X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Kłapciuch Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hdfs wrote:
    Ja zapytam o gbs czy pobierał Ci to twój gin ? Czy pielegniarka? I czy ten kijek wsadzają do odbytu czy raczej dotykają odbytu 😆 nie daje mi to spokoju cały czas myślę o tym wymazie odbytu, że będzie mi to boleć lub zacisnę ten kijek 😆

Ginekolog mi pobierał i po odbycie tylko przejechał 😆 też obawiałam się "odczuć" z tym związanych ale było ok

🙋‍♀️29
    🙋🏽‍♂️37

PCOS- podwyższone androgeny
    Starania od 12.2021
    Sierpień 22 -⏸️😍
    Wrzesień 22- 💔7+5 😭
    Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
    Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
    24.03- beta 117
    26.03- beta 217 prog 35 😍
    1.04- beta 1642 🙏
    8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
    22.04-1,63cm 8+0 🙏
    rośnij ziarenku 🥜 🥹
    21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
    27.05- 73g 🥰
    17.06- 177g kruszynki ♥️
    9.07- połówkowe-271g- wciąż i nadal dziewczynka 🩷

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw wybrałam położną w IKP ale i tak musiałam Dzwonić jak chciałam żeby się ze mną skontaktowała. Sam zapis nic nie wniósł.
    Chciałam mieć edukację przedporodową bo ze szkoły rodzenia niewiele wyniosłam, ale miałam dwa krótkie spotkania i moja położna poszła na zwolnienie więc teraz i tak muszę się przepisać do jakiejś randomowej bo chce jeszcze kilka spotkań przed porodem mieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:35

Lychee lubi tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lychee wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Gratuluję wszystkich wizyt i rosnących bobasów <3

Delfi - zawsze wyczekuję Twoich wizyt. Córeczka się trzyma dzielnie i nadal tak będzie🤞 Czy dobrze kojarzę, że w najbliższych dniach masz też wizytę w szpitalu, który wybrałaś do porodu?

Któraś z Was pytała o prześcieradełka do Roana IVI - zamówiłam do dostawki na Jukki prześcieradła 80x40 i do dostawki są za małe, ale do wózka w sam raz, więc polecam :)

Mam też pytanie o położną środowiskową - jakoś totalnie nie leży mi ten temat i dziś złożyłam przez IKP deklarację położnej w przychodni, gdzie będziemy chcieli zapisać synka. Czy któraś z Was też to ogarniała w ten sposób? Bo nie wiem czy powinnam się z nią jakoś skontaktować, czy już czekać aż ona się odezwie. Ogólnie nie jestem przekonana do położnej przychodzącej do domu, a jak co to mam polecaną przez znajomych położną, ale ona pracuje tylko w prywatnej przychodni.

Dobrze pamiętasz, ta wizyta miała być pierwotnie dzisiaj, ale ostatecznie przełożyli mi ją z powodu nieobecności lekarza na przyszły czwartek, więc przede mną lekko ponad tydzień oczekiwania :)
    Jestem bardzo ciekawa tej wizyty, oraz tego, jak i na kiedy zaplanują poród. Dzisiaj lekarz wspomniał, że jak dalej będzie utrzymywać córka wzrost wagi, to uda mi się dociągnąć do 38 tygodnia, trochę to zrozumiałam tak, żeby się na taki czas zakończenia ciąży nastawiać. W sumie by mi to pasowało, 2 tygodnie przed świętami :)
    Za 2 tygodnie mam również echo serca, więc też jestem ciekawa, jak się ma serduszko.

Lychee, a u Ciebie jak sytuacja z przepływami i pobytem w szpitalu? Mam nadzieję, że jest stabilnie :)

Co do IKP, w poprzedniej ciąży uzupełniłam tam położną, ale się ze mną nie kontaktowała. Mi też nie zależało, więc jedynie po porodzie mąż zapisał syna do przychodni (do tej, gdzie pracuje położona). Przychodnia poinformowała położną, wizyta była z zaskoczenia po ok 3-4 tyg (chociaż przychodnia ma mój nr tel). Wcześniej dzwoniłam do przychodni pytać o przyjazd położnej, położna miała urlop, tak więc miałam jedną wizytę dość późno, która nic nie wniosła.

Gratuluję pozostałym dziewczynom pozytywnych wieści z wizyt! :)
    Niewiarygodne, że za ok 3 tygodnie powoli zaczną się rozkręcać porody ☺️

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi - dawaj koniecznie znać po wizycie. Trzymam mocno kciuki!
    Ps co pakujecie sobie do jedzenia do torby porodowej :D ?

