Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapłaciłam mandat 100 zł i 5 pkt. Robili łapankę w jednym miejscu, łapali hurtowo.
Ja akurat nie lubię prosić policjantów, więc zwykle nie dyskutuję, płacę i do widzenia.
Gilgotek - dobrze, ze jest lepiej, ale idziesz mimo wszystko do lekarza??
Nayeli - baaaardzo mi przykro. Trzymam kciuki, żeby to było operacyjne i kotka wyzdrowiała.
Zamówiłam juz większość rzeczy apteczno-kosmetycznych. Zastanawiam się nad laktatorem, ale chyba kupię jeszcze przed porodem.
Dziś dzień dogadzania sobie. Właśnie wciągam pizze z 3 serami.
Nayeli lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g

-
Nayeli dużo zdrowia dla Twojego kotka. Trzymam kciuki za dobre wyniki badań.
Odnośnie moczy czy wód płodowych, u mnie nie mam wątpliwości, że robię siku.
KasiaXXX ostatnio kupowała test. Kasiu na czym u Ciebie stanęło? Robiłaś ten test czy to wody?
U mnie z dnia na dzień brzuch co raz bardziej ciąży. Spacery z psem to już naprawdę wysiłek, trace oddech co kilka ktokow. Jak ide to jest ok, ale jak stanę na chwilę to jakbym w sekundzie opadala z sił, a zamierzam jeszcze spakować nasz cały dobytek.. chyba po kartonie dziennie. Do tego od 11 listopada zaczynam szkole rodzenia.
Nayeli lubi tę wiadomość
-
Nayeli nie dziwię się, że przeżywasz, w końcu to członek rodziny, mocno trzymam kciuki za leczenie 🤞
Moniczka mi też kropelki czasem leciały, też się zastanawiałam wody czy nie wody, ale po ten test nigdy nie doszłam. Z kolei jak faktycznie wody zaczęły ciec to było tego dużo więcej niż kropelka. Dla świętego spokoju test można kupić 🤷♂️
Współczuję wam tych bóli dziewczyny 💔 w takich momentach cieszę się, że to już za mną.
Nayeli lubi tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe gitówa 💪
19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g
4.10 Trio już na świecie 31+1
Julian 🩵
Florentynka 🩷
Matylda 🩷 -
Nayeli bardzo współczuję 😔😔 nasze kotki to też nasze córeczki i domyślam się jak to przeżywasz. W rodzinie dwie suczki miały nowotwór sutków/listwy mlecznej i po usunięciu wszystko było z nimi dobrze, tego też życzę waszemu kiciusiowi i trzymam kciuki za zdrowie ❤️🫂
Dla mnie to zawsze przykre kiedy czyjś pupil choruje, bo jak psu czy kotu wytłumaczyć, że to choroba i dlatego boli 😔 kotki to twarde bestie 💪🏻
Na szczęście jak goście przyjechali i usiadłam to bóle całkowicie przeszły, ale zestresowałam się nimi, bo jeszcze lekko w głowie mi się kręciło, oczywiście w głowie już myśli "może to skurcze porodowe!!!" ale opanowałam się 🫠
Nayeli lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za wsparcie dziewczyny❤️
Nasza kotka jest z nami prawie od początku naszego związku i jak dowiedzieliśmy się o ciąży to sobie rozmawialiśmy o tym, że bedzie pilnować naszej córeczki i ją ,,wychowywać" z przymrużeniem oka. Mam nadzieję, ze operacja pozwoli jej jeszcze parę lat pożyć i zdrowiu i dobrym samopoczuciu.
Mnie tez został tydzien pracy i na wolne więc bedzie czas poukładać myśli i ogarnąć resztę wyprawki co zostało.
Zdrowia dziewczyny, niech maluchy siedzą w brzuszkach jak najdluzej❤️
Pierniczka lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g

-
Ostatnio weszłam na 1 piętro na czczo na badania i w głowie mi się zakręciło. Brzuch daje o sobie znać. Dzisiaj stałam w kolejce po mięso i myślałam, że nie wystoję, jest coraz ciężej.
Mało tego stałam w sklepie w alejce z sosami i nie mogłam znaleźć sosu, obok stał mój mąż z wózkiem i nagle jakaś baba ździeliła mnie łokciem w rękę i przepchnęła się między nami... na szczęście zachowałam równowagę. Skomentowałam głośno jej zachowanie i nawet nie chodzi o to, że jestem w ciąży, po prostu nie lubię takiego chamstwa. Wystarczy się odezwać i powiedzieć, że chce się przejść. Ludzie są niewychowani. Ostatnio coraz częściej widzę chmastwo wśród ludzi a mnie to tak bardzo denerwuje. Dobrze, że to końcówka ciąży bo jeszcze trochę i zacznę chodzic z pałką teleskopową jak tykająca bomba 🫣 -
Noo, ja też uważam na ludzi, bo niektórzy to serio bezrefleksyjni.
O, wczoraj byłam w mięsnym po piersi i w ladzie takie okropne, zeschnięte (kilka tygodni temu kupiłam tam i wyglądały i pachniały dość podejrzanie), więc wzięłam torebkę z brzucha i wyobraźcie sobie, że kasjerka poszła na zaplecze i otworzyła nowa paczkę 🙈 a nie-ciezarne chyba mają wcinać stare mięso 🤪 -
Do mnie też przyszedł materac do dostawki! Nie wiedziałam czego się spodziewać bo teoretycznie ”materac” w dostawce jakiś jest, no ale to jednak inna liga. Koszt 160zl a widać jakość i ten załączony do dostawki to jakaś amatorka, cerata 😅 Dobrze że zamówiłam z polecia Gilgotka.
W poniedziałek idę do lekarza z innego szpitala. W piątek mam u swojego prowadzącego, ale nie będę już się stresować czy dostanę skierowanie na cesarkę czy nie i czy nie będzie miał jakiegoś ale. Z nim to nic nie wiadomo. Ten podobno z pocałowaniem ręki wystawia i na to liczę.Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -