Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Chałwa wrote:Gratuluję wizyt!
Nayeli oj ja czekam grudnia, żebym mogła wypić kakao i zjeść chaleczke i to z dżemikiem. Na razie coraz bardziej zawężają mi się możliwości jedzeniowe.
koło szpitala jest taka piekarnia, więc po cesarce wyślę męża po słodkie bułki tam 😍😍😍😍😍. Jak jeździcie dziewczyny do medfeminy, a nie byłyście w Różanej .. to polecam 😍.
Maura będziesz miała bezpłatnie
.
Taterniczka a Ty tą cukrzycę masz na diecie czy insulinie ?
Ja mam jutro wizytę i zobaczymy co ile będę miała się pokazywać.
Zaś od piątku walczę z zaparciami. Dzisiaj już czopeczki weszły.
Próbowaliśmy dietą samą, ale po dwóch tygodniach się popsuło i muszę brać insulinę. Czyli w sumie i dieta i insulina teraz. 🫣niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

-
Gratuluję wszystkich wizyt
oby już same dobre wiadomości zostały z nami do końca 
Mam dwa pytanka:
- czy polecacie jakieś prześcieradła do gondoli?
Odebraliśmy dziś wózek i mam pytanie do dziewczyn, które też się zdecydowały na roana ivi: jaki wybrałyście śpiworek do wózka?
Dopiero teraz zauważyłam, że gondola jest niewielka i jak porównuję długość większości śpiworków do długości materaca w wózku to wydaje mi się, że mogą być za duże. Nie ukrywam, że totalnie się nie znam, a moja zdolność do kojarzenia faktów jest ostatnio na ujemnym poziomie, więc jest opcja, że czegoś nie widzę 🫣👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025

-
Odnośnie zaparć to bardzo polecam codziennie zjeść kilka śliwek suszonych, surowe jabłko i jogurt z otrębami i siemieniem lnianym. Ja ostatnio miałam problemy i odkąd to praktykuje kazdego dnia to się bardzo poprawiło.
Co do gondoli i śpiworka to nie pomogę bo wózka jeszcze nie mamy a prześcieradła juz kupiłam na allegro. Okaże sie czy się sprawdzą...👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g

-
Lychee wrote:Gratuluję wszystkich wizyt
Mam dwa pytanka:
Odebraliśmy dziś wózek i mam pytanie do dziewczyn, które też się zdecydowały na roana ivi: jaki wybrałyście śpiworek do wózka?
Dopiero teraz zauważyłam, że gondola jest niewielka i jak porównuję długość większości śpiworków do długości materaca w wózku to wydaje mi się, że mogą być za duże. Nie ukrywam, że totalnie się nie znam, a moja zdolność do kojarzenia faktów jest ostatnio na ujemnym poziomie, więc jest opcja, że czegoś nie widzę 🫣
O ja się podepne bo też zastanawiam się jaki śpiworek do roana! Chociaż Pan w sklepie strasznie mnie zdziwił i powiedział, że nie trzeba śpiworka jak dziecko będzie w kombinezonie, bo przecież z takim niemowlakiem nie robi się długich spacerów i coś tam coś tam 😂Ja jednak chcę te długie spacery i chcę śpiworek!
Do gondoli to właśnie chyba ktoś kiedyś nawet wstawiał link do tych prześcieradeł, ale nie znajdę 😬
Lychee lubi tę wiadomość
-
Mam dwa pytanka:
Dopiero teraz zauważyłam, że gondola jest niewielka i jak porównuję długość większości śpiworków do długości materaca w wózku to wydaje mi się, że mogą być za duże. Nie ukrywam, że totalnie się nie znam, a moja zdolność do kojarzenia faktów jest ostatnio na ujemnym poziomie, więc jest opcja, że czegoś nie widzę 🫣
Ja mam Roana I nie będzie spiworka tylko taki zimowy kombinezonik po prostu. Jak będzie zimno to ewentualnie na to kocyk.
Belma, Lychee lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wizyt, super że dzieciaczki rosną.
Co do prześcieradeł to zobacz sobie na Jukki albo świat dziecka.
Też mamy roana i nie kupuje śpiworka chociaż się wahałam. Zimy nie są już takie jak były i wystarczy kombinezon + kocyk.
Śpiworki są zazwyczaj większe niż gondola bo zazwyczaj są 3w1 lub 2w1 czyli gondola, spacerówka, sanki albo gondola, spacerówka.
Lychee lubi tę wiadomość
-
taterniczka wrote:Próbowaliśmy dietą samą, ale po dwóch tygodniach się popsuło i muszę brać insulinę. Czyli w sumie i dieta i insulina teraz. 🫣
To ciekawe jak mi jutro powie z częstotliwością wizyt
Mam dwa pytanka:
Ja prześcieradła wzięłam ostatecznie z Jukki. Jeśli chodzi o śpiworek dam jutro znać. Koleżanka sprzedawała z CottonMouse. Jutro od niej odbieram i przymierzę do wózka. Chociaż ja dalej choruję na Zaffiro i zamierzam już go po porodzie kupić.
Nayeli niestety suszone odpadają. Mi pomaga codziene jedzenie Chia, ale mi brakło. Dzisiaj chciałam kupić, ale nie było. Mam nadzieję jutro utrafic
Nayeli, Lychee lubią tę wiadomość
-
My też Roan i raczej nie będę kupować spiworka, mamy kocyk merino całkiem gruby, do tego kombinezon merino lub taki z H&M co ma miśka w środku. Jak będzie ta nakładka na gondole + ochraniacz przed wiatrem, to wewnątrz powinno być całkiem ciepło, a na duże mrozy pewnie nie będę wychodzić, bo sama jestem zmarźlak 😀
Prześcieradła mam do łóżeczka i gondoli na razie po 1 z Jukki, ale nie pralam jeszcze to się nie wypowiem, chociaż raczej do takiej gondoli to nie ma sensu szaleć z super przescieradlami.
Lychee lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny… dzisiaj pierwszy raz ogarnął mnie hiper strach przed porodem. Ciąża jest dla mnie łaskawa, piękny czas.zz Ale niedługo trzeba ją zakończyć szczęśliwie i Wam powiem… boję się ..👨🦱 36l.
👩34l.
W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
Podchodzimy do In vitro.
1 Transfer 08.11.2021r. 😭
2 Transfer 09.05.2022r. 😭
3 transfer ❌️
4 transfer ❌️
5 transfer❌️
😭😭😭😭😭
2 punkcja
3 punkcja Eurofertil Czechy
6 transfer❌
7 transfer 02.04
5dpt beta 11 prog 14,20
6dpt beta 44,70 prog 30
9dpt beta 89,60 prog 39,28
12dpt beta 312 peog 17
14dpt beta 797,30 prog 17
20dpt zarodek w macicy (CRL 0,15cm) czekamy na Twoje serduszko 🥰
26dpt mamy serduszko 🥹🥹 CRL 0,55cm
27dpt krwiewienie, sor, serduszko biję
30dpt CRL 0,93 cm

