X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Mini94 Autorytet

Wysłany: 2 października, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie zawsze mają podejście płacisz to wymagasz, niestety często do ludzi do których trafiamy mają już wypalenie zawodowe albo im się nie chce, albo mają już tylu klientów, że nie muszą się starać. Przykre ale prawdziwe i nie tylko z lekarzami tak jest ale z innymi specjalistami z innych dziedzin również.

Lychee - bardzo trzymam kciuki za Twoje maleństwo, niech się prawidłowo rozwija ❤️

U mnie w domu wciąż są rozmowy o drugim potomstwie. Bardzo mnie już męczą, ja chce, on nie chce. Zakazałam rozmów na ten temat i wrócenie do tematu jak się jedno urodzi i zobaczymy jak będzie.

Ostatnio tak mi w brzuszku mały szaleje, że nie wiem co on tam wyprawia, przekręca się bo to nie są zwykłe kopniaki. Najgorzej, że jak położę się na lewym boku to kopie lewy bok, przekręcę się na prawy to kopie w prawym boku. Nie dogodzisz mu. Mały urwis 😄

Lychee lubi tę wiadomość

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵
    07.08 połówkowe (22+3) 511g
    07.09 1006g (26+6)
    13.10 1850g (32+0)

preg.png
  • Wisienka95 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lychee wrote:
    Cześć Dziewczyny

Przepraszam, że się nie odniosę, ale miałam ciężki dzień.. Byliśmy dziś na III prenatalnych i niestety nie jest dobrze. Maluch ma nieprawidłowe przepływy na tętnicy macicznej i pewnie dlatego tak słabo rośnie.. Na ten moment przechodzimy na wizyty co tydzień, ale muszę się liczyć z pobytem w szpitalu w najbliższym czasie. Na górnej granicy mam też wody płodowe, chociaż u synka nie widać, aby miał jakieś problemy, więc niewiadomo skąd to.. Modlę się, żeby synek przetrwał i dorósł choć do 2 kg, zanim będą chcieli wywoływać poród.

A te z Was, które czekają na immunoglobulinę i się boją - pocieszam. Początkowo jak zobaczyłam igłę to zzieleniałam, ale nawet niczego nie poczułam :) Chwilę to wstrzykiwanie trwa, bardzo delikatnie szczypie. Gdybym miała wybór to wolałabym 100 razy immuno niż heparynę :P

Trzymajcie się :*

Jakie masz wartości w przepływach macicznych?
    Ile teraz waży twoj maluch?
    Nie jestem na bieżąco na tym forum bo mam dużo zmartwień odnośnie tej ciąży.
    U nas też szykuje się hipotrofik z wada serca. Slabe przepływy, mała waga. Jestem po amiopunkcji i czekam.
    Pocieszam cię że nie będzie tak źle ale radzę udać się do jeszcze innego lekarza zeby zobaczył bobasa( o ile nie byłaś) 🙂

• Lychee Ekspertka

Wysłany: 2 października, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    A wcześniej badali Ci te przepływy i były w porządku? U mnie nie badali, dopiero dwa tygodnie temu to wyszło i też bobas słabo rośnie 🫣
    A masz nadciśnienie?
    Mnie pociesza historia kobiety która urodziła dzieciątko które ważyło niecałe 800 g i jest zdrowym dzieckiem. Trzymam się tego, że póki jest w brzuchu to rośnie i oby jak najdłużej tam siedziały te nasze bobasy!
    Trzymam kciuki żeby na kolejnej wizycie było lepiej!

Takich dokładnych przepływów nie miałam, tylko w tętnicach macicznych i było sprawdzane czy Maluch nie ma fali wstecznej. Wtedy w tętnicach macicznych miałam graniczne przepływy, ale nikt nie reagował, bo przy badaniu połówkowym nie muszą być takie idealne, jak widać te się zmieniły, bo są ok

Nadciśnienia nie mam, raczej niskie ciśnienie, ale może też dlatego, że od 12 tc biorę acard..

A jakie następne kroki u Ciebie?

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
    🔜
    TP 10.12.2025

preg.png
  • Lychee Ekspertka

Wysłany: 2 października, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Lychee trzymam kciuki, żeby maleństwo posiedziało jeszcze trochę w dwupaku.
    Czy masz w pobliży szpital z najwyższą referencyjnoscią ? Tak na wszelki wypadek.
    Ile teraz waży Twoje maleństwo?

