radzić z takim lękiem przed martwym urodzeniem? Uprzedzając pytania - chodzę na terapię, ale niestety kolejna wizyta dopiero za tydzien
MadCat, Ko_ala, Belma, Pierniczka, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny

Trzymam kciuki za dobre wyniki krzywych @malinka201666 i @Mini94
Co do porodu to biorę pod uwagę tylko szpital państwowy albo w swojej miejscowości albo w oddalonej większej, jeśli na badaniach prenatalnych 3 trymestru będzie jakiekolwiek podejrzenie, że synek może wymagać pomocy po porodzie, bo wtedy będzie wchodził w grę tylko szpital 3 referencyjności, a u mnie w mieście takiego nie ma.
@KasiaXXX sama chętnie skorzystam z polecajek, bo też się mocno zastanawiam co wybrać👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
19.11.2025 - Cud

-
Książkara_w_ciąży wrote:Trzymam kciuki za kolejne dziewczyny na krzywej😊
Czy Wam też jest tak strasznie niewygodnie? Nie mogę ani usiąść na dłużej ani położyć się bez wiercenia bo mała ma stópki pod żebrami co mi bardzo przeszkadza. Mam bardzo duży biust i on naciska jeszcze na to miejsce gdzie ma te stópki i normalnie kręgosłup krzyczy, lędźwia i biodra po nocy są obolałe. Głupio mi że tak marudzę...😕 We wcześniejszych ciążach tak nie miałam, może to rozejście mięśni sprawia że czuje to wszystko tak mocno? Sama nie wiem.
Ja też cierpię nocami, często budzę się na wznak... bo spi z nami moja dwulatka i musi miec moją rękę przy sobie 🫣 na lewym boku strasznie boli mnie biodro i bark... na prawym też srednio wygodnie. -
Maura wrote:Ja też cierpię nocami, często budzę się na wznak... bo spi z nami moja dwulatka i musi miec moją rękę przy sobie 🫣 na lewym boku strasznie boli mnie biodro i bark... na prawym też srednio wygodnie.
Witaj w klubie spania z dwulatkiem 😬. Planujecie eksmisję przed porodem? My tak ale czarno to widzę…🫣
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH