Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniczka współczuję, zwłaszcza, że asortyment leków nędzny 😢 trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie
Madcat - podziękuj mężowi, w 3 grałam i faktycznie niezłe, resztę obczaję na pewno ❤️
Wilga - ooo puzzle tak! Nawet na grupach gdzie ludzie sobie wysyłają puzzle za datek na cel charytatywny jestem 😂 takie piękne wzory niektóre, sztosiwo. Puzzle do pokoju dziecięcego miałam wybrane zanim w ogóle dziecko w planach było (haru stories)
I planszówki też uwielbiam.
MadCat, Wilga27 lubią tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe gitówa 💪
19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g
-
To ja się witam w trzecim trymestrze (według mojej aplikacji, która liczy rozpoczęte tygodnie). 😃
Nie wiem, kiedy to tak szybko minęło... 🫣Pierniczka, MadCat, Ko_ala, PoskromionaZłośnica, Książkara_w_ciąży, Belma, Lychee, Szu_szu, KasiaXXX lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Moniczka38 bardzo współczuję. Obyś wróciła szybko do zdrowia.
Puzzle też lubię, ale nie miałabym czasu teraz na układanie. Ten czas na L4 tak szybko leci. Dużo czasu poświęcam czytaniu, oglądaniu o ciąży, porodach, macierzyństwie. Zanim zdecyduję się na zakup czegokolwiek to czytam opinie, przeglądam internet. Gotuję lepsze obiady, sprzątam. Wieczorami netflix. Chciałabym coś innego porobić ale jakoś nie mam czasu.
Mój zobaczył listę wyprawkową i zabronił kupowania misia szumisia bo później dziecko ciężko odzwyczaić by zasypiało bez niego (porada kolegi). A jak zobaczył pojemnik na pampersy to już się zaczęła dyskusja 😄 stanęło, że będziemy bez misia ale z pojemnikiem, tylko jeszcze mu nie powiedziałam ile wkłady kosztują 😅 -
My z małżem też planszowkowi, chociaż w ciąży mam średnio siłę na granie i ochotę.
Wczoraj byłam pierwszy raz na aquaerobiku. Póki co będę sobie jeździć. Robię wszystko 2 x wolniej od tych dziadków, ale mi się podobało.
I chyba nie obejdzie się bez nocnej insuliny. Przez tydzień tylko 2 lub 3 razy miałam poniżej 90.
Niech Was choróbska opuszczają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 08:01
-
Cześć dziewczyny. Ledwo Was nadrobiłam.
Bardzo mi przykro z powodu chorób, zwłaszcza mamy, zwłaszcza w tym czasie. 😞 ale jestem pewna, że Mamie pomaga świadomość ze zostanie babcią.
Szu_szu - ty nie możesz odkładać zakupów na po porodzie. 😉 będziesz miała trójkę na raz. Musisz być gotowa już teraz! 😛 myślicie w ogole o jakieś pomocy? Ktos z rodziny lub opiekunka?
Widzę, ze nie jestem jedyna pracująca. Trzymajcie się dziewczyny. Byleby zdążyć trochę odpocząć przed godziną 0. To samo z dziewczynami, które juz mają dzieci.
Maura - czy korzystacie ze zlobka, żebyś miała trochę czasu dla siebie?
A co polecacie na netflixie? Ja głównie oglądam True crime'y, ale chyba juz wszystko obejrzałam. Czytać to czytam, ale wieczorami zupełnie nie mam siły i zasypiam na kanapie.
Teraz wygrzebałam u rodziców na strychu kilka książek z serii literatura w spódnicy jako odmóżdżacz, ktory lekko wchodzi, ale zawsze wiem, jak potoczy się fabuła, bo są takie przewidywalne. Normalnie to czytam praktycznie tylko reportaż. Stwierdziłam, ze w ciazy to zbyt dołujące.
Ja też bardzo lubię być house wife, mogłabym rzucić pracę i robić domowe jogurty, gotować, sprzatac i robić na drutach.
Ale teraz nie mam siły, więc syf straszny. Kiedyś miałam sprzątaczki ale przy domu to się nie opłaca. Może się za kimś jednak rozejrzę. Nie miejcie wyrzutów sumienia, ciaża strasznie męczy. Nawet jak leżycie, to ciężko pracujecie.
