Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam 3 prenatalne i wizytę 06.10.
Le - o kurcze, to trochę stresu się najadłaś! Ale super, że leki podziałały i szyjka zrobiła się “dłuższa”? Zamknęła się? Nie wiem jak tą odwrotność nazwać 🙈 W każdym razie - oby tak dalej, a Ty póki co odpoczywaj i uważaj na siebie.
U nas masakrycznie dużo stresu z pracą i zamknięciem wszystkich tematów w DE przed listopadowym przeniesieniem się na stałe do Polski. Oprócz tego wszystko ok, czuję się super, Mała codziennie daje o sobie znać. Aktualnie ma czkawkę i chyba jej to przeszkadza, bo przy okazji próbuje się przekręcać, i wierzga nogami 😅
A jutro zaczynamy 30 tydzień 🥹 -
MadCat wrote:Maura to mój też za mało przybierał, badania mu robili krwi czy wszystko ok i finalnie kazali dokarmiać mm i raz też usłyszałam, że kiepskie mam mleko 🙃
A ja nadal uważam że ma po prostu przemianę materii po moim mężu. I u niego idzie we wzrost - też po mężu po ja hobbitem jestem 😆
Także wróżę mu koło 195 cm. Moi teściowie są wysocy, mąż ma 198, teść podobnie. I wchodzę ja cała na biało 😂 Już teraz nosi ubranka rozmiar większe niż powinien i jest wyższy od kolegów równolatków
O, to też "wesoło" mieliscie... ile to nerwów specjaliści potrafią niepotrzebnie wprowadzic... a finalnie wszystko gra i zdrowego chlopaka macie! I super
My się najezdzilismy z nią w 4 miesiącu, pediatra prywatnie, fizjo (wszystko ok), cdl (z tych wszystkich nerwów nie mialam nagle pokarmu, ale udało się zażegnać kryzys), kardiolog (wyszła wada serca), gastroenterolog (alergie, bóle brzuszka itp.)... pediatra zaleciła mm, ale nie bylo szans, tylko cyc, z resztą, mala alergiczka byla, wiec ja na diecie, jak skończyła rok skończyły sie wizyty u gastro i dajemy radę już prawie ze wszystkimi produktami. Jest szczupła (ale my też jako dzieci bylismy, teraz też raczej podobnie;p - choć wiadomo, trzeba się pilnować), teraz mam 2lata i za chwilę 2 miesiące, ok. 90cm i ok. 11kg
leci na niskich centylach, ale jest sprawna, zwinna, wszedzie jej pełno i rozgadana na maksa;)
-
Belma wrote:Maura nie dostałam się do lekarza, chyba jesienne choroby dopadły wszystkich bo nie było ani jednego terminu, a teleporady nie chciałam brać bo nie byłam pewna czy to na pewno zapalenie 😬
Dzisiaj czuję się już lepiej, nie wiem co to w końcu było, ta pierś rano była lekko zaczerwieniona, ale to też lewa strona na której śpię.. Jutro mam wizytę u mojej ginekolog to zapytam o co chodzi, czy mogło samo przejść dzięki odpoczynkowi który w końcu nadszedł? Jutro się pewnie dowiem ☺️
W sumie jak jutro masz ginekologa, to on na pewno Cię zbada i będziesz wiedziała, co się dzieje. Daj znać co tam wyszło, bo nie mialam pojęcia, że takie problemy z piersiami mogą pojawić się przed. A jesteś już pod opieką położnej? Jesli tak to zadzwoń do niej, położna też powinna odwiedzić pacjentkę przed terminem porodu, ale wiem, że to się rzadko zdarza... przy 1.ciąży mnie to uspokajało, choć musiałam się upomnieć o wizyty - miałam 2 przed.
Belma lubi tę wiadomość
-
@ Madcat nie miałam pojęcia, że takie są przepisy 😱dziękuję dobrze wiedzieć!
@ Maura oczywiście dam znać, bo dla mnie samej jest to coś nadzwyczajnego o czym też nie wiedziałam 😂okej o położnej też nie wiedziałam.. ale to chyba już ogarnę jak się przeprowadzimy żeby to była ta sama osoba która przyjdzie do nas po porodzie.
