Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Delfi wrote:Ja kurtki przy pierwszym porodzie (w lutym) nie trzymałam w szpitalu, tak samo teraz nie planuję. Dałam mężowi, mąż mi przywiózł, jak wychodziłam ze szpitala

Gilgotek, cudnie 🥰
Ja tak samo, mąż zabrał i przywiózł po wypisach, a ciuszki normalnie w 40 stopniach i moje ubrania tez.
Mamy już tydzień!
Belma, Wilga27, Willsee, MadCat, Pierniczka, PoskromionaZłośnica, Lychee lubią tę wiadomość
-
Ja mam kokon z hugglesa i szkoda mi było go prac, więc dokupiłam dedykowany pokrowiec i mam spokój, nawet jak się uleje czy cos to nic nie powinno się stać, ściągam piorę i tyle a juz wyprac raz w tygodniu kokon to myślę, że to problem.
Co do ciuszków ja dostaje cała wyprawkę dla dziecka i nic ze sobą dla niego nie biorę. Jedyna rzecz to nosidełko mamy wziac na wypis 😅
Rozpakowałam wlasnie walizkę szpitalną (miałam spakowaną według listy jakbym zaczęła rodzic przed 37tc i tak stała)
Dokupiłam dziś jakieś dziwne rzeczy na sutki nawilżające, kompresy i tym podobne i zastanawiam się czy brać ze sobą takie żelowe duże okrągłe co się wsadza do zamrażarki czy jednak sobie je zostawić w domu może, któraś z was ma doświadczenie już? A. Zdrugiej strony dla siebie mam wziac tylko koszule, klapki, ręczniki i cos do mycia. Więc zakładam, że raczej będą mieli takie rzeczy?👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt beta 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179 Panorama zdrowy 🩵
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
13+3 tc crl 7, 29 cm ❤️166
18+3 tc 322g 🩵
21+6 tc 533g 🩵 połówkowe
27+0tc 1200g
32+0 tc 2200g
35+5 tc 3400g
37+5 tc 3700g
39+3 tc Leon 4kg 57cm

-
Hdfs wrote:Ja mam kokon z hugglesa i szkoda mi było go prac, więc dokupiłam dedykowany pokrowiec i mam spokój, nawet jak się uleje czy cos to nic nie powinno się stać, ściągam piorę i tyle a juz wyprac raz w tygodniu kokon to myślę, że to problem.
Co do ciuszków ja dostaje cała wyprawkę dla dziecka i nic ze sobą dla niego nie biorę. Jedyna rzecz to nosidełko mamy wziac na wypis 😅
Rozpakowałam wlasnie walizkę szpitalną (miałam spakowaną według listy jakbym zaczęła rodzic przed 37tc i tak stała)
Dokupiłam dziś jakieś dziwne rzeczy na sutki nawilżające, kompresy i tym podobne i zastanawiam się czy brać ze sobą takie żelowe duże okrągłe co się wsadza do zamrażarki czy jednak sobie je zostawić w domu może, któraś z was ma doświadczenie już? A. Zdrugiej strony dla siebie mam wziac tylko koszule, klapki, ręczniki i cos do mycia. Więc zakładam, że raczej będą mieli takie rzeczy?
Tych padów do zamrażarki bym nie brała - mi się one przydały dopiero w domu jak nawał wszedł na całego. Do szpitala biorę lanolinę, nakładki w razie w, kompresy i femaltiker 😉
Hdfs lubi tę wiadomość
-
Ma to sens, wezmę może 1 pajacyka, czapkę i skarpetki, a resztę zostawię w woreczkach w domu to najwyżej mąż dowiezie jak te szpitalne będą okropne
ciuszki na wyjście też przygotuje osobno razem z kombinezonem i nawet w aucie mogą leżeć spakowane. To samo moja kurtka
może głupie pytanie, ale buty też oddajecie mężowi?
-
Ja ciuszki na wyjście mam w specjalnej kosmetyczce i będę miała je w torbie.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Po 5 latach starań jest Rysiu 💙
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
Hdfs wrote:Ja mam kokon z hugglesa i szkoda mi było go prac, więc dokupiłam dedykowany pokrowiec i mam spokój, nawet jak się uleje czy cos to nic nie powinno się stać, ściągam piorę i tyle a juz wyprac raz w tygodniu kokon to myślę, że to problem.
Dokupiłam dziś jakieś dziwne rzeczy na sutki nawilżające, kompresy i tym podobne i zastanawiam się czy brać ze sobą takie żelowe duże okrągłe co się wsadza do zamrażarki czy jednak sobie je zostawić w domu może, któraś z was ma doświadczenie już? A. Zdrugiej strony dla siebie mam wziac tylko koszule, klapki, ręczniki i cos do mycia. Więc zakładam, że raczej będą mieli takie rzeczy?
