X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Gilgotek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga nie, do mnie do szpitala nikt nie przyjeżdża a ja nie miałam zapakowanego. Używam szpitalnej medeli symphony.
    Za Twój dzisiejszy powrót do domu też trzymam kciuki!! 🤩😍

Taterniczka, Lychee dużo siły dla Was ♥️ Lychee a czy ty konsultowałaś się z jakimś psychologiem? 🥺

Ja na domiar złego od szorowania tyłkiem po tym szpitalnym łóżku pozdzierałam sobie skórę aż do mega bolesnych ran 😬 ciężko mi się z małą ułożyć do karmienia bo zaraz bolą mnie całe plecy to teraz już wgl meksyk bo i na tyłek muszę uważać 😅 jak sierota się czuje

Wilga27 lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
    🩷 12.2025 👶🏼 córeczka

PAI1 hetero, MTHFR hetero

age.png
  • PoskromionaZłośnica Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lychee wrote:
    Książkara - moje gratulacje ♥️ poród marzenie :) odpoczywajcie i niech dziecinka rośnie zdrowo 🤞

U nas bez większych zmian. Synek nadal na ITN i w tym roku raczej nie wyjdzie, pomimo postępów jakie codziennie robi. Ja mam okropną depresję poporodową, nie mogę się pogodzić z tym, że miałam mega trudną ciążę, a końcówka to była jazda bez trzymanki, a teraz jestem oddzielona od synka i tak długo to trwa. Do tego totalny brak apetytu, słabo śpię, KPI marnie mi idzie - max 6 na 8 posiłków jestem w stanie synkowi zapewnić. Niestety nie jestem fizycznie w stanie podkręcić laktacji, bo jak próbowałam wstawać i odciągać co 2-3h w nocy to 2 razy zemdlałam 🤷🏼‍♀️ no i do tego mieszkam kątem u rodziny męża, nie pamiętam już kiedy byłam w domu. Siedzę w szpitalu z synkiem ile tylko mogę.

Co do pobytu w szpitalu po CC to miałam w środę i w sobotę był wypis.

No i tak jak Moniczka - polecam Medelę. Po CC używałam symphony i nadal używam w pokoju laktacyjnym przy oddziale synka. Zupełnie inny komfort niż neno, który posiadam. Cały czas rozważam zakup Medeli do domu, tylko szkoda mi inwestować jak nie wiem ile będę fizycznie i psychicznie w stanie jeszcze walczyć o kpi.

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki 🤞🤞🤞
    Lechee, nawet mamy z najłatwiejszymi ciążami i najzdrowszymi dziećmi mogą mieć depresję poporodową. Po porodzie następuje fizjologiczny krach hormonalny.
    A co dopiero ty, po trudnej ciąży i z synkiem w szpitalu. Nie ma co czekać, tylko pójść do psychiatry po leki. Są leki, które można brać przy kpi. Jak trzeba, to poszukam, jakie.

Po drugie 6 porcji twojego mleka, to FANTASTYCZNA robota. Serio, fantastyczna i wielka, zwlaszcza w sytuacji, w której się znajdujesz. Każda porcja to piękny dar, który dajesz synkowi. Nawet jesli przestaniesz, to te wszystkie porcje się liczą i już pozytywnie na niego wpłynęły.
    To dobrze, że śpisz w nocy. Nie możesz się doprowadzić do wycieńczenia. Musisz zacząć brać leki i szukać wsparcia psychologicznego.

Po trzecie, czy znalazłaś sobie grupy wsparcia dla rodziców dzieci z ZD? Nikt cię tak dobrze nie zrozumie i nie wesprze psychicznie, jak oni.

Trzymaj się. Wysyłam pozytywne fluidy, bo więcej nie mogę. Wiem, że wcale nie chciałaś heroicznych wyzwań, ale serio jesteś niesamowicie dzielna w tym wszystkim. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby synek mógł niedługo wyjść do domu.

Wilga27, Maura lubią tę wiadomość

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
    24+4 tc 818 g
    29+5 tc 1495 g
    34+5 tc 2460 g

preg.png
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga ja miałam same bóle krzyżowe. Rozwarcie 10 cm jak trafiłam do szpitala.

Coś Wam wkleję.

6e2874fadc9ca.pnghttps://zapodaj.net/plik-qBCNXIIzBv

Po roku od urodzenia doszło do mnie że mam depresję i nerwice. Było już tak źle że musiałam zacząć od leków żeby potem wdrożyć terapię. Nie bójmy się prosić o pomoc 🌸

PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Po 5 latach starań jest Rysiu 💙

2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • Mini94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnia zadziałała MalaMi Gratulacje ❤️

Fabregasowa z listopadowek też urodziła po wywoływaniu i zamknęła listę 🙂

Mnie wszyscy od samego początku wróżyli mikołajki więc może dzisiejszej nocy coś się zadzieje.

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵
    07.08 połówkowe (22+3) 511g
    07.09 1006g (26+6)
    13.10 1850g (32+0)

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok wychodzę dziś! 🥳🥳🥳
    Hurraaaa
    Męczą mnie za to od rana bóle podbrzusza i pachwin 😬

PoskromionaZłośnica, taterniczka, MadCat lubią tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po nocy w pełni i nadal w dwupaku. Chyba nie jestem wilkołakiem xD

Książkara jak tak widzę ile jest opcji na wywołanie skurczy po odejściu wód, a że mi te parę lat temu od razu walnęli oxy to jestem tak zła, że masakra.. Cieszę się, że u Ciebie tak fajnie te metody zadziałały.

Gilgotek dziękuje <3 obaj synkowie mają ten sam wzór, ale inny kolor :D
    A co do zdartego tyłka to może bepantehnem się smarnąć albo innym jaki masz dla dziecka?

Lychee jak już dziewczyny wspominały, najlepiej pogadać z psychologiem lub psychiatrą. Dziecko najbardziej potrzebuje szczęśliwej i spokojnej mamy, a nie mleka z cycka.

MałaMi gratulacje :D

Wilga z tymi skurczami to jest różnie. Ja w pierwszej ciąży nie czułam wcale, teraz czuje je na zasadzie, że cały brzuch mi twardnieje i trzyma, a potem puszcza. Taki ból jak na okres to mogą być i przepowiadające, a mogą być i porodowe. Tu się liczy zawsze czy robią się mocniejsze i częstsze. Ale, że ja swoich naturalnych nie doświadczyłam to obawiam się, że się nie zorientuje, że pora jechać.

Super, że wychodzisz :)

Frelcia to ja też czytałam, że organizm wraca do równowagi jako takiej dopiero rok po skończeniu karmienia.

👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️
    3.11 2300 g 🐾
    24.11 2800 g 🐦

⏩ Wizyta 15.12

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
‹‹ 564 565 566 567 568
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