Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja witam się po weekendzie i baby shower, który był piękny. Cudne dekoracje, ogrom jedzenia, no i same ekstra prezenty, które na pewno się przydadzą. Aż Wam fotkę pokaże, a co mi tam! 😅
https://zapodaj.net/plik-zn2QEtbrQr
Co do wcześniejszego pytania czy robiłam test na wody - koniec końców go nie robiłam, bo chciałam podejść rozsądnie i nie wpadać w paranoje, chociaż w razie w testy kupiłam, i leżą w szafce. Nie zdecydowałam się dlatego, że potem już tylko upławy miałam, a nie typowo mokrą bieliznę, więc uznałam, że skoro jest cisza od kilku dni, to niemożliwe, żeby były to wody płodowe.
Później nadrobię wszystko co pisałyście ❤️ U mnie w planach na ten tydzień w końcu pranie i prasowanie ciuszków małej. Raczej do suszarki bębnowej nie będę ich wrzucała, więc nie wiem ile mi to zajmie jak ciuchy będą musiały schnąć w pomieszczeniuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 11:32
Wilga27, Pierniczka, Belma, PoskromionaZłośnica, Delfi, Książkara_w_ciąży, Mini94, Lychee, Maura, Nayeli lubią tę wiadomość
-
Kasia - pięknie!! Ale super wyglądasz 😍 ja mam
Coś a la baby shower za dwa tyg - zobaczymy jak będzie 😆
Wilsee - dziękuję, w ogóle tego nie znalazłam wcześniej 🫣
KasiaXXX lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Ooo, Kasia, to baby shower z prawdziwego zdarzenia.

Ja właśnie dokupiłam materac do dostawki i zastanawiam się nad tą lampką.
https://allegro.pl/oferta/biala-lampka-mis-z-pilotem-uspokajajace-swiatlo-rabbit-friends-17346560823
ktoś coś wie o tej lampce? z myślą o karmieniu i przewijaniu. Mieliśmy wcześniej papierową stoją z ikei, ale starszak podarł, jak zaczął broić.
Znalazłam butelkę do karmienia, nieużywaną, i od samego myślenia o jej wyparzaniu, to mi się odechciało. Kiedy i jak powinnam wyparzyć? Do sporadycznego używania w razie w.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 12:04
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g

-
Gdybyś się ostatecznie zdecydowała to do końca dzisiejszego dnia jest -10% z kodem FIZJO 10Wilga27 wrote:Kasia - pięknie!! Ale super wyglądasz 😍 ja mam
Coś a la baby shower za dwa tyg - zobaczymy jak będzie 😆
Wilsee - dziękuję, w ogóle tego nie znalazłam wcześniej 🫣
Wilga27 lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ Czekamy na córeczkę 💓
TERMIN: 18.12.2025 🤞🏼🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150,
❌ Encorton 5mg, Duphaston, Luteina - wyłączone w II trymestrze

-
Kasia przepięknie wyglądałaś!!! 😍😍
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ Czekamy na córeczkę 💓

-
Ja jej nie miałam ale pamiętam że swego czasu były bardzo popularne i polecane. Teraz też rozważam jej zakup ale jeszcze ostatecznie nie zdecydowałamPoskromionaZłośnica wrote:Ooo, Kasia, to baby shower z prawdziwego zdarzenia.

https://allegro.pl/oferta/biala-lampka-mis-z-pilotem-uspokajajace-swiatlo-rabbit-friends-17346560823
ktoś coś wie o tej lampce? z myślą o karmieniu i przewijaniu. Mieliśmy wcześniej papierową stoją z ikei, ale starszak podarł, jak zaczął broić.
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ Czekamy na córeczkę 💓

-
PoskromionaZłośnica wrote:Ooo, Kasia, to baby shower z prawdziwego zdarzenia.