My nie kupowaliśmy misia szumisia, puszczaliśmy mu playlisty ze Spotify. Są takie z dźwiękami z brzuszka. Bardzo fajne. Czy działało, to trudno powiedzieć. 😉 dziecko zwykle najlepiej usypia na piersi. Jak usunięcie, to smoczek i załatwione. 😀
Dziś jedziemy kupić fotelik z bazą, ale dla starszaka, bo zorientowaliśmy się ostatnio, ze przerósł limit wzrostu i fotelik jest za mały.
A propo dyskusji o fotelikach - polecam tylko obracane. Niesamowita wygoda.
Miłego dnia!Nayeli lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
10+1 tc Crl 3,41 cm
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
-
Seriale hmm. Z takich co na netflix i lubię to wiadomo wiedźmin. 1670 i zaraz będzie drugi sezon. Outlander - i nagle chcesz szkota 😂
Wednesday, wikingowie, stranger things, emilly w Paryżu, ginny&georgia, dzikość.
Chyba starczy. Ja niestety wszystko na bieżąco 😆
A najgorzej że większość razem z mężem oglądam to w ciągu dnia sobie nie pozamulam, bo jak obejrzę bez niego to jeszcze weźmie z orzeczeniem o winie i co ja zrobię 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 08:35
Maura, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
⏩ Wizyta 6.10
III prenatalne 20.10
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
PoskromionaZłośnica wrote:Cześć dziewczyny. Ledwo Was nadrobiłam.
Bardzo mi przykro z powodu chorób, zwłaszcza mamy, zwłaszcza w tym czasie. 😞 ale jestem pewna, że Mamie pomaga świadomość ze zostanie babcią.
Szu_szu - ty nie możesz odkładać zakupów na po porodzie. 😉 będziesz miała trójkę na raz. Musisz być gotowa już teraz! 😛 myślicie w ogole o jakieś pomocy? Ktos z rodziny lub opiekunka?
Widzę, ze nie jestem jedyna pracująca. Trzymajcie się dziewczyny. Byleby zdążyć trochę odpocząć przed godziną 0. To samo z dziewczynami, które juz mają dzieci.
Maura - czy korzystacie ze zlobka, żebyś miała trochę czasu dla siebie?
A co polecacie na netflixie? Ja głównie oglądam True crime'y, ale chyba juz wszystko obejrzałam. Czytać to czytam, ale wieczorami zupełnie nie mam siły i zasypiam na kanapie.
Teraz wygrzebałam u rodziców na strychu kilka książek z serii literatura w spódnicy jako odmóżdżacz, ktory lekko wchodzi, ale zawsze wiem, jak potoczy się fabuła, bo są takie przewidywalne. Normalnie to czytam praktycznie tylko reportaż. Stwierdziłam, ze w ciazy to zbyt dołujące.
Ja też bardzo lubię być house wife, mogłabym rzucić pracę i robić domowe jogurty, gotować, sprzatac i robić na drutach.
Ale teraz nie mam siły, więc syf straszny. Kiedyś miałam sprzątaczki ale przy domu to się nie opłaca. Może się za kimś jednak rozejrzę. Nie miejcie wyrzutów sumienia, ciaża strasznie męczy. Nawet jak leżycie, to ciężko pracujecie.
My nie kupowaliśmy misia szumisia, puszczaliśmy mu playlisty ze Spotify. Są takie z dźwiękami z brzuszka. Bardzo fajne. Czy działało, to trudno powiedzieć. 😉 dziecko zwykle najlepiej usypia na piersi. Jak usunięcie, to smoczek i załatwione. 😀
Dziś jedziemy kupić fotelik z bazą, ale dla starszaka, bo zorientowaliśmy się ostatnio, ze przerósł limit wzrostu i fotelik jest za mały.
A propo dyskusji o fotelikach - polecam tylko obracane. Niesamowita wygoda.
Miłego dnia!
O, daj znać co wybraliście, bo my tez w październiku będziemy się rozglądać dla naszej 2latki, jej przejmie Anielka. Mieliśmy do tej pory bazę i maxicosi łupinę oraz ten kolejny i z niego jakos nie jestem zadowolona, bo latem zawsze spocona.
Co do żłobka, u nas w gminie nie ma:D babcia obok, ale wiadomo jak jestczasem odciąży na dłużej, czasem nie. Jestem w domu, więc w sumie cieszę się, że mamy czas dla siebie, niedługo będę dzielić uwagę na dwie. Zosia to taka mała przylepa, nie jest lekko
-
Maura wrote:O, daj znać co wybraliście, bo my tez w październiku będziemy się rozglądać dla naszej 2latki, jej przejmie Anielka. Mieliśmy do tej pory bazę i maxicosi łupinę oraz ten kolejny i z niego jakos nie jestem zadowolona, bo latem zawsze spocona.