Delfi lubi tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do położnej też dzwoniłam miałam jej podać numer telefonu, adres, imię i nazwisko oraz termin porodu.
    Dała mi numer prywatny do siebie i pytała się czy chcę wcześniej się spotkać a jak nie to mam dać znać jak już urodzę to ustalimy termin wizyty i tyle.

• Pierniczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tymi wizytami przedporodowymi? Bo ja też ze szkoły rodzenia niewiele wyniosłam i fajnie jakby ktoś pokazał przed porodem co i jak, przysługują jakieś wizyty przedporodowe?
    Ja już 2 lata temu zapisałam się do przychodni przez IKP i tam wskazałam położną, są dwie, a ta moja pracuje też w tym małym szpitalu gdzie chcę rodzić. W przyszłym tygodniu planuje w rejestracji zagadać czy powinnam się jakoś kontaktować, bo ona też wykonuje ktg, więc pewnie robiłabym u niej, jeśli zaszłaby taka potrzeba.

Co do przekąsek to nie myślałam jeszcze o tym wiele, ale na drzwiach otwartych położna polecala musy owocowe w tubkach, żelki, pewnie dołożę jakieś batoniki proteinowe.

Czy u wszystkich bobasy już są głową w dół? 🙂

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    13+1 tc 7,23cm prenatalne+nift 🧬
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g

preg.png
  • Maggie1989 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    A jak to jest z tymi wizytami przedporodowymi? Bo ja też ze szkoły rodzenia niewiele wyniosłam i fajnie jakby ktoś pokazał przed porodem co i jak, przysługują jakieś wizyty przedporodowe?
    Ja już 2 lata temu zapisałam się do przychodni przez IKP i tam wskazałam położną, są dwie, a ta moja pracuje też w tym małym szpitalu gdzie chcę rodzić. W przyszłym tygodniu planuje w rejestracji zagadać czy powinnam się jakoś kontaktować, bo ona też wykonuje ktg, więc pewnie robiłabym u niej, jeśli zaszłaby taka potrzeba.

Co do przekąsek to nie myślałam jeszcze o tym wiele, ale na drzwiach otwartych położna polecala musy owocowe w tubkach, żelki, pewnie dołożę jakieś batoniki proteinowe.

Czy u wszystkich bobasy już są głową w dół? 🙂

Moja się nie obróciła. Będzie chyba cc

XII 2021 Cb 💔
    VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
    III 2023 poronienie zatrzymane 💔
    IV 2024 synek ❤️
    27.03 pozytywny test ❤️
    29.03 beta 52
    31.03 beta 211
    08.04 beta 3431
  • Delfi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Delfi - dawaj koniecznie znać po wizycie. Trzymam mocno kciuki!
    Ps co pakujecie sobie do jedzenia do torby porodowej :D ?

W pierwszej ciąży miałam dwa podejścia do porodu, pierwszego dnia się wyciszyło, dwa dni później wywoływanie, ale w przeciągu tych dwóch dni nie mogłam nic jeść, mogłam jedynie musy, więc jadłam dużo musów, w stresie też nawet łatwiej po porodzie wchodziły :D W to przede wszystkim się zaopatrzę. Woda, musy, lizak (też mogłam w trakcie porodu). Miałam też czekoladę na po porodzie, ale tego nie zjadłam. Dobrze podobno mieć coś, co doda szybko energii, wspomniana już czekolada, cola, batony energetyczne itd. Ja zamiast czekolady wrzucę sobie jakiegoś misia lubisia na czas po porodzie, małą pepsi też wezmę 🙈

Pierniczka, u mnie córka już długi czas ułożona jest główkowo. Jeżeli chodzi o wizyty położnej przed porodem, też przysługują, po 32 tygodniu ciąży przysługuje 2 wizyty na tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:41

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Mini94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tych wizyt przedporodowych to różnie do tego podchodzą. U mnie nie ma indywidualnych spotkań a jest szkoła rodzenia co tydzień, po zajęciach zawsze można zagadać i podpytać położną jak się ma do czegoś wątpliwości.
    Raczej nie ma co liczyć, że położna skontaktuje sie sama po porodzie. Trzeba ogarnąć sobie nr i następnego dnia do niej zadzwonić.
    Przysługuje nam 6 wizyt po porodzie więc jeżeli mamy jakieś wątpliwości położna ma przyjechać. Dobrze wybrać sprawdzoną położną, ja poznałam jedną położną która zastępuję tą moją w razie nieobecności i o matko do domu bym jej nie wpuściła, więc uważajcie bo naprawdę możecie źle trafić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:40

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵
    07.08 połówkowe (22+3) 511g
    07.09 1006g (26+6)
    13.10 1850g (32+0)

preg.png
‹‹ 487 488 489 490 491
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