Mam tę lampkę, używam do tej pory przy synku, bo jeszcze zdarzy mu się w nocy budzić. W sumie świeci się u nas w sypialni ta lampka całą noc
ogólnie jak się włącza ją na całą noc, to trzymamy ją podłączoną, bo zimą, gdy jest długo ciemno, to bateria nie wytrzymuje, ale jesteśmy z niej zadowoleni
Kasia, pięknie wyglądałaś ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 12:06
-
Kasia ale pięknie 😍 babyshower z prawdziwego zdarzenia❤️
Co do pakowania się to ja z racji strachu po tym fałszywym porodzie jestem już praktycznie spakowana. Zostało mi tylko kupić przekąski dla siebie i stworzyć 3 zestawy ubranek dla małej i to będzie wszystko. 🙂 Szpital, w którym rodzę nie zapewnia rzeczy dla dziecka. Ale nawet gdyby tak było to wolałabym mieć swoje. Mam 3 koszule, dwie rozpinane na całej długości a jedna ma 4 guziki od góry. Laktator, butelki, smoczki już mam umyte i wysterylizowane. Spakowałam dwie butelki, dwa różne smoczki i laktator też mam z dwoma rozmiarami lejków w razie gdyby sutki się zmieniły po porodzie. 🙂 Kosmetyki i dokumenty na szybko dorzucę jak będę już się wybierać do szpitala. Także ja już na spokojnie. Tylko czekać 😉
-
Delfi wrote:Mam tę lampkę, używam do tej pory przy synku, bo jeszcze zdarzy mu się w nocy budzić. W sumie świeci się u nas w sypialni ta lampka całą noc
ogólnie jak się włącza ją na całą noc, to trzymamy ją podłączoną, bo zimą, gdy jest długo ciemno, to bateria nie wytrzymuje, ale jesteśmy z niej zadowoleni
A jak ją ładujesz? Bo w opiniach pisało, że gdzieś od dołu i nie można jej używać podczas ładownia.
Książkara - jak wysterylizowałaś butelki i smoczki do butelek? Można już teraz?2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g

-
My mamy taka lampkę tylko królika i jest bardzo fajna

Delfi - jak ustawianie timer na pilocie, ona się wyłączy, to potem możecie uruchomić z pilota? Ja muszę przyciskiem na dole
Kasia - super babyshower, pięknie wyglądasz 😊
Szpital zapewnia ubranka, ale i tak spakuje swoje, najwyżej nie użyje. Butelki też mają, ale położna z oddziału mówiła, że lepiej mieć swoje smoczki, bo te ich nie są jakieś powalające.
Ja też się tak psychicznie nastawiam na ten szpital, jak będę musiała rodzić w wojewódzkim to nawet nie wiem co tam zapewniają 😅 muszę się dowiedzieć, żeby na obie opcje być gotową. U mnie też oczekiwanie czy bobas się obróci czy nie i jak ciąża będzie rozwiązana.
-
Ja myślałam o jakiejś małej lampce, mam moonie ale chyba po prostu w kinkiecie wymienię żarówkę na czerwoną. Podobno czerwone światło tak nie rozbudza 🤷🏻♀️.
Dostałam maila z rossmanna o odbiorze pampersów, więc zostało mi do schowania do walizki jeszcze takie rzeczy jak kubek, sztućce, skarpetki, klapki. Reszta już gotowa.
Co do wyparzenia - też się zastanawiam kiedy to zrobić, bo chcę do szpitala wziąć laktator swój, butelkę, smoczek… czy jak wyparzę to już i schowam w woreczek strunowy to to może tak leżeć miesiąc i za miesiąc w dalszym ciągu będzie “zdatne”? -
Umyłam w zmywarce plus potem wygotowałam we wrzątku. Właśnie ja tak mam spakowane w stunowe woreczki i w torbie. Pytałam położnej i jak są nowe całkiem to nie ma problemu, tak wystarczy. 🙂
PoskromionaZłośnica, Lychee lubią tę wiadomość
-
Dopiero jak do Was zajrzę i podczytam co pakujecie ,co kupujecie to uświadamiam sobie, że kupa roboty przede mna jeszcze . Może i wszystko mam ale to wyparzanie butelek smoczków, prasowanie ....jestem sporo w tyle😄
Pieluchy flanelowe kupujecie ?
Mam tetrowych dość sporo i muślinowych. -
KasiaXXX pięknie wyglądałaś, super, że zadowolona jesteś ❤️
Ja się naczekałam na wizytę, tyle ciężarnych było. KTG w porządku, szyjka długa i zamknięta, a maluch się rozbrykał po KTG tak, że mi brzuch falował przez pół h. Lekarka stwierdziła, że wszystko w porządku. Wróciłam do domu i się uspokoił, zero ruchów. No ja oszaleję. Nie wiem, może mnie oszczędza, albo taty posłuchał bo jak miałam kryzysy i spać nie mogłam to mój mówił do brzusia by dał mamie spokój. No i od tamtego momentu mam spokój, nie jest taki aktywny, a ja się przez to stresuje 😓 Dostałam żelazo do suplementowania i na następnej wizycie będę mieć pobierany GBS. Jeszcze chwila i ciąża będzie donoszona.
Gilgotek, KasiaXXX, Lychee, Książkara_w_ciąży, Belma, taterniczka, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
PoskromionaZłośnica wrote:A jak ją ładujesz? Bo w opiniach pisało, że gdzieś od dołu i nie można jej używać podczas ładownia.
Książkara - jak wysterylizowałaś butelki i smoczki do butelek? Można już teraz?
A to rzeczywiście jest minus, miejsce do ładowania ma od dołu, w nocy jest wtedy na leżąco, poza tym, że nie wygląda wtedy tak super, to nam to nie przeszkadza. Przez pierwsze noce wytrzymywał ten królik całą noc bez ładowania, ale z czasem jednak się bateria trochę zużyła
-
Pierniczka wrote:My mamy taka lampkę tylko królika i jest bardzo fajna

Delfi - jak ustawianie timer na pilocie, ona się wyłączy, to potem możecie uruchomić z pilota? Ja muszę przyciskiem na dole
A to rzeczywiście jakaś funkcja timera jest, ale nigdy z niej nie korzystałam, żeby sprawdzić, jak kwestia ponownego włączenia. Jeżeli trzeba podchodzić do lampki i włączać ją ręcznie, to trochę szkoda
-
Ja kupuję dwie flanelowe żeby zabierać do przychodni, badania. W domu raczej nie używałam nigdy takich, tylko żeby właśnie dziecko położyć na tym zamiast na zimnej leżance♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ Czekamy na córeczkę 💓

-
To my mamy takiego silikonowego kotka. W sumie już drugiego. Pierwszego jak miał ponad rok to zajechać i nim rzucał xd. Dziadek kilka razy lutowal. Teraz kupiłam mu nowa i używamy co wieczór w pokoju albo sam używa w nocy jak idzie siku lub do nas (jak nie umie znaleźć latarki).
Dla malucha też kupiłam podobna lampkę, ale sowę. Obie mają piloty ale szczerze to nie używałam 😂
Może teraz będę używać żeby mieć to czerwone światło przy noworodku
Dzastakar one się różnią tylko materiałem. Używa się je do tego samego, do wszystkiego 😆 Tetra jest po prostu najmniej przyjemna w dotyku, a tamte są miękkie. Myślę że nie ma co za dużo. Zobaczysz jak szybko trzeba będzie je prac, różnie bywa👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
⏩ Wizyta 3.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
My mamy taką lampkę od 2 lat. Szczerze polecam

https://neno.pl/produkt/neno-titto-lampka-nocna-dla-dzieci/
Świeci całą noc, jak juz sama się kładę to zmniejszam na maxa intensywność. Co drugą noc jest podłączona do ładowarki, ma ładowanie pod ogonkiem, ma pilot, który podczas karmienia piersią super się sprawdza, bo mozna nie zmieniając pozycji przygasić światełko. Kabelek nie jest super długi, ale jeśli masz kontakt i wejście usb obok łóżka to żaden problem:)
-
Ja mam póki co taką lampkę:
https://allegro.pl/oferta/lampka-z-klipsem-cieple-i-czerwone-swiatlo-lampka-nocna-lampka-do-czytania-13329248861
Zależało mi głównie by przebrać pieluszkę i do telefonu jak będę młodego karmić by wzroku nie psuć i dziecku po oczach nie świecić a z łatwością mogę przepiąć. Akurat mam gdzie na łóżku zachaczyć i na dostawce. Jak już nadejdzie ten etap, że dziecko pójdzie spać do swojego pokoju to kupimy już taką dziecięcą.