Co do żłobka, u nas w gminie nie ma:D babcia obok, ale wiadomo jak jestczasem odciąży na dłużej, czasem nie. Jestem w domu, więc w sumie cieszę się, że mamy czas dla siebie, niedługo będę dzielić uwagę na dwie. Zosia to taka mała przylepa, nie jest lekko
U nas pocenie w foteliku rozwiązała wkładka merino. Tak, jest droga bo koło 300 zł ale game changer, dziecko nie wysiada mokredo łupiny też sobie zażyczyłam od babci w ramach prezentu dla małej 😂
-
My zamówiliśmy Cybexa z materiałem oddychającym, zobaczymy czy zrobi jakaś różnice.
Mini - sprawdź na allegro wkłady zastępcze, wystarczy 1 oryginalne opakowanie worka i potem można "nadziewać" te wkłady. My mamy kosz na żwirek, który działa na podobnej zasadzie, wkłady też pierunsko drogie i będziemy testować te worki w obu koszach 🙂
https://allegro.pl/oferta/worki-na-pieluchy-wklady-pieluszki-angelcare-litterlocker-x12-17462154691 -
Mini widzę, ze Pierniczka już trochę podrzuciła pomysł, mi gdzieś na insta wyskoczyło że można normalnie bez wkładów tylko jakieś tam inne worki i wychodzi normalna cena.
Z kryminalnych na Netflixie mi się podobają nawet te polskie - zmijowisko (fajny, nieoczywisty koniec), znaki. Chociaż teraz oglądam już jak leci, za dużo czasu.
Obudziłam się z takimi nogami jak parówy opuchniętymi, no to spacer. Poszłam z psem, nie wiem ile przeszłyśmy, ale mało i tak mnie brzuch zabolał, że już ledwo szłam. No to co, do domu, nogi do góry i przed tv 🫣 uwielbiam czytać, ale zupełnie mi nie idzie teraz, za szybko się rozpraszam albo spać mi się chce.
Złośnica - coś tam mamy, ale nie zawalę się pampersami, to dwa kliki na allegro żeby mi pod drzwi przynieśli karton🤷♂️ tylko spokój nas uratuje. Myśleliśmy o opiekunce, ale jak nawet nie wiadomo kiedy się urodzą i kiedy wyjdą ze szpitala to ciężko szukać kogokolwiek👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
-
Chałwa wrote:My z małżem też planszowkowi, chociaż w ciąży mam średnio siłę na granie i ochotę.
Wczoraj byłam pierwszy raz na aquaerobiku. Póki co będę sobie jeździć. Robię wszystko 2 x wolniej od tych dziadków, ale mi się podobało.
I chyba nie obejdzie się bez nocnej insuliny. Przez tydzień tylko 2 lub 3 razy miałam poniżej 90.
Niech Was choróbska opuszczają.
Może nie jest tak źle z Twoimi wynikami : poniżej 94 powinno być naczczo. A 60 minut po posiłku poniżej 140. -
Willsee wrote:U nas pocenie w foteliku rozwiązała wkładka merino. Tak, jest droga bo koło 300 zł ale game changer, dziecko nie wysiada mokre
do łupiny też sobie zażyczyłam od babci w ramach prezentu dla małej 😂
Ja w trasy dłuższe niż 30 km ubieram body merino:) one nawet jak się zrobią trochę mokre, to szybko wysychają, ostatecznie dają radę, brałam pod uwagę wkładkę, w końcu się rozmyśliłam;) ale dzięki za info!
Ale do łupiny to chyba faktycznie mogłaby się przydać, bo jednak wiosna i lato pewnie w niej będzie jeździć... Zosia miała 10 miesięcy i latem już jeździła w drugim foteliku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 12:05
-
Babsi wrote:Może nie jest tak źle z Twoimi wynikami : poniżej 94 powinno być naczczo. A 60 minut po posiłku poniżej 140.
No właśnie wg tej mojej diabetolog na czczo powinno być poniżej 90 ... po posiłkach się mieszczę na szczęście. -
Z tymi opiekunkami jest bardzo ciężko. Rozglądam się za jakąś dla mnie we Wrocławiu i niestety panie przypominają w większości patologie
Nie chcę nikogo obrażać, ale no nawet jakby opiekunka miała przy mnie opiekować się dzieckiem to mi słabo na starcie.