Najbliższy taki szpital mam w mieście wojewódzkim, do którego mam ok. 80 km. Chodziłam tam do poradni patologii ciąży i na inne badania, więc jak coś się będzie działo to będę się tam kierować. Moja prowadząca też tam pracuje tylko na innym oddziale. Mam nadzieję, że jak coś się będzie pogarszać to mnie skierują na oddział, żeby nie robić niczego na wariackich papierach..

Wczoraj na badaniu wyszedł 1361 g +/- 200 g.

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    🔜
    TP 10.12.2025

preg.png
  • Lychee Ekspertka

Wysłany: 2 października, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taterniczka wrote:
    U mnie wjechał właśnie stres level hard.... oby dotrwać do 12:30 (o ile nie będzie opóźnienia)... 😱

Trzymam mocno kciuki!

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    🔜
    TP 10.12.2025

preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 2 października, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienko, a jak to jest u Ciebie?
    Ile wady Twój syn? W którym jest centylu?
    Nie widzę Cie na pierwszej stronie. W którym jesteś teraz tygodniu?

Lychee tak jak pisze Wisienka chyba warto wybrać się jeszcze do drugiego lekarza i sprawdzić inna opinię

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Będzie chłopczyk 💙

preg.png
  • Lychee Ekspertka

Wysłany: 2 października, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Jakie masz wartości w przepływach macicznych?
    Ile teraz waży twoj maluch?
    Nie jestem na bieżąco na tym forum bo mam dużo zmartwień odnośnie tej ciąży.
    U nas też szykuje się hipotrofik z wada serca. Slabe przepływy, mała waga. Jestem po amiopunkcji i czekam.
    Pocieszam cię że nie będzie tak źle ale radzę udać się do jeszcze innego lekarza zeby zobaczył bobasa( o ile nie byłaś) 🙂

Zależy gdzie zmierzone - bliżej łożyska PI 1,18, a bliżej malucha wychodziło nawet 1,58. Lekarka w wynik PI wpisała taki średni 1,36, bo synek się bardzo wiercił. Waga na wczoraj 1361 g, więc trochę nadrobił, bo był już w 12 centylu..

Dziś idę do mojej prowadzącej, a w przyszłym tygodniu do jednego lekarza polecanego w moim mieście, który ma super sprzęt (i potrafi się nim obsługiwać), bo ogólnie największy problem to właśnie z tym sprzętem.

Też mi proponowali amnio, tak jak praktycznie całą ciążę, ale ze względu na swoje inne komplikacje zdrowotne od początku byłam przeciwko.

Trzymam za Ciebie kciuki i Twoje Maleństwo :* Jak coś będziesz wiedzieć to koniecznie daj znać, będę o Was myśleć

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    🔜
    TP 10.12.2025

preg.png
  • Chałwa Autorytet

Wysłany: 2 października, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem z dodawaniem komentarzy , dziwne. Krótki mogę, długiego nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 09:16

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 2 października, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini94 wrote:
    Ludzie zawsze mają podejście płacisz to wymagasz, niestety często do ludzi do których trafiamy mają już wypalenie zawodowe albo im się nie chce, albo mają już tylu klientów, że nie muszą się starać. Przykre ale prawdziwe i nie tylko z lekarzami tak jest ale z innymi specjalistami z innych dziedzin również.

Lychee - bardzo trzymam kciuki za Twoje maleństwo, niech się prawidłowo rozwija ❤️

U mnie w domu wciąż są rozmowy o drugim potomstwie. Bardzo mnie już męczą, ja chce, on nie chce. Zakazałam rozmów na ten temat i wrócenie do tematu jak się jedno urodzi i zobaczymy jak będzie.

