Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie wieczorne ktg tez ok. Czekam na poranne i jutro wychodzę choćby niewiem co.
Idę zaraz spać i z niecierpliwością czekam na poranne wieści o Waszych porodach 😀😀😀
MadCat, PoskromionaZłośnica, Lychee lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga27 wrote:U mnie wieczorne ktg tez ok. Czekam na poranne i jutro wychodzę choćby niewiem co.
Idę zaraz spać i z niecierpliwością czekam na poranne wieści o Waszych porodach 😀😀😀
W takim razie trzymamy kciuki za jutrzejsze ktg i wypis do domu 🤞
Kto się zgłasza na poród w pełni? Może Mini
ja jeszcze zaczekam w kolejce, przepuszczam koleżanki ze starszymi ciążami
Wilga27 lubi tę wiadomość
-
Ja tam sama nie wiem czy chce ale skończyłam kocyk 😂 poprzednio jak wyprałam i wzięłam w ręce wysuszony odeszły mi wody 😆
https://zapodaj.net/plik-hzSxh54icl
Wilga27, PoskromionaZłośnica, Hdfs, Pierniczka, Belma, KasiaXXX, Delfi, Książkara_w_ciąży, Lychee, Maura, Nayeli lubią tę wiadomość
👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
15.12 3520 g 🐬
Termin porodu 25. 12 👶
25.12.2025 🎄4340g 🎄 17:29
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
MadCat historia lubi się powtarzać więc kto wie może i teraz też wody odejdą 😉
U mnie się nie zapowiada. Chciałam tą pełnię zobaczyć ale się spóźniłam zza okna nie widać i straszna mgła jest. Ile bym dała by już maluszek wyszedł z brzuszka. -
MadCat wrote:Ja tam sama nie wiem czy chce ale skończyłam kocyk 😂 poprzednio jak wyprałam i wzięłam w ręce wysuszony odeszły mi wody 😆
Nie pierz, dopóki nie wyzdrowiejesz
-
Ja muszę się pochwalić że jak na razie moje dziecko to anioł. Nie płacze, czasem coś pomarudzi. Jedyny problem to to, że naciąga ją wodami płodowymi i wymiotuje nimi czasami. Szkoda mi jej bardzo bo widzę że to ją męczy. Co do mnie to czuję się świetnie tylko zmęczona. Zaraz po karmieniu i kangurowaniu poszłam pod prysznic. Z wypróżnianiem też nie mam żadnego problemu 🙂 oczywiście dzięki temu że nie nacinali mnie ani też nie pękłam.
Co do samego porodu to spałam kiedy usłyszałam jakby wewnątrz mnie pękł balonik. Niby wody nie odchodzą jak w filmach ale możecie mi wierzyć że gdybym stała to tak by to wyglądało. Miałam ich mnóstwo, położne aż oczy przecierały. Nie miałam akcji skurczowej więc dostałam dwa czopki dopochwowe żeby coś tam się ruszyło. Po godzinie zaczęłam mieć skurcze ale według mnie postęp był bardzo powolny bo o 6 miałam ledwo 3 cm rozwarcia. O 7 były 4 cm i wtedy przyszła inna położna i zaproponowała mi zastrzyk w tyłek, który miał to przyspieszyć. Bardzo mnie bolał ten zastrzyk ale zadziałał błyskawicznie. Po 15 minutach skurcze były już straszliwie mocne i co 3 minuty. Po 30 minutach miałam już pełne rozwarcie. I tak trzy parte, gdzie przy drugim powiedziałam że nie dam rady bo już czułam że jest większa ale jakoś poszło i Zosia wyszła. Mąż przeciął pępowinę i totalnie mu mowę odebrało w takim był szoku. 😊 Także było ciężko ale sprawnie dzięki wspaniałym położnym i dzięki mojemu mężowi 🙂
PoskromionaZłośnica, Lychee, Mini94, Babsi, Maura, Pierniczka, Belma, KasiaXXX, taterniczka, Wilga27, Nayeli lubią tę wiadomość
-
O dziwo udało mi się zaleczyć opryszczkę w zarodku 😆 są już gojace się ranki, a wczoraj dopiero pęcherze się pojawiały. Kataru za bardzo juz nie mam także kto wie 😆
Ale tak. Myślałam o tym by poczekać z praniem kocyka 😂 choć wolałabym by teraz nie zaczynało się od wód👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
15.12 3520 g 🐬
Termin porodu 25. 12 👶
25.12.2025 🎄4340g 🎄 17:29
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Ale jaki on piękny 🤩🤩MadCat wrote:Ja tam sama nie wiem czy chce ale skończyłam kocyk 😂 poprzednio jak wyprałam i wzięłam w ręce wysuszony odeszły mi wody 😆
MadCat lubi tę wiadomość
-
Hdfs wrote:Moja koleżanka miała dwa dni temu CC, ja również mam CC w poniedziałek i to co mi powiedziała, to to, że CC, pionizacja i cala reszta to izziii w porównaniu co ma teraz z nawałem mleka i zastojem i że to jest dopiero ból 😆 zaczynam bać się tego. Zamierzam karmić KPI, ale nie wiem czy podołam.