To forum to skarbnica wiedzy naprawdę 🫣😍
Maura, MadCat lubią tę wiadomość
-
Piany dostaję jak ktos mowi, ze kobieta ma kiepskie mleko. Może w Afryce podczas głodu, ale nie w Polsce.MadCat wrote:Maura to mój też za mało przybierał, badania mu robili krwi czy wszystko ok i finalnie kazali dokarmiać mm i raz też usłyszałam, że kiepskie mam mleko 🙃
A ja nadal uważam że ma po prostu przemianę materii po moim mężu. I u niego idzie we wzrost - też po mężu po ja hobbitem jestem 😆
Także wróżę mu koło 195 cm. Moi teściowie są wysocy, mąż ma 198, teść podobnie. I wchodzę ja cała na biało 😂 Już teraz nosi ubranka rozmiar większe niż powinien i jest wyższy od kolegów równolatków
I to trzymanie się wagi jakby była jedyna wyrocznią zdrowia. Bez brania pod uwagę innych uwarunkowań.
Maura - to sporo przeszłyście. Ale najważniejsze, ze wyszłyście na prostą. 😀
Le - trzymam kciuki za rozpakowanie w terminie.
Ja narazie bez III prenatalnych, bo obie z lekarką zapomniałyśmy... ech.
MadCat, Maura, Le lubią tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g

-
Byliśmy dzisiaj oglądać porodówkę i jeżeli macie taką opcję to z całego serca polecam.
Bardzo zależało mi na życzliwym personelu i babeczki są świetne. Wszystko pokazały, wytłumaczyły, odpowiedziały na każde pytanie, pośmialiśmy się w sumie zeszło nam godzinę i wyszłam spokojniejsza.
Też nigdy nie byliśmy w tym szpitalu więc wiemy teraz jak dojechać na spokojnie i jak trafić na oddział.
Udało się załatwić chorobowe ale z małymi przejściami
Babsi lubi tę wiadomość
-
Belma nfz lubi wykorzystywać to, że nie wiemy. Nie upomnisz się to oni mają czyste sumienie. A jak im powiesz o swoich prawach to się musza pilnować. W punktach pobierania krwi jest to samo. W kolejkach do rejestracji. W aptekach. Wszędzie mamy pierwszeństwo w medycznych miejscach. Sklepy itp trochę inaczej. Ale taki Lidl ma kasę z pierwszeństwem, Rossmann też ma to zapisane. A jak widać już brzuch to obsługa często sama zagada.
Lubie tez dlatego swój punkt pobierania bo po prostu przychodzę i klikam dzwonek. Z reguły mają otwarte 2 lub 3 stanowiska i jedno obsługuje te pierwszeństwa. Wychodzi pacjent i ja jestem wtedy następna.
Belma lubi tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
⏩ Wizyta 3.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Cześć Dziewczyny
Przepraszam, że się nie odniosę, ale miałam ciężki dzień.. Byliśmy dziś na III prenatalnych i niestety nie jest dobrze. Maluch ma nieprawidłowe przepływy na tętnicy macicznej i pewnie dlatego tak słabo rośnie.. Na ten moment przechodzimy na wizyty co tydzień, ale muszę się liczyć z pobytem w szpitalu w najbliższym czasie. Na górnej granicy mam też wody płodowe, chociaż u synka nie widać, aby miał jakieś problemy, więc niewiadomo skąd to.. Modlę się, żeby synek przetrwał i dorósł choć do 2 kg, zanim będą chcieli wywoływać poród.
A te z Was, które czekają na immunoglobulinę i się boją - pocieszam. Początkowo jak zobaczyłam igłę to zzieleniałam, ale nawet niczego nie poczułam
Chwilę to wstrzykiwanie trwa, bardzo delikatnie szczypie. Gdybym miała wybór to wolałabym 100 razy immuno niż heparynę 
Trzymajcie się :*👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025

-
Apropo kolejek. Wjechałam do Aldika dzisiaj, akurat szkoła miała przerwę i był nalot na sklep. Stali chłopcy, ale każdy miał ram raptem po 1-2 rzeczy, więc kulturalnie stanęłam w kolejce, szła szybko. Za mną stanęło jeszcze 2 czy 3 chłopców, a za nimi babcia z dziadkiem. Odeszłam jeszcze do kosza obok zobaczyć proszek , a babcia w tym czasie hyc przede mnie i wola do dziadka "no chodź, chodz" . Dobrze , że dziadek ogarnięty i się nie dał, bo już miałam przemówienie wymyślone.
