X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 9 października, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. No i gadała z tą kumpela co rodziła teraz w styczniu w opolu. Ona jest zadowolona z opieki, a też ma złe wspomnienia covidowy ale z innego szpitala. Nie wiem, może akurat trafiła na dobry personel 🤷
    Ogólnie to nie rozumie czemu inni mają zastrzeżenia i problem ze jest nacisk na sn bo przecież najzdrowsze 🙈 ale to ten typ co uważa że jak się chce dziecko to trzeba urodzić, poboli i przestanie a cc to poważna operacja i ma konsekwencje. No nie przetłumaczysz 🤷 zgodzę się że operacja i konsekwencje ale to już wybór rodzacej i nic nam do tego.

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️

⏩ Wizyta 3.11

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 9 października, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka38 wrote:
    Melduję się ze szpitala :/

3 dni bólu pleców, żaden fizjo nic nie może pomóc, stwierdziłam że pojadę na izbę aby potwierdzili, że to po prostu normlane i każda ciężarna tak ma i połowę dnia przeplakuje :/

Także wczoraj 20 na izbie szybka akcja a oni mówią, że.. zastój w nerce 3 stopnia 😒 przyjęli nas i zobaczymy co dalej :)

Oby ból w miarę szybko przeszedł, dobrze, że pojechałaś do szpitala :)

Co do porodów, myślę, że dużym problemem jest też dostępność znieczulenia. Niestety z tego co czytałam, w 2024 w jednym województwie było 4% porodów sn ze znieczuleniem, a w innym 49%, są to ogromne różnice…
    Myślę, że gdyby była dostępność do znieczulenia, też kobiety byłyby spokojniejsze (te, które planują sn, lub nawet te, które w jakimś tam stopniu boją się podważenia skierowania - choć wiadomo, to nie powinno mieć miejsca).

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Pierniczka Autorytet

Wysłany: 9 października, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, dostępność ZZO skutecznie odstrasza pacjentki od szpitala III referencyjnosci w moim mieście, kobiety wolą rodzić w mniejszych szpitalach I st gdzie jest kameralniej i ma się pewność, że to ZZO jest na żądanie.
    Nie ma to jak lekarze faceci mówiący, że poród poboli i przestanie, gdyby mężczyźni mieli rodzić, to już dawno byśmy wyginęli.

Maura do do zainteresowania ciąża - na początku jak przekazałam informacje to faktycznie były pytania jak się czuje i jakieś większe zainteresowanie, teraz raczej temat zapomniany. Jedna dziewczyna z ekipy przestała się odzywać, mówila, że nie mieli przestrzeni na dziecko w życiu w najbliższym czasie, a wiem że zaczęli się starać chwilę przed naszym zajściem i po ogłoszeniu ciąży te starania na poważniej się zaczęły, może kiedy im się uda to kontakt wróci 🤷🏼‍♀️ więc też sama z siebie nic nie poruszam, bo nie chce sprawiać jej przykrości, jeśli to ta przyczyna.
    Liczę się z tym, że część znajomych odpadnie całkowicie po porodzie, ale może dojdą też jakieś nowe 🙂

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    13+1 tc 7,23cm prenatalne+nift 🧬
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g

preg.png
  • Chałwa Autorytet

Wysłany: 9 października, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia cierpię na bezsennosc ... jest mi gorąco, śpię centralnie pod otwartym oknem otwartym na oścież. I tak gorąco. A tej nocy to już w ogóle... Jeszcze myśli o tym awaryjnym szpitalu 😂. Trochę poszukałam i będę rozważać Krapkowice albo Oławę. W Olawie nie podważają zaświadczenia, w Krapkowicach muszę się jeszcze dowiedzieć.

