Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wilga nie, do mnie do szpitala nikt nie przyjeżdża a ja nie miałam zapakowanego. Używam szpitalnej medeli symphony.
Za Twój dzisiejszy powrót do domu też trzymam kciuki!! 🤩😍
Taterniczka, Lychee dużo siły dla Was ♥️ Lychee a czy ty konsultowałaś się z jakimś psychologiem? 🥺
Ja na domiar złego od szorowania tyłkiem po tym szpitalnym łóżku pozdzierałam sobie skórę aż do mega bolesnych ran 😬 ciężko mi się z małą ułożyć do karmienia bo zaraz bolą mnie całe plecy to teraz już wgl meksyk bo i na tyłek muszę uważać 😅 jak sierota się czuje
Wilga27 lubi tę wiadomość
-
Lechee, nawet mamy z najłatwiejszymi ciążami i najzdrowszymi dziećmi mogą mieć depresję poporodową. Po porodzie następuje fizjologiczny krach hormonalny.Lychee wrote:Książkara - moje gratulacje ♥️ poród marzenie
odpoczywajcie i niech dziecinka rośnie zdrowo 🤞
U nas bez większych zmian. Synek nadal na ITN i w tym roku raczej nie wyjdzie, pomimo postępów jakie codziennie robi. Ja mam okropną depresję poporodową, nie mogę się pogodzić z tym, że miałam mega trudną ciążę, a końcówka to była jazda bez trzymanki, a teraz jestem oddzielona od synka i tak długo to trwa. Do tego totalny brak apetytu, słabo śpię, KPI marnie mi idzie - max 6 na 8 posiłków jestem w stanie synkowi zapewnić. Niestety nie jestem fizycznie w stanie podkręcić laktacji, bo jak próbowałam wstawać i odciągać co 2-3h w nocy to 2 razy zemdlałam 🤷🏼♀️ no i do tego mieszkam kątem u rodziny męża, nie pamiętam już kiedy byłam w domu. Siedzę w szpitalu z synkiem ile tylko mogę.
Co do pobytu w szpitalu po CC to miałam w środę i w sobotę był wypis.
No i tak jak Moniczka - polecam Medelę. Po CC używałam symphony i nadal używam w pokoju laktacyjnym przy oddziale synka. Zupełnie inny komfort niż neno, który posiadam. Cały czas rozważam zakup Medeli do domu, tylko szkoda mi inwestować jak nie wiem ile będę fizycznie i psychicznie w stanie jeszcze walczyć o kpi.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki 🤞🤞🤞
A co dopiero ty, po trudnej ciąży i z synkiem w szpitalu. Nie ma co czekać, tylko pójść do psychiatry po leki. Są leki, które można brać przy kpi. Jak trzeba, to poszukam, jakie.
Po drugie 6 porcji twojego mleka, to FANTASTYCZNA robota. Serio, fantastyczna i wielka, zwlaszcza w sytuacji, w której się znajdujesz. Każda porcja to piękny dar, który dajesz synkowi. Nawet jesli przestaniesz, to te wszystkie porcje się liczą i już pozytywnie na niego wpłynęły.
To dobrze, że śpisz w nocy. Nie możesz się doprowadzić do wycieńczenia. Musisz zacząć brać leki i szukać wsparcia psychologicznego.
Po trzecie, czy znalazłaś sobie grupy wsparcia dla rodziców dzieci z ZD? Nikt cię tak dobrze nie zrozumie i nie wesprze psychicznie, jak oni.
Trzymaj się. Wysyłam pozytywne fluidy, bo więcej nie mogę. Wiem, że wcale nie chciałaś heroicznych wyzwań, ale serio jesteś niesamowicie dzielna w tym wszystkim. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby synek mógł niedługo wyjść do domu.
Wilga27, Maura lubią tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
34+5 tc 2460 g

-
Wilga ja miałam same bóle krzyżowe. Rozwarcie 10 cm jak trafiłam do szpitala.
Coś Wam wkleję.
https://zapodaj.net/plik-qBCNXIIzBv
Po roku od urodzenia doszło do mnie że mam depresję i nerwice. Było już tak źle że musiałam zacząć od leków żeby potem wdrożyć terapię. Nie bójmy się prosić o pomoc 🌸
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Po 5 latach starań jest Rysiu 💙
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
Pełnia zadziałała MalaMi Gratulacje ❤️
Fabregasowa z listopadowek też urodziła po wywoływaniu i zamknęła listę 🙂
Mnie wszyscy od samego początku wróżyli mikołajki więc może dzisiejszej nocy coś się zadzieje. -
Wszystko ok wychodzę dziś! 🥳🥳🥳
Hurraaaa
Męczą mnie za to od rana bóle podbrzusza i pachwin 😬
PoskromionaZłośnica, taterniczka, MadCat lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Witam po nocy w pełni i nadal w dwupaku. Chyba nie jestem wilkołakiem xD
Książkara jak tak widzę ile jest opcji na wywołanie skurczy po odejściu wód, a że mi te parę lat temu od razu walnęli oxy to jestem tak zła, że masakra.. Cieszę się, że u Ciebie tak fajnie te metody zadziałały.
Gilgotek dziękuje
obaj synkowie mają ten sam wzór, ale inny kolor 
A co do zdartego tyłka to może bepantehnem się smarnąć albo innym jaki masz dla dziecka?
Lychee jak już dziewczyny wspominały, najlepiej pogadać z psychologiem lub psychiatrą. Dziecko najbardziej potrzebuje szczęśliwej i spokojnej mamy, a nie mleka z cycka.
MałaMi gratulacje
Wilga z tymi skurczami to jest różnie. Ja w pierwszej ciąży nie czułam wcale, teraz czuje je na zasadzie, że cały brzuch mi twardnieje i trzyma, a potem puszcza. Taki ból jak na okres to mogą być i przepowiadające, a mogą być i porodowe. Tu się liczy zawsze czy robią się mocniejsze i częstsze. Ale, że ja swoich naturalnych nie doświadczyłam to obawiam się, że się nie zorientuje, że pora jechać.
Super, że wychodzisz
Frelcia to ja też czytałam, że organizm wraca do równowagi jako takiej dopiero rok po skończeniu karmienia.👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️