-
Lychee wrote:Cześć Dziewczyny
Przepraszam, że się nie odniosę, ale miałam ciężki dzień.. Byliśmy dziś na III prenatalnych i niestety nie jest dobrze. Maluch ma nieprawidłowe przepływy na tętnicy macicznej i pewnie dlatego tak słabo rośnie.. Na ten moment przechodzimy na wizyty co tydzień, ale muszę się liczyć z pobytem w szpitalu w najbliższym czasie. Na górnej granicy mam też wody płodowe, chociaż u synka nie widać, aby miał jakieś problemy, więc niewiadomo skąd to.. Modlę się, żeby synek przetrwał i dorósł choć do 2 kg, zanim będą chcieli wywoływać poród.
A te z Was, które czekają na immunoglobulinę i się boją - pocieszam. Początkowo jak zobaczyłam igłę to zzieleniałam, ale nawet niczego nie poczułam
Chwilę to wstrzykiwanie trwa, bardzo delikatnie szczypie. Gdybym miała wybór to wolałabym 100 razy immuno niż heparynę 
Trzymajcie się :*
Co to niefajne wiadomości:( obyście jak najdłużej w dwupaku
Szu_szu jak Wy tam ?
Lychee lubi tę wiadomość
-
Lychee ojej 😰 oby dzidzi udało się posiedzieć jak najdłużej
Na babuszki to zazwyczaj nie ma co liczyć, one pewnie mają podejście, że rodziły w polu, a my nie możemy postać w kolejce 😉
Od mamy ciągle słyszę teksty, że pracowała do końca, dźwigała coś, dopiero przed porodem odebrała wyniki, bo kto miał czas na badania, puszczam to mimo uszu, bo nie wiem czy ona liczy na brawa czy poklepanie po plecach 🫠
Dziewczyny, które decydują się na ekspres do MM baby brezza - bierzecie ta większą wersję advanced czy mini?
Lychee lubi tę wiadomość
-
Lychee wrote:Cześć Dziewczyny
Trzymajcie się :*
A wcześniej badali Ci te przepływy i były w porządku? U mnie nie badali, dopiero dwa tygodnie temu to wyszło i też bobas słabo rośnie 🫣
A masz nadciśnienie?
Mnie pociesza historia kobiety która urodziła dzieciątko które ważyło niecałe 800 g i jest zdrowym dzieckiem. Trzymam się tego, że póki jest w brzuchu to rośnie i oby jak najdłużej tam siedziały te nasze bobasy!
Trzymam kciuki żeby na kolejnej wizycie było lepiej!
Lychee lubi tę wiadomość
-
Lychee co to za przykre wieści...trzymam kciuki żeby jednak maleństwo dało radę posiedzieć jeszcze i żeby te przepływy się poprawiły 😘
Lee za Ciebie również trzymam kciuki, dobrze że leki coś działają. Oby udało się utrzymać szyjkę jak najdłużej zamkniętą. 😘
Kurcze co to się dzieje na tej końcówce. Mam nadzieję że wszystkie dotrzymamy do donoszonej ciąży i wszystkie dzieci będą zdrowe i silne.
Lychee, Le lubią tę wiadomość
-
Lychee również trzymam kciuki za jak najdłuższy czas w dwupaku i przybieranie dziecka na wadze. Dobrze, że już przekraczasz 30 tydzień

Lee również mam nadzieję, że u Ciebie szyjka pozwoli na jak najdłuższy pobyt córki w brzuszku, oby leżenie pomogło, trzymam kciuki za każdy dzień 🤞
-
Lychee i Lee ja również trzymam za Was kciuki! Niech Wasze maluszki siedzą jak najdłużej w brzuszkach!
Któraś z Was, chyba Kasia pytała o to czy byłam na wizycie prywatnej - tak, chodzę tylko prywatnie 🫠 niestety ten ginekolog tak ma, zależy od dnia jego podejście. No nic czekamy do 20 października na wizytę.