Ostatnio tak mi w brzuszku mały szaleje, że nie wiem co on tam wyprawia, przekręca się bo to nie są zwykłe kopniaki. Najgorzej, że jak położę się na lewym boku to kopie lewy bok, przekręcę się na prawy to kopie w prawym boku. Nie dogodzisz mu. Mały urwis 😄

U nas pierwsze to była wpadka i też był temat że więcej nie będzie. Ja wiedziałam że nie odrazu ale bym chciała. Kto nie pytal to mój mówił że nie, nie, jedno. A ja se chowałam wszystkie rzeczy, nie sprzedawałam i czekałam. Młody podrosł i już mniej opieki wymaga no i zaczęłam poruszać temat. Był na nie. Bal się, lekko weszła wygoda, bo już nie pieluchy itd. Trochę rozmów, ustalenia pewnych rzeczy i postanowiliśmy, że będzie drugie. Jak nie teraz to już wcale, bo różnica wieku już by była kolosalna. Nie mówię, że i Was też pójdzie tak jak u nas, ale ludzie się zmieniają i czasem trzeba czasu. To na pewno nie temat jak jeszcze się jedno nie urodziło.

Mini94, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️

⏩ Wizyta 3.11

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Belma Ekspertka

Wysłany: 2 października, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lychee wrote:
    Takich dokładnych przepływów nie miałam, tylko w tętnicach macicznych i było sprawdzane czy Maluch nie ma fali wstecznej. Wtedy w tętnicach macicznych miałam graniczne przepływy, ale nikt nie reagował, bo przy badaniu połówkowym nie muszą być takie idealne, jak widać te się zmieniły, bo są ok

Nadciśnienia nie mam, raczej niskie ciśnienie, ale może też dlatego, że od 12 tc biorę acard..

A jakie następne kroki u Ciebie?

A czyli chociaż je sprawdzili, w takim razie dobrze że brałaś ten acard. U mnie nie sprawdzili i lekarka powiedziała, że prawdopodobnie od początku było z nimi coś nie tak i też powinnam brać acard.

Byłam na konsultacji u innej lekarki i faktycznie stwierdziła, że te przypływy mają zbyt duży opór, jednak u mnie jest różnica między terminem z USG a terminem z OM prawie tydzień. Z tego co zrozumiałam to oni biorą do pomiarów i tej siatki centylowej termin z OM i dlatego w zależności który termin porodu się weźmie tak bobas jest albo na niższym albo wyższym centylu 🫣
    Dzisiaj mam wizytę u lekarki prowadzącej to zobaczymy co powie.
    Ponoć dzieci rosną w różnym tempie, więc za tydzień może być już sporo większa Twoja kruszyna🤞🏻

Lychee lubi tę wiadomość

• Chałwa Autorytet

Wysłany: 2 października, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png
  • Chałwa Autorytet

Wysłany: 2 października, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ogarnę temat komentarzy, to dodam to co wcześniej chciałam.
    U nas też w otoczeniu przewija się temat drugiego, ale ja póki co jestem stanowczo za jednym.

Co do brezzy ... najpierw byłam mocno na tak, teraz nie wiem jeszcze, jak się będę decydować to po porodzie. Ewentualnie zastanowię się nad tym co utrzymuje temp wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 09:36

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png
  • Lychee Ekspertka

Wysłany: 2 października, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    A czyli chociaż je sprawdzili, w takim razie dobrze że brałaś ten acard. U mnie nie sprawdzili i lekarka powiedziała, że prawdopodobnie od początku było z nimi coś nie tak i też powinnam brać acard.

Byłam na konsultacji u innej lekarki i faktycznie stwierdziła, że te przypływy mają zbyt duży opór, jednak u mnie jest różnica między terminem z USG a terminem z OM prawie tydzień. Z tego co zrozumiałam to oni biorą do pomiarów i tej siatki centylowej termin z OM i dlatego w zależności który termin porodu się weźmie tak bobas jest albo na niższym albo wyższym centylu 🫣
    Dzisiaj mam wizytę u lekarki prowadzącej to zobaczymy co powie.
    Ponoć dzieci rosną w różnym tempie, więc za tydzień może być już sporo większa Twoja kruszyna🤞🏻

Też i co lekarz to inne wymiary, bo inaczej złapie 🫣

Trzymam kciuki za Was, daj znać po wizycie :)

Belma lubi tę wiadomość

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    🔜
    TP 10.12.2025

preg.png
  • Wisienka95 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Wisienko, a jak to jest u Ciebie?
    Ile wady Twój syn? W którym jest centylu?
    Nie widzę Cie na pierwszej stronie. W którym jesteś teraz tygodniu?