Chyba też zamówię jeszcze pokrowiec, chociaż podoba mi się ten kokon bardziej bez pokrowca zwłaszcza że wzięłam te wersje z Teddym🥹 co do reszty, to chyba też w takim razie zostawię kurtkę w aucie, żeby nie przenosić tych zarazków, a resztę upiorę na 60 stopni. Latem było łatwiej - miałam super wygodną, długą sukienkę na wyjście ze szpitala i to było plus 10 do samopoczucia 😂 teraz pewnie wyjdę w dresie 🙈
U mnie w szpitalu wymagają wszystko więc fajnie macie że zabieracie tylko kartę ciąży i badania 🤭
-
Pierniczka wrote:Ma to sens, wezmę może 1 pajacyka, czapkę i skarpetki, a resztę zostawię w woreczkach w domu to najwyżej mąż dowiezie jak te szpitalne będą okropne
ciuszki na wyjście też przygotuje osobno razem z kombinezonem i nawet w aucie mogą leżeć spakowane. To samo moja kurtka
może głupie pytanie, ale buty też oddajecie mężowi?
Myślę że buty to już chyba spoko, będą sobie stać, można je zapakować w foliowke - równie dobrze na butach z przychodni czy zwykłego sklepu można coś przynieść 🙈 ja na pewno po powrocie do domu umyję porządnie japonki gumowe bo w nich będę chodzić po oddziale
Pierniczka lubi tę wiadomość
-
Frelcia jak Twoje bóle? Mi też się zaczely krzyżowe do kompletu, ale dopiero wzięłam ten magnez - oby pomógł.👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga27 wrote:Frelcia jak Twoje bóle? Mi też się zaczely krzyżowe do kompletu, ale dopiero wzięłam ten magnez - oby pomógł.
Wzięłam magnez ja codzień i u mnie spokój
Ale u mnie najgorzej nad ranem i rano.
Czemu wy chcecie kurtki zostawiać w aucie? Przecież przy przyjęciu na oddział szpitalny idzie się normalnie do szatni, tak się przebiera w piżamę, kapcie i dopiero idzie się na oddział 😅
Wilga27 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
Frelcia_na_chwilę wrote:Wzięłam magnez ja codzień i u mnie spokój
Czemu wy chcecie kurtki zostawiać w aucie? Przecież przy przyjęciu na oddział szpitalny idzie się normalnie do szatni, tak się przebiera w piżamę, kapcie i dopiero idzie się na oddział 😅
U mnie w szpitalu nie ma szatni 😉 ani szafy w pokoju. Więc kurtkę dostanie mąż, buty chyba w sumie też mu dam -
U mnie w szpitalu dla małej wymagane są tylko mokre chusteczki - wszystko inne zapewniają, czyt. ciuszki, pampersy, rożek, sól fizjologiczną, gaziki, pieluszki.
Mimo to spakowałam trzy zestawy ubranek z jakimiś opaskami na głowę do zdjęć dla bliskich czy coś, jeden kocyk, którego nie będzie mi potem szkoda wyprać w 60 stopniach jakby w razie w się skurczył czy coś, paczkę pampersów, dwie pieluszki i kilka podkładów do przebierania. Nie jest to wymagane, ale wolę być przygotowana i nie musieć na przykład w środku nocy wołać położnej, i prosić o bodziaki albo pampersa na zmianę, jeśli skończyłyby się akurat w szafce koło łóżka.
Dla mam nie wymagają nic, oprócz ręczników, kapci, szlafroka i koszuli na zmianę po porodzie/operacji. Też mam oczywiście pełno podpasek, podkładów, kompresy na piersi, podkłady 60x90 dla siebie na łóżko itp. Ale to tylko moja choroba, czyli wszystko musi być zaplanowane od A do Z i w razie w muszę mieć przy sobie wszystko 😅
A z tą kurtką to pomyślę, bo do głowy mi nie przyszło, żeby jej nie powiesić po prostu na sali na wieszaku. U nas też nie ma żadnej szatni, szpital jest przeogromny.
P.S. Wyniki badań krwi i moczu są super, także mogą ciąć
Białka w moczu też nie ma, więc te puchnięcie to tylko i wyłącznie waga 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2025, 18:25
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Wzięłam magnez ja codzień i u mnie spokój
To dobrze
dzięki za polecenie magnezu, mi też pomógł!