Wam też tak szybko teraz dni uciekają? Czy tylko mi, co nie spojrze na zegarek to myślę sobie Boże już ta godzina, na nic nie mam czasu 😬 jakoś te dnie się skróciły
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ Czekamy na córeczkę 💓
TERMIN: 18.12.2025 🤞🏼🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150,
❌ Encorton 5mg, Duphaston, Luteina - wyłączone w II trymestrze

-
Ja pytałam, tego to już nie pojmuję, płacisz, liczysz na tego lekarza, a on takie podejście, brak empatii, słabe to z jego strony. Kciuki, aby było dobrze!Gilgotek wrote:Lychee i Lee ja również trzymam za Was kciuki! Niech Wasze maluszki siedzą jak najdłużej w brzuszkach!
Któraś z Was, chyba Kasia pytała o to czy byłam na wizycie prywatnej - tak, chodzę tylko prywatnie 🫠 niestety ten ginekolog tak ma, zależy od dnia jego podejście. No nic czekamy do 20 października na wizytę.
Wam też tak szybko teraz dni uciekają? Czy tylko mi, co nie spojrze na zegarek to myślę sobie Boże już ta godzina, na nic nie mam czasu 😬 jakoś te dnie się skróciły
Mi uciekają tak samo, dziś wygrzebałam ciuszki rozm.56 i 62 i mam mało 62😜 wszystko co na krótki rękaw poszło w odstawkę i tak o... jak się wezmę za pranie to chyba jeszcze w listopadzie będę coś musiała zamowic
nadal nie kupiłam kombinezonu na 56, nie wiem na co czekam 😅
Trzymam kciuki za maluchy, niech siedzą w brzuszkach!
Za 2 miesiące my już prawdopodobnie będziemy w komplecie 🙈
-
Lychee trzymam kciuki, żeby maleństwo posiedziało jeszcze trochę w dwupaku.
Czy masz w pobliży szpital z najwyższą referencyjnoscią ? Tak na wszelki wypadek.
Ile teraz waży Twoje maleństwo?
-
Lychee - strasznie mi przykro! Mam nadzieje, że dzidzia będzie mimo wszystko przybierała na wadze i przepływy się poprawią. Nieraz słyszałam, że to możliwe, więc to nie jest proces nieodwracalny ❤️ Czekamy razem z Tobą do kolejnej wizyty i na następne wieści.
Nie ukrywam, że teraz i ja zaczęłam stresować się poniedziałkiem. Ostatnia wizytę miałam 03.09, później byłam co prawda 20.09 na pogotowiu z tymi “słabszymi” ruchami (które okazały się nie być takie słabe 😅) i lekarz na miejscu badał nas bardzo dokładnie, sprawdzał wagę (wtedy było 1120 g), przepływy w główce, brzuszek, serduszko. Ale USG trwało z 15 minut, a moja ginekolog robi takie badanie koło godziny nawet. No i szyjka mówił, że piękna, i zamknięta, ale długości nie podał, więc nie wiem czy z 4cm coś się zmniejszyło.
No nic, trzeba czekać. My dziś zaczynamy 30 tydzień.. nie wiem kiedy i jak. Mam wrażenie, że ta ciąża mija za szybko 🥹 To dla mnie najcudowniejszy czas w życiu. Nigdy nie czułam się piękniej, ani lepiej. Oby tak to do końca 🙈
Lychee lubi tę wiadomość
-
U mnie wjechał właśnie stres level hard.... oby dotrwać do 12:30 (o ile nie będzie opóźnienia)... 😱niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

-
Dzień dobry dziewczyny 🙂
Wczoraj była moja teściowa i się pytała jakie ciuszki ma kupić 🫣 grzecznie podziękowałam i mówię jej że mam całą komodę ubranek małych i u rodziców na strychu mam jeszcze 6 torb 🤷 żeby jej nie było przykro to poprosiłam o kocyki 🤭 od razu poszła ze mną do Pepco i kupiła 2 milusie kocyki i 2 ręczniczki 😀 akurat to co jeszcze potrzebowałam to mi dokupiła,ona była zadowolona ze coś mogła dać od siebie i ja bo w tym momencie wszystko już mam.
Potem dodała,że jakbym jednak rodziła nie daleko jej,czyli na Kamieńskiego to wpadnie do mnie z rosołkiem 🫣😋 no i tu już się zastanawiam czy nie skorzystam 😂😂😂
Taterniczka, trzymam kciuki ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 08:36
KasiaXXX lubi tę wiadomość
26.05.2025 Dwa ❤️❤️
05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony
13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