Co do znajomych, kto ma zostać to zostanie. Kiedyś Wam wspominałam o tej koleżance, która nie może mieć swoich dzieci, adoptowała i tak jak myślałam. Chcąc uszanować jej podejście, dałam znać, że jestem w ciąży , ale zawsze dla niej moje drzwi będą otwarte. Na co moja mama ostatnio, że może bym się do niej odezwała... no pewnie. Nic mi nie odpisala, ale tez mnie nie zablokowala. Wiem, ze laska ciężko trawi takie sytuacje, to nie będę się narzucać, tylko szanuje jej podejście. Dobrze wie, że zawsze może do mnie napisać czy zadzwonić. Nawet za 20 lat. Na co moja mama "bo ona musi odpuscic", to się pytam jej , a co to znaczy. "Musi przestać myslec". Z pewnością.
    Trochę podobnie jak u Pierniczki.
    W pracy zaś mam koleżankę, która też nie może mieć dzieci. Jest mala szansa. Jak zaszłam w ciążę, nagle się odsunęła, przestała rozmawiać. Polaczylam kropki. Przy niej i z nią unikałam tematów około ciążowych. To się łatwo mowi.

Moniczka oby szybko przeszło! Niech pomogą.

Maura lubi tę wiadomość

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png
  • Pierniczka Autorytet

Wysłany: 9 października, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza noc dla mnie też tragiczna, raz że koty rozrabiały, ale ból bioder niesamowity, nie mogłam sobie znaleźć miejsca, to spanie na boku mnie wykończy, jak już zasnęłam to się siku chciało, a po 6 bobo zaczęła się wiercić w brzuchu, z przerwami skończyła przed 9.
    Za to trochę słonka dziś wyszło, więc może zaraz jakiś spacerek.

Nie wiem czy ktoś jeszcze tak ma, że spacerze - nawet 10-15 min - parcie na pęcherz i takie uczucie jakby dziecko się zasuwało niżej? I brzuch wtedy twardnieje mam wrażenie.

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g

preg.png
  • Moniczka38 Ekspertka

Wysłany: 9 października, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam problemu z nerkami więc jestem w szoku.
    Ale no byłam totalnie zdziwiona że dopiero poczatek 8 miesiąca i taki ból. Stwierdziłam, że w takim tempie to za tydzień paraliż będzie :o

Powiedzieli że nie wołają urologa bo on od razu założy cewnik do nerki. Że jeśli jakiś parametr będzie do 30 to czekamy i próbujemy to zbijać odpoczynkiem, paracetamolem i czymś jeszcze ale nie pamiętam. 😂 jest na razie 26 dzięki bogu. Nie chce cewnika do nerki, bo podobno to łatwa droga do zakażenia. Ehhh

Mała bezpieczna więc to najważniejsze.

Jak leżę to nie boli 🫶🏻 dziękuję za trzymanie kciuków!!

Starania zaczęte 08.24.
    Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
    PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia

💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł. :(
    ⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
    💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł :) Nie wyszło :(
    💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
    💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków :) 🥰

🍼 04.03. Początek ciąży
    29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
    31.03. Beta 380, progesteron 46.
    04.04. Beta 2461.
    08.06. To będzie dziewczynka! 🌸

Termin 02.12.
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 9 października, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chałwa wrote:
    Ja od tygodnia cierpię na bezsennosc ... jest mi gorąco, śpię centralnie pod otwartym oknem otwartym na oścież. I tak gorąco. A tej nocy to już w ogóle... Jeszcze myśli o tym awaryjnym szpitalu 😂. Trochę poszukałam i będę rozważać Krapkowice albo Oławę. W Olawie nie podważają zaświadczenia, w Krapkowicach muszę się jeszcze dowiedzieć.

Co do znajomych, kto ma zostać to zostanie. Kiedyś Wam wspominałam o tej koleżance, która nie może mieć swoich dzieci, adoptowała i tak jak myślałam. Chcąc uszanować jej podejście, dałam znać, że jestem w ciąży , ale zawsze dla niej moje drzwi będą otwarte. Na co moja mama ostatnio, że może bym się do niej odezwała... no pewnie. Nic mi nie odpisala, ale tez mnie nie zablokowala. Wiem, ze laska ciężko trawi takie sytuacje, to nie będę się narzucać, tylko szanuje jej podejście. Dobrze wie, że zawsze może do mnie napisać czy zadzwonić. Nawet za 20 lat. Na co moja mama "bo ona musi odpuscic", to się pytam jej , a co to znaczy. "Musi przestać myslec". Z pewnością.
    Trochę podobnie jak u Pierniczki.
    W pracy zaś mam koleżankę, która też nie może mieć dzieci. Jest mala szansa. Jak zaszłam w ciążę, nagle się odsunęła, przestała rozmawiać. Polaczylam kropki. Przy niej i z nią unikałam tematów około ciążowych. To się łatwo mowi.