Lychee tak jak pisze Wisienka chyba warto wybrać się jeszcze do drugiego lekarza i sprawdzić inna opinię

Jestem teraz 29+6, jutro mam wizytę. W 28+5 ważył tylko 860g, wypadł z siatki centylowej. Ma wadę serca, będzie operowany po porodzie. Mamy slabe przepływy które trzeba badać co tydzień. Czekam mnie szpital w najbliższym czasie. Jestem po opieka ICZMP w Łodzi. Aktualnie czekam na wyniki z aminopunkcji pomimo tego że nifty wyszły ok.
    Także dziewczyny cieszcie się zdrowymi maluchami i korzystajcie z kazdej chwili bycia w ciąży ❤️

• Wisienka95 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lychee wrote:
    Zależy gdzie zmierzone - bliżej łożyska PI 1,18, a bliżej malucha wychodziło nawet 1,58. Lekarka w wynik PI wpisała taki średni 1,36, bo synek się bardzo wiercił. Waga na wczoraj 1361 g, więc trochę nadrobił, bo był już w 12 centylu..

Dziś idę do mojej prowadzącej, a w przyszłym tygodniu do jednego lekarza polecanego w moim mieście, który ma super sprzęt (i potrafi się nim obsługiwać), bo ogólnie największy problem to właśnie z tym sprzętem.

Też mi proponowali amnio, tak jak praktycznie całą ciążę, ale ze względu na swoje inne komplikacje zdrowotne od początku byłam przeciwko.

Trzymam za Ciebie kciuki i Twoje Maleństwo :* Jak coś będziesz wiedzieć to koniecznie daj znać, będę o Was myśleć

Przepływy nie są najgorsze a maluch waży całkiem ładnie 😉 wszystko będzie u ciebie dobrze, twoje liczby dobrze rokują 🫠

Lychee lubi tę wiadomość

• Szu_szu Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak mało się oddzywam, bo mnie wszystko męczy, taka atmosfera szpitalna, że by się tylko spało. Wyniki jakieś tam, w głowie nastawiam się na niedługie rozpakowanie.

Lychee - trzymam kciuki za przepływy, niech jeszcze trochę mały posiedzi, wiadomo. Ale i z tego tygodnia jest dużo pozytywnych historii, na bieżąco sobie czytam jak mam gorszy dzień. Ale porównanie u drugiego lekarza brzmi sensownie. 🤞
    Mini - nie ma co żeby przed urodzeniem pierwszego już dyskutować o drugim. Człowiek najpierw musi się oswoić z nową sytuacją, a potem podjąć jakieś decyzje. Dobrze, że na razie odpusciliscie temat.

Ktoś pytał o baby breeze - ja kupiłam ten model advanced, na vinted są w przyzwoitych cenach, ale nie od Polek, bo to cebulaczki i opuszczają może stówę od ceny rynkowej na używanym ekspresie 🤯. Ja kupiłam od babeczki z Danii, wszystko działa, jestem zadowolona. Szło dłużej, ale bez przesady i tak jeszcze nie jest potrzebny.

Lychee lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków

27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵

15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g

4.08 - połówkowe gitówa 💪

19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g

4.10 Trio już na świecie 31+1
    Julian 🩵
    Florentynka 🩷
    Matylda 🩷
  • Chałwa Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu u Was to 3 takie breezy by się przydaly 😅 bardzo się cieszę, że dalej jesteście w czteropakowym kurniczku.

Ja mam nadzieje, ze mimo tych wszystkich przeszkód, u każdej skończy się dobrze.

Malinka - ja bym tam rosół brała w ciemno :P . W sumie to nie jest glupi pomysł... może złożę zamówienie u teścia i wracając do domu wjedziemy na szybki rosołek 😬

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png
  • Madzik_ Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi, że tyle stresu musicie przejść 😌😌
    A o tych przepływach docięcie od
    Początku czy wcześniej było okej a teraz się coś poknociło ?

👨‍🦱 36l.

👩34l.