-
Madzik ja regularnie boje się porodu i połogu 🙂 CC też się trochę boje, jak poczytałam o przebiegu zabiegu i obejrzałam na YT film 😆 ale pomaga mi oglądanie materiałów przygotowujących, ćwiczenia, poczucie że robię coś, żeby sobie pomóc 🙂 rozmawiałam z koleżanką, która 2x rodziła SN, sama, bo położne odesłały jej męża do domu, że to jeszcze potrwa, a jak tylko dojeżdżał do domu (1h od szpitala) to ona już 2 fazę miała i dzidzia na świecie. Nie dostała ZZO, nie było anestezjologa dostępnego, a mimo to super sobie poradziła, nie wspomina tego tragicznie, ale mówiła że przygotowywała się do porodu sporo i że położne od razu widzą, kto ogarnia kuwetę 😀Jedyne co, to mówiła że na połóg w obu przypadkach nie była w stanie się przygotować i chyba się nie da 🙂
Mi tez odwiedziny na sali porodowej pomogły.
A pytanie z innej beczki - macie jakieś rozstępy? U mnie na razie nie, o dziwo, bo w rodzinie raczej tendencja do ogromnych i po wieku nastoletnim też mi sporo zostało. Nie wiem czy na tym etapie już się ma jakieś? Czy wszystko przede mną? 🥲 -
Ja ostatnio też zaczynam się bać. Mimo że jeden już przeszłam, ale z takimi se wspomnieniami. Druga sprawa boję się że coś się stanie że nie donoszę. Nie ma żadnych wskazań, problemów, idzie książkowo, ale i tak się bojeMadzik_ wrote:Dziewczyny… dzisiaj pierwszy raz ogarnął mnie hiper strach przed porodem. Ciąża jest dla mnie łaskawa, piękny czas.zz Ale niedługo trzeba ją zakończyć szczęśliwie i Wam powiem… boję się ..👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
⏩ Wizyta 3.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
MadCat wrote:Ja ostatnio też zaczynam się bać. Mimo że jeden już przeszłam, ale z takimi se wspomnieniami. Druga sprawa boję się że coś się stanie że nie donoszę. Nie ma żadnych wskazań, problemów, idzie książkowo, ale i tak się boje
O, to tego też się boje. Do tej pory wszystko książkowo, zajście szybkie, żadnych problemów nigdy nie było, ale przez to też nie wiem co będzie dalej, nie mam historii, nie wiem jak organizm będzie działał w kolejnych tygodniach, a też nie wiem co jest fizjologiczne - na grupce na fb widziałam, że niektóre dziewczyny przez twardniejący brzuch lądują w szpitalu, a mi twardnieje od II trymestru, ale na badaniach zawsze wszystko ok, biorę magnez. Boje się, że pomine jakiś objaw, bo ja z tych osób, które SORu unikają, nigdy nie byłam, chyba musiałabym się potężnie zwijać z bolu, żeby pojechać i nie wiem czy nie zlekceważę jakiegoś objawu. Detektora tętna użyłam kilka razy i on mnie uspokaja no i regularne ruchy. Prowadząca kazała liczyc i jeśli jakiegoś dnia dziecko będzie mniej aktywne to jechać na izbę, ale pewnie to też bym odwlekała 😳
Czuje, że te ostatnie tygodnie będą mnie bardziej stresować niż 1 trymestr, kiedy statystycznie więcej złego może się przydarzyć. -
tęczynka wrote:Babeczki z roanem też macie wrażenie że moskitiera jest badziewna? Niby jest też na spacerówkę a ledwo wchodzi na gondolę i przy pierwszej próbie założenia się popruła
Oj, to niedobrze. My dopiero w listopadzie odbierzemy wózek i fotelik, żeby gwarancje dłużej miec 🙂 ale u nas termin na koniec grudnia dopiero, więc dużo czasu. -
Ja tez mam sporo obaw ale powtarzam sobie, że każda kobieta, która pragnie dziecka rodzi kiedyś po raz pierwszy i nigdy nie bedzie sie w stanie wszystkiego przewidzieć. Ale damy radę 💪 nie ma innej opcji.
Troche tez sie obawiam tych pierwszych tygodni. Czy będę potrafiła wyczuc potrzeby Małej. Pewnie yo wszystko instynktownie i szybko sie łapie ale obawy są i będą.
Co do rozstępów to ja tez w okresie nastolatkowym nabyłam rozstępów ale póki co w ciazy nowe nie doszły. Moze zależy od napięcia skóry i oczywiście ile sie przybierze. Pilnuję smarowania i liczę, ze tak zostanie😜
Pierniczka lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g