Moniczka oby szybko przeszło! Niech pomogą.
    Ja się zgadałam z położna co tam pracuje i w przyszły piątek jadę zobaczyć szpital w Krapkowicach. Ogólnie można do nich zadzwonić i zapraszają na zwiedzanie. Jestem coraz bardziej przekonana, że tam pojadę. W rankingu rodzic po ludzku na opolskie to Opole nie jest nawet wymieniane. Więc coś to znaczy. Są Krapkowice, Głubczyce, Koźle i Strzelce.

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska

⏩ Wizyta 3.11

Termin porodu 25. 12👶🏼

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 9 października, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka38 wrote:
    Nigdy nie miałam problemu z nerkami więc jestem w szoku.
    Ale no byłam totalnie zdziwiona że dopiero poczatek 8 miesiąca i taki ból. Stwierdziłam, że w takim tempie to za tydzień paraliż będzie :o

Powiedzieli że nie wołają urologa bo on od razu założy cewnik do nerki. Że jeśli jakiś parametr będzie do 30 to czekamy i próbujemy to zbijać odpoczynkiem, paracetamolem i czymś jeszcze ale nie pamiętam. 😂 jest na razie 26 dzięki bogu. Nie chce cewnika do nerki, bo podobno to łatwa droga do zakażenia. Ehhh

Mała bezpieczna więc to najważniejsze.

Jak leżę to nie boli 🫶🏻 dziękuję za trzymanie kciuków!!

W ciąży jest ogólnie większe ryzyko zastoju w nerkach przez uciskanie moczowodu. Czy masz zastój w prawej nerce?

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • Książkara_w_ciąży Autorytet

Wysłany: 9 października, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    Dzisiejsza noc dla mnie też tragiczna, raz że koty rozrabiały, ale ból bioder niesamowity, nie mogłam sobie znaleźć miejsca, to spanie na boku mnie wykończy, jak już zasnęłam to się siku chciało, a po 6 bobo zaczęła się wiercić w brzuchu, z przerwami skończyła przed 9.
    Za to trochę słonka dziś wyszło, więc może zaraz jakiś spacerek.

Nie wiem czy ktoś jeszcze tak ma, że spacerze - nawet 10-15 min - parcie na pęcherz i takie uczucie jakby dziecko się zasuwało niżej? I brzuch wtedy twardnieje mam wrażenie.

Ja tak mam od 28 tygodnia. U mnie niestety w momencie wywołuje to skurcz i potrafię mieć ich kilka w trakcie zakupów czy spaceru właśnie. W trzecim trymestrze macica się jeszcze bardziej rozciąga i rozluźnia przygotowując do porodu co powoduje właśnie takie wrażenie jakby dziecko wpadało nam prawie "do pochwy". Jest to normalne o ile nie powoduje dużego bólu ani innych niepokojących rzeczy. U mnie ból jest niestety i właśnie te skurcze przez które skraca mi się szyjka. Dlatego mam 6 tabletek magnezu dziennie.

🧍‍♀️32🧍‍♂️33
    Pierwszy test 1/04/25😍
    Beta 2/04/25 - 203,5
    Beta 5/04/25 - 898,70
    23/04/25 - jest serduszko❤️

preg.png
  • PoskromionaZłośnica Autorytet

Wysłany: 9 października, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka - kurcze, bardzo mi przykro. Co to za wysyp z tymi szpitalami. W szoku jestem, ze w ogóle coś możne być z nerkami nie tak w czasie ciąży. Dobrze, ze pojechałaś do szpitala.