W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
    Podchodzimy do In vitro.
    1 Transfer 08.11.2021r. 😭
    2 Transfer 09.05.2022r. 😭
    3 transfer ❌️
    4 transfer ❌️
    5 transfer❌️
    😭😭😭😭😭
    2 punkcja
    3 punkcja Eurofertil Czechy
    6 transfer❌
    7 transfer 02.04
    5dpt beta 11 prog 14,20
    6dpt beta 44,70 prog 30
    9dpt beta 89,60 prog 39,28
    12dpt beta 312 peog 17
    14dpt beta 797,30 prog 17
    20dpt zarodek w macicy (CRL 0,15cm) czekamy na Twoje serduszko 🥰
    26dpt mamy serduszko 🥹🥹 CRL 0,55cm
    27dpt krwiewienie, sor, serduszko biję
    30dpt CRL 0,93 cm
    preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuSzu - dzięki za update. Musisz o nas pamiętać w tym całym swoim wariactwie, bo tu każda o Tobie myśli 🙈 Dobrze, że wyniki jako tako, a nie jakieś fatalne, no i, że ciągle w komplecie. Każdy dodatkowy dzień w brzuchu dla maluchów to naprawdę dużo.

Malinka - to bardzo miłe ze strony teściowej. Fajnie, że uszanowała, że nie chcesz ciuszków i kupiła coś innego 🥰 No i ten rosół to by mnie przekonał!

Lyche - 1361 g w 30+1 to chyba nie jest zły wynik, prawda? W tym tygodniu dzidzia powinna ważyć od 1300-1500, więc we wszystkim się łapie. Mam nadzieję, że będzie rósł dalej ❤️

Wisienka - bardzo, bardzo mi przykro. Nie wiedziałam, że aż tak sytuacja się u Ciebie prezentuje. No i, że jakaś operacja po porodzie jest już pewniakiem. Ale to dobrze, że są już plany na działanie. Wierzę, że wszystko skończy się dobrze. Życzę Ci, żeby ta końcówka ciąży była lepsza - oby maluch nadrobił i, żebyś dostawała lepsze informacje ❤️

Jak tak gadacie o tych przepływach i dokładnie je wymieniacie, to ja nie wiem, czy kiedykolwiek miałam je aż tak dokładnie sprawdzane 🧐 Pytałam na 1 prenatalnych o przepływy swoją prowadzącą, to mówiła, że na tym etapie się tego nie bada. A później tak naprawdę uznałam, że ufam jej i temu co sprawdza, i bada, więc nigdy nie dociekałam o dokładne parametry itp. Każda wizyta trwa naprawdę z godzinę i sprawdza wszystko co się da - całe serduszko po kolei na zbliżeniu, przepływy pępowinowe to na pewno kojarzę, główkę, i mózg, i tam się wszystko świeci zawsze w różnych kolorach 🙈 No naprawdę sprawdza Małą od A do Z, po prostu nigdy nie podaje jakichś wymiarów tych przepływów, o centylach też nigdy nic nie mówiła. Dla mnie najważniejsze jest, że na koniec mówi, że wszystko wygląda idealnie.

Ale nie ukrywam, że teraz na 3 prenatalnych trochę ją przycisnę i popytam o dokładne rzeczy, bo pojawia się stres 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 11:37

Wisienka95, Lychee lubią tę wiadomość

• PoskromionaZłośnica Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo. Sporo problemów się pojawiło. Trzymam za wszystkie dzieciaki kciuki. Jesteśmy na takim etapie, ze nawet wcześniejszy porod nie bedzie dramatem.

Ja tez sie bardzo balam tych przepływów, zawsze o to pytam na badaniach, bo ciaza geriatryczna. Ale na razie okej. Biorę accard od samego poczatku. Wczoraj przy kwalifikacji do immunoglobuliny lekarz zrobił minę, po co mi accard, ale ja się cieszę. M.in. spada ryzyko zawału łożyska i poprawia przepływy. Tylko trzeba by zacząć przed 16 tc.

Ja wczoraj zaliczyłam zastrzyk w pupę. Mąż miał ubaw. Nie wiem, czemu. 😤

Zazdroszczę tych ruchów, ja większość czasu niewiele czuję. Gdybym miała liczyć ruchy, to codziennie bym na SORze była. Mam nadzieję, ze to tylko te łożysko na ścianie przedniej.

Oglądałam wczoraj na insta brzuchy mam bliźniaków, i bardzo Was podziwiam dziewczyny w wielopakach, bo naprawdę nosicie dużo większy ciazar niż ja.

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
    11+5 tc Crl 5,8 cm
    24+4 tc 818 g
    29+5 tc 1495 g

preg.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