Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Będę polować jeszcze przy kolejnej promce na te ochraniacze od fizjomommy bo ich grubość przede wszystkim mnie przekonuje, wydaje się być po zdjęciach też mocno jakościowy. A mam tą ceratke z jukki i nie jestem zadowolona za bardzo..
https://zapodaj.net/plik-SkTjhZRDyH
Wrzucę Wam zdjęcie jak wygląda
Lychee nawet tak nie myśl! Na pewno będzie wszystko dobrze ❤️
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ Czekamy na córeczkę 💓
TERMIN: 18.12.2025 🤞🏼🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150,
❌ Encorton 5mg, Duphaston, Luteina - wyłączone w II trymestrze

-
Gilgotek wrote:Będę polować jeszcze przy kolejnej promce na te ochraniacze od fizjomommy bo ich grubość przede wszystkim mnie przekonuje, wydaje się być po zdjęciach też mocno jakościowy. A mam tą ceratke z jukki i nie jestem zadowolona za bardzo..
https://zapodaj.net/plik-SkTjhZRDyH
Wrzucę Wam zdjęcie jak wygląda
Lychee nawet tak nie myśl! Na pewno będzie wszystko dobrze ❤️
Mam ten ochraniacz u syna, inne są w ogóle nieporównywalne jakością z tym. Kupilam drugi byle jaki na zmianę w razie w bo jednak cena tego jest spora. Ale ten ma jakość swietna.
Po tym jak kilkukrotnie spałam z synem na jego łóżku, utwierdziłam się w przekonaniu że przy wymianie materaca naszego, też kupimy od fizjomommy. Są naprawdę super wygodne -
U mnie też z kondycją coraz gorzej... wejście po schodach na drugie piętro to nielada wyczyn, z kilkoma przystankami po drodze. 😁 Wychodząc spod prysznica po wytarciu się i ubraniu sapię, jakbym conajmniej maraton przebiegła. Nie mówiąc już o ogoleniu się, co jest wyższą gimnastyką. 🤣
Dzisiaj byliśmy na chrzcinach, 200km w drodze, zeszło nam cały dzień, a ja bez drzemki, więc czuję się bez sił już teraz. Powoli zaczynam odliczać do tego grudnia i zazdroszczę tym, które w tej końcówce mają energię na coś więcej. 😊niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

-
Lychee czyli tak naprawdę to problem tkwi tylko w przepływach? Bo jeśli dziecko rośnie, KTG wychodzi dobrze to pozostaje dalszy monitoring przepływów? Czy coś jeszcze martwi lekarzy I Ciebie?
-
Dziewczyny macie linka do tego ochraniacza o którym
Piszecie ?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Tak zrobiłam i wyskoczyły mi tylko duże rozmiary, dlatego do Was napisałam. Myślałam, że mają też mniejsze do gondoli czy dostawki👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Witam się w 34 tygodniu🥳🥳 każdy kolejny tydzień bez skurczów jest dużym osiągnięciem 🙂 będzie super jak dotrzymam do 37 tygodnia, jak zaleca lekarz. Co do samopoczucia to ja jestem wiecznie zmęczona, noce są okropne, co godzinę na siku, brzuch i biodra bolą strasznie i nie da się wygodnie ułożyć. W ciągu dnia moje emocje też nie pomagają. Bardzo łatwo się denerwuje, wszystko mi przeszkadza bo cały czas jest mi niewygodnie, w żebrach mam wiecznie wiercące się małe stópki. Także no, końcówka jest ciężka ale jak chce się tulić to maleństwo to trzeba zacisnąć zęby 😊
Lychee staraj się myśleć pozytywnie, masz pod sercem małego wojownika więc trzeba wierzyć że będzie dobrze😘 trzymam kciuki za Was🙂
Lychee lubi tę wiadomość
-
Również się witam w 34 tygodniu 🙂 dzisiaj też wizyta, słabo odczuwam ruchy. Mam nadzieję, że tak mało ruchliwy człowieczek mi się trafił. Kopnięcie w żebro miałam do tej pory aż 1. Pewnie na ktg się rozbryka. Plan na dzisiaj to pranie prasowanie i ułożenie ubranek w szafie 🥰
Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie poczułam zebra ani razu
. Za to wczoraj namiętnie szyjkę wieczorem. Znowu się ułożyła głową do dołu i plecami do brzucha. Nawet moja mama stwierdziła, że po mnie nie widać jej ruchów. Mam tylko nadzieję, że jak będzie dorastać , to nie będzie się do mnie całe życie plecami odwracać 😂 .
-
To ja Wam muszę powiedzieć, że ta lewa pachwina i spojenie przestało mnie boleć. Wczoraj się zorientowałam, że od kilku dni nie czuje. Także na razie przeszło 😂
Ale jednak zmęczenie, szybka zadyszka są. No i te żebra. Obaj moi synowie lubią mi je rozpychać 🙈👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
⏩ Wizyta 3.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Witajcie
Lychee wchodzę na Waszą grupę gdyż z podobnej diagnozy ( słabych przepływów) lekarz prowadząca nastawia mnie na poród w 36 tygodniu czyli w grudniu.
Ja mam zalecone usg co dwa tygodnie ale zastanawia mnie czemu Ciebie zostawiają w szpitalu ? I jakie badania ci robią jak już jesteś na oddziale ?
U mnie podejrzewają ze młoda przestanie rosnac po 32 tygodniu ale to sa tylko ich podejrzenia .
Kciukaski za wizyty
-
Babsi wrote:Lychee czyli tak naprawdę to problem tkwi tylko w przepływach? Bo jeśli dziecko rośnie, KTG wychodzi dobrze to pozostaje dalszy monitoring przepływów? Czy coś jeszcze martwi lekarzy I Ciebie?
No ogólnie to "tylko" te przepływy. Co prawda wpisali w rozpoznanie VSD, ale ma poniżej 1 mm, więc nie ma żadnego znaczenia. U nas też od I prenatalnych wychodzi duże ryzyko ZD, a ja nie zdecydowałam się na amniopunkcję, ale właśnie teraz w szpitalu mi powiedzieli, że nieprawidłowo mam wyliczone ryzyka🤷
Lekarzy najbardziej martwi, że te przepływy są zagadkowe, nie znają przyczyny i nie wiedzą jak to będzie dalej wyglądać. Przepływy w tętnicach macicznych mam ok, więc krew do łożyska dopływa i tam następuje jakiś problem, bo w pępowinie u Malucha czym bliżej łożyska tym przepływ gorszy, czym bliżej jego brzuszka tym troszkę lepszy. A powtarzają mi ciągle te łożyskowe badania z krwi i wychodzi, że łożysko jest wydolne🤷 Jestem teraz prowadzona przez duży, wojewódzki szpital, gdzie mają masę trudnych przypadków i czegoś takiego jeszcze nie mieli - zawsze mam takie szczęście, że jestem jedna na milion👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025