Lychee - jak tam na patologii? Co z maluchem???

Ja własnie wracam od lekarki NFZ. Wszystko ok, przepływy, wody itp, szyjka. Widać, że młodszy syn wdał się w tatę, bo średniaczek z niego wagowy. 1,5 kg. I jeszcze leży poprzecznie. Głowę ma pod jednym żebrem, pupę po drugiej stronie, a nogi przyciągnięte. A mnie coś tak właśnie w żebro uciskalo. 😉

Gdybym miała rodzic sn, to też z mężem. Na pewno bardzo by się starał, a ja bym się darła. Przy cc nie ma potrzeby, żeby był obecny. Wystarczy kangurowanie.

Ja kończę picie o 21 i dzięki temu trochę ograniczyłam bieganie do toalety. Ale bywa, ze jak sie obudzę, to własnie nie mogę zasnąć.

Co do znajomych to podobna historia. Wykruszają się bardzo, ale u mnie specyficznie. Jak pisałam większość ma dzieci w liceum, więc nam się etapy życiowe rozjechały.

Ja akurat nie lubię zainteresowania ciążą, zwłaszcza ze strony rodziny. Nie lubię pytań jak sie czuje. Bo co mam powiedzieć? Beznadziejnie? W rodzinie romantyzowanie ciąży, a mnie to wkurza. Wolę pomarudzic na forum. Wy mnie lepiej rozumiecie. 😀

Wilga27, Lychee, Maura lubią tę wiadomość

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
    11+5 tc Crl 5,8 cm
    24+4 tc 818 g
    29+5 tc 1495 g

preg.png
  • Pierniczka Autorytet

Wysłany: 9 października, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkara_w_ciąży wrote:
    Ja tak mam od 28 tygodnia. U mnie niestety w momencie wywołuje to skurcz i potrafię mieć ich kilka w trakcie zakupów czy spaceru właśnie. W trzecim trymestrze macica się jeszcze bardziej rozciąga i rozluźnia przygotowując do porodu co powoduje właśnie takie wrażenie jakby dziecko wpadało nam prawie "do pochwy". Jest to normalne o ile nie powoduje dużego bólu ani innych niepokojących rzeczy. U mnie ból jest niestety i właśnie te skurcze przez które skraca mi się szyjka. Dlatego mam 6 tabletek magnezu dziennie.

O, dzięki za informację. Ja też biorę, magne b6 forte, rano 1 tabl i pod wieczór 2. U mnie bólu jako takiego nie ma, ale dyskomfort jakiś jest, więc raczej krótkie odcinki pokonuje, czasem nawet w sklepie muszę zwolnić 😕 ostatnio szyjka jeszcze 4cm była, zobaczymy za tydzień. A masz jakieś zalecenia żeby leżeć? Chociaż przy dzieciakach to pewnie zalecenia jedno, a rzeczywistość drugie.

Poskromionazlosnica, z tym zainteresowaniem w rodzinie to mam tak samo, wręcz mnie irytują pytania teściów, ciągle maglowanie tematu porodu, jak będą rozpieszczać wnuczke, moi raczej nie poruszają tematu, a jeśli już to jakieś mądrości mojej mamy że kiedyś to kobiety rodziły tak i siak, a teraz to wygodnickie, więc nawet szkoda nerwów.
    Z kolei bliskie koleżanki jak np. zapytają jak tak po wizycie, jak tam po badaniu to jakoś tak milej 🙂 ale druga część znajomych jest zupełnie inna i nawet zdjęcie 4d z USG wysłałam to tylko na priv jednej dziewczynie, która urodziła, bo gdybym wysłała na grupie to pewnie byłyby jakieś żarty z dziecka, bo tam taki humor panuje i raczej bardzo luźna atmosfera🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 17:02

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g

preg.png
  • Chałwa Autorytet

Wysłany: 9 października, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    Ja się zgadałam z położna co tam pracuje i w przyszły piątek jadę zobaczyć szpital w Krapkowicach. Ogólnie można do nich zadzwonić i zapraszają na zwiedzanie. Jestem coraz bardziej przekonana, że tam pojadę. W rankingu rodzic po ludzku na opolskie to Opole nie jest nawet wymieniane. Więc coś to znaczy. Są Krapkowice, Głubczyce, Koźle i Strzelce.

To daj proszę znać jak wrażenia. W takim razie też się tam umowie na zwiedzenie i rozmowę;)

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png
  • Mini94 Autorytet

Wysłany: 9 października, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na pewno będzie przy mnie przy porodzie. Na pewno nie pozwolę mu stać z przodu tylko ma stać z tyłu za mną by nie patrzył. Chcę też spróbować pozycji kucającej a wtedy będzie mnie podtrzymywał. Chce przeciąć pępowinę. Jego nic nie rusza, prędzej ja stracę przytomność niż jego coś obrzydzi. Na pewno nie będę się drzeć, bo krzyki mnie odstraszają. Zresztą z zajęć praktycznych przy prawidłowym oddychaniu nie ma mowy o wydawaniu z siebie jakiś dźwięków tak jak na filmach często jest to pokazywane. Jeżeli natomiast musiałabym mieć cesarkę to też chciałabym by był przy mnie. Panicznie się boję operacji i nie wyobrażam być sama na sali.

Też często słyszę jak się czuję w ciąży i w zależności kto pyta tak odpowiadam. Bliższym nie owijam w bawełnę mówię jak jest źle, a reszcie świata, że jest dobrze.

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵
    07.08 połówkowe (22+3) 511g
    07.09 1006g (26+6)
    13.10 1850g (32+0)

preg.png
  • Moniczka38 Ekspertka

Wysłany: 9 października, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak w prawej 🙈
    W ciąży to bardziej normalne, ale mówią że to niestety już wyszło poza skalę. 😆

Zbadali itp. Ale cisza, leków brak 😂
    Jak się przestanę odzywać to milo było was poznać dziewczyny 😅🤣

Starania zaczęte 08.24.
    Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
    PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia

💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł. :(
    ⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
    💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł :) Nie wyszło :(
    💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
    💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków :) 🥰

🍼 04.03. Początek ciąży
    29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
    31.03. Beta 380, progesteron 46.
    04.04. Beta 2461.
    08.06. To będzie dziewczynka! 🌸

Termin 02.12.
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka - będzie dobrze! Jesteś pod opieka specjalistów a te zastoje w nerkach się zdarzają więc oni na bank wiedzą co robić. Trzymaj się!! Ja za dwa tyg mam kontrolne USG nerek więc też się dowiem czy zastój się zwiększa.

Mini- z tymi dźwiękami to nie do końca tak jest. Odpowiednie dźwięki naprawdę mogą mega pomóc zarówno w pierwszej jak i drugiej fazie porodu.

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam też problem z wydawaniem dźwięków. Po prostu się w tym nie widzę 🙈
    Niskie dźwięki rozluźniają itp więc o to chodzi. Nie wiem, może buczenie mi pomoże. Poprzednio to ja sama nie wiem co robiłam 😂

A co do sikania to ja pije w nocy i przez to też sikam 🙈

Wgl to mnie bierze powoli na pakowanie się. Tak jakoś niewiele mi zostało do kupienia, a z komoda czekam na listopad, by wszystko układać. I mam jakiś syndrom wicia gniazda, że się chyba spakuje xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 19:31

Maura lubi tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska

⏩ Wizyta 3.11

Termin porodu 25. 12👶🏼

preg.png
  • Książkara_w_ciąży Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    O, dzięki za informację. Ja też biorę, magne b6 forte, rano 1 tabl i pod wieczór 2. U mnie bólu jako takiego nie ma, ale dyskomfort jakiś jest, więc raczej krótkie odcinki pokonuje, czasem nawet w sklepie muszę zwolnić 😕 ostatnio szyjka jeszcze 4cm była, zobaczymy za tydzień. A masz jakieś zalecenia żeby leżeć? Chociaż przy dzieciakach to pewnie zalecenia jedno, a rzeczywistość drugie.
    Quote:

Lekarz powiedział że mam zwolnić i się oszczędzać. Z racji że mieszkam na 4 piętrze to chodziłam po 5/6 razy dziennie po schodach i przez to macica pracowała mocniej. Teraz trochę więcej wykorzystuję dzieci i zmniejszyłam ilość chodzenia po schodach do 2 razy dziennie, maksymalnie 3. To samo ze spacerami, są krótsze i rzadziej. Zobaczymy na wizycie czy to coś dało.🙂

Ja rodziłam na podłodze obie córki. Przy pierwszej mój były siedział na fotelu a ja byłam zawieszona na jego nogach. Przy drugiej podobnie ale byłam na kolanach i opierałam się o niego. Jestem z tych co wydają dźwięki dla ulgi, nawet się darłam będąc szczerą.😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 19:54

Pierniczka lubi tę wiadomość

🧍‍♀️32🧍‍♂️33
    Pierwszy test 1/04/25😍
    Beta 2/04/25 - 203,5
    Beta 5/04/25 - 898,70
    23/04/25 - jest serduszko❤️

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stękanie i jęczenie na partych też może pomóc jak coś 😀
    Najważniejsze żeby się nie spinać i zaciskać.

Btw u mnie wczoraj mała była w ułożeniu miednicowym (znowu 😒) ale dzisiaj na bank się obróciła bo czuję jednoczesne i mocne ruchy po dwóch stronach brzucha wiec jestem przekonana ze leży w poprzek 😀
    Kochane są te ruchy bardzo ❤️!

Lychee, Książkara_w_ciąży, Maura lubią tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • Lychee Ekspertka

Wysłany: 9 października, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Moniczka38 - współczuję ogromnie tego bólu i przejść. Mam nadzieję, że szybko coś Ci poradzą i obejdzie się bez tego drenowania. Zmieniło się coś do wieczora? Dostałaś jakieś leki?

U nas kolejny dzień do przodu. Dostałam już pełną dawkę sterydów na płucka i skończyłam pompę magnezową. KTG wyglądało bez zastrzeżeń. Maluch dziś trochę leniwy, więc się stresowałam, ale pewnie odpoczywa po wczorajszych emocjach, bo sprawdzaliśmy bicie serduszka i jest ok :) nie lubię szpitali, ale jednak tu jest trochę bezpieczniej

Pierniczka, Belma, PoskromionaZłośnica, Delfi, Babsi, Maura, Wilga27, MadCat lubią tę wiadomość

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
    🔜
    TP 10.12.2025

preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 9 października, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lychee dobrze, że się trochę uspokoiło, każdy dzień do przodu to zawsze coś.

Moniczka dobrze, że pojechałaś na izbę, bo myślę,że w ciazy z bólem to jest tak niepewnie. Niby mówią,że wszystko boli i to jest normalne, a potem okazuje się,że jednak nie każdy bol jest tym który jest "normalny". Bądź tu mądra.

Ja wczoraj wieczorem pierwszy raz wbilam insulinę i wczoraj w nocy mialam taki skurcz tego uda w które wbiłam!! Napisałam nogę i ciągle wracało. Musiałam wstać w nocy i rozchodzić. Zawaliłam bo wzięłam magnez o 4 rano, zanim się zorientowałam było po fakcie, a rano biorę leki na tarczyce i muszę mieć min. 4h przerwy. Więc znowu mi się całe dawkowanie pomieszało, bo musiałam czekać do 8 żeby wziąć Tyroxyne, a potem kolejną godzinę, żeby coś zjeść 😵‍💫🤯 a mam jeść, żeby cukier nie skakał i z tych kombinacji to już mi się śmiać chciało. Normalnie szpital/ wariatkowo w domu!
    Pierwszy raz mialam taki skurcz uda i to akurat to w które wbilam insulinę. Zobaczymy dzisiejszej nocy. .. chciałabym pospać, ale też sikam non stop i tez pije w nocy, więc więcej sikam. Dobrze, że mogę pospać z rana.

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Będzie chłopczyk 💙

preg.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