Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Czuję się jakby mi nie mówili wszystkiego 🫣
Byłam dziś na wizycie w poradni patologii ciąży i lekarka się wystraszyła, wymierzyła mi te przepływy na jakieś kosmiczne wartości i odesłali mnie do innej lekarki. Na to wszystko wpadła moja prowadząca i ustaliły, że będę przyjęta, żeby podać sterydy na płuca, ale póki co - może to strach przeze mnie przemawia - ale wygląda jakby wszystko dążyło do cc 🫣 jestem chyba jeszcze w szoku i muszę się wypłakać 😞 mój biedny mąż też dostał w kość, miał taki dzień, że głowa mała.
- dzastakar - ja mam kiepskie przepływy i dużo wód płodowych (ale jeszcze w normie).👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025

-
Belma, na pewno przemawia przeze mnie moja aktualna sytuacja, ale ja bym nie czekała tyle czasu z wizytą 🫣 tydzień temu specjalistka od prenatalnych mówiła, że to się aż tak szybko nie pogorszy, wczoraj miałam takie przepływy jak tydzień temu, a dziś już zupełnie inna rozmowa 🤷🏼♀️
Belma, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość
👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
🔜
TP 10.12.2025

-
Lychee wrote:Czuję się jakby mi nie mówili wszystkiego 🫣
Byłam dziś na wizycie w poradni patologii ciąży i lekarka się wystraszyła, wymierzyła mi te przepływy na jakieś kosmiczne wartości i odesłali mnie do innej lekarki. Na to wszystko wpadła moja prowadząca i ustaliły, że będę przyjęta, żeby podać sterydy na płuca, ale póki co - może to strach przeze mnie przemawia - ale wygląda jakby wszystko dążyło do cc 🫣 jestem chyba jeszcze w szoku i muszę się wypłakać 😞 mój biedny mąż też dostał w kość, miał taki dzień, że głowa mała.
- dzastakar - ja mam kiepskie przepływy i dużo wód płodowych (ale jeszcze w normie).
Oj to dobrze że miałaś wizytę, bo te przepływy mogą prowadzić nawet do niewydolności łożyska i wtedy jest już bardzo kiepsko! Więc w całej sytuacji to plus, że tak się stało, a już 31 tydzień ciąży, to już przynajmniej bliżej rozwiązania.
Trzymam kciuki żeby bobas jak najdłużej siedział w brzuchu🤞🏻🧡
Po informacjach od Ciebie to tym bardziej umówię się wcześniej, dziękuję że o tym napisałaś 🥺
Lychee lubi tę wiadomość
-
Lychee wrote:Czuję się jakby mi nie mówili wszystkiego 🫣
- dzastakar - ja mam kiepskie przepływy i dużo wód płodowych (ale jeszcze w normie).
A mówią lekarze czemu zostawiają Cię w szpitalu ? Diagnostyka bardziej rozszerzona ?
A miałaś robione badanie z krwi oceniające stan łożyska ?
-
dzastakar wrote:A mówią lekarze czemu zostawiają Cię w szpitalu ? Diagnostyka bardziej rozszerzona ?
Głównie, żeby podać sterydy na płuca i obserwować jak przepływy i waga malucha będą wyglądać, bo jakby się szybko pogarszało to jestem na miejscu, żeby mi zrobili cc.
Jakie badanie masz na myśli? Pigf?👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
🔜
TP 10.12.2025

-
Nie mam z tym problemów, ale sądzę, ze będą na bieżąco monitorować, robić pełno ktg, a jak sytuacja sie pogorszy, to zrobią szybkie cc. Dlatego steryd na płuca. Także jeśli bedzie w miarę ok bez pogorszenia, to będą monitorowali. Jak sie pogorszy, wyciągają malucha, bo macica nie jest juz bezpiecznym miejscem dla niego.dzastakar wrote:A mówią lekarze czemu zostawiają Cię w szpitalu ? Diagnostyka bardziej rozszerzona ?
Także dobrze, ze jesteś w szpitalu Lychee. Upierdliwe, ale bezpieczniejsze.
Lychee lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g