-
tęczynka wrote:Babeczki z roanem też macie wrażenie że moskitiera jest badziewna? Niby jest też na spacerówkę a ledwo wchodzi na gondolę i przy pierwszej próbie założenia się popruła
Naprawdę? Kurcze nasz wózek stoi w kartonach bo w obecnym mieszkaniu nie mamy miejsca żeby go rozłożyć, ale jak tylko się przeprowadzimy to sprawdzę 🫣chyba można reklamować? -
Pierniczka wrote:O, to tego też się boje. Do tej pory wszystko książkowo, zajście szybkie, żadnych problemów nigdy nie było, ale przez to też nie wiem co będzie dalej, nie mam historii, nie wiem jak organizm będzie działał w kolejnych tygodniach, a też nie wiem co jest fizjologiczne - na grupce na fb widziałam, że niektóre dziewczyny przez twardniejący brzuch lądują w szpitalu, a mi twardnieje od II trymestru, ale na badaniach zawsze wszystko ok, biorę magnez. Boje się, że pomine jakiś objaw, bo ja z tych osób, które SORu unikają, nigdy nie byłam, chyba musiałabym się potężnie zwijać z bolu, żeby pojechać i nie wiem czy nie zlekceważę jakiegoś objawu. Detektora tętna użyłam kilka razy i on mnie uspokaja no i regularne ruchy. Prowadząca kazała liczyc i jeśli jakiegoś dnia dziecko będzie mniej aktywne to jechać na izbę, ale pewnie to też bym odwlekała 😳
Czuje, że te ostatnie tygodnie będą mnie bardziej stresować niż 1 trymestr, kiedy statystycznie więcej złego może się przydarzyć.
O to, to. Ja nawet nie wiem czy rozpoznaje twardnienie brzucha. Nie skupiam się na tym ... Ja mam wrażenie, że odkąd mnie wyrzuciło to on zawsze twardy ... a co do ruchów. No ja bym musiała byc na izbie co 2-3 dzień. 😬 A detektora to jakoś się boję mieć... -
Dziękuję dziewczyny za feedback odnośnie badania moczu..zapytam u mojej ginekolog przy kolejnej wizycie. Tutaj sprawdzają mi za każdym razem PH moczu , ale to sumie tylko tyle.