Dziewczyny, dokładnie… ja żyłam w przekonaniu że mleko s cycku i nie ma z tym problemów. ;o
Cesarka to pikuś, pionizacja też ok. Tyle się o niej naczytałam że się jej bałam a to po prostu się wstaje i idzie 🤣
U mnie update taki że 9 dni po porodzie laktacja się ogarnęła- ściągam nie co 2h tylko co 4h. Tak można żyć 🤣🤭
Ale początkowo armagedon.
Wskazówka dla wszystkich - jeśli będzie brodawka poraniona kupcie kapturki czy tam osłonki. Obojętnie czy laktatorem czy z piersi.
Wskazówka nr 2 - wyrzućcie wszystkie Momcozy, neno i ogarnijcie medele swing maxi a jak możecie to wypożyczcie symphony. To inna jakość i inny komfort.
Belma lubi tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Książkara super się to czyta, jesteś dzielna 🙂 Dobrze, że nie miałaś traumatycznego porodu. W nosku nie ma tych wód płodowych by ich odciągnąć? Słyszałam, że tak niektóre mamy robią.
Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
Książkara - moje gratulacje ♥️ poród marzenie
odpoczywajcie i niech dziecinka rośnie zdrowo 🤞
U nas bez większych zmian. Synek nadal na ITN i w tym roku raczej nie wyjdzie, pomimo postępów jakie codziennie robi. Ja mam okropną depresję poporodową, nie mogę się pogodzić z tym, że miałam mega trudną ciążę, a końcówka to była jazda bez trzymanki, a teraz jestem oddzielona od synka i tak długo to trwa. Do tego totalny brak apetytu, słabo śpię, KPI marnie mi idzie - max 6 na 8 posiłków jestem w stanie synkowi zapewnić. Niestety nie jestem fizycznie w stanie podkręcić laktacji, bo jak próbowałam wstawać i odciągać co 2-3h w nocy to 2 razy zemdlałam 🤷🏼♀️ no i do tego mieszkam kątem u rodziny męża, nie pamiętam już kiedy byłam w domu. Siedzę w szpitalu z synkiem ile tylko mogę.
Co do pobytu w szpitalu po CC to miałam w środę i w sobotę był wypis.
No i tak jak Moniczka - polecam Medelę. Po CC używałam symphony i nadal używam w pokoju laktacyjnym przy oddziale synka. Zupełnie inny komfort niż neno, który posiadam. Cały czas rozważam zakup Medeli do domu, tylko szkoda mi inwestować jak nie wiem ile będę fizycznie i psychicznie w stanie jeszcze walczyć o kpi.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki 🤞🤞🤞
👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
19.11.2025 - Cud

-
Ksieżarko szacun!! Pięknie to ogarnelaś ❤️
👨🦲49 👱♀️ 44 🐶🐱
28.07.2024 ⏸️
28.07.2024 jest serduszko
26.09.2024 12+4 💔
17.03.2025 CB
09.04.2025 -⏸️
16.04.2025 USG piersi 👍
18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
💊
30.04.2025 - jest ❤️
Będzie chłopczyk 💙
Leon urodził się 20.12.2025 roku -
Ksiazkara - poród marzenie, oby pozostałe dziewczyny taki miały🫶🏻
Lychee - a konsultowała/ rozmawiałaś z kimś bliskim lub psychologiem o swoim samopoczuciu?