-
Też nie mam problemu z przepływami, ale z tego co czytam na forum to w sytuacji prawdopodobnie wczesnego rozwiązania, kluczową kwestią jest szpital z najwyższym stopniem referencyjnosci.
Dzastakar nie wiem czy już myślałaś, gdzie będziesz rodziła, ale też w takim szpitalu możesz umówić się na wizytę wstępną i ustalenie dalszych kroków w przypadku wczesnego porodu. -
Lychee trzymaj się dzielnie. Na pewno pobyt w szpitalu nie należy do przyjemnych ale z plusów to faktycznie możesz byc spokojna, ze jestes pod opieką lekarską i w razie czego szybko zareagują. Mam nadzieję, że dotrwasz możliwie jak najdłużej i wszystko pójdzie pomyślnie 🫶🏻
Współczuję dziewczyny tej niepewności 🫂
Wszystko będzie dobrze❤️
Szu_szu juz w domu? Jak sie czujesz?
Z przyjemnych rzeczy, przyszło do mnie dzisiaj łóżeczko a w sobotę wytapetujemy ścianę. Pochwalę się pozniej efektem 😊
Lychee lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g

-
Jestem pod opieką instytutu matki i dziecka w Warszawie i tam będę rodzić.Babsi wrote:Też nie mam problemu z przepływami, ale z tego co czytam na forum to w sytuacji prawdopodobnie wczesnego rozwiązania, kluczową kwestią jest szpital z najwyższym stopniem referencyjnosci.
Dzastakar nie wiem czy już myślałaś, gdzie będziesz rodziła, ale też w takim szpitalu możesz umówić się na wizytę wstępną i ustalenie dalszych kroków w przypadku wczesnego porodu.
Babsi lubi tę wiadomość
-
Tak to badanie 😀 nie mam pamięci do tych nazwLychee wrote:Głównie, żeby podać sterydy na płuca i obserwować jak przepływy i waga malucha będą wyglądać, bo jakby się szybko pogarszało to jestem na miejscu, żeby mi zrobili cc.
Jakie badanie masz na myśli? Pigf? -
A to super, jesteś pod dobrą opieką.dzastakar wrote:Jestem pod opieką instytutu matki i dziecka w Warszawie i tam będę rodzić.
-
Lychee trzymam kciuki, żeby bobas jak najdłużej posiedział w brzuszku i pobyt w szpitalu upłynął wam przyjemnie (na tyle na ile da się w szpitalu). 🫂 Ważne, że jesteście pod opieką i można szybko reagować w razie co 💪🏻
Lychee lubi tę wiadomość
-
W ciągu dnia coś Was podczytywałam, ale dopiero teraz nadgoniłam, mam problemy ze snem i koncentrscją ostatnio
wszystko mi umyka.
Lychee trzymaj się, bądź spokojna, najważniejsze, że jesteście pod opieką lekarzy. Szkoda, że tak szybko, ale teraz możesz spać spokojnie, mam nadzieję, że wygodnie
dawaj znać, kciuki zaciśnięte!
Poskromiona to już lada moment i odpoczniesz, twardzielka z Ciebie, że tak długo dawałaś radę mimo złego samopoczucia.
W szpitalu, w którym planuję rodzic od niedawna wprowadzili możliwość obecności partnera przy cc planowym, ale nie wiem, czy będziemy z tego korzystać. Na pewno będzie maleńką kangurował, a jak mnie zszyją i przewiozą na salę to zapewne od razu przystawią do piersi, tak było 2 lata temu.
Ja nie bylam nigdy na baby shower i nikt mi nie organizował, nawet nie wiem, czy to ktos organizuje, czy jak
ja zrobilam kilka lat temu przyjaciółce tort z pieluszek i drobiazgów mniejszych i wiekszych no i nie dostałam nic podobnego dla córy, więc teraz to tym bardziej (dostalam za to ciuszki i pampersy, bo mamy w tym samym wieku 2 latki). W ogole mam wrażenie, że u mnie tą druga ciąża to nie ma zainteresowania wśród rodziny i znajomych, z tego powodu ostatnio popłakałam sobie i mi lżej.
Wiecie co, ten kombinezon merino z h&m całkiem spoko się wydaje, chyba go zostawię 😊
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
-
Melduję się ze szpitala

