X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Nefretam Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    A ewentualne CC Cię przeraża? Bo może dla spokojnej głowy się zgodzić?

Niee, mnie ogólnie mało takich fizycznych rzeczy przeraża. Raczej chodzi o to, że chciałabym przeżyć poród, zobaczyć jak to jest, i też osobiście uważam, że to lepiej dla dziecka.
    I włożyłam naprawdę dużo energii i czasu, żeby się do tego porodu przygotować.

I serio konsultowałam to z kilkoma lekarzami i zdania są bardzo podzielone. I ja generalnie ufam swojej prowadzącej, która mi na SN pozwala.

Taterniczka to jednak zdecydowanie więcej zabiegów niż u mnie.
    Na spokojnie jeszcze porozmawiam z lekarzami ze szpitala, w ostateczności mogę jeszcze rozważyć inny szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 22:51

AMH 0,24
    👩'90 🧔'86 🐱

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    29.04.2025 CRL 3mm ❤️
    22.05 - 2,5cm
    10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
    5.08 połówkowe - zdrowe 346g :) (20+2)
    8.10 III prenatalne 1458g (29+3)
    28.10 2062g (32+2)

preg.png
  • Lychee Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:

Lychee - a jak tam laktacja?? Pamiętam, że chciałaś karmić własnym mlekiem...

Walczę. Na razie bez większych sukcesów, ale coś się dzieje ♥️ dzisiaj dopiero zaczęłam, bo wczoraj nie miałam siły, ale udało się minimalną dawkę siary odciągnąć. Zobaczymy co będzie dalej, liczę, że uda się rozkręcić:)

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
    🔜
    TP 10.12.2025

preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam ja myślę,że bardzo dobrze zrobiłaś usuwając tego mięśniaka. Mi moja ginekolog ( która też pracuje w klinice bezpłodności) wtedy tłumaczyła, że macica odczuwa to ciało obce i chce je usunąć przy każdej miesiączce. U mnie się czasem tak ze mnie lało w czasie okresu,plus bol okropny. Do tego tak jak mowisz: problem z inplanyacją, ogólnie z zajęciem w ciążę.

Trzymam za Ciebie kciuki,żeby się udało SN 🤞🤞

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Będzie chłopczyk 💙

preg.png
‹‹ 520 521 522 523 524
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