Pamietaj, że zrobiłaś wszystko co najlepsze dla swojego synka, niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć. Nie katuj się tym karmieniem, to nadal dużo posiłków, a stres też na pewno wpływa na ilość pokarmu.
Szczęśliwa mama to szczęśliwy bobas, w tej sytuacji pewnie ciężko być super-pozytywnym, ale synek już jest po drugiej stronie brzucha, udało się i z każdym dniem będzie tylko lepiej! Daj sobie czas, spróbuj wypocząć, może zająć czymś myśli? Domyślam się, że to niełatwe, ale w dłuższej perspektywie na pewno wyjdzie na zdrowie ❤️
-
Dziewczyny nie jestem w stanie Was wszystkich nadrobić, bo u mnie ciągle coś i głowa zajęta innymi rzeczami. 🫣
Z dobrych wiadomości Kuba jest stabilny ❤️, poprawia mu się oddech, jutro spróbują go odłączyć od tlenu i może będę mogła go wziąć pierwszy raz na ręce. I tak będzie musiał zostać jeszcze na oddziale pod obserwacją, ale mocno w niego wierzę, że poradzimy sobie już bez maseczki na nosie.
Dzisiaj też puściły mi wszystkie emocje. Wczoraj się trzymałam chyba po lekach podawanych w kroplówce, a dzisiaj się spłakałam jak głupia. 😥
Trzymam kciuki za wszystkie zbliżające się porody. 🍀🍀🍀
I gratuluję tym, które już urodziły. 🥰
Pierniczka, Maura, Lychee, Ko_ala, MadCat, Nefretam, Belma lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
3.12. - CC, 3870gr, 54cm

-
Lychee, Taterniczka przytulam Was mocno dziewczyny. Jestescie dzielne i do tego wspaniałe z Was mamy. Zobaczcie, co matka potrafi znosić dla swojego maleństwa, a to dopiero początek tej przygody. Trzymam mocno kciuki za Waszych chłopców. Głowa do góry 🩵
-
To mi kapturki raniły sutki. Tylko lanolina i okłady z momme naprawiły ten stan. Miałam w szpitalu medele ale zdecydowanie lepiej neno mi ściągało. Teraz będę próbować z momcozy. Wygląda super. A jak nie to wrócę do neno.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Po 5 latach starań jest Rysiu 💙
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
Rozalia przyszła na świat o dziś o 00:15 w 38+4. Waży 3380 i mierzy 55cm.
Na sor przyjechaliśmy o 22:00 rozwarcie caly czas od poniedziałlu 3-4cm ale pojawily sie skurcze regularne wieczorem.
Na sale pprodową połozyli mnie o 23:00 twierdzac ze troche to potrwa jeszcze, a godzine pozniej bylo po wszystkim. Takze u mnie sie spdawdzilo ze drugi porod szybszy 😄
Wilga27, Ko_ala, taterniczka, MadCat, Hdfs, Frelcia_na_chwilę, Lychee, Mini94, Maura, Belma, Pierniczka, KasiaXXX, Babsi, Nayeli, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
-
MalaMi11 wrote:Rozalia przyszła na świat o dziś o 00:15 w 38+4. Waży 3380 i mierzy 55cm.
Na sor przyjechaliśmy o 22:00 rozwarcie caly czas od poniedziałlu 3-4cm ale pojawily sie skurcze regularne wieczorem.
Na sale pprodową połozyli mnie o 23:00 twierdzac ze troche to potrwa jeszcze, a godzine pozniej bylo po wszystkim. Takze u mnie sie spdawdzilo ze drugi porod szybszy 😄
Gratulacje !! 🩷
Ksiazkara - brzmi jak dobry poród 😀 a jaki to zastrzyk, który Ci dali?
Taterniczka - kciuki za Ciebie i Kubę. Popłacz sobie ile trzeba, obyście już niedługo się tulili we dwójkę 🩷
Lychee - biedaczku
trzymajcie się
Gilgotek - i jak; używałaś już tego laktatora Philips avent ? Jak się spisuje? Wychodzisz dziś do domu?
Dziewczyny jak odczuwałyście lub odczuwacie skurcze przepowiadające? To taki ból jak na okres plus pachwiny czy to nie to?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️