-
Mini94 wrote:Również się witam w 34 tygodniu 🙂 dzisiaj też wizyta, słabo odczuwam ruchy. Mam nadzieję, że tak mało ruchliwy człowieczek mi się trafił. Kopnięcie w żebro miałam do tej pory aż 1. Pewnie na ktg się rozbryka. Plan na dzisiaj to pranie prasowanie i ułożenie ubranek w szafie 🥰
Trzymam mocno kciuki za wizytę! Daj znać po jak tam Twój maluszek
👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
🔜
TP 10.12.2025

-
dzastakar wrote:Witajcie
Lychee wchodzę na Waszą grupę gdyż z podobnej diagnozy ( słabych przepływów) lekarz prowadząca nastawia mnie na poród w 36 tygodniu czyli w grudniu.
Ja mam zalecone usg co dwa tygodnie ale zastanawia mnie czemu Ciebie zostawiają w szpitalu ? I jakie badania ci robią jak już jesteś na oddziale ?
U mnie podejrzewają ze młoda przestanie rosnac po 32 tygodniu ale to sa tylko ich podejrzenia .
Kciukaski za wizyty
Hej
słabe przepływy nie równają się słabym przepływom, dla każdego to pewnie co innego 
Mnie zostawiają w szpitalu, bo z dopplera wychodzi, że synek zaczyna centralizować krążenie, więc odczuwa już stres związany z mniejszym dopływem tlenu. Zdarzyło się też, że fale końcoworozkurczowe zanikały, a to już jest bardzo niebezpieczne.
Na oddziale mam robione pakiety badań z krwi na preeklampsję, wydolność łożyska, KTG i ciśnienie mierzone min. co 6 godzin. Z tego co słyszałam to Dopplera powtarzają jak są nieprawidłowości na KTG, u nas tego jeszcze nie było, więc kontrola Dopplera jest raz na tydzień albo przed wypisem - zależy co szybciej. Sprawdzają też przyrosty wagi, stan wód płodowych itp.
Uświadomili mnie też, że czym bobas będzie większy tym będzie potrzebował lepszego przepływu, w wyniku czego będą się one pogarszać, więc pewnie stąd przypuszczenia u Ciebie, że dziecko może przestać rosnąć. Mój synek na razie rośnie i trzyma się ok. 30 centyla, więc nie najgorzej
👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
🔜
TP 10.12.2025

-
To u mnie zdiagnozowali wysokie ryzyko przepływów do macicy , prawdopodobnie spowodowane wysokim ciśnieniem które lecze i jak na razie wyniki sa ok.
Młoda też rośnie, jest też na 30 centylu.
To wszystko o czym piszesz to mi sprawdzają na tych wizytach co 2 tygodnie, dodatkowe badania z krwi/biochemię moczu itp to robią tak żeby na następną wizytę były wyniki.
-
Oj u mnie dziś ciężką noc, ostatnio biodra nie dokuczały, codziennie robię ćwiczenia od fizjo, ale dziś nad ranem masakra, to chyba kwestia ułożenia dziecka i uciskania czegos.
Wyszło, że mam zapalenie dróg łzowych, ale niebardzo mogą mi przepisać cokolwiek, więc muszę się męczyć i rozbijać zastoje masażami, kompresami ciepłymi 😔
W tym tygodniu też plan na pranie ubranek, przyniesienie walizki ze schowka i ciąg dalszy pakowania. Domówilam jeszcze jedna koszule nocna, mam z dolce sonno cała rozpinana na porodówkę, doctora napa całą rozpinana na oddział, jakaś z allegro z rozpinana górę i zwykła z Sinsaya, która po praniu skróciła się o 2 rozmiary 😅 do tego 2 staniki do karmienia z Sinsaya, jakbym się zdecydowała.