A i u nas też jest szatnia ale tylko na kurtki, buty może oddam żeby mi się nie pałętały pod nogami👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
O kurczę. To dziwnie tak. A jak ktoś przyjeżdża na zabieg czy operację np taksówką w zimie albo autobusem? To co ma zrobić w zimie z taką odzieżą?👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
Wilga27 wrote:To dobrze
dzięki za polecenie magnezu, mi też pomógł!
A i u nas też jest szatnia ale tylko na kurtki, buty może oddam żeby mi się nie pałętały pod nogami
To super
Ja biorę regularnie bo też wycisza moje stany lękowe. Także takie 2w1.
Wilga27 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
U mnie w szpitalu przy pierwszym porodzie po ktg od razu wzięli mnie w tym, w czym stałam, dlatego oddałam kurtkę mężowi. Z butami nie pamiętam…ale u mnie skurcze się wyciszyły, więc potem ze swoją walizką chodziłam wszędzie, tzn porodówka, potem jakaś sala z łóżkami, potem znów porodówka i oddział poporodowy. Ciężko byłoby się jeszcze męczyć z kurtką (nie kojarzę wieszaków na sali). Co do butów, to nie pamiętam, czy nosiłam je w reklamówce, czy też je wziął mąż. Teraz będę w innym szpitalu rodzić, zobaczę, jakie tam warunki i możliwości.
Możliwe, że w butach normalnie weszłam, ale któregoś dnia już oddałam mężowi, żeby ich nie nosić między oddziałami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2025, 18:44
-
Też nie kojarzę szatni w szpitalu, w tych pokojach rodzinnych są jakieś małe szafy, ale na kilkuosobowych to nie wiem. Planuje w poniedziałek dopytać się co warto brać, a co nie, co zapakować na górę, co się przyda od razu po operacji. Szpital dla niemowlaka chce tylko mokre chusteczki i pampersy, higieniczne rzeczy dla mamy są zapewnione, ale i tak zapakowałam, może bez sensu kompletnie 🙈 chyba muszę przetrzepac walizki, żeby nie brać tony rupieci 🙂 też dopytam jak to jest po CC, gdzie się leży, bo sala operacyjna jest podobno w innej części szpitala (to mały szpital powiatowy), gdzie odbywa się kangurowanie, czy jest jakaś sala pooperacyjna i ile się tam leży, czy od razu wiozą na położnictwo. Jejku, ale wszystko tempa nabiera, ale dobrze że to ktg będzie na oddziale to trochę zacznę się oswajac 😵💫
-
Alexis__ wrote:Chyba też zamówię jeszcze pokrowiec, chociaż podoba mi się ten kokon bardziej bez pokrowca zwłaszcza że wzięłam te wersje z Teddym🥹 co do reszty, to chyba też w takim razie zostawię kurtkę w aucie, żeby nie przenosić tych zarazków, a resztę upiorę na 60 stopni. Latem było łatwiej - miałam super wygodną, długą sukienkę na wyjście ze szpitala i to było plus 10 do samopoczucia 😂 teraz pewnie wyjdę w dresie 🙈
U mnie w szpitalu wymagają wszystko więc fajnie macie że zabieracie tylko kartę ciąży i badania 🤭
Ja mam wersje lamb i wzięłam wzór pokrowca taki sam nie rozni sie niczym. Do teddiego masz nawet dwa kolory do wyboru biel i ten złamany beż czy tam ecru👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt beta 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179 Panorama zdrowy 🩵
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
13+3 tc crl 7, 29 cm ❤️166
18+3 tc 322g 🩵
21+6 tc 533g 🩵 połówkowe
27+0tc 1200g
32+0 tc 2200g
35+5 tc 3400g
37+5 tc 3700g
39+3 tc Leon 4kg 57cm

-
Frelcia_na_chwilę wrote:O kurczę. To dziwnie tak. A jak ktoś przyjeżdża na zabieg czy operację np taksówką w zimie albo autobusem? To co ma zrobić w zimie z taką odzieżą?
W szpitalu jest szatnia, przy portierni przy wejściu. Nie ma dedykowanej dla oddziału. I jakoś dlatego wolę żeby to mąż wziął te kurtkę 😉 -
W poprzednim szpitalu jak rodziłam to była szatnia, ale miała jakieś dzikie godziny otwarcia. Stwierdziłam, że wolę dać mężowi do auta wszystko.
Teraz jadę do innego szpitala, ale też myślę że mu dam. Nie chce mi się tego nosić 😂
Miałam dziś wycieczkę do sklepu z rodzicami i na obiad. A po południu zakupy. I trochę się nachodziłam. I stwierdzam że się zmęczyłam 😂 teraz leżę i sobie obserwuję jak się brzuch spina. Ostatni dzień wilkołaków. Któraś planuje rozpakowanie? 😆👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️