3 dni bólu pleców, żaden fizjo nic nie może pomóc, stwierdziłam że pojadę na izbę aby potwierdzili, że to po prostu normlane i każda ciężarna tak ma i połowę dnia przeplakuje
Także wczoraj 20 na izbie szybka akcja a oni mówią, że.. zastój w nerce 3 stopnia 😒 przyjęli nas i zobaczymy co dalej
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Moniczka - trzymaj się!! A miałaś wcześniej przed ciążą epizody nerkowe? Ja miałam zastój juz dawno przed ciążą, teraz co dwa miesiące kontroluje i idę właśnie za dwa tyg na kolejne sprawdzenie, czy się nie powiększa ..👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Moniczka to musiał być okropny ból 😰 trzymaj się ❤️ oby pomogli go uśmierzyć 🫂 co się robi w takiej sytuacji?
-
Maura wrote:W ciągu dnia coś Was podczytywałam, ale dopiero teraz nadgoniłam, mam problemy ze snem i koncentrscją ostatnio
wszystko mi umyka.
Lychee trzymaj się, bądź spokojna, najważniejsze, że jesteście pod opieką lekarzy. Szkoda, że tak szybko, ale teraz możesz spać spokojnie, mam nadzieję, że wygodnie
dawaj znać, kciuki zaciśnięte!
Poskromiona to już lada moment i odpoczniesz, twardzielka z Ciebie, że tak długo dawałaś radę mimo złego samopoczucia.
W szpitalu, w którym planuję rodzic od niedawna wprowadzili możliwość obecności partnera przy cc planowym, ale nie wiem, czy będziemy z tego korzystać. Na pewno będzie maleńką kangurował, a jak mnie zszyją i przewiozą na salę to zapewne od razu przystawią do piersi, tak było 2 lata temu.
Ja nie bylam nigdy na baby shower i nikt mi nie organizował, nawet nie wiem, czy to ktos organizuje, czy jak
ja zrobilam kilka lat temu przyjaciółce tort z pieluszek i drobiazgów mniejszych i wiekszych no i nie dostałam nic podobnego dla córy, więc teraz to tym bardziej (dostalam za to ciuszki i pampersy, bo mamy w tym samym wieku 2 latki). W ogole mam wrażenie, że u mnie tą druga ciąża to nie ma zainteresowania wśród rodziny i znajomych, z tego powodu ostatnio popłakałam sobie i mi lżej.
Wiecie co, ten kombinezon merino z h&m całkiem spoko się wydaje, chyba go zostawię 😊
Też mam możliwość żeby mąż był przy cc, ale po rozmowie z lekarzem jednak z tego rezygnujemy, i będzie czekał na małą do kangurowania.
Przytulam Cię mocno z brakiem zainteresowania - ja potraciłam duuuzo znajomych po urodzeniu się dziecka (wszyscy moi znajomi są bezdzietni), i niestety - jak przestałam móc i chcieć wychodzić na winko i siedzieć do niewiadomo której godziny w lokalu, to przestałam być atrakcyjnym kompanem do spędzania czasu 🙃
P.s. udało się ze starszakiem - od dwóch tygodni śpi u siebie w pokoju!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 08:26
Maura lubi tę wiadomość
-
Lychee ojej. Trzymam kciuki byście utrzymali się jak najdłużej.
Chałwa a przypomnisz jakie wskazania masz? Czytam po Facebooku opolskie grupy i są zaświadczenia, które podważaja
jak u mojej koleżanki.
PoskromionaZłośnica właśnie nie chce rezygnować z męża, a położna to przy okazji jak się da. Bardziej wolę mieć męża 😂 już znalazłam na stronie szpitala że ich położna można wykupić dodatkowo. Ale koszt to jak zadzwonię.
Tęczynka zaczęłam właśnie czytać i opinie są bardzo mieszane. W gruncie rzeczy to trzeba mieć farta i trafić na ten fajny personel 🤷 krapkowice i Strzelce mają lepsze opinie.
Maura to ja w środku nocy budzę się i nie mogę spać. 🤷
Jak Willsee wspomniała - u mnie też się sporo znajomych wykruszyło po urodzeniu pierwszego dziecka. Jak to inna kumpela stwierdziła - w ciąży to takie z nas jednorożce, atrakcyjne i dziwne, a jak się rodzą dzieci to qpa. Znikamy. Ci co mieli zostać to zostali, nawet jak swoich dzieci nie mają.
Moniczka słabo
ale lepiej w szpitalu niż w domu. W poprzedniej ciąży mnie bolały prawdopodobnie nerki przez jeden weekend, ale nie pojechałam bo covid i nie chciałam tam siedzieć 🙈 trochę po cierpiałam ale przeszło mi. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie szybko lepiej
Lychee, Maura lubią tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g