Na fb patrzę na ich zdjęcia a tam w tle butelki po piwie czy dzieci przed TV. Na starcie skreślone. Myślę, że tak od lutego będę się za kimś rozglądać a mama w styczniu pomoże, bo powoli będę musiała wracać do pracy.Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Dzięki za podpowiadajki. Też czekamy na 1670. Wiedzmina zarzuciłam po pierwszym sezonie, bo jako fanką książki dostawałam apopleksji. No a teraz bez jedynego Henrego Cavilla to juz zupełnie nie dla mnie.
Dzikość oglądałam i bardzo mi się podobała.
Chyba też spróbuję Żmijowisko.
Maura - okazało sie, ze musimy juz kupić fotelik bez bazy, zapinany na zwykłe pasy, w którym bedzie jeździł juz do końca. Recaro axion. A jak miał 2 lata to dokupilismy fotelik do bazy maxi cosy. Specjalnie kupowaliśmy oddzielną bazę, żeby pasowała do kolejnego fotelika. Mokry bywał, ale wydaje mi się, ze to normalne w fotelikach.
To kiepsko, ze nie ma zlobka. Powinni wiecej w to inwestować, żeby był wybór.
Szu_szu ale jakąś inną pomoc np. rodzina? No może być tak, ze jak jedno uspisz, to drugie się obudzi, a trzecie bedzie głodne.
Ja do brudnych pieluch miałam zwykly śmietnik z biedry otwierany nogą. Żadnych woreczkow. Smrodek zostawał w śmietniku. Ale my mamy śmietnik pod domem i częste opróżnianie śmietnika nie było problemem.2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
10+1 tc Crl 3,41 cm
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
-
O, dzięki za tego tipa co do tańszych woreczków zapasowych 😅 Nie wyobrażam sobie wyprawki bez tego śmietnika. Wszyscy znajomi, którzy go mieli/mają są wniebowzięci. Mimo że mieszkamy w domku i śmietnik stoi obok, to uważam, że mega się takie coś sprawdzi. Zwłaszcza jak będę już sama w domu i Mąż będzie pracował. Fajny bajer 😅
Moniczka - dużo zdrówka!!!! -
Jak to jest z tymi fotelikami. Ja mam babysafe york 0-13 i dopiero jak miał rok to przeskoczył na następny.
Czy są jeszcze bardziej małe a potem trochę większe?👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
⏩ Wizyta 6.10
III prenatalne 20.10
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
MadCat wrote:Jak to jest z tymi fotelikami. Ja mam babysafe york 0-13 i dopiero jak miał rok to przeskoczył na następny.
Czy są jeszcze bardziej małe a potem trochę większe?
Nie ma. Tzn każdy model się pewnie różni od siebie wielkością. My przeszliśmy z łupiny na fotelik jak miał coś koło 9/10 miesięcy i siedział już, i w łupinie chciał się podnosić żeby lepiej widzieć za okno.MadCat lubi tę wiadomość
-
Na serialowego Wiedźmina to się nóż w kieszeni otwiera 🫣 też pociągnęłam może z 1,5 sezonu
Podstawą wieloraczków jest synchro, bez tego zginiemy. I po grupie i historiach na FB widzę, że się da. Ja na moją mamę wolę nie liczyć - jak pomoże to fajnie, ale lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować. Teściów nie ma. No i mąż nie będzie pracował parę miesięcy na pewnoPoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
-
Hej dziewczyny, ja się w ostatnim czasie nie odzywałam ale mieliśmy ciężki czas przez rodzinę partnera. Każdy z jego rodziny ma mnie na wszystkich social mediach zablokowaną 🤭
Podjęliśmy też decyzję o ślubie przed porodem (docelowo mieliśmy brać Kościelny razem z chrztem). Więc przygotowania mnie pochłonęły całkowicie, zapomniałam co to wyprawka już 😂.
18 października wychodzę za mąż 🤭🥰 nie mogę się doczekać aż 🩷
Dzisiaj mam stres bo mój ma powiedzieć swojej matce o ślubie 😬
Mam nadzieję że u Was wszystkich dobrze 🩷 Moniczka współczuję choroby 😒Maura, KasiaXXX, PoskromionaZłośnica, Belma, Pierniczka, Szu_szu, Lychee, MadCat, Książkara_w_ciąży, Babsi, taterniczka lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ Czekamy na córeczkę 💓
TERMIN: 18.12.2025 🤞🏼🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150,